האם זו לא הרמוניה קצת מזוייפת?
היי עדי, o.k. אז אני מקבלת את הגישה שתוך כדי עבודה בזוגות אתה למד משהו על עצמך ועל האחר, על הדרך שלך להתמודד, שבעקבותיה אתה עשוי לפעול או לא לפעול, תלוי בגורמים שמעצבים את דמותך, ברצון שאתה מביא איתך וגם ביכולת. מאחר שאני חדשה כאן,
ובאמת רוצה להבין אני מרשה לעצמי לשאול שאלות נוקבות שכל מטרתן היא להקל עלי את התהליך הזה של לעשות את הצעד הראשון, שזו לא הנקודה החזקה שלי... וזו אולי הבריחה הפרטית שלי. אז אל תזוזי הצידה - הנחיתי עלי
את כל האגו שלך, כי חשוב לי להבין. אז כשמישהו פוגע בי ואני רואה שלא אצליח להתמודד נגדו אני זזה הצידה ובעצם מונעת עימות, הבהרה, הוצאת כעס וכשאני מסיטה את הנושא למקום אחר - הסיבה לעימות לא נעלמה. היא קיימת. אצלי וגם אצלו. כי הוא הרי לא טיפש ובסופו של דבר יבין שהוא לא השיג את רצונו והאגו שלו שוב יעלה ואני כבר בעיצומה של המתקפה הבאה, רק שהפעם אינני יודעת מאיפה תנחת עלי המכה. ואשמח מאוד אם הוא לא למד טאי צי, כי אז לפחות אוכל לצפות לתגובה אותה אני כבר מכירה ואיתה כבר למדתי להתמודד
. יש בטאי צי הרבה מאוד יתרונות: העלאת יכולת הריכוז,גמישות, הבנה, זרימה שיכולות בהחלט להוות את הבסיס לשינויים, אבל באותה המידה גם לחסום את השינוי, שהרי בכל יין יש גם יאנג. ואיזון בשבילי - זאת מילת המפתח.
מאיה