כאב

• פותח הנושא tanka
  • פורסם בתאריך

freearth10

New member
../images/Emo45.gif

מוכנה לקבל את האופצייה לשינוי ואת כל היתרונות שקיימים והשאלה הגדולה היא מי לוקח וכמה ובאילו תנאים.

budoka

New member
ברגע שתתגברי על הפחד מכאב

לעצמך, תתגברי גם על הפחד מלהכאיב. במידה, כמובן. מידה 48.

Hwoarang

New member
אי אפשר לתת לזה תשובה מדויקת

כי זה אינדודואלי כמובן... אבל בכלליות, לא הייתי ממליץ לך לשים בעדיפות ראשונה את הכאב, ורק אחר כך את האומנות שמתאימה לך. מה לעשות שבכל פעילות פיזית יכול להיגרם כאב כלשהו, ובאומנויות לחימה הסיכויים הם יותר גבוהים כמובן. רק אל תצאי מנקודת הנחה שאם תלכי ללמוד אומנות, את בטוח תפצעי - כי זה רק ירתיע, וישנה את החלטתך אולי אפילו לרעה בקיצור אני רוצה לאחל לך שתמצאי מקום שתרגישי בטוחה ללמוד בו, ותמיד תזכרי שאפשר לחזור ולשאול פה על מליון דברים אחרים, ואנחנו נענה (אני לפחות) בשמחה בהצלחה!

budoka

New member
הפחד מכאב

הוא פחד משתק במידה לא קטנה, וכשהוא קיצוני, מדובר בנכות ממש. אם תחשבי על דברים שעושים ביומיום, תגלי שבחלק גדול מאד מהם יש מידה מסויימת של כאב. לא מעט אנשים בוחרים להתאמן באמנויות לחימה כדי להתמודד עם הפחד הזה, להתגבר עליו ולצמוח מההתנסות. זאת משום שאמנויות לחימה מספקות סביבה מבוקרת, שבה המפגש עם הכאב הוא ידוע מראש ונשלט ברמתו. עם קצת הבנה ושיתוף פעולה מהמורה ובני/בנות הזוג לאימונים, תוכלי לשחק עם רמת הכאב מרמה של קצת מעל לאפס (אפס כאב לא ילמד אותך כלום) ועד לשלב שזה כבר לא יעסיק אותך כל-כך. ועוד בונוס: תגלי איך להפעיל את הגוף שלך באופן שיצמצם כאבים מיותרים בסיטואציות של היומיום. בהצלחה! תומר

kung fu

New member
סיפור אישי

אני לא התאמנתי באומנות לחימה כל השנים האלה, גם בגלל הפחד מכאב + הפחד להכאיב (למרות שהנושא משך אותי הרבה שנים). בשלב מסוים בחיי פגשתי מורה לקונג-פו (שהיום אני לומדת אצלו
), ואז גיליתי שאפשר ללמוד אומנות לחימה (ומעבר לה בעצם - מדיטציה, עבודה פנימית וכו'), בלי להיפצע, בלי שיכאב לי וכו' וכו'. גיליתי שאפשר ללמוד להגן על עצמי גם באופן הרמוני
עם הזמן, הפחד להיפגע ולפגוע דעך...

כמו כל דבר אחר בתחום שלנו, ישנם רק

שלושה פתרונות - אימון, אימון ועוד פעם אימון. הפחד מכאב קיים אצל כל בן אדם במידה זו או אחרת, כמו גם הפחד לגרום כאב. בעזרת אימון נכון וחרוץ תצליחי בהדרגה להתייחס אל הכאב כאל עניין שאפשר במידה זו אחרת (כמובן לא יותר מדיי, כי אז זה מסוכן - הלא הכאב הוא תמרור אזהרה שהאבולוציה שתלה בנו!) "להתנתק" ממנו. תוכלי לומר לעצמך: "אוקיי, כואב לי. אז מה?! זה רק כאב..." אני יודע שזה נשמע מאוד פנטזיונרי, אבל עם אימון נכון את תגיעי למסקנה הזו לבדך. בכלל, הגוף עצמו מתרגל לכאב, ובתוך כך מרגיל את הנפש. ברגע שהכאב פחות יפריע לך, פחות יפריע לך להכאיב לאחרים, כי תביני שגם להם זה לא כ"כ מפריע בעצם. יש כמובן לסייג את הדברים ולומר שעל הכל ליהעשות במידה. כפי שאמרתי, הכאב מתריע מפני נזק, וחשוב להיות קשובים לבן הזוג ולא לעשות דברים שיסכנו אותו. כמו כן, גם אנחנו חייבים לא להגזים עם מידת הסיבולת שאנחנו רוצים לפתח, כדי להמנע מנזק. בהצלחה, ואל תתני לזה לעכב אותך, לורנס

tessen

New member
כאב

התייחסות לכאב, היא דבר מאוד אישי. כל אחד מאיתנו בעל יחס אחר לכאב וגם רמת כאב אחרת. חלקנו רגישים יותר וחלקנו פחות. לעניות דעתי אין דרך של ללמוד אומנות כלשהי שאינ כרוכה בסף זה או אחר של כאב. כאב לעיתים הוא דוקא עזר ולא רק אויב או דבר רע. למשל ביצוע תרגיל כלשהוא על יריב אימונים, דרך הרגשת הכאב שלו אפשר לדעת מתי התרגיל אפקטיבי וגם דרך זה שאנו מרגישים את תוצאת הכאב של התרגיל, נצרב לנו בראש את העוצמה שטמונה בידע ועד כמה חזק הנשק שמופקד בידינו. אם לנקוט בנימה מזוכיסטית במקצת, כל עוד מרגישים כאב כלשהו זה חיובי, לחטוף ואז לא להרגיש כאב או אז כדאי להתחיל לדאוג. אין סיבה ממש לפחד גם להכאיב באימון, רובנו עולים למזרון בידיעה שכאב יהיה מעורב. אבל גם בידיעה שהוא יהיה מדורג ומבוקר. אימון ששם דגש על כאב ולהרגיש אותו כמה שיותר, הוא לא מקום טוב להיות בו.

נקודה למחשבה

האם הכאב שאנו מרגישים (נניח מאגרוף בבטן) דומה לתחושה של חוסר נוחות (למשל אם מישהו מבבצע עלינו חביקה)? האם חלק מן הכאב, נובע מתוך תחושת אי נוחות?

tessen

New member
נראה לי שזה כמו יופי

תלוי בעיני המתבונן, לצורך העניין המרגיש. יש כאלו בינינו שאי הנוחות מפריע להם יותר מכאב וההיפך. נראה לי שבתחילה אי הנוחות היא זו שמורגשת יותר ובעקבותיה עולה גם הכאב (קטע פסיכולוגי אולי). אבל אם הזמן אי הנוחות יורדת ונשאר רק עניין התמודדות עם הכאב. ההתמודדות עם אי הנוחות, לדעתי לא פחות חשובה מהכאב עצמו. על מנת למנוע פאניקה (בהגזמה) בזמן אמת, אנחנו צריכים לשהות באותה נקודה של אי נוחות וללמוד להתמודד איתה.

SideKick

New member
לפעמים הכאב הוא לא רק כאב...

הכאב הוא תחושה פיסית שלוקחת אותנו לכל מיני מקומות, ולכן כשאנחנו מדברים על כאב לפעמים מדובר בדברים אחרים לחלוטין. כדי שנדבר באותה שפה אשאל כמה שאלות: - האם את מגיבה אותו הדבר לכאבי שרירים ולכאבי מכות? - האם כאב באברים הפריפראליים של הגוף (ידיים ורגליים) מתקבל באותה עוצמה כמו כאבים באברים מרכזיים (בטן, אגן, חזה, גב)? - האם כאבי מחזור נסבלים וכאבי ראש לא? אולי להיפך? אולי אף אחד מהם או שניהם? באופן אישי גיליתי בתחילת האימונים, שכאבים ממכות שאני חוטפת באזור הזרועות או הרגליים מתקבלים בהבנה על ידי הגוף שלי. לעומת זאת מכה חזקה באזור עצמות בית החזה תגרום כמעט מיד לצורך לפרוץ בדמעות (זה בסדר, להירגע, אני מתגברת
). מכה בבטן תהיה כואבת, אבל לא תגרור תגובה רגשית מיוחדת (מלבד רצון עז להחזיר ליריב באבי אביו
). אני לא אומרת שצריך להיות אשף קרבות כדי לגלות דברים כאלה על עצמך. יש גם דרכים אחרות. אבל בהחלט כדאי לבדוק מהו הפחד הזה מכאב. איפה כואב, למה, על איזה חלקים בנפש וברגש זה יושב וכן הלאה. ו... הצטרפות לעולם אמניות הלחימה היא דרך נפלאה לגלות את כל הדברים הללו. אז... בהצלחה

פחד, כאב וחברים אחרים... ../images/Emo13.gif

שלום טאנקה! (עוד אחת מפורום רפואה משלימה קפצה לבקר! מתי כבר תבינו שזה פורום אחד, שבטעות פיצלו לשנים?!) ולשאלתך - דבר ראשון, אם את רוצה ללמוד הגנה עצמית, אין ברירה אלא להתמודד עם נושא הכאב. אם לא תתאמני על זה, לא תוכלי להתמודד עם זה במצב אמיתי. אבל, אם הכיוון שלך אחר, אפשר להגיע לכאב מזוית אחרת לגמרי. דבר ראשון, אם בטאי-צ'י עסקינן
, אפשר לדחות את העיסוק בכאב לכמה שנים - עבודה בזוגות בטאי-צ'י בשנים הראשונות לא אמורה לכאוב. זו אחת הסיבות לכך שטאי-צ'י לא מומלץ כשיטה להגנה עצמית - לוקח יותר מדי זמן להגיע לחלק מהתחומים שטאי-צ'י מכסה, וכאב הוא אחד מהם. דבר שני, כאב הוא חבר. הוא מזהיר אותי מפני נזק שעלול להיגרם אם אמשיך בכיוון מסוים. הוא מדרבן אותי לא להישאר במקום מסוכן. הוא גם עלול לשתק
ולכן צריך, מתישהו, להכיר אותו. בשיטה שאני לומד, ההיכרות הזאת אמורה לבוא בשלב די מאוחר, ויש לא-מעטים שבוחרים לא להגיע לשם. לדעתי, חסר להם משהו באימון/אישיות בגלל זה, אבל מי שואל אותי? אני יכול להעיד שכאב העסיק אותי מאוד כשהתחלתי טאי-צ'י, אבל לא כאב ממכות אלא כאבי ברכיים, קרסוליים וגב; כשכל צעד כואב לך, אתה לומד לחפש איך להניח את הרגליים כך שהכאב יהיה הכי קטן שאפשר. כאב היה אחד המורים שלי בדרך ליציבה נכונה בטאי-צ'י. בשלבים אחרים, היו כאבים אחרים. כולם לימדו אותי משהו על עצמי. עם חלקם עוד לא סיימתי את ההתמודדות. היכולת לסבול כאב מרצונך מראה שליטה עצמית; היתה תקופה שהייתי צריך 3-4 זריקות הרדמה בטיפולי שיניים, היום אחת מספיקה. זה לא כואב פחות - יש לי עצב ש"עוקף" את הנקודה בה מזריקים, והשן אף-פעם לא נרדמת לגמרי - אבל למדתי שאפשר להתרכז במשהו אחר (ואולי זה עונה על השאלה ההיא שלך?), כמו נשימה, וזה מרחיק את הכאב, הופך אותו לתחושה נוספת, כמו הריח והצלילים במרפאה - לא משהו שמשתלט עליך ולא נותן לך לעסוק בשום דבר אחר. זה, אולי, הדבר הכי חשוב - להבין שכאב יכול להיות כמו ריח, כמו צליל, כמו צבע - עוד תחושה, שבאה, נשארת, והולכת. אם אתה יודע להחזיק את הריכוז במקום הנכון, הכאב לא יפריע לך לעשות מה שאתה צריך לעשות. מישהו אמר שזה קל?
עזרתי במשהו?

וכדאי להזכיר בהקשר זה...

שיש ספר פשוט נפלא שכתב אבי גרינברג, בשם זה ממש - "פחד, כאב וחברים אחרים" - שעוסק בדיוק בנושא הזה, הבריחה שלנו מפחדים וכאבים, ומציע דרכים ללמוד ממנו - כפי שהציעו דוד ואחרים. מומלץ בחום (לקרוא ולתרגל
). מצ"ב גם מאמר מעניין במיוחד באותו נושא.

freearth10

New member
"חבר" שמשתלט עלי - הוא לא ממש חבר

ואל חבר לא הייתי רוצה להתייחס כמו אל מישהו שבא נשאר והולך... אז אם כאב הוא חבר שבא להזהיר אותי, להראות לי משהו, ללמד אותי, - אז למה להתעלם ממנו ולהתרכז במשהו אחר...נשימה למשל. במקום להלחם איתו הייתי רוצה שתהייה לי את השלווה והבטחון להיות איתו, ללמוד אותו ולהבין מה הוא בכלל רוצה לאמר לי. רק אז כשאקבל אותו כחלק ממני - הוא כבר לא יהיה חבר, הוא כל כך יתאחד איתי ויהיה חלק ממני שאני כבר לא ארגיש איפה אני מתחילה ואיפה הוא נגמר ואז תינתן לי האפשרות לצמיחה אמיתית. טוב, זוהי לפחות התאוריה בה אני מאמינה - בחיי היומיום לצערי, אני עדיין נלחמת איתו, והוא עדיין מוביל אותי וחוסם אותי. למען האמת אני נשאבת לתוך הטאי צי דווקא בגלל הזרימה שבה. בגלל האפשרות שהיא מציעה לי לזרום ולא לחסום. מאיה

Sensei

New member
Hello tanka

Hello The Beauty of fear is that it reminds us that we are only human. The problem is when we dont accept our own feelings and try to deny them.In doing this we make things worse.We over react to our feelings we tend to project them,deny them suppress them etc. We have to learn to accept all our feelings and live with them .However inorder to do this we must understand one important factor.Accepting our feelings doesnt mean to be involved with them to the extent that we are overwhelmed by them.We must learn to let go and continue our everyday activities.We must be active in our everyday life and continue to be productive. By training and focusing on the here and now we learn to flow ahead in time and not to be stuck in it.Our fears and anxieties exist to the extent they we choose to dwell on them.By focusing on OTHER things we tend to let go of our fears .WE ARE-- WHERE WE ARE.We just have to go in the direction we realy want to go in.In time our fears and general feelings become our best friends in whom we can seek councel and support.This occurs when we have learned to focus on what we want to focus on. With time these things will happen with you too if you decide for them to happen. GOOD LUCK Shimon

למעלה