שני "כאב" (ואף תשובה ישירה לשאלה)
גוף האדם חש את תחושת הכאב דרך רצפטורים (חיישנים) מיוחדים למטרה זו (ונבדלים מאלה המרגישים מגע, קור, חום וכיו"ב). חיישנים אלה (המכונים נוסיצפטורים nociceptors) אינם מיוחדים לאדם או ליונקים (וקיימים אפילו בתולעים). מה שכן מיוחד הוא כפל המסלולים. מסתבר שיש לנו שני מסלולים עצביים המוליכים את תחושת הכאב למוח (ולמודעות). אחד מעביר את מיקומו ועוצמתו והשני את הקונטקסט\שיוך\עוצמה הרגשית (affection). כך שיש בסיס פיזיולוגי לתופעות שכמה אנשים תארו כאן. כמו שדוד כתב- לכאב תפקיד עיקרי במניעת נזק לגוף, אבל כנראה שיש לו תפקידים נוספים. בעת קרב או (להבדיל) לידה מפחית הגוף את תחושת הכאב באמצעות הנוירומודולטורים סרוטונין (serotonin) ואנקפאלין (enkephalin). רוב המאלחשים (כמו מורפין אבל גם ברמת אקמול\אספירין) מדכאים את שני המסלולים ולכן מתטשטשת תחושת הכאב אך גם מיקומו מתערפל. THC(מריחואנה) לעומת זאת מקטינה רק את עוצמת תחושת הכאב מבלי לטשטש את קיומו או מיקומו (כך קראתי
). לדעתי יש השפעה חזקה מאוד של הפחד וההתכוננות לכאב על עוצמתו(כך אגב, סיפרה מישהי שנדקרה השבוע בתחנת אוטובוס שהרגישה כאילו "קיבלה אגרוף בבטן" ואני בטוח שאם הייתה רואה את הסכין הייתה חשה בחדותה). בכלל, כאב הוא הרגשה הקשורה קשר הדוק למודעות. שתי דוגמאות אישיות שאני יכול לחשוב עליהן: בריח ממישהו שאני סומך עליו יכאב בשלב יותר מאוחר מאשר בריח ממישהו שאני לא מכיר והתרכזות בנשימה (לבטן, אלא מה?) אצל רופא שיניים מורידה את עוצמת הכאב ואי הנוחות.