כאב מזוגיות

כאב מזוגיות

אני נשואה 13 שנים, שלושה ילדים , לא קלים. (אחד עם ADHD). הטיפול על הבית נופל בעיקר עלי- הכל. בעלי עובד הרבה, הרבה בחו"ל, וגם שהוא בבית הוא לא נוכח. (מחשב איפון וכו). די מגדלת לבד את הילדים.
בשנים האחרונות הוא שם את עצמו מאוד מאוד במרכז, נפגש עם חברים והולך 3 פעמים בשבוע למכון כושר.
קשה לי, כבר אין לנו אינטמיות ואני מרגישה שהוא כבר ממש לא חלק מהבית/ משפחה/ ילדים. הוא בא לביקור. הייתי צריכה להתחנן שיוצא בערב את הפלפון שלו מחדש השינה. כי הוא כל הזמן בזה.
הוא לא מוכן לוותר על שום דבר מעצמו אפילו לא עבור הילדים. הוא לא היה ככה בעבר.
אני שבורה לגמרי ואפילו שהוא כבר מנסה להיות נחמד אלי- כשבא לא- כבר לא רוצה ולא יכולה לקבל את זה. אפילו שאני מנסה.
עכשיו הוא שוב בחו"ל וכשהו מתקשר אני קרה. כי אני כל כך כעוסה, שאני מעדיפה לא לדבר איתו מאשר לריב.
הוא מאוד פוגע בי כל פעם במעשים שלו. לא הוא לא צועק או מקלל, הוא פשוט בוחר כל הזמן בעצמו, רק בעצמו ונמאס לי. והוא לא מוכן לראות את זה או להודות בזה.
כן, אני מנסה לעשות דברים לעצמי, אבל כל ההתמודדות לבד עם הילדים הלא קלים, והבית והעבודה מבלי לקבל שום דבר רגשי חיובי מבן הזוג? נכון הוא אומר לי שהוא אוהב אותי, אבל הוא לא מראה את זה.
קל לומר, קשה להראות. כי להראות דורש עשייה ומאמץ, ואת זה הוא רק מוכן להשקיע בעצמו. הוא אוהב את זה שהוא יכול לחיות כמו רווק- אני שומרת על הילדים, מארגנת את הבית וכו.
אני אוהבת אותו, הוא אדם טוב, ואולי זה רק משבר גיל ה 40. אבל אני שבורה , נפשית .

מריוס זכריה

Member
מנהל
משהו קצת כללי (תופס טרמפ על הסיפור שלך)

קודם כל משהו לא כללי: אני משתתף בצערך. זה באמת נשמע מילכוד מאוד לא נעים, וזה בלי קשר לשאלה שתיכף תישאל בדבר האחריות שלך לעניין. זה באמת מצב מאוד מוכר - ומאוד קשה.
&nbsp
לגבי שאלת האחריות שלך: כמובן שהשאלה חייבת תמיד להישאל, כשעצם השאלה אין בה כדי לקבוע מה התשובה. אולי יש לך אחריות תורמת למצב, ואולי לא. [בדרך כלל, בנישואין או בכל מערכת יחסים צמודה וקרובה, הכל נקשר בהכל, כולל הכל, כך שקשה מאוד למצוא צד ש"לא יודע למה זה קורה לו"].
&nbsp
אז הנה ההערה הכללית:
&nbsp
אנשים מרבים לתת לאחרים עצות: תעשי ככה, תנסי ככה, תגידי לו, תראי לו.
אבל צריך להבין שעד שמישהו נכנס לפורום זוגיות במשבר, המצב שהתהווה אי שם בעבר כבר הספיק להתקבע מאוד חזק.
לרוב, רוב העצות שניתנות כאן טובות ויפות, ואילו הנועץ היה מיישם אותן על ההתחלה, אולי המשבר (הזה לפחות) היה נמנע.
אולם עצה שניתנת בשלב מאוחר של הפלונטור, כשכל החוטים כבר מסובכים טוב-טוב זה בזה, בדרך כלל לא תספיק ליצירת שינוי.
&nbsp
שינוי אצל זוג הוא בדרך כלל תהליך יחסית ממושך, שיש בו ריכוז מאמצים גדולים של שני הצדדים, לאורך תקופת זמן. תוך כדי התהליך שני הצדדים חוזרים שוב ושוב לסורם, ושוב צריך להרים את התהליך, עד שמייצרים שינוי אמיתי.
&nbsp
אז אני לא נגד לתת עצות, אבל אני רוצה לתת את הפרספקטיבה הזאת, שהיא כמובן משקפת רק את דעתי האישית.
&nbsp
אז אם (לדעתי האישית) עצות לא כל כך מועילות, מה הטעם בפורום? לדעתי הערך העצום שלו הוא בשיקוף שהוא נותן שלואלת/ת, במגוון הפרשנויות השונות שאנשים מביאים לאותו סיפור, לדיון
&nbsp
ואולי, בשוליים לפעמים גם עצה פה ושם עוזרת. אז אל תפסיקו לייעץ!

גארוטה

New member
אז סוגרים?

עכשיו אני מבינה למה הצ'ק החודש לא הגיע

מסכימה חלקית
לפעמים, כמו שאתה בטח יודע, החיים, הילדים, המשכנתא, השיגרה כל כך משתלטת
שהזוגיות על כל מכלוליה פשוט מתקבעת , מצב היחסים הופך להרגל עד שמישהו מתעורר
ומבין שלא לזה הוא פילל ומגיע לפורום לפני שבכלל ניסה משהו, דיבר או אפילו חשב ועצה, המלצה,
רעיון או שיקוף יכולים להיות התחלה של שינוי ... (אופטימית? אני???)

מעמקים39

New member
כמה מכוער היה מצידך לשאול את השאלה שעלק חייבת להישאל

לגבי האחריות שלה. הרי ברור שמדובר בגבר אנוכי שאין בו טיפת אהבה אליה. היא קורבן בזוגיות הזאת ואתה מרשה לעצמך לשאול אותה ולו ברמיזה על מידת האחריות שלה למצב? מה כל כך קשה להגיד לה שבעלה לא אדם טוב כפי שנדמה לה? מה כל ההתפלספות הזאת כשהכל כל כך ברור?

את צודקת!
במיוחד כאשר היא טוענת שהוא לא היה כך בעבר.
בטח ההסבר הוא: שהוא גבר שהיה בסדר איתה בעבר ופתאום, הסתובב לו הראש, הוא התחרפן על כל השכל והפך לגבר אנוכי שאין לו טיפת אהבה אליה.
ואם נסתכל על הצד שלו, מה הוא היה אומר?
ואולי :"אשתי לא מתייחסת אלי. גם כאשר אני מנסה להתקרב אליה, היא קרה אלי. היא כל הזמן שקועה רק בילדים ובעבודה בבית. זה לא כמו שזה היה בעבר. אני מרגיש שאיבדתי אותה. נמאס לי ואני רק רוצה לצאת מהבית ולהעסיק את עצמי בפעילויות אחרות. רק להיות שקוע במשהו אחר ולא להיות מדוכא בזוגיות שאבדה לי...." יש אפשרות כזו?
אז זהו, ששום דבר לא ברור.
למרות הסיפור המאד מאד כואב שהיא מספרת (אני מודה, כואב. ואני מבינה אותך מדוע הגבת כך), לדעתי, לא ניתן לקבוע ישר שצד אחד הוא המכשפה והצד השני מלאך. לכל אחד יש איזושהיא נגיעה למצב. כל אחד מהם צריך לעשות את חשבון הנפש למה הגיעו למצב הזה.

A לוןA

New member

מעמקים39

New member
אני מגיבה למה שכתוב לא למה שלא כתוב

אם הבעל יעלה טענות אחרות אוכל להתייחס בעדן או נגדן. לגבי הטענה שאולי היא עסוקה יותר מידי עם הילדים ואין לה זמן אליו, גבר טוב היה מעריך זאת, עוזר ולא מתלונן על כך. אני משוכנעת שמדובר בגבר אנוכי שאוהב את התחת שלו ואין לו ראש לאישה שלו ולילדים שלו.

להיות משוכנע במשהו
זה קצת מוגזם לדעתי. אבל מותר לך בהחלט לחשוב בכיוון מסוים ומותר לאחרים לחשוב אחרת. וזו נקודה חשובה!
שנית, אם הבעל יעלה טענות ונוכל לשמוע גם את הצד השלו בהחלט תוכלי להתייחס בעדן או נגדן.
אבל... אין לנו את הצד השני. לגבי ה"מגיבה למה שכתוב" לעיתים קרובות כשמישהו מרגיש רע הוא יספר כמה הוא בסדר וכמה השני לא בסדר. וזו לא שריטה או בעיה. זהו הטבע האנושי. אנו לא מרבים להודות בטעויות שלנו גם בגלל העוורון שאנו מצויים בו כשאנו סובלים.
שלישית, כל אחד מפרש התנהגות בצורה אחרת. את יכולה לפרש את ההתנהגות שלו כאקט של אגואיזם. ואחר יכול לפרש אותו כאקט של מצוקה.
ולחילופין את ההתנהגות שלה הבעל יכול לפרש כאקט של אגואיזם. אבל..... הוא לא כאן כדי לספר לנו.
טוב, בקיצור.... את, את דעתך אמרת.

אני לא מצליחה להיות משוכנעת בשום דבר בחיים. אולי תלמדי אותי איך עושים את זה?

את מאפשרת, אז הוא לוקח...

תקבעי לך חדר כושר בימים שהוא לא הולך (וגם מפגשי קפה עם חברות) וברגע שהוא נכנס הביתה תגידי "היי מאמי, טוב שבאת, אני בדיוק יוצאת לחדר כושר, צריך לארגן ארוחת ערב ולהשכיב את הילדים לישון, ביי..." ותעופי החוצה (ואל תעני לטלפונים). תחזרי על התרגיל הזה 3-4 פעמים בשבוע (כולל שבת בבוקר, שאת בדיוק יוצאת להליכה על חוף הים...). לילדים תגידי "אבא היום שומר עליכם, אז אם יש איזו בעיה תבקשו ממנו שיעזור לכם".
הניסיון הוא בית הספר הכי טוב.

צריך שניים לטנגו ...

שניכם התרגלתם למצב שנוצר
את רוצה שינוי
למה שבן זוגך ירצה שינוי? טוב לו במצב הזה

אני ממליצה לך לטפל קודם בעצמך
לגשת לטיפול פסיכולוגי ולהבין מה את רוצה. להתמקד ולגלות את הכוח שלך

בהצלחה

תודה לכל המגיבים

כן, מה שהייתי רוצה שבן זוגי יהיה שותף יותר בחיי היום יום של המשפחה. וגם בטיפול היינו. אז לכמה שבועות הוא היה קצת יותר נוכח, ואז שוב נעלם.

האמת שזה כבר התחיל לפני הרבה זמן בדברים קטנים. לקח עוד מזמן משפחה/זוגיות להפגש עם חברים או לספורט. ואמרתי לו שזה פוגע בי. שזה הזמן היחיד שעוד נשאר. זה היה מאבק כל פעל שימצא זמן אחר. וכבר נמאס לי לבקש, להאבק על זמן ביחד.

כמה אפשר. הוא אומר לי שהוא אוהב אותי, אבל למצוא זמן להיות איתי, אין. אז מה? מעשים אומרים יותר מדיבורים.
וגם כשאני גמורה, ורואים שאני גמורה, אחרי שהוא חוזר מחו"ל. אפילו אז הוא מעדיף להיות עם החברים שלו.
מה אומר לכם, כשהוא כותב לי שהוא אוהב אותי, אני כבר לא מאמינה לו יותר. הוא אוהב את הנוחות, את זה שהוא לא צריך לדאוג לילדים, ואולי גם קצת אותי- בכל זאת. אבל אנטימיות וזוגיות זה ממנו והלאה. כולי כאב אחד גדול. כך כל גדול שאני כבר לא מוצאת איך להכיל אותו. הוא , לא איכפת לו מספיק כדי לוותר מדי פעם לפעם על הדברים שלו. אז זאת אהבה?
וכן, אני מרגישה כלואה בין הילדים שילדנו ביחד. עשיתי הרבה ויתורים עבור הילדים והמשפחה. ועכשיו אני משלמת על זה. זה נשמע רע, אני יודעת תאמינו לי. אבל על ההתמודדות לבד עם הילדים, כמו אם חד הורים- ואני לא. הוא לא מוותר על כלום- כי הוא פשוט זורק את הכל עלי. אני לא יודעת איך להיות כל כך אגואיסטית, זה לא בדם שלי.
הייתי פעם אדם שופע צחוקים וכיפים, ובכלל אדם קצת היפר ומצחיק. והיום, אני עצובה, מיואשת, כואבת. רק מחכה ללכת לישון .
תודה על ההקשבה.

תראי

מאוד קל לרחם עלייך
ולהזדהות עם הקושי שלך
השאלה היא מה את רוצה לעשות עם זה?
האם את רוצה לשנות את החיים שלך? כמה זה באמת כואב לך?
טיפול אישי לא זוגי
לכי לטפל בעצמך
איש מקצוע שידע להקשיב וולכוון אותך לשינוי קודם כל בך

אני אחזור על עצמי, את יצרת את המצב ובידייך לשנות אותו

את מעידה על עצמך שאת עכשיו בן אדם "לא כייפי" אז למה שהוא ירצה לבלות בחברתך? החברים שלו כיפיים, חדר הכושר עושה לו אדרנלין ומה את עושה? פרצופים כועסים.
כאשר את תחליטי שבלי קשר אליו את עכשיו עושה לעצמך דברים כיפיים. למשל, במקום לשבת לבכות כמה קשה להיות לבד עם הילדים, תקחי פעם בשבוע ביביסיטר (או שהוא ישאר עם הילדים) ותצאי לקורס או חוג, לשיר במקהלה או לרקוד. ביום שישי בבוקר, במקום לבשל ולנקות, תזמיני אותו איתך לבית קפה - לא רוצה לבוא? תלכי עם חברה. את תחזרי הביתה שמחה ואולי, אולי, אולי יהיה קצת יותר כייף להיות איתך.
גם הזמינות שלך אליו, למרבה ההפתעה, לא מוסיפה לך נקודות.
את טוענת שהוא בחוסר הפירגון שלו הפך אותך לממורמרת שאת עכשיו, אבל אני טוענת שזה החיים שסידרת לעצמך בתור עבד לבית ולמשפחה, בתירוץ הפולני הצדקני והחמוץ "אני לא יודעת איך להיות כל כך אגואיסטית, זה לא בדם שלי". את לא יכולה לצפות ממנו שיתנהג אלייך יותר טוב מאיך שאת מתנהגת אל עצמך. תפרגני לעצמך והוא יבין שמגיעים לך פירגונים.

ויקה1222

New member
למה גבר צריך סיבה להיות בבית?

אישתו לא כיפית, אז הוא יותא עם החברים שלו כי הם כייפים.
הוא חייב להיות בבית כדי לטפל בילדים שלו, פשוט מאוד. הילדים הם שלו והאחריות היא שלו.
גם לה לא כיף אבל היא מודעת לחובות שלה בתור אמא, יש לדרוש את אותו הדבר ממנו.

נומלה

New member
הילדים הם לא האחריות שלו כאשר

אשתו לוקחת על עצמה את כל האחריות? היא מנקה, מארגנת, מטפלת בילדים ולא תקח לעצמה זמן לעצמה "כי זה לא באופי שלה". למה שלא יצא לחברים?

ויקה1222

New member
כן כמובן

הוא מאוד רצה להשאר בבית ולקרא ספר לילד שלו, אבל אישתו הקדימה אותו והוא נאלץ לצאת לחברים.

למעלה