יש שופטים בירושלים??

זוכה001

New member
הדעה שלי? ממתי היא הדעה שלך? הרגע כתבתי

לך את האסמכתא ואני לא מתכוון להביא לך קישור כי בניגוד לשאר הדוקטרינות האמריקאיות (מנרו, טרומן ועוד) לזאת אין שם או שהוא ממש לא נפוץ ולכן קשה לחפש אותן.

ואל תדאג, היא לא מקבלת את ישראל, בייחוד לא כשהשנה קבע משרד החוץ האמריקאי שישראל היא המדינה עם הקנאות הדתית הגדולה במערב.

כשהמצב בעולם ירגע - ישראל תחטוף חזק, ואז נצחק. זה אחת הסיבות שישראל צריכה מצב קשה בעולם, שלא יראו כמה היא מכוערת.

LdsPdV

New member

מעניין אם גם בבית הדין בהאג תגיד לשופט שלאסמכתא שלך אין שם והיא ממש לא נפוצה וקשה לחפש אותה...
תאמת, בכל שנותי בפרדס לא נתקלתי בכזה טעון מגוחך... (
)

אתה צודק (
), ארה"ב לא מקבלת את ישראל ויותר מזה, בקרוב היא תכבוש את ישראל....(
)
תגיד - אם ארה"ב כל כך לא מקבלת את ישראל למה היא טורחת כל פעם מחדש להטיל ווטו באו"ם כנגד כל החלטה שמנסים להעביר כנגד ישראל ???
(דרך אגב, זאת שאלה רטורית, אין צורך שתענה לי, באמת שמיותר...
)

כשהמצב בעולם יירגע ?????
תזכיר לי בבקשה מתי היתה הפעם האחרונה שהמצב בעולם היה "רגוע" ??? (דרך אגב, גם זאת שאלה רטורית, אין צורך שתענה לי, באמת שמיותר...
)

זוכה001

New member
באמת? על כל הצעה? כדי שתבדוק זאת שוב

הועלתה לפני כמה זמן הצעה לפירוק כלל המזרח התיכון מנשק, כולל ישראל. למרות התנגדות ישראל, האמריקאים תמכו. בהצעה, אגב, נכלל שאם מדינה תסרב להתפרק - יוטל עליה אמרגו כללי - מסחר, נשק, צבא, תעסוקה וכו'.
ישראל הייתה הופכת לאפריקה.

מה תגיד על זה?

LdsPdV

New member
ברור שזה עוקף (2)

הרי אתה בעצמך טענת שאפשר להגר לארה"ב בצורה ישרה (בניגוד לישראל שאם אתה לא יהודי אתה אכן בבעיה בכל הנוגע להגירה חוקית).
אז למה רוב הזרים שעובדים בארה"ב עוקפים את אותה צורה ישרה ועובדים בצורה לא חוקית ? (לא 50-70 אלף איש כמו בארץ, אלא כמה מיליונים !!!).

עוקף זה כל מי שלא הולך בדרך הישר (מבקש וגם מקבל אשרת כניסה \ עבודה, בצורה \ בנוהל שמקובל על המדינה אליה הוא רוצה להגר).

זוכה001

New member
סיבה פשוטה

ויזת H1B (אשרת עבודה) לא מאפשרת לאנשים ללא מקצוע להגר אלא אם הוכיחו את עצמם כעילוי ואז עוברים על ויזה אחרת.
יש עוד הרבה ויזות, אבל אם אין סיבה ואין צורך בך - לא תאושר.

בישראל, לעומת זאת, יעלו כל נכשל בטלן רק כי הוא יהודי.

LdsPdV

New member
ולמה בישראל

אמורים לתת אשרת עבודה למהגרים ללא מקצוע ?
למה בישראל אם אין סיבה לקלוט ואין צורך בך כן צריך לקבל אותך (רק בגלל שהסתננת לארץ בצורה לא חוקית) ?

עדיין לא ענית לי מדוע גם כאשר יש דרך ישרה הרוב המכריע מגיע בדרך עוקפת ?
הרי טענת שבישראל הולכים בדרך עוקפת כי אין דרך ישרה.
אז אני מראה לך פעם אחרי פעם שגם כאשר יש דרך ישרה, הרוב המכריע (בפרט של כוח האדם הלא מקצועי) מגיע בדרך עוקפת...

זה שחוקי ההגירה לישראל מאוד בעייתיים - זה נכון.
אבל לדעתי זה ממש לא הסיבה \ הגורם להגירה לא חוקית.

LdsPdV

New member
מה שצפוי להם

צריך להיות משפט בגין הסתננות לא חוקית.

לא ברור לי מדוע אתה מצדד ותומך בכליאת אנשים ללא משפט לתקופה של עד 3 שנים.

אתה רוצה להרתיע ?
תשנה את החוק שמסתננים לא חוקיים דינם יהיה 20 שנה בכלא וקנס כספי מאוד גבוה.
אבל למה לכלוא אנשים ללא משפט...

לדעתי מה שצמצם את תופעת ההסתננות (מאפריקה) זה בעיקר הגדר שהוקמה על גבול מצרים.
כמות המסתננים שהגיעו לישראל מאז השלמת בניית הגדר היא אפסית.
אני חושב שהעובדה הזאת מראה במפורש שיש דרכים לצמצם מאוד את התופעה גם בלי לכלוא אנשים ללא משפט...
וכן, תמיד אפשר לשפר את יכולת ההרתעה, אבל למה בלי משפט ?

ruven7

Active member
אני מצדד בזה כאמצעי הרתעה

להעביר מסר-מי שמנסה להסתנן לארץ ונתפס-ישלם מחיר
מצדי,הכי טוב לסובב אותם חזרה לארצם במקום העלויות של כליאתם בארץ
הגדר היא אמצעי אחד,אבל ידיעה שייכלאו היא בהחלט גורם מרתיע שיגרום לכך שלא יגיעו מלכתחילה,כי האלטרנטיבה היא שיגיעו ואולי ימצאו את דרכם פנימה.
אז עדיף 20 שנה עם משפט ובאופן חוקי מאשר 3 שנים בלי משפט?
ואני לא בטוח שהחוק הבינלאומי מחייב משפט.מדינה יכולה לקבוע ענישה גורפת במקרים כאלה.

LdsPdV

New member
ברור

שעדיף 20 שנה עם משפט מאשר 3 שנים (וגם הרבה פחות) בלי משפט...
לפחות בצורה הזאת באמת ייבדק כל מקרה לגופו (בדיוק הפוך מאותה צורה גורפת שאתה מדבר עליה...) וזה כבר הרבה יותר טוב...

מה זה משנה כרגע מה החוק הבינלאומי מחייב, משנה מה החוק של המדינה שלך מחייב (וככול שזכור לי בחוק הישראלי אין מקום לענישה ללא משפט, למעט במקרים של "סיכול ממוקד"...
)

ruven7

Active member
ואיך בדיוק נבדוק כל מקרה?

הרי כל אחד בא עם סיפור כמה הוא בסכנה שם,כמה חייו גרועים אבל יש להם איך להוכיח את זה?
אני לא בטוח שבעולם מגרשים או כולאים מסתננים עם משפט.
תתחילו לשפוט כל אחד,לא נצא מזה.יש הוראה גורפת שהממשלה קבעה.

LdsPdV

New member
לפי דעתי יש גם

הרבה יותר מידי תיקים בבתי המשפט (עומס מטורף) אז שהממשלה תקבע הוראת שעה שתבטל חלק מהם או שתארגן משפט גורף לכל מי שהתביעה שלו היא עד לסכום של 250K ש"ח... (
).

בעצם, הכי טוב שנבטל בכלל את בתי המשפט וניתן לממונה על ביקורת הגבולות לשפוט אותנו בכל דבר ועניין (זה בטוח יחסוך למערכת הרבה מאוד כסף על שופטים ובתי משפט...
).
למה רק לגבי מסתננים, זה יכול לעבוד מצוין ויעיל גם על האזרחים... (
).

ruven7

Active member
אתם באמת חושבים שאפשר להעמיד כל אחד למשפט?

זה לא מעשי.
מן הסתם אין להם ניירת,הוכחות משום סוג.ככל שידוע לי הם עוברים חקירה פרטנית קצרה במתקן סהרונים.
התקבלה החלטה לגבי 3 שנים ע"י גורמים שאינם מעל החוק כך שכנראה היא חוקית, נראה לחלקכם או לא.
צדק בעולם? תלוי איפה.בטוח לא במדינות מוסלמיות.בארה"ב אגב יש מקרים שיורים במכסיקנים מסתננים.
קנדה מסלקת אותם או מונעת בכוח את כניסתם וזה חוקי לגמרי.למי ששכח,ישראל היא מדינה ריבונית וזכותה לפעול כדי לעצור אנשים מלהיכנס אליה באופן לא חוקי.

זוכה001

New member
יורים במי שמאיים או מסכן

זה לא המערב הפרוע ולא יורים רק כי הוא עבר את הגדר.
אלא אם כן יש לך הוכחות אחרות.

ruven7

Active member
המצרים יורים במסתננים מאפריקה בלי חוכמות

גם לשומרי הגבול בארה"ב יש יד די קלה על ההדק.

זוכה001

New member
איזה חוכמה יש בלירות באדם לא חמוש?

רק פחדן יורה באדם לא חמוש שלא מסכן.

לידיעתך, ארה"ב נמצאת תחת החוק הבינלאומי כמו כל מדינה שאוסר עליה לפתוח נגד אדם לא חמוש שלא מתנגד למעצר.
באופן כללי, כן, לאמריקאים יד קלה על ההדק, אבל זה לא אומר שהם מרססים כל מי שעובר את הגבול.

ובאשר למצרים - אתה רוצה שישראל תהיה מצרים? כי אם כן, תתחיל בהפיכה.

ruven7

Active member
אני מציין עובדה,לא פרשנות

מבחינת מצרים זו צרה.
האמריקאים פותחים באש בנסיבות מסויימות.

פנינה21

New member
אני לא יכולה לקרוא את התלהמות זה משגע אותי

אנחנו מתגאים שאנחנו לומדים מאירופה לסגור את הגבולות.

כל הכבוד לנו
באמת כל הכבוד

ולגבי דיון תנסו נכון יש רק מיעוט שיש לו איך להוכיח את היותם פליטים.

אגב גורשו גם כאלה שהתחננו להתגייס לצבא לשרת רק בגלל שהם זרים .

אנחנו לא בסדר כולנו כאזרחים
הנושא הזה צריך להיות בראש החדשות
לא יתכן שיש לנו שני בתי כלא מלאים בילדים(כן יש גם את מתקן נתבג) ואנחנו שותקים

צלשלספק

New member
אני נגד עמדתו של אהרן ברק, ומקווה שכב'

השופט גרוניס ימחה את האקטיביזם השיפוטי שהנחיל ברק, מעל פני האדמה.

לא הכל שפיט

ובמדינה מתוקנת ומערבית לא יקום ולא יהיה שיש קליקה של אנשים בעלי כח רב שבוחרים את חבריהם מתוך אותם שורות, מבלי שלאזרח או נבחר ציבור לכנסת (ח"כ) שהוא בעצם נגזרת של רצון הבוחר (האזרח) לא תהיה זכות כלשהי להשפיע גם - שם.

האם יש שופטים בירושלים?
אין לי תשובה לנושא כרגע.

למעלה