יש ריפוי לאוטזים?

• פותח הנושא lh3
  • פורסם בתאריך
לא אמרתי שאת בורחת מאחריות

דיברתי בכלליות לגבי כל בני האדם, אבל אם הבנת מזה שהתכוונתי אלייך, אולי יש לך סיבה לחשוב?

ToryMaster

New member
אני באמת לא מבינה מאיפה הבאתם את זה

מעולם לא טענתי שאנחנו כלי בידי האלים, אנחנו עובדים בשיתוף איתם, כשהם מהווים חלק מאיתנו ואנחנו מהווים חלק מהם.

Tatu4Taty

New member
../images/Emo45.gif

רציתי להגיב ולא ידעתי אם תגדעו את השרשור או שתמשיכו אותו. גם אם האדם הוא איננו כלי הוא עדיין חלק מהאלוהות, אין כל סיבה שהאלים יהיו חסרי כוחות מול משהו שהם עצמם מכילים. מדוע רק גלים, ברקים ורעמים שייכים להם? הם גם חלק מדברים אחרים. זה לא אומר שלא צריך לקחת אחריות על מעשים. ה"ידיעה" שדבר כלשהו הוא טעות אנושית או טעות אלוהית היא ידיעה פנימית וקשה להוכיח כזה דבר. זהו הקשר האישי איתם. גם האנושות הוא חלק מהאלוהות וזה לא אומר שהאלים משחקים בנו שש-בש, בדיוק כפי שאנחנו לא משחקים בהם.

Tatu4Taty

New member
voila

"אנחנו לא כלי בידי האלים." "אם אנחנו עושים טעות, אז אנחנו עושים טעות.. כך או כך, אנחנו עשינו אותה." "אם האלים היו רוצים להעניש מישהו, הם יענישו-לא דרכך."

הבנת הנקרא מאמי

"אנחנו לא כלי בידי האלים"- לא כתבתי בשום מקום שאין בנו חלק מהם "אם אנחנו עושים טעות אז אנחנו עושים טעות, כך או כך, אנחנו עשינו אותה"- אלא מי? זאוס? הקטה? אנחנו. שוב, זה לא אומר שלא קיים בנו ניצוץ. "אם האלים היו רוצים להעניש מישהו, הם יענישו- לא דרכך"- תראה לי איפה, בדיוק איפה, המשפט הזה מראה על חלקיק כוונה שאין בנו ניצוץ, שהאלים הם לא חלק מחיינו. ממש פספסת את כל כוונתי, הוצאת לי מילים מהפה, ועיוותת את דבריי. האלים הם חלק גדול בחיינו, אך הם לצידנו- לא מעלינו (כמובן שהם מעלינו כי מהם נוצר העולם, הם יכולים לשלוט בהכל, אך יש לנו אפשרות לעבוד לצדם וליצור יחד את המציאות שלנו- והיכולת הזו נתנה לנו כי אנחנו בעלי חלקיק אלוהי שהם שמו בנו. הכוונה ב"לא מעלינו" היא שאנחנו לא "קטנים לעומתם" ולא בגישה היהודית-נוצרית) זאת התפיסה שלי, take it or leave it רק אל תוציא לי מילים מהפה, ואל תעוות את מה שאני אומרת.

Tatu4Taty

New member
גישה חמודה, גישה.

אחד הדברים שהכי מפריעים לי זאת צורת ההתבטאות של אנשים, אז לפני שרצות פה האשמות על עיוותים ועל חוסר בהבנת הנקרא אולי כדאי שתקראי מה אני הבנתי מדבריך ואיך אני תופס את הדברים. בתחילה את כותבת שיש בנו חלק מהם ולאחר מכן את אומרת שאין סיכוי שהם גרמו למשהו משהו שזה תמיד אנחנו. תאמרי לי, אם למישהו יש חלק ממך, האם הוא חסר כל השפעה עלייך? הוא חלק ממך. אני גם לא טענתי שהאלים הם משהו "מעלינו" אלא שהם בתוכנו. את רק הדגשת זאת. את מוסיפה ואומרת "הם יכולים לשלוט בהכל" וגם "יש לנו אפשרות לעבוד לצדם וליצור יחד את המציאות שלנו- והיכולת הזו נתנה לנו כי אנחנו בעלי חלקיק אלוהי שהם שמו בנו". זה בדיוק מה שאמרתי בתגובה שלי ליעל. האלים אכן יכולים לעבוד לצידנו והם קיימים בתוכנו (בדיוק כפי שאת אמרת) והם גם מסוגלים לשלוט על הכל. אם משהו הוא חלק ממך ויש לו יכולת שליטה, האם זה לא אומר שהוא יכול לגרום למעשים מסוימים? או שהביטוי של האחדות שלך איתו הוא במעשים מסוימים? אני חושב שכן. כפי שכבר ציינתי, זה לא אומר שצריך להפסיק לקחת אחריות על המעשים שלך. גם אם האל הוא חלק מחייך, אתה הזמנת אותו לשם. אתה הפכת אותו לחלק ממך וגם אם המעשים שלך נובעים חלקית מההשפעה שלו עליך, אתה צריך לקחת אחריות על כך.

ברור!!

ברור שיש להם יכולת להשפיע על החיים שלנו! "בתחילה את כותבת שיש בנו חלק מהם ולאחר מכן את אומרת שאין סיכוי שהם גרמו למשהו משהו שזה תמיד אנחנו." לא כתבתי במפורש שאין סיכוי שהם גרמו למשהו, נתתי דוגמה עם הקטה וזאוס כדי להסביר שטעות אנושית היא טעות אנושית, ואין לברוח מהמעשים ש-ל-נ-ו. לא אמרתי לרגע שהאלים לא יכולים להשפיע על חיינו, להפך, אמרתי כמה וכמה פעמים. מה שכן אמרתי, זה שכשאנחנו עושים טעות- אין לברוח ולהפיל אחריות על הכח האלוהי. ושוב, הבנת הנקרא. אני התייחסתי לטעויות אנושיות-"אלוהיות" ולבריחה מהמעשים שלנו, ואתה הנחת שבכך אני מתייחסת לכל דבר שקורה. כמובן שהכללתי, כמובן שיש יוצאי דופן, כמובן שיש סיכוי שטעות אנושית תהיה מכוונת מלמעלה הרי אנו לא יכולים להבין למה או איך האלוהות עושה מה שהיא עושה. אתה שונא את הגישה? אחד הדברים שהכי מפריעים לי זה קטנוניות.

Tatu4Taty

New member
זו ממש לא קטנוניות

אם מתחילות פה (וממשיכות!) האשמות על עיוותים ובעיות בהבנת הנקרא. אני מציע שבפעם הבאה תשמרי את הביקורת לעצמך. כל אחד יכול לבקר אנשים אחרים, זה מאוד מאוד קל. ד"א, למקרה שתהית, הבנת הנקרא שלי בסדר גמור, תודה רבה. "לא כתבתי במפורש שאין סיכוי שהם גרמו למשהו" אני חושב שהציטוט הזה - "אם האלים היו רוצים להעניש מישהו, הם יענישו-לא דרכך.", מראה שזו כן הגישה שנקטת בך. אם את אומרת שיש סיכוי שהם יגרמו למשהו, הם גם יכולים להעניש. "אני התייחסתי לטעויות אנושיות... ואתה הנחת שבכך אני מתייחסת לכל דבר שקורה." איפה הנחתי את זה בדיוק? המסקנה היחידה שאני הגעתי אליה היא שאת מתייחסת לכל הטעויות האנושיות שקיימות ("ה"ידיעה" שדבר כלשהו הוא טעות אנושית או טעות אלוהית היא ידיעה פנימית וקשה להוכיח כזה דבר"). בהודעה הזו אף כתבת כי "כמובן שהכללתי, כמובן שיש יוצאי דופן," ואני חושב שהעובדה שאמרת את זה, רק מראה שצדקתי בנוגע להכללה שנעשתה על הטעויות האנושיות.

אויש

טוב, יודע מה, אתה צודק, אני טועה. אתה יודע בדיוק מה ניסיתי להגיד, כי אתה בטח קורא את המחשבות שעוברות לי בראש. אתה בטח גם יודע במה אני מאמינה, ואתה בטח יכול להגיד לי במה אני מאמינה על סמך הודעות שהבנת לא נכון. אחלה, העיקר שתהיה מאושר ושהאגו שלך לא יפגע. יום נעים

Tatu4Taty

New member
אני ממש לא הולך לשתף פעולה.

כל מה שאמרתי בהודעות שלי זה שאני הבנתי אותך בצורה אחרת מהדברים שלך. במקום לבוא ולהסביר למה התכוונת, את כתבת לי בצורה תוקפנית שאני עיוותי את דברייך (וחס וחלילה לא הבנתי בצורה שונה) ושיש לי בעיות עם הבנת הנקרא. לא רוצה לצאת צודק, לא יודע במה את מאמינה ועכשיו אני כן יודע למה התכוונת. שיהיה גם לך יום נעים, אני מקווה שתקראי את השרשור שוב ותביני בדיוק ממה כן נפגעתי. זאת לא צורה לנהל דיון.

ניסיתי

להסביר את עצמי יותר מפעם אחת, אבל נתקלתי במישהו שכנראה משחק אותה ראש קטן, ולדעתי לא רק שלא ניסית ולו לרגע להבין מה אני מנסה להגיד, ניסית בסך הכל לצאת צודק. כמו כל שאר האנשים בפורום הזה. לקחת משפט אחד שלי שהיה רלוונטי בהודעה אחת בהקשר לדברים שהגיעו אחריו באותה הודעה, ומשפט אחר שגם היה רלוונטי בהודעה אחרת בהקשר לשאר ההודעה, צרפת אותם יחד, הנחת הנחות לא נכונות כי פרקת את את המשפטים ממקומם. זה היה כמו לקחת מספרים בודדים מתוך משוואה, לשים אותם במקום אחר ולהפוך אותם למשוואה אחרת. אם זה לא עיוות דברים, אז אני לא יודעת מה.

לא יודעת

אני הבנתי ממך "מה לא אלוהי בטעות אנושית" כאילו האלוהים אחראי לטעות של האדם, או לפחות חלק מאוד גדול ממנה.. אף אחד לא תקף אותך או משהו יעל..

אורי רז

New member
נראה שאין לי אלא לתהות

איזה מן מחקר אסור לפרסם, בהתחשב בזה שיש רופאים (לא כל הרופאים, חלק מסויים מהם) שאומרים שמותר לפרסם ולהשתמש אפילו בפרי עמלם של מפלצות כמו ד"ר מנגלה, בטיעון שהשיטות פסולות ונתעבות אבל לאחר שהדבר נעשה עדיף כבר להוציא ממנו מה שאפשר במקום למחוק הכל.

למעלה