יש פה...

life style

New member
מצטרפת לבקשה

אני טוענת שאנרכיה חלקית לא מזיקה אבל אף פעם לא שמעתי הסבר אחד משכנע למה אנרכיה זה טוב... כשאני אשמע אחד אני אצטרף בכייף. פעם בשיעור אזרחות שאלו אותנו "מי תומך באנרכיה? ולמה?" איזו פרחה הרימה ת'יד ואמרה שזה בגלל שכשלא מגבילים מישהו לעשות משהו הוא לא יעשה אותו- הסבר מתחכם ומגוחך מבחינתי...

life style

New member
למה?

כי זה לא רשום במילון? אז המצאתי את זה... בכל מקרה מבחינתי זה להאמין שחוקים מסוימים מטופשים וכובלים אותנו למסגרת מעייפת (בדיוק כמו הסיפור שלך עם המסגרת). והחוקים האלו בלעדיהם הייתה אנדרלמוסיה אך לא בצורה קיצונית כמו שתהיה אם יוותרו על כל החוקים....

Stillwater

New member
אבל אם את משאירה חלק מהחוקים אז...

את צריכה גם משהוט שיאכוף את החוקים. את צריכה משטרה ובית משפט וזאת כבר לא אנרכיה! ואם את משאירה את האנשים להתמודד עם חוקי עשרת הדיברות (לא תרצח, תגנוב וכ'ו) לבד, בלי משטר זה פשוט לא יעבוד! ולא סתם, מאז ומתמיד היה משהו ששלט על כולם, בכלל הדתות, בכל האמונות, בכל הסיפורים שאי פעם כתבו-תמיד היה את אלוהים, את המלך, את הנביא. עולם ללא מנהיגות, ללא משטר, ללא חוקים הוא עולם אלים ומטונף (מכל הבחינות). זאת הכחדת המין האנושי! והגישה של: אם לא יהיה משטר וחוקים ואף אחד לא יגיד לאף אחד מה לעשות, אז אנשים יהיו בסדר היה גישה לגמרי לקויה! ואין דבר כזה פייס אנרכיה! זה פשוט ל-א ע-ו-ב-ד!

life style

New member
יודעת מה?

את צודקת. מה שאני מאמינה בו לא צריך לכנות אותו אנרכיה... ובאמת עולם בלי חוקים הוא עולם מטונף, אבל כייף לחלום, מידי פעם - על עולם בלי חוקים שממשיך להתקיים. הכדור ממשיך להסתובב, החיים נמשכים כרגיל! אבל אין חוקים ואין את הנטל, את הפחד, מפני גורם שילטוני שיגרום לנו לסבול על מעשה חסר אחריות שביצענו....

Stillwater

New member
רק למי שלא יודע....

אנרכיה (נ) הפקרות, חוסר סדרים, חוסר שלטון וכיוון. אנרכיזם (ז) תנועה מדינית שעקריה שיויון בין בני האדם ושלילת שלטון מרכזי. אנרכיסט (ז) התומך בשיטת האנרכיזים. אנשים, רבים של ,,איש".-טוב זה כבר לא קשור. כפי שרן (RUNAWAY TRAIN) אמרה אנרכיה זה לא לבוא ולעשות כל מיני גרפיטי על הקירות וכל מיני בעיות כאלה-זה ונדליזים! מרד נעורים! כשאנשים יעשו גרפיטי ויגנבו מחנויות בגלל שאין שילטון ואין חוק זאת אנרכיה!

whatever4

New member
בקשר לעולם בלי חוקים...

היום בדיוק היה לי מבחן בספרות (מבחן ענקי יש לציין!) על בעל זבוב. יכול להיות שחלק פה קראו את הספר וחלק יקראו בתיכון, בכל אופן בספר, המסר המרכזי הוא שהחוקים עוזרים לאדם לרסן את עצמו ובספר מראים מה קורה בחברה שאין בה חוקים. מאוד אהבתי את הספר (חוץ מהעובדה שבהתחלה הוא ממש משעמם וגם מהעובדה שנבחנתי עליו) ואני בהחלט ממליצה, למרות שבמילא כולכם תקראו אותו בסופו של דבר בתיכון. בקיצור חוקים בסופו של דבר עוזרים לאדם להתמודד ולרסן את עצמו.

life style

New member
קראתי 50 עמודים ואז...

התעצבנתי על כל התיאורים הספרותיים וזרקתי ת'ספר לעזאזל! גם ת'חטא ועונשו ניסתי לקרוא אבל התיאשתי והלכתי לראות ת'סרט.... נו מילא משכילה אני לא אהיה...

whatever4

New member
את צודקת

בהתחלה הספר ממממממממש משעמם עם כל תיאורי הנוף אבל לקראת סוף הספר זה מאוד מעניין ויש לו מסר ממש טוב כך שאני בכל זאת ממליצה.

Stillwater

New member
בעל זבוב-אחלה ונכון שהבהתחלה הוא...

קצת משעמם אבל כשנכנסים אליו הוא מתחיל להיות מעניין. יש בו המון מוסר השכל ודברים שאנחנו צריכים ללמוד על עצמנו-בני האדם! לא התבקשתי לקרוא אותו מביתה ספר, קראתי אותו סתם לאהנתי. ואני מבינה למה המורה שלנו החליטה על ספרים אחרים, לא בגלל שאני לא אהבתי כי להרבה פשוט היה נורא קשה לקרוא אותו.

whatever4

New member
בקשר לעולם בלי חוקים...

היום בדיוק היה לי מבחן בספרות (מבחן ענקי יש לציין!) על בעל זבוב. יכול להיות שחלק פה קראו את הספר וחלק יקראו בתיכון, בכל אופן בספר, המסר המרכזי הוא שהחוקים עוזרים לאדם לרסן את עצמו ובספר מראים מה קורה בחברה שאין בה חוקים. מאוד אהבתי את הספר (חוץ מהעובדה שבהתחלה הוא ממש משעמם וגם מהעובדה שנבחנתי עליו) ואני בהחלט ממליצה, למרות שבמילא כולכם תקראו אותו בסופו של דבר בתיכון. בקיצור חוקים בסופו של דבר עוזרים לאדם להתמודד ולרסן את עצמו.

Yippy skippy

New member
מאיפה לקחת את זה???!!?

מיאפה לקחת את זה? איזה מילון שלא יודע כלום על אנרכיה? בואי ואני אסביר לך מה זאת באמת אנרכיה: אנרכיה (anarchy), מורכבת מהמילים an+archy שזה- "בלי an" "חוקים archy" (בלי חוקים). אנרכיה היא דעה פוליטית המבוססת על חוסר שלטון, וחוסר חוקים. אנרכיסיטים דוגלים בשויון בין כולם ללא מעמדות ותארים. אמנם אנרכיסטים לא מחבבים (בלשון המעטה) את צורת השלטון (דמוקרטיה), אבל לא רשום בשום מקום נורמלי שאנרכיזם=גרפיטי על הקיר ונערים מורדים!! את רואה יותר מידיי טלויזיה או משהו !!... לסיום, אנרכיסט לא בהכרח חייב להיות אלים, זה כבר תלוי בבנאדם (אם הוא אלים או לא). אם את רוצה לדעת עוד על אנרכיה, פשוט תשאלי אותי! :) אני אענה ב-שמ-חה :) נ.ב- אל תעלבי או משהו בגלל הקטע של הטלוויזיה.. :)

Stillwater

New member
את מתכוונת אליי???

וגם אם כן וגם אם לא אז, למה את אומרת שהמילון לא מבין כלום על אנרכיה? את מבינה יותר מאבן שושן? אהה, לא נראה לי! כשאת מדברת על שיויון בין כולם ללא מעמדות ותארים את מתכוונת להגיד סוציאליזים ולא אנרכיזים! הגישה של אנרכיה היא גישה לקויה בגלל שבני האדם חייבים משהו שיחזיק אותם, הם חייבים מנהיג, שלטון וחוקים! ברגע שאין שילטון וחוקים ומי בני האדם עושים מה שהם רוצים! נראה אותכם בלי שילטון וחוקים ו/או אמונה דתית שאתם יודעים שאם תגנבו מהחנות אף אחד לא יעניש אותכם לא עושים את זה! מה שקרה עכשיו בעירק אחרי שהאמריקאים הפילו את סאדם, הערקים בזזו כל מה שהם יכלו בגלל שהם ידעו שאף אחד לא יעניש אותם-זאת אנרכיה! מצב שבו יש חוסר של שילטון, משהוא שיכון את האנשים, שיגיד להם מה מותר להם ומה אסור גורר לאנרכיה, גורר לחברה אלימה ומקולקלת! הגישה של הפאנקיסטים של שנות ה-70 שתמכו ב"אנרכיה" היא בכלל לא קשורה לאנרכיה כי היה להם שילטון והם פשוט נסו להתמרד נגד השילטון בכדי לצאת מאאאאאגגגניייייבבבביייייים וזאת לא אנרכיה!

אממ לידע כללי

אנרכיה לא יכול להיות במילון אבן שושן מכיוון שמילון זה מפרש מילים בעיברית ב-ל-ב-ד ואנרכיה לקוחה מיוונית בכלל האנכירסטים דוגלים בשיטת "איש הישר בעיניו יעשה" קאפיש?

Stillwater

New member
לקחתי את זה ממילון כיס של אבן שושן

ובמילון אבן שושן יש פירושים למילים לועזיות.

Runaway Train

New member
לא את ענת,החמאת הבוטנים הזו

יפי סקיפי (סקיפי=חמאת בוטנים=יאמ)

Yippy skippy

New member
א. זה בסדר, לא מעניין אותי.

ב. את לא מכירה אותי, אין לך זכות להעביר עליי ביקורת ולהגיד שאני דפוקה. ואם את חושבת שאת מכירה אותי רק בגלל איזו הודעה, ולכן את יכולה להעביר עליי ביקורת, טעות בידייך!, גם אני אספר לך מיליון דברים עליי או תקראי את היומן שלי (אם היה לי אחד, בכל אופן) או וואטאבר, את לא תכירי אותי! ג. אני לא חמאת בוטנים מזורגגת!!! זה yippy kippy the KANGROO ואני לא אסביר לך מה זה אומר. (כי אין לי כח).

למעלה