יש פה פרסים בקהל?

מוּסקט

New member
יש פה פרסים בקהל?

רציתי לשאול אותם מה הקטע עם הבצל הירוק שחובטים בו באנשים חפים מפשע בליל הסדר? ובכלל, אם יש לכם מנהגים מיוחדים סביב שולחן החג אשמח לשמוע.

נץ666

New member
למה אין פרסים?

מנהגים של מי? של הפרסים או של כל אחד? [לנו אין מנהגים כי אנחנו ישראלים שנהנים מחופשת האביב ללא הטורח הטקסי המעיק].

מוּסקט

New member
שמוע שמעתי

וגם ראה ראיתי תמונות כהוכחה, שיש שלב כזה בליל הסדר הפרסי בו יושבי הסדר חובטים זה בזה בבצלים ירוקים.

נץ666

New member
ביני לבינך- זה כל כך מצחיק

אבל אם נעשה מחקר אנתרופולוגי קטנטן בטח נגלה משהו שקשור לפריון, אביב, וכו' וכו'

גנגי

New member
או שזאת סתם משפחה מופרעת

שהחליטה לנצל את המצרכים עד תום, ככה להרגיש שמוצו כל הפונטים כמו שצריך, ואם כבר יש בצל והולכים מכות... אז יאללה, נשתמש גם בַּבצלירוק. לפחות כשהוא נשבר אפשר לעשות עוד סלט, בניגוד לצלחות, שאם הולכות אז צריך לקנות חדשות.

צלוף הוצלפתי

פעם היה לי חבר (חצי) פרסי. כשישבתי עם משפחתו בסדר, אכן נראו הצלפות. ההסבר שקיבלתי היה שזה לזכר הנוגשים של פרעה שהצליפו בבני ישראל לעבוד.

מוּסקט

New member
או!

סוף סוף תשובה. הרבה יותר קונקרטית מ"אביב" אני לא מופתעת - אגב

פחחח

ככה תמיד הייתי מתעללת באחותי כשהיינו קטנות. היא הייתה שואלת אותי "יש לך שעון?" והייתי עונה לה: "כן". (זה בנוסף לזה שהייתי מחטיפה לה מכות. אבל זה כבר סיפור אחר...)

mucool2

New member
למה הפסקת? התחיל להיות מעניין.

והשרשור הזה הוא כבר בעניין הצלפות.

גנגי

New member
בפולניה

יש מנהג מיוחד סביב שולחן החג - לזייף אורגזמות מאוכל חסר טעם. אני, כמו שאתם בטח מבינים, מסתייגת משני המנהגים גם יחד.

mucool2

New member
קראת את מה שהיא כתבה?

מזייפים, ולא רק בשירי החג.

דגיגן

New member
אתה בטח טועה בפתח.

יש לאכול רק מהחור. הנאה מובתחת. לסועדים הידגדגדגדגדגדג....אהה...

shellyland

New member
אתם כה לא מבינים כלום!

גפילטע-פיש עשוי כהלכתו זה מעדן מלכים.
בכלל, כל האוכל של פסח לוקח. זאת התקופה היחידה בשנה בה לאשכנזים יוצאים בישולים טובים. והכל נגמר ב"לאך".

למעלה