יש פה מתמחים? :)

ilatan

New member
יש פה מתמחים? :)

אני סיימתי ללמוד באונ' ת"א ועכשיו עוברת את תקופת ההתמחות... בינתיים אני מרגישה שזה לא ממש בשבילי, בלשון המעטה. אולי מישהו יצא לו לחשוב על אפשרויות תעסוקה עם תואר של עו"ד שלא נכנסות להגדרת עו"ד? במילים אחרות - מה עוד אפשר לעשות עם התואר הזה? אשמח לכל תגובה! שיהיה לכולם אחלה יום :)

PoisonousLitchi

New member
תוכלי לפרט?

למה את מרגישה שזה לא בשבילך?.. האם בתקופת הלימודים ציפית למשהו אחר?..

silverhawk

New member
../images/Emo45.gif

ובכלל, נשמח לשמוע את חוויותיה של מתמחה בעיר הגדולה.

Lady McBeth

New member
דודי - תחזור ללמוד

מאיפה יש לך זמן לשוטט בפורומים, תגיד לי?

silverhawk

New member
אני מצליח למצוא דקה פנויה

בין שיעור אחד שלא מתקיים לשני.

ilatan

New member
פירוטטטטטט :)

מן הסתם כל משרד זה משהו שונה, יש לקחת את זה בחשבון... אני עובדת עם עוד שני עורכי דין, למרות שיש במשרד עוד. התפקיד שלי כולל - חיפוש של פסיקה במאגרי מידע כמו נבו, - ניסוח של כל מני כתבי טענות - כתב תביעה, כתב הגנה וכו'. - חלק גדול מהעבודה כוללת עניינים פרוצדורליים שקשורים בדיני מקרקעין (מילוי טפסים למשרדי ממשלה שונים והגשתם) או דיני ירושה. יש מתמחה שעובד איתי והוא רוב היום מתקשר לעדים ומזמן אותם לבוא למשפט או רושם את העדויות שלהם (מדובר במתמחה מתחום תאונות הדרכים). מדי פעם הוא גם כותב תצהירים אבל בעיקר מזמן עדים. הוא די מריר לגבי זה כי להתקשר למישהו ולומר לו: "תבוא למשפט ביום כזה וכזה" או "נו אז איך האוטו ההוא התנגש בך" זה לא ממש קשור למה שהוא למד שלוש וחצי שנים... העיקר פה בעבודה זה לדעת להתנסח. משהו שממש לא למדנו באוניברסיטה (ראיתי שבאחת המכללות היה קורס של כתיבה משפטית... ממש תמוה למה האוניברסיטה לא הכניסה קורס כזה לתוכנית הלימודים...) להפך - אמרו לנו (שוב, באונ' ת"א, לא יודעת איך זה במכללות) לכתוב עבודות של 1000 מילים בלבד. מה שגרם לנו לקצץ בכל המילים היפות העיקר שנוכל להכניס כמה שיותר דברים משפטיים. זה בדיוק ההפך ממה שצריך לעשות ב"חיים האמיתיים". כאן ניסוח זה הכל. (בקיצור, צריך לתרגל להשתמש בביטויים אלה בחיי היום יום "לדברים משנה תוקף, נוכח ה..." "כל אלו אינדיקציות חד משמעיות, המצביעות על כך ש.."
) שעות עבודה - מתשע עד שבע (ממה ששמעתי זה עוד טוב. הרבה מתמחים יוצאים מהעבודה בשמונה או תשע בערב). אם יש עוד שאלות בנוגע להתמחות אני אשמח לענות. אבל בינתיים אף אחד לא ציין בעצם שום אופציה לקריירה של מי שסיים תואר (עשה התמחות ונבחן בבחינה). אף אחד לא חשב על זה? ואם לא - אז אולי תפגינו יצירתיות ותחשבו עכשיו? היצירתיות שלי בתרדמת זמנית

BlackUnicorn

New member
מכל ההודעה הזו לא הבנתי מה לא טוב לך..

או יותר נכון - למה ציפית? הרי כל מה שאומרים במשך כל התואר הוא שאין קשר בין הלימודים לבין העבודה אח"כ... אני לא מנסה חס וחלילה לתקוף (זה יכול להתפרש כך) - אבל אני חושבת שצריך להבין שבלימודים באוניברסיטה מלמדים אותנו חשיבה משפטית ולא עבודה משפטית (פרקטיקה. בפרקטיקה אין שום קשר כמעט בין מה שלמדנו באוניברסיטה לבין העבודה.. זו משהו שהוא ידוע ככה שאני לא מבינה כאמור למה ציפית - לעבודה שתהיה כמו הכנת עבודות באוניברסיטה? הרי הגבלת המילים בעבודות באוניברסיטה מטרתה לחסוך זמן של המתרגלים ותו לא... ועבודה משפטית היא בסופו של דבר עבודה שלא דורשת יצירתיות יותר מדי אלא יותר הכנת מסמכים שהם די מקובעים (הרבה עורכי דין משתמשים ממש בשבלונות קבועות..). אגב, לכל מי שעדיין לומד, אני בהחלט ממליצה ללכת ולעבוד בעבודה משפטית כזו או אחרת כדי לחוש את העבודה כמו שהיא באמת ולא כפי שמלמדים אותנו. אמנם תמיד שמעתי מכל עבר שאין קשר בין הלימודים לפרקטיקה, אבל כשעשיתי את זה בעצמי וחוויתי על בשרי את ההבדלים זה היה די שוקיסטי (אצלי לפחות זה היה די לחיוב, אבל ברור שאחרים יירתעו ואולי יחשבו פעמיים אם ללמוד את המקצוע).

הטRולית

New member
למה להיות שלילים מלכתחילה??

בקושי התחלנו...
זה משרד גדול/קטן? שכר? אגב, אפשר לשנות תחום? ז"א לעבור מאזרחי לפלילים או משהו בסיגנון? כי אם כן, אולי שם נעוצה הבעיה, בתחום הספציפי??

ilatan

New member
קודם כל - תודה על התגובה :)

אני לא שלילית מההתחלה. ואני לא בקושי התחלתי, אני מסיימת התמחות בעוד חודשיים וחצי (בתקווה) זה משרד קטן, שכר זה באמת לא שיקול כי לא אכפת לי אם הייתי מקבלת יותר. ושנית..... לשנות תחום זו כמובן אופציה אבל אחרי ששנה מתעסקים עם מקרקעין אז ללכת ולעבוד במשפחה למשל זה קצת בעייתי כי אין שפשוף בתחום. אבל זה גם לא משנה כי זה מובן מאליו, לשנות תחום זה פיתרון מתבקש. אני שאלתי לגבי פתרונות אחרים... שלא קשורים ישירות לעריכת דין... אבל אני רואה שלא רק אני, גם סטודנטים אחרים לא מצליחים (או לא מעוניינים, שזה טוב, זה אומר שכל אחד מרוצה מתחום שהוא בחר ואין לו לבטים) לחשוב על אלטרנטיבות. גם בשרשור שהפנו אותי אליו, שנערך פה בפורום ביולי באותו נושא אף אחד לא באמת העלה שום פיתרון. אולי זה בגלל שאין... אולי אנשים מבוגרים שכבר מזמן סיימו תואר יוכלו לענות ולומר מה עושים חברים שלהם שאולי גם סיימו משפטים אבל לא עובדים בתחום. מאלה שאני מכירה יש אחד שסיים משפטים והלך לאיזה 14 ראיונות ולא קיבלו אותו אז הוא הלך להיות מתכנת... אבל זה לא דוגמא טובה לתשובה שאני מחפשת....

לדעתי הלא מקצועית/מנוסה,

ברור שתקופת ההתמחות היא לא תקופה מהנה או קלה. אבל חשוב לדעתי שכן תעברי אותה רק בשביל שתהיי מוסמכת, ובמקרה הכי גרוע לא תעסקי בזה. אבל נראה לי שאחרי שלמדת את התואר, לפחות תסיימי את ההתמחות, תעברי את הבחינות לשכה ותדעי שיש לך את הרישיון למקצוע. אם לא תעסקי בו- זה כבר שיקול שלך, אבל אחרת זה קצת לזרוק את התואר לפח.. ונגיד ותתחרטי על זה יהיה הרבה יותר קשה אחרי 6 שנים לגשת למבחנים, עכשיו את עוד בשוונג של ללמוד והחומר יותר טרי בראש. תנסי אבל לחשוב מה מרתיע אותך כעת בהתמחות- האם זה אופי ההתמחות? (אולי תשני..נגיד לפלילי, מסחרי, בנ"ל או מה שלא יהיה..אני לא יודעת מה כל הסוגים בעצמי) האם זה אופי המשרד? (גדול ותחרותי, קטן ומשפחתי וכו') האם זה השעות? (20 שעות ביממה, או 8 שעות שעוברות כמו הנצח) האם זה השכר? לפי כל הנ"ל תנסי אולי לעבור.. לא שאני יודעת אם זה משהו נהוג/קיים אבל אולי שווה לנסות.. בהצלחה!

Kiru

New member
לדעתי צריך להבדיל:

מי שרוצה, או חושב שיש סיכוי סביר שירצה לעסוק בעריכת דין – לדעתי לא צריך לעזוב את ההתמחות, גם אם קשה. לעומת זאת אני די נגד לעשות משהו שדורש מאמץ, רק "כדי שיהיה". זמן זה דבר חשוב, ומי שלא חושב שירצה להיות עו"ד אין שום סיבה שיקדיש זמן להתמחות, במקום לעשות משהו יותר יעיל ומכניס.

sacrament

New member
ראשית כל- אני משתתפת בצערך

שנית כל- הנה שירשור שבו נשאלה השאלה ואף נענתה כגבולות ידיעתנו... http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1773&msgid=102676068 שלישית וזה העיקר- אני לא יודעת מתי התחלת את ההתמחות, ואיפה את עושה אותה ומה את עושה שם. אבל מנקודת מבט של אחת שעשתה (קצת) עבודה משפטית ועבודות שונת באופן כללי אני מציעה לך לנסות לתקן בצורה כלשהי את הקיים. השאלה היא מה מפריע לך- שעות העבודה, שאת לא ממצה את עצמך, שהעבודה מונוטונית, אולי המעסיק עצמו, האנשים שסביבך. או שזה עמוק יותר- שהמקצוע עצמו על כל נגזורותיו לא עושה לך את זה. נסי להבין מה מפריע לך. אם זה משהו שעוד אפשר לתקן כשהוא קטן- תני לזה צ'אנס ונסי לתקן אותו. נסי לדבר עם המעסיק, עם חברים- לראות איך אפשר לגרום לך להרגיש שם יותר טוב. אולי אפשר לתת לך לעשות דברים קצת יותר מרגשים ולא כל היום את אותו הדבר המשעמם. מעבר לכך- ראוי להדגיש שתקופת ההתמחות היא לא השתקפות של מה שתעשי כל חייך כעורכת דין. למתמחים קורעים את הצורה, ולפעמים בצדק- כי ככה לומדים. יש רק שנה, ולכן היא מאוד אינטנסיבית. לכן, אם הבעיה שלך היא ההתמחות, אז אולי כדאי שתשתדלי "לשרוד" את השנה, ואז בסיומה להתרחק מהדברים שלא אהבת ועדיין להיות עורכת דין. אם הבעיה היא יותר עמוקה, כאמור, אז כנראה שאין באמת מה לעשות, ועדיף שתעזבי במקום לסבול. יש הבדל בין "לשרוד" של סבל בידיעה שאחריה יהיה טוב לבין "לשרוד" את השנה ועדיין לסבול. אם זה לא עושה לך טוב- אל תישארי שם. אגב, אם את בכלל לא חשבת לפרוש מההתמחות- אז האמירות הנ"ל מתייחסות גם ללפרוש מהתחום בכלל. אני מקווה שתגיעי להחלטה שתתרום לך ושתהיי שלמה איתה. בכל מקרה, תעדכני (-:

למעלה