יש פה אנשים

AnnabeI Lee

New member
אבל אתה לא יכול להתעלם מזה שרב

ההתנהגות הדתית שלהם (גם לאמא לי וגם של אבא שלך - בעצם לגבי אבא שלך אני לא בטוחה) נובעת ממסורות שהושרשו עי אנשי דת עתיקים ולא מקריאה וניתוח עמוק.

לא.

יש הבדל גדול בין התנהגות מסורתית והתנהגות דתית גם אני הולך לשיר בליל הסדר, זה עושה אותי דתי באיזושהי צורה? לכל מאמין יש איזשהו קשר אישי עם אלוהים, אז בשביל כל אחד זה יהיה משהו קצת שונה. לא צריך לקרוא ולנתח שום דבר בשביל להגות קונספציות שונות

AnnabeI Lee

New member
דווקא אנרכיה

היא האייאולוגיה שהכי מתנגדת לשטיפות מוח זו אידיאולוגיה שנעשה לה רצח אופי אני מציאה לך לקרוא בוויקיפידיה על אנרכו-סינדיקליזם או אנרכו-קומוניזם.

כן, ועכשיו שאני רואה שלא רק אני

חושבת שזה חולני, מוכנה להשתמש במילה החזקה הזו. כן. חולני ביותר. לא משנה כמה מסכנים הפלשתינאים (אוקיי, הבנו, הם מסכנים), אתה צריך להיות בצד של המדינה שלך. אתה, מבחינתך שישראל תישרף ושהערבים יחגגו, כי אתה חי לך בגולה לא רואה ממטר... וזה לגיטימי כי גם אני באותו מצב. אבל לא קרה ולא יקרה שאני אצא נגד המדינה שלי. בחיים לא. הישראלים לא פחות מסכנים. אני לא חושבת שהם צריכים לעבור מאה אלף בדיקות בטחוניות כל פעם שהם לשניה יוצאים מהקניון ולחשוב 'מממ אנדנדינו... אולי האוטובוס שלי יתפוצץ היום?" לא, חומד, גם זה לא חיים. כשהפלשתינאים יפסיקו להתנהג כמו חיות וכשנותנים אצבע לרצות את כל היד, יהיה על מה לדבר. עד אז - להת'. הם רוצים את כל הארץ שכביכול "שלהם". זה לא יקרה. כמו שאירלנד הצפונית לא חופשייה ועדיין נמצאת תחת כיבוש בריטי. זה מה יש. יש המון ארצות ערביות. שיצטרפו לאחיהם.
אני לא אוהבת ויכוחים פוליטיים, כי הדעות לעולם לא ישתנו... אבל היי, זה פשוט דרש את זה. כל הודעה שלך דורשת כזו תגובה. אז הנה לך.

mor zohar

New member
לפעמים עדיף לשתוק.!!

אתה יודע קליגולה או איך שלא קוראים לך... אומרים שכשאין משהו חכם להגיד עדדיף לשתוק!! במיקרה שלך כדי שתנצל את הדעה הזאת............!~@ ובקשר לשירן היא ממש צודקת..אני גרה בנתניה ואתם בחו"ל אתם לא יודעים את ההרגשה הזאת שיש פיגוע בקניון ..ואני בבית ספר שהוא די קחור מהקניון ואז פתאום שומעים בום כזה חזק..אתם לא יודעים איזה צמרמורת זה מעביר שאתם לא יודע עם מישהו מהמישפחה שלך אולי היה בקניון או ניפצע חס וחלילה.. והקווים של הטלפון לא עובדים מקוה עומס אז אנחנו עוד יותר מפחדים.. קיצר עדיף שלא תידבר שטויות ושתגיד דברים שאין לך מושג מה הם ביכלל

צודקת..

האמת בתור אחד שגר בחו"ל אני לא מבינה איך אפשר לדבר על דברים שקורים בארץ... אצלנו זו המציאות שלנו..לשקול פעמיים אם ללכת למקום מסויים כי אולי זה יכול ליהיות יעד לפיגוע..או לשקול פעמיים לפני נסיעה באוטובוס או ללכת למועדון או לא יודעת מה.. ואממ תמיד מראים את הצד של הפלסטינאים כצד המסכן..חבל שהשטיפת מוח הזו מגיעה אפילו ליהודים/ישראלים...

תקח את העיצה שלך.

אתה מכיר אותי בכלל? אתה יודע מה אני עברתי? לא, אתה לא יודע כלום עלי, אז במקום לצאת בהצהרות שווא תשתוק. כמו שאמרת. ולידיעתך- אני הייתי מתנחל, אני למדתי בישיבה באיתמר, ליד שכם, בישיבה שכבר היה בה פיגוע, נרצחו תלמידים. אני יודע בדיוק איך זה להיות שם, לעלות על טרמפ ולרעוד מפחד מתי שזה נראה שהוא לא עוצר בכניסה להתנחלות. אני יודע את זה, ואני מתאר לעצמי שאני מכיר את זה "קצת" יותר טוב ממך.

ציקהלה

New member
איזה לא יודעים!

מה אנחנו ניראים לך דבילים!? אני אישית הייתי גר בקדימה.. במורד הרחוב.. התפוצצו מולי פעמיים.. כולנו גרנו במדינה הזאת פעם וכולנו חיינו תחת המציאות הזאת... אז בבקשה תתנצלי

אני לא חלק מעם.

משום עם. אני מתנגד לחלוקה לעמים. ואני ממש לא רואה את הסיבה למה אני אמור לתמוך בקבוצה מסויימת של אנשים רק כי נולדתי חלק מהם. אני הולך לפי המוסר, ואני מתחשב בזכויות של אחרים בדיוק באותה מידה. קוראים לזה "לא להיות גזענים". ואיך את מעיזה להשוות בין מה שעובר על הפלסטינאים למה שעובר על הישראלים? איך את לא מתביישת? הטרור של צה"ל גרוע הרבה יותר מכל סוג של טרור שהפלשתינאים עשו אי פעם. אז במקום לפוצץ בהודעה שכולה נוטפת גזענות תלמדי קצת על מה שעובר על הפלסטינאים, תחשבי קצת על כל העסק.

אויש, באמת, קשקוש אחד גדול

עוד אחד מאלה שכל הערה שלא תיאמר תיראה להם כגזענית אם היא נוגדת את דעתם. שמע, זה פשוט מאוד. ארץ ישראל -קטנטונת. מדינות ערב - ענקיות. למה שלא יוותרו על חלום מדינת פלסטין וינדדו אל אחת ממדינות ערב? זה לא גזענות, אני לא אומרת לגרש, אני לא אומרת להרוג. אני אומרת שיקפלו את האוהלים ויחפשו עתיד טוב יותר
. לא, באמת עכשיו, אני באמת חושבת שצריך לתת להם חלקים מהמדינה כדי שיוכלו להקים מדינה משלהם. הבעיה היא שבעוד כ25 שנים פחות או יותר, עם כמות ואיכות ההשרצות שלהם - הם יהיו הרוב בישראל. רוב שיעפיל על היהודים. הצבא ייחלש. הכל ייחלש. ואז - הרוב קובע. וזה יהיה מאוחר מידיי. הם יוכלו להשתלט על ישראל בקלות. ומה אז? מה? כאחד שלא מאמין בדת ולא כלום, אני אצפה ממך להבין שההמתנה למשיח זה בזבוז זמן. כמה שנים אתה חושב שהיהודים יוכלו לנדוד ברחבי העולם עד בואו של המשיח? לחילונים לא מגיעה מדינה? הבעיה נעוצה בהם. הם רוצים הכל או מלחמה. זהו. אין להם ערך לחיים של עצמם. לא איכפת להם למות בשביל להרוג. הם ברברים בצורה מחליאה. אפילו חיות אני לא אקרא להם, כי אפילו חיות לא מתנהגות כמוהם. הם בחיים לא יצליחו לחיות איתנו בשלום. וזה נורא חבל. אבל זו המציאות. די, זה ויכוח שלא ייגמר. תקרא לי גזענית, תקרא לי איך שתרצה. באמת ש I could'nt care less.

הבעיה היא

שהציונים באו לשם על חשבון מי שכבר גר שם. ועכשיו יש להם את החוצפה להגיד "לכו תחפשו מקום אחר לגור"... את לא רואה שמשהו כאן מעוות? אני מסכים שליהודים מגיע מדינה, אבל מצטער, לא על חשבון אחרים. אבל באמת, בואי נעזוב את הוויכוח הזה... אנחנו לא נשכנע אחת את השנייה...

זה לא על חשבון אחרים

הם יכולים לעבור למדינה ערבית. תאמין לי שאם היה אפשר להעתיק את ישראל למקום אחר בעולם, רחוק מהפלשתינאים - הרוב (המכריע בסופו של דבר) היה מסכים לעבור. אבל אף מדינה לא תסכים להתפנות בשבילנו. ובצדק. סה"כ אמרתי שבגלל שיש המון מדינות ערביות - לא תהיה להם בעיה עם גזענות או שהם ירגישו שוני משמעותי. לאף אחד בישראל לא איכפת מזה שבזכות המדינה הקטנטונת שלנו בוש יודע בדיוק מה קורה במזרח התיכון ואת אף אחד האינטרסים של אמריקה לא מעניינים. רוצים שקט. רוצים שלום. עם אנשים כמוהם לא ניתן להגיע להסדר ממשי או הגיוני. אני לא טיפשה. אני לא קיצונית. לפעמים אני נוטה לימין ולפעמים מסכימה עם השמאל... אבל ברצינות - עם כל הכבוד ועם כל ההזדהות (לא רק לנו נרצחים חפים מפשע ולא רק להם) - מוכרחים להגיע לפשרה. אבל תמיד ישראל נדפקת מהפשרות. שים לב שבכל ניסיון להסכם שלום או איזשהו הסכם בין העמים, תמיד קרה משהו, אם זה מהצד שלנו (רצח רבין, אני אפילו לא אזכיר את שם הרוצח, הוא לא שווה כלום) או הצד שלהם (הפצצות החמאס וכו'). תמיד אנחנו אלה שמנסים, שמציעים, שהולכים ראשונים את חצי הדרך. אבל הם רוצים שנלך יותר מחצי דרך. וזה לא בא בחשבון. עכשיו אני כבר לא מתווכחת, אני יודעת שאין טעם. רק רוצה להראות לך שאני לא הולכת עם הראש בקיר ולא פוסלת דעות אחרות. אני מכבדת כל דעה באשר היא. אבל מותר לי לחלוק עליה.

את כן הולכת עם הראש בקיר...

לא על חשבון אחרים? למה שהם יתפנו, יעזבו את האדמה שלהם, יעזבו את הבית שלהם, את השדות שלהם, בשביל שהציונים יוכלו להקים שם מדינה יהודית? למה שהם יסכימו? למה שהם ילכו למקום אחר? ברור שתמיד קרה משהו, והמשהו הזה הוא שישראל לא רוצה שלום, לפחות לא המנהיגים, אני לא מדבר על האנשים הפשוטים. הממשלה רוצה כוח, רוצה לשלוט. למדינת ישראל אין זכות קיום, ומתי שאנשים יקלטו את זה העולם יהיה מקום טוב יותר. להגיע לפשרה? למה שהם יסכימו? אני בא ומשתלט לך על הבית, ואז אומר "חייבים להגיע לפשרה"... מה זה אמור להביע? לא. בלי פשרות. מלחמה עד הסוף, ככה זכותם וככה הם יעשו. כמו שהם הראו לנו טוב מאוד בהצבעה לחמאס, "ניסינו תהליכים פוליטיים, לא הלך, אתם לא מסכימים, לכו לעזאזל. יודעים מה? לא ננסה יותר, אנחנו נלחמים". הם עשו לישראל טובה ענקית, ופשרה ענקית, בהסכמה שלהם לשתי מדינות בגבולות 67, יענו, 22% אחוז מפלסטין לפלסטינאים, ו78% מפלסטין לישראלים. "לא הסכמתם? תאכלו חרא. פספסתם את ההזדמנות, עכשיו זה מלחמה, ואנחנו נלחם". זאת בדיוק הייתה המטרה של הבחירה לחמאס- אין יותר שיתוף פעולה. כמו שגנדי אמר פעם- "אני לא אהיה עבד, האדון יכול להתעלל בי, להשפיל אותי, ובסוף להרוג אותי, אבל אני לא אעבוד בשבילו". זהו, לא משחקים יותר לפי הכללים של ישראל ואמריקה המ******. דפקתם את עצמכם, תקחו על זה אחריות.

זה מזעזע איך שאתה מדבר.

בחיי,זה חולני ומפחיד בצורה שלא תתואר. ואני מסכימה עם שירן בכל מילה! תראו לי ערבי, שמדבר ככה על העם שלו ומצדיק כל כך את היהודים? אני חס וחלילה לא אומרת שאתה צריך לשנוא את הערבים בגלל שאתה יהודי,או שאתה צריך לאהוב את הדת שלך, ולחשוב שאנחנו העם הנבחר וכל הבולשיט. אבל בנאדם,אתה שומע מה יוצא לך מפה? לישראל אין זכות קיום? מי אתה שתגיד את זה? למה לא מגיעה לנו מדינה משלנו כמו שיש לכל עם? למה לערבים יש 8704872348723874 מדינות והן עדיין רוצים את הפיסת אדמה הקטנה הזאת בזמן שלנו אין כלום? למה? למה שהמדינה הוקמה הם לא רצו לקבל מחצית מהמדינה וישר פתחו במלחמה? ממש התנהגות נאותה. ממש מסכנים. רחמים! למה הם מחנכים את הילדים הקטנים שלהם מגיל 5 להיות שהידים? למה הם כ"כ גאים במחבלים שהלכו להתאבד והרגו ב-נ-י א-ד-ם,מזו ההתנהגות הזאת? זה מחליא,זה חולה,ומי שתומך בזה וחושב שזה לגיטימי ונורמלי גם אצלו יש משהו לא בסדר,או שהוא סתם מנסה להיות יפה נפש וכביכול "להבין" את המצב שלהם. אבל לך,לך לבית של משפחה שכולה,שנהרג להם חייל בצה"ל,או אחד מהילדים\דודים בפיגוע התאבדות,תראה את המציאות שלהם. ואתה עוד מצדיק את ההתנהגות החולנית של הערבים? גם הפלשתינים סובלים,נכון,כל מה שעושים להם בעזה ובמחסומים זה גם מעציב. אבל היי! הם יכולים לעבור לאחת מכל ה*הרבה מאוד* מדינות ערביות,שם הם בהחלט יתקבלו בברכה,בזמן שליהודים,אין לאן ללכת,בכל מקום הם יתקלו באנטישמים,באף מקום הם לא ירגישו "הו! כמה טוב להיות בבית". פשוט לא. עתם זה שהחאמס נבחרו בבחירות שלהם,מראה כמה הם לא חשבו בהגיון וכמה השנאה סינוורה אותם באותו רגע.. בכל אופן,תחשוב מה שבא לך,אבל אל תדבר בצורה כזו מתנשאת,כאילו שאתה צודק ואנחנו טועים,כי לא. כל אחד מאמין בדעה שלו.. אתה לא יכול להגיד לבאנדם מה לחשוב,זהו..

Emc2

New member
כמה דברים קטנים...

כל לפשתינאי הוא ערבי (כמובן שיש מקרים יוצאים מן הכלל), אך לא כל ערבי הוא פלשתינאי. לכן א) מספיק להגיד ערבים, זה כמו להגיד "אירופאים"... אנחנו מדברים על קבוצה מסוימת בלבד במקרה שלנו והם פלשתינאים ב) בדיוק כמו אצל ה"אירופאים" גם בין הערבים אין חיבת ציון בין אח לרעהו. בדיוק כמו שהגמרנים לא ממש אוהבים את ההולנדים, למה שהמצרים יאהבו את הפלשתינאים? מקרה היפוטתי: מחר קמה דת, שאומרת שמאז ומתמיד ביתה הנצחי היה לוקסמבורג. המאמינים מתחילים לנהור בהמוניהים ללוקסמבורג. אוכלוסיית המקום נאלצת לנטוש את בתייהם ולברוח להולנד, צרפת, בלגיה, וגרמניה. את מאמינה באמת ובתמים שהממשלות האלו יסכימו לקבל כחצי מליון פליטים? אנשים בלי עבודה, בלי בית, שהם פחות או יותר כמו מין גידול סרטני בתוך המדינה? למה שממשלת ירדן תסכים לאכלס פליטים פלשתינאים? למה שלבנון תסכים? כי הם "ערבים"? נו באמת... ג) מה גורם לך לחשוב שפלשתינאי כבן 60, שגורש מאדמתו וברח למחנה פליטים שצפון לבנון, שהוא זוכה לראות את הנין שלו גדל בתוך מחנה פליטים, בלי עתיד, בלי עבודה, בלי שמישהו ידאג לו (כי הממשלה המקומית לא תדאג) ירגיש בבית בלבנון? מגיעה לנו מדינה... אבל על חשבון גופות של אזרחים?

Emc2

New member
אהה..

ואנלוגיה זריזה: יש לך עוגה. עוגת קצפת כזאת, עם המון שוקולד וקרם נוגט בפנים. אחלה עוגה. באמת. טרייה. טעימה. עוגה שעשו באהבה. כמו שעוגה צריכה להיות. את מתחילה ללכת בדרכך הביתה שלפתע משום מקום מגיח ילד אחר, שנראה קצת חבול ושרוט, כאילו הוא עבר התעללות קשה כבר שנים בזמן שכולם שתקו. אבל היום זה יום אחר. היום כבר השכנים לא מוכנים לשתוק. הם מחליטים לעשות מעשה טוב, ולתת לילד החבול מה שהוא תמיד רצה אבל אף לא קיבל.... עוגה. אחד השכנים קולט אותך בזווית העין ורעיון עולה בראשו... "למה שלא ניתן לילד המסכם הזה חתיכה מהעוגה שלה?" ואכן... זה בדיוק מה שקורה איך את היית מרגישה אם אחד השכנים שלך (אנגליה/אירופה/אמריקה) היה בא אלייך (פלשתין) ואומר לך "שומעת? יש ילד (יהודים בתפוצות) ממש מסכן שאף פעם לא אכל עוגה. השכנים החליטו לתת לו עוגה. אבל במקום שניתן חלק מהעוגה שלנו, החלטנו פה אחד לנדב את העוגה שלך, כי את בסך הכל ילדה קטנה ואנחנו, אנחנו גדולים וחזקים (ומטומטמים). אבל כדי שלא תגידי שאנחנו לא פיירים איתך, את יכולה לקבל חצי מהעוגה חזרה... אבל רק חצי!" מה תהיה התגובה שלך? "כן ברור" או שמא "מה פתאום??"

למעלה