יש פה אנשים

יש פה אנשים

מאנגליה אולי? רציתי לדעת מה מצב האנטישמיות שם..ואם מרגישים אותה ביום יום... אה ומאיפה אתם בבריטניה ואם טוב לכם שם וכו' וכו' חחח

בעיקרון כיף פה....

אבל הכל יותר מסובך כזה... לא יודע להסביר, פשוט יותר קשה לעשות דברים, למצוא עבודה\בית ספר, כל מיני שטויות כאלו... אבל חוץ מזה, המקום סבבה, האנשים נחמדים, גם אם קצת קרירים, יש כאן קהילה יהודית גדולה אם זה משנה לך, אנטישמיות אף פעם לא ניתקלתי.. זאת גם ה"עיר המתפתחת" של אנגליה כיום, יענו, היא גדלה במהירות מפחידה, ככה שבלידס יחסית קל למצוא עבודה... מחירים- תצטרכי להתרגל לעובדה שהכל יותר יקר... למשל, נסיעה באוטובוס עירוני תעלה פה בממוצע 12 שקל, לעומת 5 בישראל... וכל מיני דברים כאלו, הכל הרבה יותר יקר. שורה תחתונה- אחרי שמתרגלים המקום סבבה.

umm ok...

בקשר לאוטובוס - Just get an all-day ticket. it's only £2.45 אירוני שהיא שאלה דווקא אותך על אנטישמיות. אם לא היית ישראלי סביר להניח שזה הרושם הראשוני שהייתי מקבלת עליך.

שאני אנטישמי?

יש פה תופעה חמורה, וצריך לעקור אותה מהשורש... לא כל מי שמתנגד לציונות או לדת היהודית הוא אנטישמי... אנטישמי הוא מי ששונא יהודים בלי הגיון... בקשר לאוטובוס, נכון, אבל לא תמיד קונים את זה...

אתה שם לב למה שאתה אומר?

מה זה אנטישמיות אם לא התנגדות לעם היהודי? מה נהיה פה.. ואם אני אגיד שאני מתנגדת לעם האיטלקי(סתם המצאתי עכשיו.) זה לא ישמע כשנאה לאיטקלים? זה ממש חולני מה שאתה אומר.. ואני לא מסוגלת להבין אנשים כמוך.

כאן טמון ההבדל...

להתנגד לעם אומר לשנוא את האנשים שם. להתנגד לדת אומר שאני מתנגד לרעיונות של הדת הזאת. אני מתנגד לאכילת בשר, זה לא אומר שאני מתחיל עכשיו לרצוח אוכלי בשר. מה שכן, ציונות זה משהו אחר... אנטישמיות זאת שנאה לא הגיונית לאנשים ממוצא שמי, אין קשר בין התנגדות לדת לאנטישמיות... אני גם מתנגד לנצרות, ולאיסלאם, זה אומר שאני שונא נוצרים או מוסלמים?

לא, זה רק אומר

שתצטרך לעבוד עוד הרבה מאוד על השטיפות מוח שלך כדי להגיע לאנרכיה הנחשקת.

ציקהלה

New member
לא אתה לא יכול,

הדברים שאתה אומר הם לא בגדר כפיה ביגלל שהם שונים הם בגדר כפיה ביגלל שהם חדים וטיפשים. מי שעושה את הדת זה הבן אדם ואיך שהוא מפרש את מה שכתוב שם.

AnnabeI Lee

New member
אם האדם עצמו מפרש את הדת

היו אמורות להיות לנו מפר פרשנויות כמספר האנשים. ובכלל כל הרעיון של רבנים ואנשי דת למיניהם היה אבסורדי, הרי דעתם הינה רק "הפרשנות האישית שלהם". לך לבית הכנסת הקרוב לביתך ושאל את הנוגעים בדבר אם זה אכן המצב. התכונן, אולי התוצאות יפתיעו אותך.

למעלה