מתכון שוקיים עוף , בצפוי ביסלי
יש לחמם מראש ל- 180 מעלות חום ,טוסטר-אובן או תנור-אפיה. מתכון שוקיים עוף בציפוי ביסלי,(ניתןלטגן שניצל עוף מצופה בביסלי) המצרכים הדרושים: 140 גרם ביסלי 6-7 שוקי עוף 1/2 כוס קמח 1 כף קורנפלור 2 כפות מים 1 כף שמן ההכנה: 1. מבשלים 7-6 שוקיים עוף בסיר עם מים וכף גדושה מלח במשך 10 דקות. מכבים את האש ומוציאים את השוקיים לצלחת.את המים מהסיר שופכים לכיור. 2. מרסקים 140 גרם ביסלי לפירורים במעבד מזון. (או שמעבירים את הביסלי לשקית ניילון יותר גדולה ומפוררים בעזרת פטיש לשניצלים).ושופכים את פירורי- הביסלי לקערית. 3. בקערה נוספת מערבבים היטב,ביחד: 2 ביצים,2 כפות מים, 1 כף שמן. 4. מכניסים לשקית ניילון את הקמח וגם 1 כף קורנפלור, להכניס פנימה לקמח את שוקי עוף בכל פעם 2 שוקיים,ומנערים, עד ששוקי העוף מצופות היטב בקמח, 5. טובלים את השוקיים בקערת הביצים הטרופות, ומסובבים אותם בבלילה לציפוי כל הצדדים . 6. בקערית פירורי הביסלי, טובלים ומסובבים ומצפים היטב את שוקי העוף 7.מניחים בתבנית נייר אפייה,ושופכים לתוכה את פירורי הביסלי שנשארו בקערה,ועל הפירורים מניחים את שוקי העוף,עם רווח בין אחד לשני. 8. אופים בטוסטר-אובן או בתנור אפיה בחום של 180 מעלות למשך שעה,ומגישים חם, מנה ריחנית וקריספית בניחוח מיוחד ונעים. שניצל מטוגן בביסלי : אפשר להכין שניצל עוף באותם חומרים ובפירורי ביסלי ולטגן בשמן במחבת.