עונה גם
בת39, גרה באנגליה, נשואה פלוס 3. הילדים נולדו באנגליה: בן 9, בת 7.4, בת 2.10. אני קצת יותר מ-16 שנה פה, מתוכן שנתיים בארץ. הגעתי ללימודי תואר, נשארתי כי הכרתי את בעלי באוניברסיטה. לא נזקקתי לעזרה כי לא היו לי ילדים. לא הייתי משתמשת במילה כייף, כמו שהיידי אמרה, אני לא בת עשרים
. אני מעדיפה את החיים שלי באנגליה, ללא שום ספק. חוויה טובה - לא יודעת אם חוויה מסויימת, אבל אני מאוד אוהבת את זה שכשהולכים פה לטייל וגם אם פוגשים בדרך אדם זר, תמיד מברכים אחד את השני לשלום. זו תופעה שלא קיימת בארץ. חוויה שלילית - שוב, לא בדיוק חוויה, אבל זה קשה לתכנן דברים מראש כשאי אפשר לצפות את מזג האויר. היום למשל, אנחנו רוצים לקחת את גיסתי וכל הילדים לאחד הארמונות המקסימים באיזור, אבל התחזית היא של גשם גשם ועוד גשם. נאלץ לחשוב על אפשרות אחרת
לא חייתי במדינות אחרות אבל חייתי באיזורים שונים ברחבי אנגליה (אני מתארת לעצמי שזה לא נחשב). הילדים לא יודעים יותר מדיי על ישראל כרגע. מצחיק שאחד החברים הטובים של הבן שלי הוא בן לאמא מוסלמית ישראלית מיפו ואבא אנגלי. (אני אומרת מצחיק, כי אני חיה באיזור מאוד הומוגני כמעט ללא זרים). אז הבן שלי מודע לזה שיש יהודים, מוסלמים ונוצרים בארץ ולא כולם מדברים עברית שפת אם (למרות שלחברה שלי, אמא שלו, יש עברית שוטפת כמובן). בנוסף, בבית הספר הם לומדים על מלחמת העולם השניה אבל כמובן עם דגש על הבליץ והחזית הביתית, אז הרגשתי צורך לספר לו גם על השואה (הם לומדים פה על השואה אבל לא ביסודי). אני יודעת שבארץ הם לומדים על השואה מגיל מאוד צעיר ואני מרגישה שקשה לילדים להבין את המשמעות של זה. מעניין איך מלמדים את זה בארץ בגילאים צעירים. (טוב, נראה לי שגלשתי מהנושא וחפרתי). אני לא יודעת אם ממש חסר לי משהו, אבל אני כן מתגעגת למאכלים בארץ (כמו שמיס סקוטלנד אמרה, אוכל רחוב טרי) והאבוקדו המדהים מהבית, הוא בהחלט חסר! אני מתגעגת להורים, משפחה ולקצת החברים שנותרו לי שם. אני מתגעגעת לשבת בחצר של ההורים ולקשקש ולצחוק עם כולם. משום מה החגים פה לא חסרים לי במיוחד. אנחנו חוגגים אותם בקטנה. אנחנו כן חוגגים את חג המולד וגם חגים מקומיים אחרים. אנחנו לא שומרים על כשרות, לא חוויתי אנטישמיות ולא חוגגים את ימי שישי.