יש מצב לשרשור היכרות?

אני באמת מצטערת אם פגעתי במישהי פה בקשר למילה

גולה. אני לא ידעתי שזה נושא רגיש/מילה רגישה. יותר השתמשתי במובן הציני של המילה. בסופו של יום - זה מה שעשיתי.

TamarToronto

New member
ברור

בגלל זה אמרתי שזה יותר ביטוי מקובל בתוך ישראל כמו לרדת מהארץ, לא תשמעי ישראלי בחול אומר שהוא יורד

carlimi

New member
רום קינמון

טוב "לראות" אותך פעילה בפורום .... זה אומר (מבחינתי לפחות) שיש לך קצת זמן/כוח/חשק/אנרגיות ואולי אפילו מצב רוח טוב?!?!?! מקווה לשמוע עדכון אופטימי בקרוב.

plumplums

New member
אז גם אני..

בת כמה את? כמעט בת 34 איפה את גרה? במדינת וושינגטון, ארה"ב מה המצב המשפחתי? נשואה+2 אם יש ילדים, האם נולדו בארץ או בחו"ל? שני הילדים נולדו בישראל בני כמה הילדים , כמה ילדים? בני שנתיים ו-4 וחצי מתי עברת לחול? עברנו לפני קצת יותר משנה למה עברת ? רילוקיישן מטעם העבודה של בעלי - היה מי שיעזור או שהיית לבד? אמא שלי הגיעה בחודש הראשון ועזרה המון אבל אח"כ היינו לבד. הכרנו כאן המון ישראלים שהיום הם המשפחה שלנו. איך הילדים התמודדו? הרבה יותר טוב ממה שציפיתי. היו קצת רגרסיות אבל בסה"כ בסדר גמור. איפה יותר כייף כאן או בארץ? אני לא חושבת שזו שאלה של תשובה אחת כי יש דברים שיותר כיף כאן-כמו קניות, קמפינג אבל מבחינת חברים לילדים היה יותר כיף בארץ- כאן עדיין לא מצאתי לו חברים בני גילו. תשתפי בחוויה טובה שהייתה בחו"ל פגשתי פה אנשים מקסימים ויש בינינו ממש ערבות הדדית-עושים ביביסיטר אחד לשני, מבשלים כשצריך, ממש משפחה. תשפתי בחוויה שלילית שהייתה לה בחו"ל אני לא חושבת שהיתה לנו ממש חוויה שלילית. (ומקווה שגם לא תהיה..) האם גרת בעוד מדינות? לא איזה מדינה הכי אהבת לחיות בה. מה הילדים יודעים על ישראל? הם יודעים היכן היא על הגלובוס, יודעים ששם המשפחה, יודעים שנחזור לשם יום אחד, יודעים שיש שם הרבה שמש מה חסר לך? שמש (!!), האוכל הישראלי, כמובן המשפחה למה את הכי מתגעגעת? למשפחה איך מתמודדים עם החגים? יש פה קהילה ישראלית ואנחנו חוגגים יחד איך אתן מתמודדות (או לא מתמודדות) עם הכשרות? לא שומרת האם חוויתן גילוי אנטישמיות (או הילדים)? איך התמודדתן? לא, מאוד מנומסים כאן האם אתם מקפידים על יום שישי בערב בבית? משתדלים אבל מכיוון שהבעל עובד עד מאוחר לא תמיד אוכלים ארוחת ערב יחד. אם הוא מגיע אז עושים קידוש.

liat77

New member
מצטרפת ישנה...:)

בת כמה את? 34 איפה את גרה?קווינס,ניו יורק מה המצב המשפחתי? נשואה+3 אם יש ילדים, האם נולדו בארץ או בחו"ל?כולם תוצרת חו"ל בני כמה הילדים , כמה ילדים? 8,6 ו 16 חודש-2 בנים ובת. מתי עברת לגולה? 1998 למה עברת לגולה? סתם לטיול שורשים-אחרי מותה של אימי שנולדה וגדלה פה רציתי לראות על מה ולמה היא חלמה חזור לניו יורק.... - היה מי שיעזור או שהיית לבד? הגעתי לבד אבל הכרתי את בעלי 4 ימים אחרי ככה שזה חלקי לבד אבל בהריון,לידה גידול הילדים זה הרוב לבד, אבא שלי עבר לגור איתנו לפני 4 שנים כדאי לעזור ואוטוטו הוא יחזור לארץ. איך הילדים התמודדו? איפה יותר כייף כאן או בארץ? בארץ תמיד כייף לבקר :) תשתפי בחוויה טובה שהייתה בחו"ל -אין משהו מיוחד תשפתי בחוויה שלילית שהייתה לה בחו"ל- לא היה ונקווה שגם לא תהיה האם גרת בעוד מדינות? מרוקו אבל זה בעיקר רק לחודשי הקיץ (בעלי משם והמשפחה המורחבת גרה שם). איזה מדינה הכי אהבת לחיות בה. הייתי מנסה שנה במרוקו. מה הילדים יודעים על ישראל? הרבה, הם גדלים על חצי תרבות ישראלית. מה חסר לך? משפחה למה את הכי מתגעגעת? איך מתמודדים עם החגים? חוגגת עם חברים-תמיד איך אתן מתמודדות (או לא מתמודדות) עם הכשרות? בגלל שבעלי מרוקאי מוסלמי ואני ישראלית יהודיה אז הבשר תמיד כשר אבל אנחנו אוהבים לאכול פירות ים... האם חוויתן גילוי אנטישמיות (או הילדים)? איך התמודדתן? ממש לא האם אתם מקפידים על יום שישי בערב בבית? מנסים במיוחד שעכשיו הבעל חוזר מוקדם בעבודה-תמיד מנסי לאכול ארוחת ערב ביחד.

yaelisam

New member
בלת"ק ובאיחור

בת כמה את? 31 איפה את גרה? מינכן, גרמניה מה המצב המשפחתי? נשואה פלוס 1 אם יש ילדים, האם נולדו בארץ או בחו"ל? נולד כאן בני כמה הילדים , כמה ילדים? בן שנה וחודשיים מתי עברת לגולה? גם אני לא אוהבת את השימוש במילה "גולה". עזבתי את ישראל לפני חמש וחצי שנים. למה עברת לגולה? עברנו לגור בסין ואז הוא חזר ואני עברתי לגרמניה, כי הוא היה באמצע הלימודים. מאז נשארנו כאן כי לגרמניה יש יותר מה להציע לנו מאשר למקומות אחרים, ברגע זה, כלומר, זה תמיד יכול להשתנות. היה מי שיעזור או שהיית לבד? עברתי לבד אבל כמובן שכל הבירוקרטיה נפלה על בן הזוג שלי בזמנו. היום אני יכולה לעשות הכל בעצמי. איך הילדים התמודדו? לא רלוונטי איפה יותר כייף כאן או בארץ? יש דברים שיותר כיפים בארץ ויש שיותר כיפים כאן. אין מקום מושלם או יותר טוב באופן אבסולוטי. תשתפי בחוויה טובה שהייתה בחו"ל הלידה של הבן שלי במרכז טבעי ללידה. זה משהו שאין ממש בארץ תשתפי בחוויה שלילית שהייתה לה בחו"ל קשה לי לחשוב על משהו ספציפי, למרות שאני בטוחה שלא חסר. האם גרת בעוד מדינות? כן, סין. (ובתור ילדה בארה"ב) איזה מדינה הכי אהבת לחיות בה שוב, כל מדינה מתאימה לזמן מסויים בחיים מה הילדים יודעים על ישראל? הוא עוד קטן בשביל שאוכל לדעת מה הוא יודע
מה חסר לך? עזרה מהמשפחה, בעיקר מאמא שלי, שהיתה עוזרת בכיף למה את הכי מתגעגעת? לאחותי איך מתמודדים עם החגים? אני חילונית, אבל מציינת את המסורות שאני אוהבת - ומכיוון שהילד עוד קטן, זו לא "התמודדות" עדיין איך אתן מתמודדות (או לא מתמודדות) עם הכשרות? לא שומרת כשרות האם חוויתן גילוי אנטישמיות (או הילדים)? איך התמודדתן? לא ממש אנטישמיות, אבל במועדון האמהות שאליו אני הולכת כמה פעמים בשבוע יש לא מעט מוסלמיות. דווקא החילוניות המודרניות מקבלות צבע של קיר כשהן שומעות מהיכן אני. הדרך היחידה שלי להתמודד עם זה זה להראות להן שגם אני בן אדם, ואפילו נחמדה. האם אתם מקפידים על יום שישי בערב בבית? לא, למרות שאני חושבת שזו מסורת מאד יפה ומשפחתית. אולי כשיהיו לי ילדים יותר גדולים

עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא?

טוב. אז אחרי הכותרת הפולנייה הנה: איפה את גרה? מרילנד ארה"ב מה המצב המשפחתי? נשואה +2 + עוד אחד בדרך הגדול נולד בישראל - השני פה. מתי עברת לגולה? שלוש ומשהו שנים למה עברת לגולה? יכולנו (חוקית) והיה קשה בישראל - היה מי שיעזור או שהיית לבד? יש פה המון משפחה ועזרה בהתאם איך הילדים התמודדו? הילד היה בן שנה. אחרי כמה חודשים קשים התאקלם. היום אמריקאי לחלוטין איפה יותר כייף כאן או בארץ? לא עניין של כייף. טוב לנו פה. פה החיים שלנו. תשתפי בחוויה טובה שהייתה בחו"ל המון. לא יכולה לחשוב על משהו ספציפי (אולי חופשות נהדרות) תשפתי בחוויה שלילית שהייתה לה בחו"ל. החודשיים הראשונים היו קשים נורא למרות שנחתנו נחיתה רכה יחסית. האם גרת בעוד מדינות? לא איזה מדינה הכי אהבת לחיות בה. פה מה הילדים יודעים על ישראל? לא יותר מידי. מבינים עברית אבל לא כל כך מדברים. לא ביקרנו בישראל מאז המעבר וכניראה שגם לא נבקר בקרוב. מה חסר לך? ניסיתי לחשוב על זה הרבה. לא חסר לי כלום ולא ממש מתגעגעת לכלום. איך מתמודדים עם החגים? חוגגים ראש השנה ופסח + חלק מהחגים האמריקאים. איך אתן מתמודדות (או לא מתמודדות) עם הכשרות? אוכלים לא כשר האם חוויתן גילוי אנטישמיות (או הילדים)? איך התמודדתן? לא האם אתם מקפידים על יום שישי בערב בבית? כן משתדלים, קידוש, וארוחה מושקעת.

למעלה