עונה גם אני
קודם כל שמחתי להכיר. איזה כייף להכיר אתכן, מרגיש לי פחות קשה, סוג של אחווה.
בת כמה את ? בת 30.
איפה את גרה? אנגליה.
מה המצב המשפחתי? נשואה+2
אם יש ילדים, האם נולדו בארץ או בחו"ל? הילדים נולדו בארץ.
בני כמה הילדים? כמה ילדים? שני ילדים. הגדולה בת שנתיים ואחד עשרה חודשים והקטן בן שנה ושבועיים.
מתי עברת לגולה? לפני שלושה שבועות. מעניין שהפריע פה לכמה אנשים המילה "גולה" , מעניין למה. האמת היא שסתם צורת ביטוי ולא חשבתי לפגוע באף אחד. מצטערת אם צרמתי למישהו פה.
היה מי שיעזור או שהיית לבד? בעלי ואני לבד פה. בעלי הקל עלינו קצת כאשר הכין את הקרקע (שכר דירה, קנה והרכיב רהיטים, קנה קצת אוכל, הסתובב והכיר את הסביבה) אבל מלבד זאת, כל השאר בעיקר בניסוי וטעייה.
איך הילדים התמודדו? לקטן לא מפריע. הוא נולד מבסוט מהחיים ועדיין כזה. רוצה המון תשומת לב. משעשע אותי כל הזמן. הגדולה מתקשה ברמה של "משעמם לי" ושינוי בשגרה. אני בונה לה סדר יום כמו שהציעו לי פה הגולשות ולפעמים זה עובד ולפעמים לא. כל יום מוליד התמודדויות חדשות. אני חושבת שאני לוקחת את קצת יותר מדי קשה. אבל אני "כבדה" מטבעי.
איפה יותר כייף כאן או בארץ? שוב, גם פה, חלק מהגולשות הפריעה המילה "כייף" אולי הייתי צריכה לנסח טוב/קל/נעים. לא נעים לי להגיד, בעיקר בגלל הקיטורים שלי פה אבל הרבה יותר נעים לי או כייף לי באנגליה. משהו באווירה השקטה, הכפרית, תמימה משהו, הטיולים הליליים והכוכבים בהירים. השירות הנעים, החלפת המוצרים (גם כאלו שאת שברת בזמן שהרכבת) הקלילה מאוד מרשימה אותי. גם האוכל הזול פה יחסית, המגוון.
תשתפי בחוויה טובה שהייתה בחו"ל - השכנים שלי שצמודים מקסימים. היום הזמנו אותם לארוחה צהרים ואז היא אומרת, די בדרך אגב ודי בנונשלנטיות (הם גרים בסקוטלנד ובאו לבקר את הבן שלהם) "אנחנו באים ביוני ורוצים לשמור לכם על הילדים כדי שתצאו ערב אחד אז תמצאו פתרון עם רכב".
תשתפי בחוויה שלילית שהייתה בחו"ל - קניתי מיקרוגל ועוד כמה דברים והלכתי איתם לבית. השביל במרחק של 7 דק' הליכה (אולי 5 דק' הליכה) בקושי הלכתי על השלג, היה לי כבד ועשיתי עצירות. אני ראיתי המון אנשים שעוברים ואף לא אחד עצר להציע לי עזרה. הלכתי כמו אישה בהיריון שעומדת ללדת. בעלי דווקא היה מופתע כי לו כן עזרו.
האם גרת בעוד מדינות? לא.
באיזו מדינה הכי אהבת לחיות? נכון להיום זאת ישראל. תחושת השייכות מאוד חסרה לי. פה אני פשוט שוברת את השיניים עם אנגלית והיא נחשבת לסבירה.
מה הילדים יודעים על ישראל? שניהם חיו בה עד לפני שבועיים אבל יודעים רק מה שלמדו בגן (בספק אם זוכרים משהו מראש השנה לדוגמה).
מה חסר לך? הקלות בהליכים ביוקרטים. אני ממש מתסבכת פה לפעמים ולא מבינה למה מסובך או למה לא עושים משהו ועד כמה יכולה לבקש. לדוגמה: חיסנו את הבן שלי. כתבו רק איזה חיסון נעשה ותאריך. לא רשמו את מספר האצווה של הזריקה, יצרן ומי עשתה. גם נניח לא עושים פה פרבנר , אני לא יודעת אם אני יכולה לבקש שיעשו.
למה את הכי מתגעגעת?לישראל עצמה. אני אוהבת את האווירה של שבת, הבישולים (במיוחד בימים שמשימים) , לפני החגים, את הנופים.
איך אתן מתמודדות עם הכשרות? לא קונים בכלל בשר (עוברים לטופו כנראה) שאר המוצרים מחפשים שזה לצמחוניים.
האם חוויתן גילוי אנטישמיות? לא
האם אתם מקפידים על יום שישי בערב? כן. הבת שלי ואני מדליקות נרות שבת, בעלי קנה יין לקידוש כשר.