יש למי להצביע!

Gunz N Mozes

New member
רגע שמישהו יסביר לי

הליכוד בעד הפרטת המשק? אם כן זה אומר שהם ליברליים לא? הליכוד ליברליים?? ולמה דווקא הם בעד הפרטת המשק, הרבה מהבוחרים שלהם הם עניים! או שהמצאתי עכשיו דברים בלי קשר....

אריאל1

New member
בערך...

הליכוד הם ימניים. ברוב העולם המפלגה הימנית היא המפלגה השמרנית כלומר לא ליברלית, המפלגה הימנית היא לרוב המפלגה של האליטות. בארץ יצא בצורה מאוד מעניית מצב הפוך האליטות שייכים למפלגה השמאלנית והשאר שייכים למפלגה הימנית (תסלחו לי זה ממש אבל ממש הכללה אבל זה פחות או יותר מה שקרה במדינה נראה לי שהמצב כרגע הולך לכיוון של איזון) מכיוון שכך המפלגה הימנית קיבלה הרבה תכנים ליברלים ולהפך.

yoavl1

New member
אני מסכים.

רק בישראל יש מצב כזה אבסורד שרוב העשירים והאליטות, תומכים בשמאל, ואילו הפועלים הפשוטים תומכים בימין. לדעתי הרבה מזה נגרם בעקבות נאומיו המסיתים של רה"מ לשעבר מנחם בגין ז"ל שגרם לניכור בלתי ניתן לגישור בין רבים מעדות המזרח והשמאל. כמוכן, זה גם נגרם מכך שבעלי ההון קיבלו את הונם בעקבות חברותם במפלגה בעלת הכרטיס האדום. ההסתדרות וגרורותיה. אז התמיכה נשארה. כיום בגלל שהשמאל מבשר שלום יותר מהימין, בעלי ההון יודעים שממצב של מלחמה יש להם יותר מה להפסיד.

אריאל1

New member
אני לא מסכים

הסיבה שזה קרה לדעתי זה מכיוון שהעולים הראשונים הגיעו עם אדיאולוגיות שמולאניות מארצות המוצא שלהם. עולים אלו התבססו הרבה לפני העולים המזרחיים ולכן האליטות הם השמאלנים. העולים המזרחיים הגיעו עם אידאולוגיה שונה מזאת והמפלט שלהם היה בימין, מפא"י פשוט לא דיברה אליהם!

yoavl1

New member
גם אני שולל את זה. זה העניין.

הציבור הרוסי מצביע ימין אף על פי שאינו ימני. פה האבסורד. כמו שהפועלים מצביעים לליכוד הקפיטליסטי, וה"אליטות" מצביעות לשמאל ה"סוציאליסטי".

אריאל1

New member
זה נושא מעניין

העליה היהודית מרוסיה דוגלת בקו ימני כי היא באמת בעלת אידיאולגיה ימנית, הם לא היצאו רוסיה כדי שמישהו אחר יבוא ויגנוב להם את הקרקע. כמו כן זה איזשהו אנטי, לאנשים האלה נמאס משלטון השמאל (כידוע קומניזם = שמאל קיצוני)

EverMan

New member
אריאל - להגיד שברוסיה

היה שלטון קומוניסטי זה כמו להגיד שחתול הוא כלב. זה פשוט לא היה כך.

אריאל1

New member
העליה הרוסית הגדולה התחילה

אחרי נפילת חומת הברזל = התפרקות בריה"מ = נפילת הקומוניזם.

אריאל1

New member
קודם כל נוסה קומוניזם

בימי לנין. לאחר סטאלין המשיכה בריה"מ להתקיים חרושצ´וב היה קומוניסט. החברה נשלטה בידי שילטון קומונסטי. בכל מקרה זה לא עקרוני. למיטב הבנתי העליה הרוסית הדיפה להתרחק מכל דבר שקשור למה שהיה שם, וסוציאליזם מריח אותו דבר גם אם זה לא.

EverMan

New member
לנין אכן הנחיל שלטון קומונסטי

בהתחלה - מה שגם לא נכון כי זה לא בא מהפועלים אבל לא משנה ... סטאלין לחלוטין לא היה קומוניסט - וגם חורשוב דאג יותר לכלכלה מאשר לפועל. החברה שם מלבד לנין - לא התקרבה כלל לקומוניזם. (וגם אצל לנין היא לא הייתה קומוניסטית ברובה כי זה נכפה עליה)

אריאל1

New member
המורה שלי להיסטוריה תמיד אמר

שקרל מרכס בטח התהפך בקברו כאשר הוא שמע שניסו להפעיל את הקומוניזם ברוסיה. ברור לחלוטים שהפועלים שם לא היו מוכנים לשינוי כזה! ושוב זה לא עקרוני לנקודה שלי.

shay or eli

New member
"ברור לחלוטין שהפועלים שם לא היו

מוכנים לזה" שטויות. עפ"י תורת סטאלין-בוכרין שנכלשלה על מהפכה קומוניסטית בתוך מדינה זה אולי נכון, אבל עפ"י התורה ההרבה יותר הגיונית של טרוצקי - "המהפכה המתמדת" - אין מדינות יותר או פחות מוכנות לסוציאליזם. כמו שבשוק הקפיטליסטי עפ"י אדם סמית השוק יותר חזק מהמדינה ובורגנים של מדינות מנהלים ביניהם סחר בינלאומי ותומכים אחד בשני, כך במדינה הפרולטרית צריכה להתקיים תמיכה של המדינות הפרולטריות המתועשות בחקלאיות ולהיפך. אני מציע לך לקרוא את "המהפכה המתמדת - מהי?" מאת לאון טרוצקי כדי לקבל יותר פירוט.

EverMan

New member
שלטון טוטליטרי

שקרא לעצמו טוטליטרי. זה כמו שתגידי שמצרים סוריה ועירק סוציאליסטיות ! זה בולשיט - זה שהמפלגה קוראת לעצמה כך ,ואולי ההוגה שלה היא באמת אידיאולוג - כל קשר בינה ובין האידיאולוגיה - מקרי ביותר. מה היה בין קומוניזם הקונספט למה שהיה ברוסיה ? הכל היה בידי המדינה ? כך זה גם בכך דיקטטורה כלשהי. זהו ! לא היה דבר. הקונספט של שלטון הפועלים לא היה קיים לשניה.

iKilledKenny

New member
נכון!

וזהו בדיוק עכשיו תיארת את הסיבה להמ רוב העולים תומכים בימין... אם הקומוניזם נכשל בכל מקום אז למה שהוא יצליח כאן?

EverMan

New member
לא נוסה קומוניזם מעולם

מעולם ! מה שנוסה היה סטאליניזם ושלטון טוטאליטרי בשם הקומוניזם. זה כמו שאני אכבוש את השלטון ואגיד שאני ימני. זה לא הופך אותי לימני ולא הופך את המשטר לכזה. הם לא ימניים כי הם מאמינים בקומוניזם - אבל זה לא ניתן להם מעולם.

Moledet972

New member
הפוך - המפלגה השמרנית בכל העולם

היא המפלגה הליברלית בנושאי כלכלה. ראה המפלגה הרפובליקנית בארצות הברית. הליכוד היא איחוד של חירות והמפלגה הליברלית עם עוד מספר מפלגות קטנות.

למעלה