יש למי להצביע!

גרומפי

New member
יש למי להצביע!

בבחירות הבאות אלינו או טו טו יש רק שאלה אחת-מי ינהל את ענייני הפנים של ישראל,האם זו תהיה שס או שינוי? במדינה דמוקרטית המיעוט זכאי לזכויות אבל גם הרב זכאי! גם הרב הדומם שמשרת בצהל,עובד קשה,ומשלם מיסים אדירים זכאי לקבל משהו כדי שבממשלה הבאה המפלגה שתנהל את מה שקורה בתוך ישראל תהיה שינוי ולא שס יש עלינו חובה להצביע לשינוי כדי שמיליון אזרחים בארץ יוכלו להתחתן בארץ בנישואים אזרחיים כדי שהכסף ילך לחינוך ספורט ומדע ולא למקוואות כוללים ואירגוני החזרה בתשובה כדי שסטודנט לא יצטרך לשלם 60 אלף שח בשביל תואר כדי שיהיו הסעות לביהס לכולם ולא רק לחינוך התורני של שס כדי שהמדינה תתחיל לבנות ולהשקיע בתשתיות ולא תעביר חצי מהתקציב שלה לתשלומי העברה וקיצבאות כדי שלא ישלחו פקחים לחנויות שפתוחות בשבת ויקנסו אותם כדי שבממשלה הבאה לא יהיה 15 אלף שרים כדי שיבוטל משרד הדתות המיותר והמגוחך כדי שתהיה תחרות והפרטה של כל החברות המונופוליסטיות וחסרי ההתיעלות כדי שעם ישראל ינהל את ישראל ולא שני רבנים בבני ברק יש למי להצביע
שינוי

CANDY MAN

New member
סוף סוף צדיק אחד בסדום...

ותנסו לקרוא פעם אחת את מה שהוא כתב בזמן שאתם מתעלמים מכל הסטיגמות שהכניסו לכם על שינוי מהרגע שיצאתם מהבטן של אמא שלכם... פשוט תנסו!

מעניין שדווקא אתה מבקש את זה

אתה, זה שמתעקש להאחז בכל סטיגמה ישנה וטובה בקשר למולדת, ולא מפסיק להכריז עלינו כמשוגעים בכל הזדמנות.

CANDY MAN

New member
אני לא מתייחס אליכם כמשוגעים אבל...

עצם הרעיון שלכם הוא אשליה אחת גדולה שלא ניתן ליישם אותה בגלל מיליון סיבות... ולכן אני לא רואה טעם להילחם בשביל רעיון טיפשי כזה... במיוחד לא כשאין לכם רוב גדול מאחוריכם...

EverMan

New member
גם לפני שינוי היה למי להצביע.

על הנישואים אזרחיים העבודה נאבקה הרבה יותר משינוי והרבה לפניה. חוק ´מוכרים בציבור´ של העבודה בוטל ע"י שמיר והיום העבודה וביילין בעיקר האמת - לוחצים להחזירו. בשביל שהכסף ילך לספורט ומדע - אפשר להצביע גם לעבודה באותה מידה בדיוק - או למרצ באותה מידה. כנ"ל בנושא חינוך. הסעות לבי"ס יש גם היום לאנשים שזקוקים לכך. וכו´ וכו´. בכל מקרה- כל מה שאמרת - גם העבודה וגם מרצ עושים. תגיד "אל תצביעו ש"ס - תצביעו עבודה או מרצ" ופתרת את הסיפור ! או שפשוט תגיד "אל תצביעו ש"ס" אין צורך להצביע שינוי בשביל כל אלו, אלא פשוט לא להצביע ש"ס.

CANDY MAN

New member
העבודה נאבקת על הרבה דברים נחמדים..

הבעיה שהיא עסוקה כל הזמן באיך להתערב בעניינים שלא לה (כמו פוליטיקה וביטחון) והיא שוכחת את העניין החברתי-כלכלי (היא הרי תמכה בתקציב) ומרצ? מי רוצה להצביע למרצ? מפלגה עם דעות כמה שלה יכולה להתחבר לחד"ש ולחסוך פתקים בקלפי... אף אחד לא רוצה לתת למפלגה כזאת עוד כוח. לכן שינוי שאין לה כוונה כנראה להתערב במישור הביטחוני יותר מידי (לטוב ולרע) עדיפה על פני כל מפלגה אחרת... ועכשיו שהיא תצבור כל כך הרבה כוח אז בכלל נראה את הדברים מתחילים לזוז...

EverMan

New member
סלח לי ?

עניינים לא לה ? פעם אחרונה שאני בדקתי - המצע המדיני של העבודה הרבה יותר טוב מזה של הליכוד - והוא למעשה קיים. ומול זאת - המצע הבטחוני שלה לא שונה ולו במאומה מהליכוד. זה שייך לה לא פחות מאשר הלכלוך של הליכוד. להצביע למפלגה שלא מתכוונת לעסוק במדיני-בטחוני זה בזבוז. למה לבזבז את הקול !? הרי המצב המדיני הוא הדבר הכי חיוני לנו כיום.

CANDY MAN

New member
אבל הליכוד בטוח תנצח לא?

אז שווה לתת את הכל למפלגה שתעסוק בעניינים חברתיים כלכליים כמו שינוי ולא לאחת שתנסה להשפיע ללא הרף על הביטחון ועל המדיניות בזמן שהיא בוחרת להישאר מחוץ לממשלה מטעמי אגו מנופח מידי...

EverMan

New member
לא , לא בטוח שהליכוד מנצח.

סלח לי , אבל שאחרי שהבוחרים יראו עד כמה שרון עלוב , וכמה רע הוא עשה במשך שנתיים - ייתכן ולא יצביעו עבורו. עדיף לתת למפלגה שתעסוק גם בנושאים חברתיים , וגם בנושא המדיני-ביטחוני בו יש לה פתרונות. לא אומרים : זה גרוע אז לפחות נשפיע במשהו אחר... אומרים : זה גרוע ! ואני אשנה את זה ואשפיע גם במשהו האחר !

CANDY MAN

New member
אחרי שהבוחרים יראו? הם חיים בחו"ל?

אנשים ראו איך שרון תיפקד במשך השנתיים והם עדיין נותנים לו את קולם! מה זה כשהבוחרים יראו? הם חיים בארץ לא? הם ראו איך שרון טיפל בטרור ולא נכנע ולכן הם מאמינים בו! במקום שהעבודה תתאמץ לעשות הכל כדי לשפר את המצב הכלכלי חברתי הם בוחרים ללכת לתחום שהעם פשוט לא מאמין בהם וזה מה שחורץ את גורלכם - התחום הביטחוני מדיני... העובדות מדברות בשטח חביבי! צודק, לא אומרים זה גרוע אז לפחות נשפיע במשהו אחר אבל העובודות בשטח מדברות והמצב הביטחון בארץ ישתפר בצורה מדהימה מאז חומת מגן... אתה זוכר מה שנוח לך... אתה זוכר את מה שהיה בתחילת האינטיפאדה עד פיגוע ליל הסדר... אני זוכר את זה אבל אני זוכר גם ששרון שינה גישה ועכשיו הוא לא מתכוון לוותר לטרור או להיכנע לו... הגענו למצב שפשוט אסור לנו! לכן העבודה צריכה לומר, הביטחון בידיים טובות! אפשר לסמוך על שרון כמו רוב עם ישראל... עכשיו הגיע הזמן להשפיע במה ששרון לא טוב בו - בכלכלה! ובחברה! אם האגו המנופח שלכם אני בספק אם זה יקרה... בהצלחה בבחירות...

EverMan

New member
אנשים לא ראו איך הוא תפקד !

כי אף אחד לא התרעם גגד שלטונו ! "אף העבודה איתו - מה רע ?" "רק מרצ הקקיוניים עושים נגדו רע - מי הם בכלל?". הם ראו איך שרון מביא אותם לרעב, איך עד היום יש פיגועים ברחובות , איך המצב לא יסתיים לעולם !!!! אין במקום ! העבודה מתאמצת בכל המישורים והיא עושה זאת הלכה למעשה ! העם מאמין בשלום - תבדוק סקרים ! הם רוצים לפנות התנחלויות , הם רוצים הפרדה חד צדדית ! זה דבר שהשרון הזה לא מבטיח לנו ! רוצה לתת בונוס על חומת מגן ? תן לשר הביטחון דאז ! או שלא תתן לאף אחד כלל. או שהקרדיט לעבודה ולליכוד גם יחד - או לאיש מהם ! שרון לא שינה שום גישה - הוא פוליטקאי - זה הדבר היחיד שטוב בו ! שהוא לא מבטיח דבר , ולא אומר כלום , ואנשים חושבים שהוא טוב ! זה , לא , טוב ! אנחנו מספיק טובים בתחומים ששרון לא - כלכלה וחברה - ואנחנו גם במדיניות יותר טובים ! הבעיה היא : שאתה מעדיף להגיד : אהה , זה אבוד , הדיקטטור הפאשיסט גם ככה מנצח , אז ניקח את חצי הכוס המלאה ... לא ! אנחנו ניקח הכל ונתקן הכל ! לא נלך בדרך התבוסתנית שלך !

CANDY MAN

New member
רק שאלה אחת פשוטה...

אם כל התיאורים היפים שתיארת איך אתה מסביר את כמות המנדטים הגדולה שהולכת לקבל הליכוד לעומת הכמות הזהומה של העבודה? איך אתה מסביר שלמרות שהכל חרא והכל על הפנים (לפי מה שאתה חושב) והכל גרוע ולא רואים אור בקצה המנהרה... ולמרות זאת... לפי כל הסקרים (ואתה חייב להסכים שהם כן מייצגים משהו כי אחרת אתה פשוט מתעלם מהמציאות) שרון מוביל וכמו ששהסלוגן אומר "העם רוצה שרון." איך אתה מסביר זאת?

EverMan

New member
איך ? פשוט מאוד.

העם מאוד נרתע לאחר שמרצ תוקפים את העבודה כליכוד ב´ , ליכוד את העבודה כמרצ ב´ , כל פרשן פוליטי עם נטיות תוקף אותה כ"משוסעת" או "אבודה" , הישיבה בממשלת אחדות הזוועתית והתמיכה בשרון במשך שנתיים , הנטיה להקשיב לחוסר הבטחות ופוליטקאיות של שרון , להאמין לטווח הקצר - מה ששרון מבטיח ולא לאמת - מה שמצנע מבטיח.

MoOsHoN16

New member
אני כנראה לא באותו ראש

עם המפלגה שאתה כביכול מנסה לייצג כל מה שרשמת רווי שנאה תהומית נגד הזרם הדתי והיהדות הקונסרטיבית בפרט. שינוי עשתה את המפנה המיוחל לו אני ורבים ציפו הם מדגישים כערך עליון את ייצוג שכבות הביניים אותו ציבור מופקר ללא ייצוג, ופחות דגש על המאבק במפלגות הדתיות . אני נגד כפייה דתית אבל גם נגד כפייה חילונית וכמו רבים אחרים אני חושב, שחינוך חילוני מודרני חשוב יותר מחינוך בישיבה אבל מצד שני יש לקדש את יום שבת כיום מנוחה!. וכיוצה וכאלה...

CANDY MAN

New member
למרות כל הסטיגמה שינוי...

עוסקת הרבה יותר בעניינים חברתיים כלכליים מאשר בדתיים... אפילו אמרו שכל ההצעות חוק שהיא הגישה שקשורים לדת (20 במספר) לא עברו בכלל... נקווה שעכשיו כשיהיה לה הרבה מנדטים, דברים יתחילו לזוז... בכל מקרה מה שאני בא להגיד זה ששינוי עוסקת בהמון דברים חוץ מבחרדים... והיא באמת היחידה שסוף סוף מתייחסת למעמד הביניים שעליו בעצם בנויה כל המדינה! שינוי לא יוצרת שום שנאה... היאפשוט דורשת שיוויון... כמובן שבשביל החרדים זה נראה שנאה כי היא לא בעדם ולכן הם התחילו עם הסטיגמה המכוערת הזאת... זה כמו להגיד שלמרצ יש שנאה לעשירים... אין לה, היא פשוט רוצה לפעול למען שוויון חברתי וזה כמובן יפגע בהם... אותה פואנטה!

EverMan

New member
לא למעמד הביניים הגבוהה

ומעלה. אז מה אם העניים ימשיכו למות ברעב ?

.המוסד

New member
לא ממש

המחירים ירדו, לאנשים יהיה יותר כסף פנוי, הצריכה תגדל, הצמיחה תתאושש

למעלה