יש למישהו נסיון עם מוס?

Eco040

New member
יש למישהו נסיון עם מוס?

מה היתרונות ? חסרונות?
כמה צריך לעלות סט ?
איפה קונים? מרכיבים לבד?

זה מאוד פשוט:

היתרון הברור והכמעט יחיד : אין יותר אף פעם פנצ'רים.

החסרונות? רבים:
- חוסר יכולת לשלוט בלחץ האויר.
- כבד. משפיע לרעה על התנהגות הבולמים וזריזות האופנוע.
- התקנה שדורשת למידה והסתגלות.
- דורש תחזוקה, פרוק וגירוז תקופתי.
- יקר. ממש יקר.

עכשיו תעשה את החשבונות שלך ותחליט אם מתאים לך.

XDR

New member
2 הסנט שלי

היום עשיתי רכיבת בכורה עם מוסים והופתעתי לטובה מאוד מההתנהגות האופנוע. (קטומ 500).
קודם כל זה שחרר משהו מנטלי בנושא הפחד מפנצ'רים.
מעבר לזה, הוסיף סוג של רכות והתנהגות צפויה מאוד למתלה הקדמי. מאוד אהבתי את השינוי מול ההתנהגות עם פנימית ול"א 18.
מבחינת מחיר, אפשר בארץ ואפשר לקנות מחו"ל, קצת פחות מ 400$ לצמד של מישלין (כולל משלוח). הגיע עד הבית בלי בעיות.

מבחינתי, כמי שרוכב טיולי מדבר ארוכים ופנצ'רים זה גורם מעכב, אני כבר לא חוזר אחורה. מעכשיו זה מוסים.

אכן, המוס לא אוהב נסיעות ארוכות במהירות גבוהה

הוא פשוט מתחמם ומתבלה מהר יותר.
אנדורו, סינגלים הוא מחזיק מעמד הרבה מאד זמן

הדיייג

New member

חתולי כמעט כלום ממה שרשמת כאן לא נכון

ולא נראה לי שאי פעם נסעת עם מוסים.

לא משפיע לרעה על התנהגות הבולמים, אם כבר משפר את השיכוך ובהחלט לא שוקל בצורה משמעותית יותר מאשר פנימית HD
בתור מי שרכב שנים עם מוסים חייב לומר שההרגשה עם מוסים טובה משמעותית מאשר פנימית.

לרוכב הממוצע יחזיק עונה שלמה. שניים או שלשה סטים של צמיגים.

בכל החלפת צמיג יש לגרז.

ההחלפה של מוסים קלה יותר ופשוטה יותר מאשר פנימית.

מחיר אכן גבוה, אבל בהתייחס לחלופות כגון טיוביליס שלא ממש מונע פנצ׳רים הוא נותן פתרון מעולה ומוחלט

גזי, אני אשמח להסבר מלומד סעיף סעיף:

-איך הגדלת משקל על הגלגל משפרת התנהגות בולמים ? איך זה מסתדר עם התאוריות שכולנו מכירים ?

-אני לא אמרתי שההתקנה קשה, אמרתי שהיא "דורשת למידה והסתגלות". אשמח להסבר איפה הטעות.

-דורש תחזוקה פרוק וגרוז גם לטענתך.

-אי אפשר לכוון לחץ אויר. לא?

-פנימית HD איכותית עולה כ150 ש"ח. מוס כ800 ש"ח. לדעתי זה יקר.

בקיצור, איפה טעיתי, עם הסבר בבקשה, לא סתם לזרוק לאויר.

DAN TAL

New member
שכחת להדגיש חתול.משקל מוקפץ.זה לא המשקל

הזה שכולם מנסים להפחית?

אז איך זה משפר כשמעלים אותו?...

אני מת ללמוד דברים חדשים.

a c t i v e X

New member
זה נכון תיאורטית, מעשית גם לי זה לא היה מורגש

פעם אחת סה"כ רכבתי רכיבה רצינית עם אופנוע שמורכבים בו מוסים וזה היה מעולה.
חבר השאיל לי 350EXCF 2012 עם צמיגים ומוסים דנדשים. רכבתי עליו 70 ק"מ של אנדורו טוב, גם מהיר וגם טכני סלעים ועליות דוכים, ונהניתי מאוד.
האופנוע הרגיש טוב מאוד (יחסית לזכרוני מרכיבה אחרת עם 350 סיקסדייז 2013). ההיגוי לא עצבני מדי, המנוע טרקטורי אבל חזק, המתלים גם בסדר (מפתיעים לפעמים עם הקפצה באויר על איזה פס סלע זניח, אבל לא הרבה).

חבר עם 350 דומה טוען שהמנוע שלו רייסרי ומהיר, לי הוא הרגיש טרקטורי. אולי המוס תיפקד כ"משקולת" ריסון, כמו פלייויל כבד יותר?
אולי המשקל (והצנטריפוגה למעשה) על הקדמי עוזר ליציבות ומונע קיפצוץ לצדדים?

אולי זה תוספת משקל שעובדת טוב על כלים מסוימים ומפריעה לאחרים, אולי לרוכבים מסוימים זה יבוא טוב ולאחרים לא

DAN TAL

New member
רגע.אז אם עושים צעד קדימה (שהכל יהיה הכי

קל),פליי-וויל וכו') ואחר-כך עושים צעד אחורה ומוסיפים משקל כדי שיתנהג נכון.
אני יכול להשאר עם ה XR?

אני כל-כך מבולבל.לא יודע מה לעשות....

amitexc

New member
יש הבדל בין משקל מוקפץ לבלתי מוקפץ

בxr יש המון מהמוקפץ, זה לא עוזר בשום מקרה.
הבלתי מוקפץ מבחינה הגיונית(לפחות ההגיון שלי) יגרום להיגוי להיות כבד יותר, אך יתרום גם להצמדת הגלגל לקרקע, כלומר שיפור באחיזה, כל זאת על חשבון השיכוך החזרה(וההגוי הכבד יותר) שיהיה צריך להיות מהיר יותר.
במוטוקרוס לדוג׳ למשקל הבלתי מוקפץ ישנה השפעה משמעותית יותר מאשר אופנוע אינדורו.

PRORIDING

New member
אתה קצת טועה

משקל בלתי מוקפץ גבוה יותר לא יגרום ליותר אחיזה והצמדת הגלגל לקרקע. מה שיגרום ליותר אחיזה והצמדת הגלגל לקרקע הוא עבודה אופטימאלית של מערכת המיתלים, שכאשר המשקל הבלתי מוקפץ נמוך יותר מצליחים לעשות את עבודתם טוב יורת (המיתלים).
ההיגוי אכן הופך כבד יותר כשהמשקל הבילתי מוקפץ הגבוה יותר מתבטא במשקל גלגל או חישוק או דיסק בלימה כבדים יותר - כלומר רכיבים בעלי השפעה ישירה על המאסה הגיירוסקופית שמייצרים הגלגלים תוך כדי תנועה ובמיוחד תנועה מהירה. אם לדוגמא החלק התחתון של המזלג הקדמי יהיה פתאום כבד יותר, זה לא יגרום להיגוי להיות כבד יותר, למרות מהשמשקל הבלתי מוקפץ - עלה.
ולסיום, גם באינדורו יש משמעות גבוהה מאוד למשקל בלתי מוקפץ, פחות בתחום ההיגוי כאשר מדובר באינדורו טכני אך בהחלט בתחום היכולת של המיתלים לעבוד טוב יותר ולספק יותר עקיבה ואחיזה על פני הקרקע. ובנוסף ברגע שהמהירות עולה אז ישנה השפעה ישירה על מהירות ההיגוי.

amitexc

New member
הסבר מפורט יותר, להגיון שלי:

ההשפעה על המתלים תהיה בהחזרה(ריבאונד)
בכיווץ למשקל הבלתי מוקפץ אין השפעה על פעולת הכיווץ באופן ישיר אלא רק להגיע לתנאי עבודה/התחלה שונים.

מבחינה פיזיקלית ככל שהמשקל גבוה יותר ההצמדה שלו לקרקע תהיה חזקה יותר, פעולת מתלה נכונה וטובה תאפשר לשמור על ההצמדה בנתאי קרקע שונים. בפעולת כיווץ המשקל הבלתי מוקפץ מוצמד לקרקע כנגד עבודת המתלה, לאיזה רכב יהיה קל יותר לפרפר? רכב עמוס או ריק?

ההיגוי כבד יותר לא רק בשל משקל, הוא תלוי גם בחיכוך, שתלוי מן הסתם במשקל, דוג׳ שממחישה זאת היא רכיבה עם לחץ אויר גבוה/ נמוך. משקל בלתי מוקפץ משפיע על ההיגוי אך עם השפעה מועטה יותר מפני שהיא אינה תלויה במהירות סיבוב הגלגל.

PRORIDING

New member
לטעמי יש לך שגיאה בסיסית

כתבת 3 משפטים ואתייחס אליהם לפי הסדר:

1. השפעת המשקל הבילתי מוקפץ על עבודת המיתלים תהיה גם בכיווץ וגם בחזרה. תנועת המשקל לאורך פעולת המתלה קשה יותר כאשר המשקל גבוה יותר ומכאן שיותר משקל בילתי מוקפץ מקשה על עבודת המיתלים. זה שבכיווץ זה פחות מורגש מאשר בהחזרה זה נכון אבל עדיין קיים, ואין ספק שבהחזרה זה הופך להיות מציק. אם מכניסים למשוואה את התדר שבו נעים המיתלים, ובמיוחד ככל שעולה קצב הרכיבה, מתחילים לקבל פרספקטיבה טובה יותר לקושי של הבולמים לרסן משקל בילתי מוקפץ שהוא גבוה באופן יחסי.

2. במשפט השני שלך אמרת שיותר משקל שווה יותר הצמדה וזה נכון למשקל באופן כללי וכמו שכתבת בהמשך המשפט רכב עמוס יפרפר פחות (תלוי גם איפה מעמיסים ואיזה סרן הוא המניע
), אבל שוב, עליית משקל באזורים הבילתי מוקפצים פוגעים ביעילות עבודת הבולמים או לפחות מקשים על פעולתם - מה שלכל הפחות אינו תורם לאחיזה טובה יותר, אולי אפילו פוגע באחיזה. אם כבר טובה לנו תוספת של משקל כולשהו לטובת יותר אחיזה - זה משקל שמוסיפים אותו סביב נקודת מירכוז המסה של הכלי, כך הוא גם יעיל בהעברות המשקל המשחקות תפקיד כל כך חשוב בלייצר אחיזה.
מי שמכיר רכיבה על ההוסאברג עם המנוע המוטה, יכול אולי לאשר שמירכוז המסה בכלי הזה טובה מאוד לעומת כלים אחרים, מה שנותן פרונט קל להנפה כמעט כמו 2 פעימות אבל יציבות ושמירת קו של 4 פעימות. לעומת זאת הזנב באופנוע קצת כבד באופן יחסי, ומדובר במשקל שרחוק מנקודת מירכוז המסה, מה שמייצר תחושת כבדות בהיגוי כאשר מנסים הפיכות כיוון - מהטיה נמוכה לצד אחד בתנועה אחת להטיה נמוכה לכיוון השני כמו שיש במסלולי ספיישל עם אחיזה טובה או קיר תומך.

3. ההיגוי הכבד יותר כפועל יוצא של גלגל כבד יותר - מה שנתפס בדיון כאן כחיסרון של העלאת המשקל הבילתי מוקפץ - נגרם עקב מסה כבדה שגם מסתובבת סביב ציר הגלגל. ככל שהמסה המסתובבת הזו שווה יותר (מהירות תנועה) כך יורגש הקושי לשנות כיוון.
אתה מוזמן לעשות ניסוי מן העבר: לפני עידן המוסים היו רוכבים שמכניסים כדורי טניס לגלגל הקדמי (אולי גז ונעלם יכול לאמר כמה כדורים?). תוספת המשקל (הבילתי מוקפץ) הייתה כזו שיכולת להרגיש איך האופנוע לא ממהר לפנות כבר ב 30 קמ"ש, מהירות סינגלית ממוצעת. מה שכן זה לא היה מתפנצ'ר! גם עבודת המתלה הקדמי לא הייתה להיט אבל לא בטוח שדווקא בגלל זה, אם כי היכרות עם חוקי הפיזיקה יכולה להסביר את התופעה כמוזכר בסעיף הראשון בהודעתי.

amitexc

New member
איך למשקל הבלתי מוקפץ יש השפעה

על פעולת כיווץ המתלה?
בזמן עבודת הכיווץ הגלגל צמוד לקרקע והמתלה עובד כ-נגד הגלגל.
לכן במצב זה למעשה משקל הגלגל הוא כמשקל הקרקע(אין סופי למעשה).
ההשפעה היחידה של המשקל הבלתי מוקפץ היא על מהירות תנועת הגלגל במקביל לכוח הכובד.
במצב לדוג׳ של רכיבה בשביל והגעה למכשול המתלה יתנהג בדיוק כמו עם 2 קילו פחות/יותר בגלגל.
הנקודה הזו היא לא השערה אלה על פי ניתוח פיזיקלי, אלא אם כן טעיתי ושכחתי איזה משתנה במשוואה.

המשקל הבלתי מוקפץ משפיע על פעולה ההחזרה, המצב המורגש הוא ברצף מהמורות, במקרה כזה עקב ההחזרה בריטית של המתלה הוא לא נפתח ומגיע למהלך האידאלי שלו ולמעשה במפגש עם המכשול הבא המתלה פשוט נסגר.
כמובן שבמקרה פחות קיצוני ועם מוס ניתן לפצות על משקל המוס עם שינוי כמה קליקים בשיכוך ההחזרה.

תיקון קטן לגבי ההוסברג, שם מדובר במרכוז המסה(הקיימת) ולא תוספת מסה במרכז המסה, אני לא רואה איך תוספת מסה במרכז המסה מוסיפה לאחיזה .

לגבי היגוי כבד כתוצאה מאפקט הגיירוסקופי מסכים לחלוטין אין ספק שישנה השפעה של משקל הגלגל על התנהגות ההיגוי.

Mr. Pooh

New member
שכחת את האינרציה

התופעות שאתה מתאר נכונות למצבים סטטים במקרה הטוב.
ברגע שהמסה של הגלגל גדולה יותר, האינרציה שלו משתנה, לאו דווקא עולה.
למה ככה? כי זה כבר תלוי בריסון, או בשיכוך כיווץ. אם הוא חסר אז האינרציה תעלה והבולם ייסגר יותר.
אם ההפך אז התנועה תעבור לידי הרוכב.

בדרך חזרה יקרה בדיוק אותו דבר, השיכוך החזרה אחראי להדביק את הגלגל חזרה.
אם המסה של הגלגל גדולה יותר, והשיכוך החזרה חסר, הגלגל יבעט בחזרה בקרקע, ישדר מכה לידיים ואולי יקפץ שוב.
אם השיכוך עודף, הבולם יצבור שקיעה ברצף מכשולים.

בסופו של יום, לבולם יהיה קשה לעבוד יותר עם גלגל כבד יותר.

למעלה