כמה תשובות לענין
1. הזכרתי לך בתחילה ששם מקום מסוים לא מעיד על היותו גוי אלא על כינוי מקום , צורי הוא על שם מקומו , כמו שנו מכנים יהודים שבאים מארצות הגולה בשם הארץ הגולה כמו פולנים, רוסים ,מרוקאים , למרות שהם יהודים ולא מרוקאים גויים וכדומה. זה התשובה לגבי צלק העמון - שישב בעמון, ואיתי הגתי שישב בגת, ואוריה החיתי שישב בחת. 2. נורמה מקובלת ??אתה מכיר את מצוות התורה שנוגעות להתבוללות? לא נראה לי כלל לפי מה שכתבת . מה שנקרא מי שראוי לבוא בקהל?עמוני ומואבי לעולם לא, מצרי ואדומי רק אחרי דור 3 , ועמלק צריך להרוג ולא לגייר, והשאר גרים מיד. יותר מכך, גם יהודי או יהודיה שיש לו בעיות בריאות (כרות שפכה) או ממזר (שבא מביאה אסורה של גילוי עריות) אסור לו לההתחתן עם יהודי או יהודיה כלל. בנוסף התורה ציוותה להרוג את הכנענים כדי שלא יהיה התבוללות "כי יסיר את בנך מאחרי" תקרא קצת ספר דברים 4. לענין פנחס- אני מציע לקרוא את תחילת פרשת פנחס מה אומר ה' על מעשהו- כך צריך לעשות , ואם ככה, למה לא בא ציווי מה' למשה שלא יתחתן עם המדינית, כי משה היה נשוי למדינית "כי אישה כושית לקח". 5. הדבר הכי חשוב כאן , זה קביעת הלשון -כרתי ופלתי - בלשון הקודש ה-1 הוא כורת , מכרית, והשני מלשון פלא ( "אל תשאל לשמי כי הוא פלי") מה השם הזה קשור ללגיון זרים , ולמה הוא נבחר , ולמה צריך 2 שמות ולא מספיק אחד?? ובנוסף צלק העמוני כתוב בגיבורים של דוד בצבאו (ראה סוף משמואל ב' ) -למה הוא היה מצוין בפרטות מהשאר הרי הוא היה בלגיון זרים לפי טענתיך? אני מציע לך ללמוד לשון ודקדוק קודם, לפני שאתה קורא תנ"ך .