יש לי שאלה...

ariksasi

New member
אהבתי את ההשתלחויות אחד בשני

אני נוטה להסכים עם מסורתי...

פלגיה

New member
טוב

שלפחות מישהו נהנה כאן

eyalnadav

New member
הוא היה יהודי חרדי עד יום מותו

והוא המקור כמעט היחיד להיסטוריה היהודית בתקופה היוונית-רומית בפרט בתקופתו. - מה שלמדת בהיסטוריה בכיתה היה כתוב בספריו וההסיטריונים מתבססים עליו . תן קצת כבוד

masorti

New member
בטח שהוא היה יהודי חרדי...

עם שטריימל וקפוטה וגרביים לבנות. אולי בגלל זה הוא החליף את שמו העברי יוסף בן מתתיהו לשם היווני יוספוס פלביוס. (תזכיר לי מדוע זכו בני ישראל להיגאל ממצרים לפני הזמן... בין השאר משום שלא שינו את שמם, בניגוד למתייוון יוספוס פלביוס)

eyalnadav

New member
מומלץ שתקרא קצת היסטוריה

את יוסף בן מתתיהו עשו משוח מלחמה (אתה יודע מה זה?) הסנהדרין בי"ם ושלחו אותו להיות מפקד בגליל בתקופת המרד ברומאים - הוא היה כהן ששרת בבית המקדש. אם הוא לא היה חרדי -הוא לא היה מתמנה להיות משוח מלחמה ומפקד הגליל - וראה בספריו את חכמתו כנראה לא קראת עד היום - מומלץ לקרוא). הוא לא שינה את שמו - הוא עדין נקרא יוסף בן מתתיהו , אלא שקיסר רומי ובנו - טיטוס ואספסינוס לקחו אותו לרומי ושם הוא נקרא לפי ההיגוי הרומי ולא היהודי. ובספרו יוסיפון לעם היהודי הוא כתב ברומי ושם כתב את שמו העברי ואת ההסבר למה הוחלף שמו. יש להוסיף שפלביוס זה שם משפחה של קיסר רומי ויוסף קרא את שמו על שם משפחת המלוכה - וזה כבוד גדול שנתן לו קיסר רומי. (קרא על תארי הכבוד שיש באנגליה) והוא לבש שרוולים וגלביות (תקרא בספרו מה הם לבשו בזמנם , כנראה לא קראת) אני מציע לך לבדוק את הדברים ולא לכתוב על בסיס אמונות ודעות קדומות (מה שבד"כ אתה מדבר כאן)

eyalnadav

New member
אתה קורא רק חלק מהדברים

ראשית לא ענית על הראיה מקודם עם הפסוק של בניהו בין יהוידע על הכרתי ועל הפלתי. שנית מהפסוק יש ראיה שאיתי הגתי היה יהודי או גר , אתי הגתי נשבע בשם ה' ובשם המלך וַיַּעַן אִתַּי אֶת־הַמֶּלֶךְ וַיֹּאמַר; חַי־יְהוָה, וְחֵי אֲדֹנִי הַמֶּלֶךְ, כִּי אִם־בִּמְקוֹם אֲשֶׁר יִהְיֶה־שָּׁם אֲדֹנִי הַמֶּלֶךְ, אִם־לְמָוֶת אִם־לְחַיִּים, כִּי־שָׁם יִהְיֶה עַבְדֶּךָ. גוי נשבע באלוהים שלו ולא באלוהי ישראל ולשון שבועה חי מעיד על אלוהי ישראל ולא על אלילים אחרים (כי הם לא חיים, הם דוממים) 3. כרתי ופלתי הם הסנהדרין שישבו בי"ם. והם לא היו לגיון זרים זה מוכח כאן בפסוק. ותשובה לדבריך כתוב בפסוקים עצמם למה דוד לא הסכים שאתי ילך איתו. נכרי בתנ"ך הוא גם זר ולא במשמעות של לא יהודי (תפתח מילון עברי ) ולצורך הכתוב, אם היה הולך איתו יהודי משבט נפתלי או אפרים ,הוא היה אומר לו אותם דברים. - הרי אבשלום ירצה להרוג את דוד ומי שעם דוד. הוא לא יהרוג את מי שעבד את אביו (והראיה שאבשלום לא הרג את חושי הארכי שהיה יועץ המלך). 4. לענין אוריה החיתי הראיה לטובתי -היא הרי אוריה החתי התחתן עם בת שבע שהייתה יהודיה לכל הדעות - ולדברך היו נישואי התבוללות גוי התחתן עם יהודית , ועוד דוד נתן חותמת שזה כשר שאמר לאוריה ילך לאשתו ? זה מתקבל על הדעת לפי דעתך? 1.אני מציע לך לקרוא היטב את הפסוקים ,ולהבין מה כתוב 2. כדאי שתסתכל במפרשי התנ"ך המסורתיים - ולא רק אחרי "חוקרים" שמעלים רעיונות ואין להם שום הוכחה לדבירהם - כמו שכתבתי כאן

masorti

New member
אתה קורא רק מדרשי חז"ל..

1. בניהו לא רלוונטי לענין הכרתי והפלתי. 2. לשון שבועה חי לא מוכיחה כלום. הפלישתים היו משוכנעים שדגון הוא חי מאוד. וגם אם נשבע בשם האל העברי זה לא מוכיח שלא היה פלישתי עובד אלילים. להזכירך שהרבה יהודים כשרים עבדו לבעל ולאשרה, וזה לא הפריע ליהדותם. 3. שטויות במיץ עגבניות. הפלשתי והכרתי היו צבא שכיר של גויים. 4. ברור לחלוטין שבת שבע התחתנה עם גוי חיתי. אז מה? כל התנ"ך מלא תיאורים של נישואי תערובת, ואף אחד לא עשה מזה ענין.

ווסל פלשתי לכל דבר ועניין

בכדי לתת לך מושג מה היו מעשיו ובמה עסק דוד לפני שהתמלך על יהודה קרא שמואל א כז 8 "ויעל דוד ואנשיו ויפשטו אל הגשורי והגרזי והעמלקי כי הנה ישבות הארץ אשר מעולם בואך שורה ועד ארץ מצרים והכה דוד את הארץ ולא יחיה איש ואישה ולקח צאן ובקר וחמורים וגמליםובגדים וישב ויבא אל אכיש " בקרב האחרון של ממלכת ישראל המאוחדת נגד אויביה הפלשתים דוד היה חלק אינטגרלי מהצבא הפלשתי שמואל א כט 1-3 ואלה כמובן רק חלק מההוכחות לגבי התערבות הכרתי והפלתי בהמלכת שלמה קרא מלכים א א 38

eyalnadav

New member
לא ענית על שום ראיה

פשוט דיברת על משהו אחר שאין לו כלל קשר. 1. הראיה מבניהו שכידוע שהיה מגיבורי דוד והיה כהן , הרי אם הכרתי והפלתי היו לגיון גויים -למה הם היו תחת בניהו ולא תחת שר הצבא יואב שבתוב בפסוק? ועוד למה דווקא בניהו זכה במשרה זו? 2. חי ה' זה לשון שבועה - ראה אליהו הנביא שנשבע לאחאב "חי ה אם יהיה טל ומטר כי אם לפי דברי", ואם הוא גוי הוא היה נשבע בדגון ולא בה'? הרי כל אחד נשבע באל שהוא מאמין בו, האם נוצרי היום או ערבי שגר בארץ ישבע בה', ולא בישו או מוחמד? התשובה כמובן לא 4. איזה נישואי תערובת לא עשו ענין בתנ"ך?? העונש, אם אתה לא יודע ,לנושא נכרית כתוב בנביא מלאכי (אני מציע לך לקרוא קצת מלאכי) , בתקופת עזרא היו נישואי תערובת של מאות בודדות של יהודים , והוא הפריד אותם במידית. בנוסף פינחס בן אלעזר הרג את זמרי משום שבא על המדינית וגם את המדינית - וזה העונש למי שבא על גויה בשעת מעשה. והוא יותר חמור מדין מיתות בית דין כי כאן אין התראה והוא נהרג מיד בכל מיתה שאפשר להמיתו. אסתר עם אחשורוש -אין ראיה כי המלך היה הורג אותה , אם המצב היה הפוך אז זה היה בגדר יהרג ואל יעבור. 5. וכמו שכתבתי בתורה בחומש דברים בפרשת כי תצא וסוף שופטים מבואר שיוצאים למלחמה רק יהודים ויהודים צדיקים בלבד. לסיכום - מעלים השערה שאין לה כלל בסיס בתנ"ך וגם לא בסיס לשוני כלשהו - להפך יש טענות הפוכות שהסבר שהחוקרים הגוים אמרו לא נכון לגמרי עובדתית. בנוסף תוכל לשאול את עצמך - למה בתקופת בית שני לא היה לגיון זרים לחשמונאים אם הדבר היה מותר? אני פשוט לא מבין מאיפה אתה מביא דברים כאילו שאין להם שורש וענף?!

masorti

New member
תשובתך לא רלוונטית...

1. מה קשור בניהו לענין? המלך יכול להכפיף את לגיון הזרים שלו לכל קצין בכיר שירצה. 2. הגוי הזה השתמש בשם האל שהיה לו נוח להזכיר באותו רגע. גוי פוליתיאיסט יכול להוסיף את האל העברי לאוסף האלים שלו, וזה לא הופך אותו לפחות גוי. (נוצרי ומוסלמי אינם ראייה לכלום כי הם רואים את עצמם כמונותיאיסטים.) 4. מלאכי ועזרא הם מתקופת בית שני ולא רלוונטיים לדיון. פנחס הוא היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל. תקרא פעם תנ"ך ולא רק פרשנויות אפולוגטיות של חז"ל, ותראה שנישואי תערובת היו נורמה מקובלת. תזכיר לי בבקשה מי קיבל את הכבוד להיות רוקע הנחושת הראשי של בית המקדש שבנה שלמה. רמז: אמו היתה יהודיה ואביו היה גוי מהעיר צור. ("בֶּן-אִשָּׁה אַלְמָנָה הוּא מִמַּטֵּה נַפְתָּלִי, וְאָבִיו אִישׁ-צֹרִי חֹרֵשׁ נְחֹשֶׁת") ומשום מה לא שמעתי שהוטל ספק בכך שהוא ראוי לעצב את עמודי וכיורי בית המקדש. 5. היות וכתבת את המילה "מבואר", אני פטור מלהתייחס לשאלה. מומלץ לך להתעמק בתנ"ך ולא להסתמך על פלפולי מדרשים.

eyalnadav

New member
כמה תשובות לענין

1. הזכרתי לך בתחילה ששם מקום מסוים לא מעיד על היותו גוי אלא על כינוי מקום , צורי הוא על שם מקומו , כמו שנו מכנים יהודים שבאים מארצות הגולה בשם הארץ הגולה כמו פולנים, רוסים ,מרוקאים , למרות שהם יהודים ולא מרוקאים גויים וכדומה. זה התשובה לגבי צלק העמון - שישב בעמון, ואיתי הגתי שישב בגת, ואוריה החיתי שישב בחת. 2. נורמה מקובלת ??אתה מכיר את מצוות התורה שנוגעות להתבוללות? לא נראה לי כלל לפי מה שכתבת . מה שנקרא מי שראוי לבוא בקהל?עמוני ומואבי לעולם לא, מצרי ואדומי רק אחרי דור 3 , ועמלק צריך להרוג ולא לגייר, והשאר גרים מיד. יותר מכך, גם יהודי או יהודיה שיש לו בעיות בריאות (כרות שפכה) או ממזר (שבא מביאה אסורה של גילוי עריות) אסור לו לההתחתן עם יהודי או יהודיה כלל. בנוסף התורה ציוותה להרוג את הכנענים כדי שלא יהיה התבוללות "כי יסיר את בנך מאחרי" תקרא קצת ספר דברים 4. לענין פנחס- אני מציע לקרוא את תחילת פרשת פנחס מה אומר ה' על מעשהו- כך צריך לעשות , ואם ככה, למה לא בא ציווי מה' למשה שלא יתחתן עם המדינית, כי משה היה נשוי למדינית "כי אישה כושית לקח". 5. הדבר הכי חשוב כאן , זה קביעת הלשון -כרתי ופלתי - בלשון הקודש ה-1 הוא כורת , מכרית, והשני מלשון פלא ( "אל תשאל לשמי כי הוא פלי") מה השם הזה קשור ללגיון זרים , ולמה הוא נבחר , ולמה צריך 2 שמות ולא מספיק אחד?? ובנוסף צלק העמוני כתוב בגיבורים של דוד בצבאו (ראה סוף משמואל ב' ) -למה הוא היה מצוין בפרטות מהשאר הרי הוא היה בלגיון זרים לפי טענתיך? אני מציע לך ללמוד לשון ודקדוק קודם, לפני שאתה קורא תנ"ך .

masorti

New member
תשובותיך כרגיל לא לענין...

1. מצידי תמשיך לחשוב שאביו היה יהודי כשר שבמקרה גר בצור. ובתור מי שמתהדר במומחיות בתורה, אתה ודאי מכיר את "בן הישראלית" שעל אביו נאמר "איש מצרי" כדי להדגיש שהיה גוי. לא רק שחכמים לא קיבלו את השטות שלך על כך שמדובר רק על ציון מקום, אלא שהם מבססים על אותו בן הישראלית את העובדה שהדת היא לפי האם. 2. לחלוטין לא רלוונטי. היו הוראות תיאורטיות שלא יושמו בשטח, והיתה מציאות. המציאות היתה של נישואי תערובת במימדים גדולים, ואף אחד לא התרגש מכך. 3. לא קשור לדיון. 4. עדיין עומדת בעינה העובדה שמדובר ביוצא מן הכלל. 5. אוסף קישקושים המבוססים על נוטריקונים ומשחקים לשוניים בדיעבד. הפשט של הכתוב ברור לגמרי, ומדובר על שכירי חרב גויים. למה צלק העמוני מוזכר בנפרד? אולי בגלל שרוב השכירים הגויים היו פלשתים? אולי כי הוא היה חייל מצטיין? מה זה בכלל משנה. אני מציע לך ללמוד הסטוריה של תקופת המקרא במקום להתבוסס בשעשועים לשוניים שנועדו לצרכים חינוכיים.

eyalnadav

New member
אתה לא מקבל את ההמלצות שלי

2. לא קראת את מלאכי ואת העונש על נישואי התבוללות , אז אני עושה את העבודה בשבילך- בָּגְדָה יְהוּדָה, וְתוֹעֵבָה נֶעֶשְׂתָה בְיִשְׂרָאֵל וּבִירוּשָׁלִָם; כִּי חִלֵּל יְהוּדָה, קֹדֶשׁ יְהוָה אֲשֶׁר אָהֵב, וּבָעַל בַּת־אֵל נֵכָר׃ 12 יַכְרֵת יְהוָה לָאִישׁ אֲשֶׁר יַעֲשֶׂנָּה עֵר וְעֹנֶה, מֵאָהֳלֵי יַעֲקֹב; וּמַגִּישׁ מִנְחָה, לַיהוָה צְבָאוֹת׃ יש עונש בידי שמים (יכרת ה' ) אם אין עונש בידי אדם לבועל בת אל נכר- ו איזה מילים -בגדה,תועבה, חלל קודש ה' - תבדוק בשאר הניביאים ובתורה איפה מצינו כינויים כאילו על עבירה אחת אחרת - (לא תמצא גם אם תתאמץ למעט עבירת עריות ומשקלות) בנוסף, אם זה היה קים ועוד נורמה מקובלת - למה לא הוכיחו הנביאים בתקופת המלכים את עם ישראל על כך , רק מלאכי ,שהיה בתחילת בית שני הוכיח את עם ישראל על התבוללות והפריד בינהם על כמה מאות בודדות מתוך עשרות אלפי יהודים . וגם לא שמענו על דברי התנגדות של יהודים אילו שטענו שהדבר מקובל . 1. אני נאלץ לומר לך שאתה לא צודק כאן כלל , ותיאור המעשה פשוט. ראשית קודם מתן תורה הילד הלך לפי האב ולא לפי האם, כך שהבן הישראלית היה גוי גמור ולא ישראלי ולכן זרקו אותו ממחנה דן כי לא היה שיך כלל לשבט , וכמו שאתה יכול להבין מכאן לא אמרו חז"ל שיהודי הוא לפי האם בשום מקום (אל תמציא דברים שאתה לא יודע בברור כמו חצי הדברים כאן ) . 3.4 לענין קשקושים - אני מציע לך לאמר זאת לאנשים שלומדים בלשנות באוניברסיטה - ותשאל אותם מה פירוש המילות כרתי ופלתי בלשון התנ"ך ותקבל תשובה- אין לך פשוט תשובה ברורה להשיב רק חירופים וגידופים , לא רלבנטי או לא קשור -היא לא תשובה- נא להסביר האריכות למה, ואת זה אתה לא עושה! דבריך בעיני הם לא רלבנטים - ואני מסביר למה, רצוי גם שאתה גם תנהג כך אני כותב את הדברים בשביל חברי הפורום , כדי שיוכלו לשפוט עם מי הצדק ודרך אגב - לא ראיתי שלמדת משהו , במה שהצהרת על עצמך כאן ובשרשור הקודם "ואלה פקודי" תמשיך להשתעשע בחוקרים שלא מבינים כלום בלשון עברית וביהדות ובתנ"ך

masorti

New member
ההמלצות שלך שוות כקליפת השום...

2. מלאכי לא רלוונטי לתקופת בית ראשון. 1. אתה קשקשן. החוקרים החילונים טוענים שקביעת יהדות לפי האם היא תקנה מהתקופה הפרסית. החבר'ה שלך מטפסים על התקרה כדי להוכיח שזה מימות בריאת העולם, ומשתמשים בבן הישראלית. ובמקום להפגין את בורותך בגמרא ובמפרשים נוכח פני השמש, עיין במאמר של מיכאל קורינלדי על בעיית "מיהו יהודי". נתחיל בנאמר במסכת יבמות: "הלכתא. גוי ועבד הבא על בת ישראל, בין בפנויה בין באשת איש, הולד כשר" (יבמות, מ"ה, ע"ב) ואומר הרמב"ן לגבי אותו בן הישראלית שנזכר בתורה: "אינו שיצטרך בגירות, אלא ככל בני ישראל שנכנסו לברית". וסובר הרמב"ן גם... "שבין קודם מתן תורה ובין אחר מתן תורה, בן אישה ישראלית מנכרי ישראל הוא, כיוון שהישראלית היא "מקוה טהרה לאומות להכשיר את ולדה להיות כמוה". " ומה אמר רבי יוחנן? "אמר ר' יוחנן משום ר' שמעון בן יוחי: דאמר קרא: "כי יסיר את בנך מאחרי" - בנך הבא מישראלית קרוי בנך, ואין בנך הבא מן הגויה קרוי בנך, אלא בנה". ורבינא אמר: " שמע מינה בן בתך הבא מן הנוכרי קרוי בנך" (קידושין סח ע"ב). 3-4. שום בלשן לא יקבל את דברי ההבל שלך על הכרתי והפלתי. אולי באוניברסיטה של אגודת ישראל החוקרים חושבים כך.

eyalnadav

New member
כמה מילים קטנות

כל מה שכתבת מחז"ל ידוע לי וכתבתי אותם קודם. גוי הבא על בת ישראל הולד כשר (ושכחת את ההמשך - הולד פסול לכהונה). זה להלכתא , אבל יש דעות רבות שם לפני המסקנה שהולד ממזר!! לא הבנתי למה הבאת את הענין הזה -הרי זה ראיה לדברינו מיהו יהודי - ילד שבא מאמא יהודיה ולא מאבא גוי (מה שקובע היא האמא ולא האבא) מה שאמרתי לגבי בן הישראלית , מכיוון שהוא לא נולד לשבט דן הגברים ולכן אין ייחוסו משבט דן אלא לפי האבא (לפי הכתוב "לבית אבותם למשפחותם" - ולא לבית אמותם) לענין הבלשנות - התכוונתי לומר ששום בלשן לא יקבל את דבריך שכרתי ופלתי הם לגיון זרים נ.ב פרופ מיכאל קורינלדי הראה לי את מאמרו המקורי מיהו יהודי שהופיע לפני מספר שנים , הוא היה דיקן למשפטים בקריה האקדמית ובנו עו"ד מפורסם

ariksasi

New member
מה נסגר איתך בנאדם?!

למה זה כל כך קשה לך לקבל שהכרתי והפלתי היו מגיבורי דוד - וכן הם לא היו יהודים... מה פסול בזה? וכמו שאמרתי בשירשורים קדומים לך תלמד הקדמת הרמב"ם לפרק חלק ותראה מה דעתו על מביני המדרשים כלשונם (דהיינו פשט), או שאולי הוא לא מספיק חרדי בשבילך? ולגבי השרשור "ואלה פקודי" - דפקת התרברבות קלה שם? הלא כן? קצת צניעות לא הזיקה לאף אחד...

eyalnadav

New member
כמה מילים

כתבתי כאן באריכות רבה מאד בשרשורים הקודמים עם מסורתי למה אני מתנגד לכך (תוכל לשאול אותו איפה) . יש רק דעה אחת של תרגום יונתן שמתרגם כרתי ופלתי קלעיא וקשתיא - אבל הם היו יהודים ולא גוים - לא היה שום גוי בצבא דוד ולא בשום צבא יהודי אחר בתקופת המלכים , וגם לא אח"כ בבית שני. מה שכתבתי כתבו מפרשי הנביא - רש"י רד"ק ועוד - בשום מפרש לא כתוב שהיו גויים - רק המצאה של הדור האחרון של גוים וחוקרים סכלים. מה שכתבתי על עצמי הוא רק מיעוט ממה שאני יודע ועושה -רק לידע כללי.

למעלה