יש לי שאלה...

nirorlev

New member
יש לי שאלה...

מי הם הכפתורים אשר מוזכרים בבראשית י' פסוק טו'?

ariksasi

New member
יש לי תשובה (אני חושב)

עם אשר ישב בכרתים... כנראה אבותיהם של הפלישתים. שים לב לדמיון לשם "כרתי ופלתי" יחידת העילית של דוד המלך שגם הם היו פלישתים.

eyalnadav

New member
על כרתי ופלתי

מאיפה הבאת את הפירוש שהם היו מהצבא? ועוד גויים פלשתים? יש ראיה שהם לא היו בצבא ובטח ולא פלשתים או גויים אחרים. בשמואל כתוב שיואב בן צרויה על הצבא , ובניהו בן יהוידע (שהיה כהן ואסור לו להטמאות למתים) על הכרתי ועל הפלתי. הפירוש המקובל שכרתי ופלתי הם האורים והתומים שהיה לכהן גדול

eyalnadav

New member
לא ענית על הראיה

בנוסף , אין שום ראיה מהתנ"ך לפירוש שלך. כל ענין "לגיון זרים" לקוח מתרבות הגויים ולא מהיהודים. נא לקרוא לפני פרשת כי תצא ובפרשת כי תצא - מי יוצא למלחמה , ויוצא מכך ששום גוי לא יוצא למלחמה , בגלל שהסיכוי גבוה שלא יחזור בחיים מהמלחמה. אם יש לך תשובה - נא לכתוב לענין בלבד. תשובות אחרות לא יענו.

masorti

New member
אין ראייה מהתנ"ך? דוד המלך מעיד במפורש...

נא עיין בשמואל ב' פרק ט"ו (שים לב במיוחד לפסוק המודגש): "וְכָל-עֲבָדָיו עֹבְרִים עַל-יָדוֹ, וְכָל-הַכְּרֵתִי וְכָל-הַפְּלֵתִי; וְכָל-הַגִּתִּים שֵׁשׁ-מֵאוֹת אִישׁ, אֲשֶׁר-בָּאוּ בְרַגְלוֹ מִגַּת, עֹבְרִים, עַל-פְּנֵי הַמֶּלֶךְ. וַיֹּאמֶר הַמֶּלֶךְ אֶל-אִתַּי הַגִּתִּי, לָמָּה תֵלֵךְ גַּם-אַתָּה אִתָּנוּ; שׁוּב וְשֵׁב עִם-הַמֶּלֶךְ כִּי-נָכְרִי אַתָּה, וְגַם-גֹּלֶה אַתָּה לִמְקוֹמֶךָ. תְּמוֹל בּוֹאֶךָ, וְהַיּוֹם אנועך (אֲנִיעֲךָ) עִמָּנוּ לָלֶכֶת, וַאֲנִי הוֹלֵךְ, עַל אֲשֶׁר-אֲנִי הוֹלֵךְ; שׁוּב וְהָשֵׁב אֶת-אַחֶיךָ עִמָּךְ, חֶסֶד וֶאֱמֶת." מילא שמדובר על הגתים שכידוע באו מהעיר הפלישתית גת. אלא שדוד המלך אומר במפורש לאיתי הגתי (שנודע אח"כ כאחד מטובי הלוחמים) "כי נכרי אתה". תכף תספר לנו שמדובר על האורים והתומים ולא על בני מיעוטים ששרתו בצבא. נ.ב. תזכיר לי מה מוצאו של אוריה החיתי, ובאיזה צבא הוא שרת.

ל-MASORTI

אתה צודק ב- 100% שים לב להתערבות שלהם בהמלכת שלמה מה שמוכיח את טענותי ש דוד התמלך על ישראל כ- ווסל פלשתי בעזרת גדודים פלשתים

masorti

New member
אני צודק, אבל טענתך לא הוכחה...

הם התערבו בפוליטיקה הישראלית כגדוד שכירי חרב בצבאו הפרטי של דוד ולא כמייצגי ריבון פלישתי. ומכאן שהתערבותם לא מוכיחה שדוד הומלך על תקן של וסאל פלישתי. דרך אגב, המלכת שלמה היתה עשרות שנים אחרי שדוד עלה לשלטון. לכן התערבות השכירים הפלישתיים בהמלכת שלמה לא מוכיחה כלום לגבי מעמדו של דוד בזמן עלותו לשלטון. (אפילו אם נניח שהתיאור המקראי לפיו דוד הוריש לשלמה אימפריה איזורית הינו מוגזם, עדיין לא סביר שהמחבר המקראי המציא תיאור מופרך מהיסוד כשבפועל היה מדובר על ממלכונת הכפופה לפלישתים גם בימי שלמה. הרי השומע/קורא בן התקופה היה מזהה את הבלוף.)

eyalnadav

New member
אף אחד לא התערב בהמלכת שלמה

לפי מה שנפסק ברמב"ם צריך להמלכת מלך - נביא, סנהדרין . כרתי ופלתי הם הסנהדרין - זה הפירוש המקובל בחז"ל . מי שהולך לבורות בורות נשברים של דברי תעתועים שאין בהם ממש - יאמר שהם לגיון זרים - אז שימשיכו לחשוב כך.

masorti

New member
הסנהדרין הוקמה 700 שנה אחרי שלמה.

זה הפירוש המקובל במחקר.

eyalnadav

New member
הסנהדרין הייתה קיימת כבר קודם

הסנהדרין התקיימה מתקופת משה רבינו ועד לזמן הלל השני בזמן האמוראים בא"י. על איזה מחקר אתה מדבר ושל מי? של גויים? לפי ההלכה היהודית שכתובה בחז"ל חייב להיות סנהדרין שדנה בדיני נפשות.וסנהדרין שצריכה להיות ב"ים (" במקום אשר יבחר ה' ") שהיא צריכה לפסוק הלכה בין בתי דינין שחלוקים בהלכה (" כי יפלא ממך דבר.. ועלית אל המקום") והיא הערכאה האחרונה. סנהדרין הייתה בתקופת משה - השבעים זקנים שהתמנו , כי יש לשאול למה צריך עוד 70 זקנים הרי יש שרי אלפים ושרי מאות ושרי עשרות (שהם למעלה מ-66 אלף שופטים על 600 אלף איש!!) סנהדרין של עשרים ושלושה לדון דיני נפשות - לאכמו דיני ממונות בשלושה או ביחיד מומחה כמו משה. אם אתה לא יודע -ביהדות אי אפשר לחדש שום דבר, שלא היה קודם, בפרט במבנה המשפט (רק באישור מוגבל של הסנהדרין , שאתה טוען שהוא עדין לא היה קים).

masorti

New member
בודאי שהיתה סנהדרין בימי משה...

כנראה שבימיו דיברו יוונית, כי המילה סנהדרין היא מילה יוונית. אם אתה לא יודע, ביהדות אפשר לחדש המון כולל במבנה המשפט. בודאי שהיה אפשר לפני שהוקמה הסנהדרין בתקופת בית שני. וזה שמשה התייעץ עם הזקנים לא קשור לענין. סנהדרין היא מושג המגדיר בית דין מסוים עם סמכויות מסוימות מאוד. וזה לא התקיים במתכונת המוכרת לנו עד ימי בית שני. ואני אגיד לך בפעם האלף... העובדה שחז"ל אמרו משהו אינו ראייה לנכונותו מבחינה הסטורית.

eyalnadav

New member
אתה צריך הרבה ללמוד

סנהדרין מילה יוונית והיא כינוי ל-70 זקנים בבית דין , אתה יכול לכנותם בית דין הגבוה בי"ם . סנהדרין נוטריקון שונא פנים בדין (אחד מתנאי השופט ), וכפי שנאמר במסכת סוטה "שהתחילו לקבל שוחד התקלקלו הדינים" בסוף בית שני התחילו לקבל שוחד. אם לא הבנת או לא הסברתי טוב - 70 זקנים זה דין וזה מצווה בתורה (תלמד קצת תריג מצוות) זה בית דין הגבוה בי"ם שקובע סופית את המחלוקות בין בתי הדין בארץ בדיני ממונות וגם דיני נפשות. יש משפטים שדנים רק לפי בית דין של 71 בלבד (ראה 5 הדברים במשניות סנהדרין פרק 1 ותראה שהיא רלבנטית לכל התקופות). ולסיום , זה שאמרו כך חוקרים שאין להם מושג ביהדות -אינה ראיה לנכונותו מבחינה היסטורית. איזה ראיה יש להם שלא היה בית דין זה? בגלל שהוא לא מוזככר בתנ"ך? הסיבה נעוצה בכך שלא היו מחלוקות הלכתיות שלא נפסקו ע"י הרוב , ולכן לא שמענו עליהם. לפני חורבן בית שני התבטלה הסנהדרין מי"ם וגלתה ליבנה (עד 10 גלויות במסכת ראש השנה ) בתקופת בית שני היו בית שמאי ובית הלל שהתלמידים לא שימשו כל צורכן ולכן הרבו מחלוקות בישראל (מסכת עירובין) ולכן היה נצרך ונשמע יותר על הסנהדרין. צריך להתפלא, איך הדינים נשארו מרוב המחלוקות

masorti

New member
אתה זה שצריך ללמוד...

תמיד היו זקנים שיעצו למנהיג, ובחלק מהתקופות היה להם מעמד של בי"ד. סנהדרין במובן שאנו מדברים עליו התקיימה רק החל מהתקופה ההלניסטית. אין שום מצווה בתורה שבית המשפט העליון יהיה של 70 זקנים. (העובדה שחז"ל דרשו כך בדיעבד אינה ראייה לכלום.) ההרכב והמספר של חברי הסנהדרין נקבעו בתקופת בית שני, והחקיקה המתוארת במשנה/גמרא מתייחסת לתקופה זו. והעובדה שאתה פוסל בצורה גורפת כל מה שאמרו חוקרים שאינם יהודים-חרדים היא רק עדות לבורות ולצרות מוחין.

eyalnadav

New member
לא הבאת עד עכשיו שום ראיה

של אותם "חוקרים נאורים" שלא מבינים ביהדות ובתנ"ך כלום זה לא פירוש או דרש - זה הלכה ודין והלכה מתושבע"פ מה שכתוב במשנה ובתלמוד נוגע לכל התקופות של הסנהדרין , במיחוד שיש מדרש חז"ל של ר' יוסי שאומר כך במפורש. ודרך אגב היא התחילה כבר בתחילת בית שני לדעת החוקרים - 120 אנשי כנסת הגדולה וכל הפוסל במומו פוסל

masorti

New member
אתה לא הבאת אפילו בדל ראייה...

כל טענותיך מבוססות על ההנחה המעגלית שכל מה שנאמר בגמרא הוא עובדה. ולמה זה עובדה?... כי חז"ל קבעו שמה שהם אומרים זו עובדה. אני שמח שהסכמנו שהמוסד השיפוטי שהתגלגל אח"כ להיות סנהדרין הוקם בתקופה הפרסית (תחילת ימי בית שני). העיקר שירדת מהשטות שהסנהדרין קיימת מימי משה.

eyalnadav

New member
זה ראיה שאתה לא קורא מה שאני כותב

כתבתי " לדעת החוקרים" ולא לדעתי. היא התחילה לשטתם בתקופה הפרסית ולא היוונית - עדיןו אני מחכה ל"ראיות החוקרים" שפשוט בוששות מלבוא ע"י מסורתי (אתה צריך זמן או לקרוא בספרים כי אתה לא יודע בע"פ , או שפשוט אתה לא יודע ומישהו אמר לך זאת?)

masorti

New member
תפתח כל ספר הסטוריה של התקופה...

בעצמך הודית שלדעת החוקרים המוסד שהתפתח לסנהדרים נוסד רק בתקופה הפרסית. אז ראה זאת כהוכחה. אתה הרי קשקשת שטויות שבימי משה היתה סנהדרין של 71 וכיו"ב. כשאתה תביא הוכחות מחקריות (ולא אגדות חז"ל) לטענתך, אז יהיה על מה לדבר.

eyalnadav

New member
הוכחה מחקרית

תלמד את ספרי יוספוס פלביוס בהיסטוריה היהודית

masorti

New member
הוא בטח מוכיח שסנהדרין היתה בימי משה.

חוץ מזה, ממתי אתה מאמין ליהודי שהתפקר והפך לחובב התרבות הרומית? הרי משומד גרוע מגוי.

למעלה