יש לי שאלה...

בפועל או באופן רשמי?

מדובר בגשר שמוביל מרחבת-הכותל אל הר הבית. המוסלמים לא נכנסים דרך רחבת הכותל, כמובן. אסור להם. לכן הגשר אמור לשמש את היהודים החפצים להיכנס להר הבית. אבל- בהתאם למדינה דמוקרטית ומערבית, לאזרחי מדינת ישראל אסור להיכנס לשטח ישראלי פר-אקסלנס. לכן בפועל משמש הגשר כמעבר לכוחות-הבטחון, כל אימת שהפלסטינאים בוחרים להתפרע ולהשליך אבנים. עד כה כוחות הבטחון נאלצו להשתמש בגשר עץ. עתה רוצים לבנות להם גשר אבן. רצון זה, ד"א, מקורו ב-2004, כאשר עורער הגשר עקב השלג בירושלים, והייתה סכנה אמיתית של התמוטטות הגשר תחת רגלי כוחות-הבטחון. ד"א, התנועה האיסלאמית, באופן רשמי, לא מתנגדת לבניית הגשר, אלא למה שהיא טוענת שאנחנו עושים, דהיינו- נסיון למוטט את הר הבית. מי שכן מתנגד לבניית בגשר המוגרבים, לדוג' המפלגת הערביות החילוניות, מתנגד לכך מטעמים כוללניים, דנהיינו- "זהו לא שטח ישראלי, ולכן לישראל אסור לעשות שם דבר".

תשובה לרוניל'ה

הגשר משמש תיירים ויהודים שיעלו לשם בבוא היום אבל בעיקר הוא משמש את המשטרה שצריכה להכנס לשם לעיתים קרובות =]

רוני13

New member
יאללה שיגיע כבר היום...

שנוכל לחשוף את בית המקדש-למרות שקראתי בעיתון שטעינו קצת במיקום. יאללה מה הערבים האלה משתלטים על כל מקום-שיחליטו מי הכי חשובה ירושלים או מכה?(זאת עוד שאלה שאני שואל...)

antreprize

New member
הם כבר החליטו:

מכה הכי קדושה,אז מדינה(מדינה זה עיר בערבית ושם של עיר)ואז ירושלים.

רוני13

New member
אז מה הם רוצים מאיתנו?

אני שואל ברצינות...זה התנהגות לא נורמלית ושתלטנית. אני היחיד שזה נראה לו לא בסדר?!

antreprize

New member
כן,זה שתלטני,

אבל כמו ילד בן שלוש המוסלמים יודעים להגיד רק:זה שלי!זה שלי!

Nielle

New member
כן וגם היהודים יודעים לחזור אחרי

מליון שנה ולומר כמו ילדים בני שלוש "זה שלי! זה שלי" וכשהם ישאלו למה התשובה תהיה ש"זה הכל בגלל שכתוב בספר שפעם גרו פה אבות אבותיי ושאלוהים בחר לנו את זה" ואז הערבים אמורים לומר "וואלה, למרות שאנחנו לא מאמינים בספר הזה נסתלק מפה רק בגלל שכתוב"

אל דאגה דגלנו עוד יונף שם

כמו שאמר מוטה גור כאשר נכבש הר הבית על-ידי היוונים, שחררוהו המכבים. במחריבי הבית השני נלחמו הקנאים ובר-כוכבא. כאלפיים שנה היה הר הבית אסור ליהודים. עד אשר באתם אתם הצנחנים, והחזרתם אותו לחיק האומה. הכותל המערבי, אליו פועם כל לב, שוב בידינו. יהודים רבים שמו נפשם בכפם, לאורך כל ההיסטוריה הארוכה שלנו, על מנת להגיע לירושלים ולחיות בה. שירי געגועים לאין ספור הביעו את הכמיהה העמוקה הפועמת בלב היהודי כלפי ירושלים. במלחמת השחרור נעשו מאמצים עצומים להחזיר לאומה את לבה - העיר העתיקה והכותל המערבי. בידכם נפלה הזכות הגדולה להשלים את המעגל, להחזיר לעם את בירתו הנצחית ומרכז קודשו. צנחנים רבים, מחברינו הוותיקים והטובים ביותר, נפלו במערכה הקשה. היה זה קרב עז ונמרץ, בו פעלתם כגוף המועך כל אשר לפניו מבלי שים לב לפצעיו הוא. לא טענתם, לא התלוננתם, לא דיווחתם, רק קדימה חתרתם - וכבשתם.

niv1990

New member
דרך אגב ירושלים וצנחנים

אומנה בצה"ל באותה תקופה חטיבה מיוחדת ללוחמה בירושלים, שהכירה כל פינה באזור ודיעה להלחם שם כמו שצריך. כמה דפוקים למעלה החליטו כי התהילה על שחרור ירושליים צריכה ללכת לצנחנים, אז הכניסו את הצנצחים והם סבלו שם תבוסות ואבדות קשות בחיים. עד שהביאו את היחידה שידעה מה לעשות לקחת את הסדר ליידים ולחלץ את הצנחנים. העיקר שהתילה היא של הצנחנים

קשה לך לשלוט בתאוותך לפגוע

בערכו של צה"ל, ומשפט היום- "סבלו שם תבוסות ואבדות קשות", איזה תבוסות בדיוק נחלו הצנחנים בירושלים?

niv1990

New member
תאמין לי שאין זו מטרתי

אני מעריך את צה"ל כאחד מהצבאות המיומנים בעולם, בעל הרבה כוח אדם איכותי (וגם הרבה כוח אדם מבוזבז ובזבזני). קצת פחות מעריך את מי שנתן את ההוראה הדבילית הזו. אולי לא נכון להגיד תבוסות קשות, אבל בהחלט סבלו אבדות עד שהכניסו את היחידה המאומנת. במונחים של היום זה אבדות קשות, במונחים של מלחמת העולם זה כלום.

למעלה