יש לי שאלה...

מלחמת העולם?

אני לא מבין אותך כל כך, לצנחנים היו אבידות, מדוע אתה חושב שחטיבה אחרת, ב"גבעת התחמושת" למשל היו נפגעים פחות?

niv1990

New member
כי היתה יחידה שאומנה במיוחד ללוחמה

בכל הסמטאות הקטנות והכירה את המקומות שם, גורם מכריעה בשדה קרב שהוא שונה ממה שיש בד"כ. אם היו מכניסים את היחידה שאומנה לשם כך, היו הרבה פחות אבדות לדעתי. לא הבנתי למה קישרת פה את גבעת התחמושת.

חטיבת ירושלים לא השתתפה

בכיבוש ירושלים? אז זהו שהיא כן ואותה חטיבה הייתה חטיבת מילואים, לא איזה כוח מיוחד ללחימה בירושלים הקרב על גבעת התחמושת למיטב ידיעתי גבה את המספר ההרוגים הרב ביותר בערך 40 לוחמים

niv1990

New member
היא השתתפה לאחר הצנחנים

היה כוח שאומן להכיר את השטח של ירושלים. ביחוד לאחר תקרית של חוסר היגיון כזה בקבלת החלטות, לא בדיוק ששים לפרסם את מה שיש. בייחוד שחלק מהאנשים מעורבים בחיי ציבור עד היום.

חטיבה לא יכולה לכבוש עיר

בטח לא עיר כמו ירושלים, שכן כמה חטיבות השתתפו בקרב על ירושלים, לכן איני רואה את הסדר אותו המציג, כאילו צנחנים (מילואים, לא סדיר) נכנסו בכוונה, ואילו חטיבת ירושלים נשארה בחוץ כמו כן אני לא מקבל את המשתנה הזה, של חטיבת ירושלים, שהיה לה יתרון מכריע בהכרת ירושלים

niv1990

New member
חלק מהעיר כבר היה בידנו נדמה לי

אני לא דיברתי על חטיבת ירושלים, כי לא ידוע לי השם, אם כי יכול להיות שבה מדובר. בכל מקרה אם אתה מגלה המון עניין אז אני יכול לברר בדיוק. היו חיילים שערכו להם אימונים בהכרת השכונות של מזרח ירושלים, ואותם יכלו והיו צריכים לשלוח לאזור זה. האם אתה לא מסכים עם כך שאומנו חיילים להכיר שטח מסוים זה, או עם כך שהכרת השטח מהווה יתרון מכריע בקרב?

בשביל לכבוש עיר

צריך יותר מחטיבה, צריך כמה חטיבות, ועיר גדולה כירושלים בטח ובטח (גם אם מדובר על "חצי עיר")

niv1990

New member
הידע שיש בידי הוא על כוח שהכיר

שכונות וסמטאות בירושלים, לא טנעתי שזה כל העיר, ואם כן אז אני מתנצל. אני גם לא אמרתי שהכוח הזה נקרא "חטיבת ירושלים", אם כי יכול להיות.

למעלה