יש לי שאלה!

DIDI 21

New member
יש לי שאלה!

אני בחור חרדי בן 21, נמצא בישיבה אבל לא מקיים מצוות בגרוש, והאמת היא שאני חי חיים ממש כפיים ובאמת שטוב לי. אמנם אני חי חיים כפולים אבל זה לא מוריד לי את מפלס המצברוח להפך אני מאוד מאושר.. וכאן מגיע השאלה הגדולה - למה לעזאזאל הייתם צריכים להשתנות כלפי חוץ ולשרוף הרבה דברים שיכולתם והיום אתם כבר לא יכולים ליהנות מהם? (ולא חסרים דוגמאות) למה אי אפשר לעשות דברים בשקט? למה הכל צריך לבוא ב``אני עוזב תבית, מוריד כיפה, מחליף בגדים`` וכו`? למה? למה? למה? נ.ב כתבתי הכל בלשון זכר אבל אני שואל את זה גם אתכן הבנות. אשמח מאוד להבין את העניין הנ``ל! בהצלחה

אפריל11

New member
לא חשבתי שיש כמוך.

אני חילונית והחבר שלי דתי לאומי אז אני לא יכולה לענות לך על השאלה שלך אבל אני לא מבינה כמה דברים. מאיפה יהיה לך כסף להתחתן ולהקים משפחה? תרצה שאישתך תפרנס אותך ואת הילדים? אם אתם לא תשמרו יהיו לכם הרבה ילדים והיא לא תוכל לצאת לעבוד. איך אתה מסכים ללכת בבגדים החמים האלה בקיץ? הם גם לא יפים וכל החרדים עם זקנים ונראים כמעט אותו דבר. אני לא הייתי מסכימה ללכת עם גרביונים בקיץ ועם שמלות שנראות כמו של דודה ועוד לשים פאה שאראה לא יפה כשאתחתן. אתה לא יכול ללכת לסרט, ללכת לבריכה או לים וצריך תמיד לחשוב שאנשים עוקבים אחריך. אתה לא יכול לראות טלוויזיה ולצאת לרקוד ביחד. עם שבת הדתיים הלאומיים יכולים להסתדר כי הם מוצאים כמה פתרונות כמו ללון באכסנית נוער ולצאת מהאכסניה לטיול אבל אצל החרדים אין אפילו את זה. איך אתה יכול לעשות כל יום הרבה דברים שאתה חושב שאין בהם טעם וללמוד דברים שאתה חושב שהם לא נכוניים וטפשיים? אתה יכול לשבת ימים שלמים וללמוד על הלכות שלא צריך ומעשיות שאתה מאמין שהן לא נכונות? בשביל מה לך לעשות דבר כזה? אני לא מבינה אותך. מה יוצא לך מזה ואיך אתה מאושר? החבר שלי דתי לאומי מאמין ויש לו סיבה לקיים את המצוות והוא גם נהנה מרוב הדברים שחילוניים עושים אבל בלי אמונה? איך אתה מסתדר עם הדבר הזה שאין לכם חברות ואתה לא יכול להביט על בחורה כשאתה כבר בגיל 21? אתה כבר מבוגר מאוד.

DIDI 21

New member
הכל נכון. אבל...

אין דבר אחד מכל הרשימה הענקית שכתבת שאנלא עושה (יש לי חברה, אני הולך לסרט, יש לי טלויזיה, לא שומר שבת וכו` וכו`) וכל זה כשהסביבה שלי לא מודעת ואני בכלל לא חי בפחד!

אפריל11

New member
קראתי שאתה לומד איבחון ומקצוע

אז מה נשאר חרדי אצלך? נשארים רק הבגדים והכסף שאתה מקבל מהמדינה כבחור ישיבה וזה שלא סיפרת להורים שאתה לא מאמין ולא מקיים מצוות. אתה לא חרדי. אתה רק מתחפש עם הבגדים כדי לקבל מהמדינה כסף וכדי לא לספר להורים שלך.

אנילה1

New member
אז מה שהוא כבר לא מאמין?

הוא צריך לצער את הוריו? להוריד את הסיכויים לאחים שלו לשידוכים, לעבוד קשה? בטוח שהוא ימצא אשה מתוך אהבה ובלי שידוך.

אפריל11

New member
את מדברת על התמיכה מהמדינה? כמה היא

הוא כמו כל החילוניים אבל הוא החליט ללבוש בגדים אחרים ולחיות בין החרדים. כמה מקבל בחור ישיבה כדי ללמוד? אם הוא עובד בחוץ הוא גם מקבל את התמיכה? אם זה ההסדר בין החרדים למדינה שהם מקבלים את התמיכה ומדווחים על כולם אני לא אומרת שהוא לא בסדר. זה ההסדר שהמדינה החליטה לאשר לחרדים. אם הוא עושה הכל בגלל ההורים והאחים שלו וחייב ללבוש את הבגדים האלו זאת ההחלטה שלו.

אפריל11

New member
איך יודעים כמה היא?

בגלל התמיכה הזאת הם רוצים להשאר שם ולא לצאת החוצה? את יודעת לחפש כמה התמיכה הזאת?

DIDI 21

New member
אולי בקשה תואילי בטובך

להסביר לי על איזה כסף מהמדינה את מדברת? אני לומד אוכל ויושן על חשבון המשכורת שלי בלבד! ואת יודעת מה, הלוואי ויכולתי להוציא מהמדינה שקל אחד למחיה. בנתיים הם רק לוקחים לי ביטוח לאומי, מיסים, וכו`. אז בקשה לא לדבר סתם!!!

אפריל11

New member
כולם מדברים על תמיכות לבחורי ישיבה

מה יוצא לך מכל ההתחזות הזאת? רק שאתה לא מספר להורים שלך ולא פוגע בשידוך של האחים והאחיות? בשביל זה ללכת עם הבגדים המכוערים האלה ולהתחבא?

DIDI 21

New member
אני לוידע איך את חושבת שאני לבוש

אבל חוצמזה שהחולצה שלי לבנה (וגם בזה אפשר לגוון. מותגים, קישקושים ועוד) ואני לא לובש ג`ינסים אז הכל סבבה... חוצמזה שאני לא חסיד גדול של אופנה אלא של נוחות ומאוד נח לי! וחוצמזה הכל אבל הכל אני יכול לעשות. ונמאס לי לחזור על זה בפעם המאה!

אנילה1

New member
אפריל, אני דוקא מצדיקה את דידי.

אם הוא חי בשלום עם חייו מי אנחנו שנלין עליו. כמו שיש לך סיבות להתחתן בגיל 18 ככה יש לו סיבות לא לפרסם את מה שהוא מרגיש באמת. כדאי לכבד את הזולת. כל אחד עושה מה שמביא לא איזון נפשי.

כזאת ילדה תמימה

"וכל החרדים עם זקנים ונראים כמעט אותו דבר" חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

אפריל11

New member
יש בזה אמת

עם אותה תלבושת ועם הזקן לפעמים הם נראים קצת דומים. אני לא אוהבת את התלבושת החרדית.

למעלה