יש לי שאלה!

``ולשרוף הרבה דברים שיכולתם והיום

אתם כבר לא יכולים-לא חסר דוגמאות`` ידידי תן דוגמא אחת להנאה שאין לי אותה בתור חלוני ותקבל מליון דולר!!!

DIDI 21

New member
אחי לא דווקא הנאה

גם קשרים עם אנשים מענינים.. דברים מסוימים בתרבות החרדית, וכו`

whitewidow

New member
א. קודם כל לא לכל אחד יש אופציה

טכנית לחיים כפולים. בשביל אופציה כזו צריך איזה שהוא סוג של מרחב פרטי. ב. בתגובה לשאלה "אי אפשר לעשות דברים בשקט"? לא,יש דברים שא"א לעשות בשקט. כשתפסו אצלי ספרי פילוסופיה, היסטוריה או שירה (אותם קראתי מאד בשקט) העלו אותם על המוקד ואותי כמעט צלבו. גם תארים באוני' א"א לעשות בשקט. גם קריירה שאיננה שייכת לעולם החרדי. אופס, אני מתחרטת שהתחלתי לענות. אתה כ"כ תמים ומסתפק כנראה בכ"כ מעט, חבל שאשחית אותך...

DIDI 21

New member
יקירתי..

אני קורא מלא ספרים בהם גם פילוספיה ושירה.. ואני גם במקרה באמצע להוציא תואר באיבחון דידקטי וכל זה בתוך המסגרת החרדית.. אז בקשה!

אפריל11

New member
אתה לומד באוניברסיטה?

איך הם מרשים לך ללמוד? חשבתי שחייבים ללמוד רק לימודים בישיבה. הם יודעים שאתה לומד חינוך מיוחד? אז מה נשאר אצלך חרדי? רק הבגדים?

אנילה1

New member
אולי החרדים החליטו להקים אוניברסיטה

חרדית בכדי שהכופרים לא יברחו להם.

DIDI 21

New member
אנילה בחורה חכמה

החרדים הקימו כל מיני מכללות בכדי שתהיה כביכול מסגרת חרדית ללימודים אקדמיים ושחברה לא ייצאו החוצה.. אגב איפה שאני לומד זה שלוחה חרדית של בר אילן! וזה רק מוכיח לכם שאפשר לעשות הכל ולהשאר יעני במסגרת החרדית!

אנילה1

New member
וואלה לא ידעתי שלבר אילן

יש שלוחה חרדית. הפתעת חיי. אוניברסיטת בר אילן היא האוניברסיטה הכי גדולה בארץ, השלוחות שלה נמצאות בכל הארץ דידי, אני מסכימה איתך. אני כנראה הייתי נוהגת כמוך אם הייתי נמצאת במקומך. יפה שאתה לומד מיקצוע ברמת אוניברסיטה. ישנם עוד הרבה אנשים ונשים כמוך בחברה החרדית. כרגע אני קוראת ספר שבדיוק מדבר על זה. שם הספר "לפרוץ מאה שערים" מאת שרית ברזילאי. אני מאמינה שבעוד שנים שלושה דורות המעברים בין החברה החילונית לחרדית יהיו יותר קלים לשני הצדדים. העובדה שניתן כבר היום לרכוש השכלה בעולם החרדי שיכולה לשמש גם את העולם החילוני, מאפשרת ניידות גדולה יותר של אנשים. אני רואה שבעתיד הלא רחוק,יכול להיות מצב שרופא חרדי או קלינאי תקשורת, שיטפלו בחולים חילוניים וזה לא יזיז גבה לאף אחד. המעברים לא יהיו קשים וטראומטיים כמו היום. דוקא אנשים כמוך מאפשרים לחברה החרדית להיות סובלנית לחילוניים.

whitewidow

New member
דידי

אין לי מושג על איזו מסגרת חרדית אתה מדבר, היא לא דומה בשיט לזו שאני התחנכתי בה, then again אולי אתה מתחזה. במידה ולא, כדאי לך להפנים שיש כאלו שלשקר לא עושה להם טוב וגם לאלו שכן-- יש דברים שפשוט א"א להסתיר. אני מניחה שהדימיון שלך לא מאד פעיל (אחרת לא היית פותח פוסט כזה) אז אתן לך דוגמא אחת מיני אלף: נסה להיות בחורה בחברה החרדית שרוצה ללמוד רפואה (8 שנות לימודים לפחות, ואין מסגרת חרדית שמכשירה רופאים בארץ) ולחיות עם חבר בלי להתחתן, אם אתה חושב שאפשר להסתיר זאת אין לי מושג באיזה סרט אתה.

אנילה1

New member
חיפשתי בגוגל חרדים ומכללות

מצאתי מכללה חרדית לבנות בירושלים. כאן הסיבה שהחרדים נשארים בישיבה. וכאן מאמר בעיתון הארץ. וגם גברים יכולים ללמוד במכללה החרדית בירושלים

אנילה1

New member
whitewidow דידי לא רוצה ללמוד

ולא רוצה לעבוד, הוא רוצה לעשות חיים. לצאת עם בחרות לראות סרטים וזהו. הוא יכול להשאר בעולם החרדי בלי בעיות.

DIDI 21

New member
אבל אני כן עושה

הרבה דברים רציניים ואני עדיין בתוך החברה החרדית... אז מה הקטע לשרוף הכל מאחורה?

למעלה