יש לי שאלה,

יש לי שאלה,

מסורתי, זה לא דבר שהדת הכתיבה, נכון? זאת אומרת, זה קיים בדת, להיות באמצע, בין חילוני לדתי? האם אדם שאוכל כשר, מנשק מזוזה ומאמין בה' אבל לא נוסע בשבת יכול להקרא דתי? משום מה, לדעתי מסורתי שזה כינוי שאדם ששומר על חלק מהמצוות, רק מה שהוא באופן אישי רואה לנכון לעשות, ובכל זאת קורא לעצמו מאמין בה', וקרוב יותר לדתי מאשר לחילוני. אולי זה לא המקום, כי מי שכותב כאן הוא מסורתי. אבל נראה לי מוזר, שכל אחד יכול לבחור איזה מצוות לעשות ואיזה לא.

נכון, כל אחד לפי ראות עיניו האישיות

אני לא חושב שיש חילוניים --- מסורתיים --- דתיים.
כולם יהודים וכולם בניו של ה'. פשוט כל אחד רואה ומרגיש את ה' בצורה שונה. אז הדתי לוקח את הצד הפאנטי של הדבר. המסורתי לוקח את זה בצורה יותר פשטנית. החילוני לוקח את זה בצורה של דת ופה זה מסתכם. לא מעבר לזה. הכופר...
ה' ירחם. [
] אבי.

asaf2000

New member
המושג "מסורתי" יעלם מתישהו

כל המסורתיות קיימת רק בגלל שלאנשים מבוגרים יש עוד זכרונות מבית אבא ואמא של חיים יהודיים דתיים. ההורים שמרו תרי"ג, הבנים התקלקלו ונשארו ניצנוצים של מנהגים פה ושם ואולי כמה דברים שלימדו אותם בגן כמו להתחפש בפורים ולהדליק נירות בחנוכה והם לא עושים את זה בגלל המצווה אלא בגלל שזה "יפה" וזה נותן "אוירה" וכד' לילדים של אותם מסורתיים כבר יהיה פחות קשר למסורת כמו שרואים היום שכבר מתחתנים עם גוים ומזלזלים מאוד בדת ובעוד כמה דורות לדעתי כבר לא יהיה מושג כזה של "מסורתיים" כמו שאנחנו מכירים היום.

החינוך הדתי קיים כבר בערך 6000 שנה

ומעולם לא נכחד עדיין
עברו ימים ועברו שנים ומאות של עמים נעלמו מעל למפת העולם, אבל יהודים עדיין נמצאים בעולם. הדת והלאום הכי עתיקה. למה? בגלל המסורת. נכון, אני מסכים איתך, המסורת מתחילה להדרדר, אך אם זו הדרך שלך לעשות זאת מתוך אמונה שלמה ומתוך אהבה שלמה - למה שלא תקיים את זה?! מה יותר נוח לך? שאתה תבוא מרצונך לביהכנ"ס או שמישהו יגרור אותך כל יום לשם? כל אדם ועולמו שלו. אז אחד שומר את כל תהורה כולה ואשריו
ויש אחד שמצליח לשמור רק על חלק מתורה, משום שרק זה יכולתו.

asaf2000

New member
תגובה

המסורת ששומרת על העם היהודי כל כך הרבה שנים היא המסורת המחמירה של תרי"ג מצוות. המסורת של היום הולכת ונעלמת ולא ישאר ממנה הרבה כי אין לה על מה להתבסס, אלו רק אוסף של מנהגים ושאריות של "זכרונות מבית אבא". קח את סבתא שלי לדוגמא, היא לא תופרת בשבת כי אמא שלה נתנה לה סטירה בגיל 5 כי היא תפרה בשבת. היא לא אוכלת חמץ בפסח כי היא זוכרת את ההקפדה החמורה בבית אביה. היא לא אוכלת ביום כיפור כי זה היה חמור מאוד אצלם בבית. היא לא מאמינה (לטענתה) באלוהים. כל שאר הדברים היא לא שומרת. הדור שאחריה, אבא שלי, כבר לא שומר כלום, גם לא מנהגים כמו הדלקת נירות חנוכה...

avivbarnoy

New member
על סמח מה ההנחה הזאת

לטענתך: "המסורת ששומרת על העם היהודי כל כך הרבה שנים היא המסורת המחמירה של תרי"ג מצוות." על מה אתה מסתמך? האם לא שרדו גם משפחות שלמות של חילונים? אז בוא ואני יספר לך, שרדו גם שרדו. עוד יצא לנו לראות האם הישרדות שכזאת תחזיק מאתיים שנה, אבל גם עוד יצא לנו לראות שהיא לא תחזיק גם 4000 שנה- מסורת באשר היא, שומרת על אנשים מלוכדים, לא רק שמירה של מצוות. גם חגיגת יום העצמאות שומרת על היהודים כקבוצה בדיוק כמו שמירת רא השנה (אני יודע שיום העצמאות כבר קבוע בהלכה אבל אתה מבין את הנקודה). אין לנו דרך לדעת האם שמירת המצוות היא זאת ששמרה אותנו מאוחדים וקיימים, או שמה האופי של 'היהודי', או אולי יש שונות גנטית, או סתם צירוף מקרים... דברך לא ממש מבוססים

מאדמאן

New member
אפשר ללמוד על קהילה מסורתית

ששמרה על הדת וגם התקרבה מאוד את החיים המודרניים באתר של יוצאי תוניסיה שרובם היו מסורתיים - שומרי כשרות ושבת ועם זאת מאןד מודרניים ומקורבים לתרבות צרפת... הם עסקו במדע בספורט בבידור שירה ריקוד תיאטרון במשך מאות שנים הרבה לפני תקופת ההשכלה באירופה היכנסו

ההורים שלי

עד כמה שידוע לי מעולם לא חטפו מכות על דברים שעשו שאסורים לפי המצוות, אבל בכל זאת חזיר לא נכנס אלינו הבייתה ובפסח לא אוכלים חמץ ובחנוכה מדליקים נרות. אבא שלי בא מבית מסורתי מאוד, סבא וסבתא שלי צמו בכיפור עד שהרופאים אסרו עליהם את זה, אבל בכל זאת כשהוא החל מיום כיפור של 74 הפסיק לצום, הם גילו הבנה. סבא שלי גדל בבית דתי מאוד שהוא מגדיר כקרוב לחרדי. בכל זאת הוא עלה לארץ בגיל צעיר וחי בחטא עם סבתא שלי לפני שהתחתנו (ולפי מה שהבנתי, החתונה הייתה עם רב אבל בגלל האילוצים סבתא שלי לא לבשה שמלת כלה וסבא שלי לא עונד טבעת נישואים), ושבת הוא הפסיק לשמור. בכל זאת הוא חינך את הילדים שלו לשמור כשרות ולחגוג בחגים ולעשות סדר פסח כהלכתו ולצום ביום כיפור והיה מאוד גאה בבר מצווה של הבנים. מה שאני מנסה להגיד זה שכל אדם ומה שהוא חונך ומה שהוא בחר ומה שהוא מאמין, ואצל כל אחד זה אחרת. בינתיים אצל הרוב נשאר הרבה יותר ממה שאתה מתאר, וזה מה שנקרא "מסורתי".

avivbarnoy

New member
ויש גם סיפורים הפוכים לגמרי

יש לי דודים שמגדירים עצמם כמסורתיים, הם באמת מאוד קרובים לחילוניות במובן זה שהם באמת מקיימים פות או יותר רק את החגים. והפלה ופלא- הבן שלהם, ראה את המנהגים בחגים, התעניין התחיל ללמוד וחזר בתשובה!

lady h

New member
עניין של חינוך

וגם תלוי בבן אדם עצמו. אני רואה את זה במשפחה שלי. קרוב משפחה שקבל חינוך דתי מחמיר הפך חילוני גמור. לעומת זאת, מכר אחר שלי שגדל בבית מסורתי המשיך באותו חינוך שקבל. דרך אגב, בבית הכנסת שלי יש הרבה אנשים מבוגרים דתיים שילדיהם אינם דתיים. הם חונכו בילדותם בצורה מחמירה וחלקם אף קבלו מכות ובעל כורחם הלכו לבית הכנסת. איפה הם היום? כמו אבא שלך. אני לא באה להגיד שסבתא שלך נהגה בשיטה לקויה. מה שכן, אבא שלך אדון לעצמו והוא זה שבחר את דרך חייו.

masorti

New member
שמת לב למשהו מוזר?...

החילונים הכי פנאטים שפעילים בארגונים אנטי-דתיים (כמו "חופש" ו"דעת אמת" ו"הלל") הם חרדים לשעבר. מענין שאין מסורתיים-לשעבר שהפכו לאנטי-דתיים קיצוניים. עכשיו תשאל את עצמך מדוע זה כך. התשובה היא שאורח החיים הדתי ובייחוד החרדי הוא תובעני מאוד, ולא כל אחד עומד בו. ומכיון ששם זה "הכול או לא כלום", הרי שמי ש"נופל" אפילו בפסיק חייב לאמץ אתיאיזם מוחלט כדי שיוכל לחיות עם עצמו ולא לחיות ברגש אשמה בלתי פוסק. אני כבר לא מדבר על פיתויי החיים החילוניים שמושכים צעירים חרדים שעבורם זה מן גן עדן לא מושג. אצל המסורתי "נפילה" קטנה אינה סוף העולם והוא לא חייב לקפוץ מקיצוניות לקיצוניות. הוא גם מכיר היטב את נפלאות העולם החילוני, ולמחזיר בשאלה יהיה קשה לגרום לו לראות את האור. מה שאומר שדווקא שומרי המסורת עמידים יותר בפני העולם החיצון.

פיששש, תהיי בריאה, פני בובה. ../images/Emo45.gif

ילדים מרובים ומלאאאא אושר
איזה ניסוח מדהים, קבלי ממני צל"ש ~~~~> |צל"ש|
שבת שלום.

בכל זאת אני שמחה שהוא איחל לי

המון בריאות. ומוכנה להשתתף איתך בברכת הילדים...

אופסי. ../images/Emo122.gif פאדיחה... ../images/Emo3.gif

ראיתי "פני בובה" מתחתית התגובה שלי ושיבחתי אותה במקומך. סליחה, הכוונה הייתה לגבייך.
שבוע טוב.

lior02010201

New member
זה תמיד ככה האנטישמים הכי גדולים

הם יהודים לשעבר לרוב במיוחד בימי שלטון הכנסיה

למעלה