יש לי שאלה

פלונטר

New member
אם כבר אתה רוצה להסתמך על

אולמיוזיק, אז איך תסביר את קיומם של ז´אנרים כמו "alternative pop\rock", או "underground pop" שמוזכרים לא אחת באתר? קצת סותר את התיאוריה שלך, לא?

חולוני

New member
אני לא יודע למה

זה מתכוון. אני לא קראתי את ההגדרה, אבל אני משער שהכוונה ללהקות שהיו אלטרנטיב רוק ופרצו למיינסטרים ונהיו פופ. לדוגמא להקה כמו מיוז אפשר לשייך ל alternative pop\rock". ואנדרגראונד פופ, לא יודע למה הם מתכוונים, אבל אני אקרא עכשיו, וגם אני משער שהם לא ממש מדייקים כי לא יכול להיות דבר כזה פופ אלטרנטיבי, כי פופ זה פופלארי. וזה מדעי, תבדוק בספרים, אינציקלופדיות, מומחים, מה שבא לך. אה, ועכשיו בדקתי, ואין שום הסבר תחת ההגדרה שהבאת underground pop, אז הם סתם טעו, כי לא קיים דבר כזה. תנסה למצוא על מילה שם על זה, ולא תמצא, מילה שלי.

חולוני

New member
ועוד דוגמא לכך שהם יכולים לשיר

בכל סגנון שבא להם - לשיר של ג´קסון Black Or White זימן אליו ג´קסון לשיר את הגיטריסט סלאש שיתן סולואי גיטרה, ולכן אפשר גם להגיד שזהו שיר רוק, אך הוא שיר פופלארי ולכן הוא שיר פופ. קפיש ?

גם לי שאלה אליך...

ג´נסיס. פעם הם היו להקת רוק מתקדם. מתישהו, אחרי שפיטר גבריאל עזב ושנות השמונים התקרבו לאיטם, החליטו חברי הלהקה הנותרים להחליף סגנון. אם לדבריך פופ אינו סגנון מוזיקלי אז כיצד אתה מגדיר את סגנון הלהקה בתקופה היותר מאוחרת שלהם (שנות ה-80 וה-90)?

אני מנחש כבר מה תהייה התשובה שלו...

סלח לי שאני עונה במקומו אבל זה ממש לא משנה הוא תמיד עונה אותה תשובה - "פופ זה קיצור של פופלארי"(כן אנחנו יודעים שמענו את זה ממך כבר מיליון פעם) "אם הם עשו רוק מתקדם פופלארי אז פרוג פופ"(****WHAT THE) "עשיתי על זה בגרות אני יודע יותר טוב מכולם"(בלה בלה בלה) "לך לאתר allmusic ותקבל שם תשובות(חסרות כל אמת) נכונות" "הקיצר אני מילון אנושי ואני אף פעם לא טועה!" ככה זה פחות או יותר כל התשובות שלו...

חולוני

New member
אם אתה לא מבין אז אל תדבר.

לא הם לא פרוג-פופ, לא קיים דבר כזה פרוג-פופ. אתה יודע למה ? כי להקות רוק מתקדם מטיבעם לא ממש פופלאריות בגלל שהן עושות נסיונות במוזיקה, ונסיונות מוזיקליים לא ממש עובדים על הקהל הרחב ולכן אין להקות פרוגרסיב פופלאריות, וכאשר ג´נסיס היו רוק מתקדם הם לא היו פופלאריים, רק כאשר הם הפכו לרוק פשוט הם נהפכו לפופ-רוק. ולך תבדוק איפה שבא לך שאני צודק ( אתה יודע מה ? לא באולמיוזיק אם אתה לא מאמין להם !!! תיסע לאוניברסיטת מוזיקה בארה"ב או בארץ אם יש או תשאל מורים למוזיקה, ותראה שאני צודק..).

MuffinMan

New member
DREAM THEATER

הם נחשבים פרוגרסיב מטאל והם מאוד פופולארים אז - פרוג-פופ-מטאל??

חולוני

New member
לא, הם לא פופלאריים.

הם אולי פופלאריים בפורום הזה, ובכלל תחת אוהבי רוק ומטאל, אבל בכללי הם ממש לא פופלאריים בעולם, רדיוהד הם פופלאריים, דרים טיאטר ממש לא פופלאריים ולכן הם לא פרוג-פופ. אם תלך תשאל קהל מיינסטרימי טיפוסי ותעשה סקר תראה שכמעט אף אחד לא מכיר אותם ולכן הם לא פופלאריים ברמה של להיות להקת פופ. מטאליקה ורדיוהד פופלאריים, דרים טיאטר לא. לך תעשה סקר בעולם.

חולוני

New member
יופי, לפחות לא המשכת להתווכח על זה.

ומי מחליט מה מיינסטרים ? העולם. הקהל הרחב. הקהל שקונה את המוזיקה. וגם הרשתות שמשדרות את המוזיקה ( MTV והרדיו כמובן..). ומכירות כמובן. הפופלאריות מחליטה על המיינסטרים. פופלאריות = מיינסטרים.

חולוני

New member
שוב ? אולי תביא לי את כל הלהקות

בעולם ? לא הספיקו לך 100 ? ועוד מעט תביא בטח עוד כמה.. אז הנה תשובות - לא. מטאליקה בשנות ה 80 לא היו ממש פופלאריים, הם פרצו למיינסטרים רק מהאלבום השחור ורק מאז 91 הם נהיו פופ. מגהדת´ גם לא. אותו סיפור, מגהדת´ גם כיום לא הכי פופלאריים.. איירון מיידן גם בתחילת דרכם לא היו ממש הכי פופלאריים..גם הם רק בשנות ה90 כאשר החלו ( או בעצם אפילו קצת יותר מוקדם..) כל התעשיות שלהם עם הפוסטרים, והחולצות הם נהיו ממש ממש פופלאריים, ואפילו התחילו לשדר קליפים שלהם ב MTV..רק אז הם נהיו פופ. לפני זה הם היו להקת הגל החדש של ההאבי מטאל הבריטי. מספיק לך ? אולי תביא עוד 2000 להקות ? כבר נמאס לי מכל העניין. וזה לא העניין מה כל להקה, העניין פה הוא הפופ בכלליות. והפופ בכלליות הוא לא סגנון.

באמת?...

אתה מסכים איתי שפינק פלויד של שנות ה-70 זו להקת פרוגרסיב רוק? אתה מסכים איתי ששיא הפופולאריות של פינק פלויד היה בשנות ה-70 (73-79 אם לדייק)? אתה מסכים איתי שאתה סותר את עצמך?

חולוני

New member
שוב אתה טועה.

אכן פינק פלויד היו בתחילת דרכם פרוגרסיב רוק, והם לא היו פופלאריים כאשר הם היו פרוגרסיב. תבדוק. הפופלאריות שלהם התחילה רק מאוחר יותר אחרי שיצא החומה ( הדיסק + הסרט..) ואז אנשים התחילו להתוודע אל פינק פלויד וחזרו גם אל אלבומים ישנים שלהם מהתקופה הפרוגרסיבית שלהם, ועד היום הם נשארו פופלאריים מאוד. ואין כאן שום סתירה, שיא הפופלאריות של פינק פלויד לא היה בין השנים 73-79 אלה רק לאחר מכן.

פלונטר

New member
לא, אתה טועה...

דארק סייד, שיצא כמה שנים טובות ו-3 אלבומים אם אני לא טועה לפני החומה, הוא האלבום הרביעי הנמכר ביותר בתולדות הרוק, והצליח בצורה חסרת תקדים כבר בתקופה שהוא יצא.

חולוני

New member
אז ?

אם תלך לבדוק סטטיסטיקות תראה ששיא המכירות של האלבום היו בין השנים 80-2001, ולא מתי שהוא יצא בסבנטיז. ונכון, דארק סייד יצא לפני החומה אבל מתי שהוא יצא הם עדיין לא כ"כ פופלאריים כמו לאחר שיצא החומה, וגם מאותה תקופה התחילו גם להתוודע לדארק סייד ולכל שאר האלבומים שלהם, עובדה שכיום כולם מכירים אותם כאילו הם יצאו אתמול. תמיד להקות פרוגרסיב משנות ה 70 לא היו פופלאריות בזמנם, אלא רק מאוחר יותר...ע"ע ג´נסיס. רק לחובבי הז´אנר הם היו פופלאריים, ולכן לא קיים דבר כזה פרוג-פופ, כי מוזיקה מתקדמת היא לא ממש פופלארית וגם לא הייתה פופלארית, בגלל שהיא מוזיקה נסיונית, והקהל לא אוהב נסיונות אלא להיטים.

פלונטר

New member
ממש לא

שמע, כאן אתה באמת מתווכח עם עובדות. דארק סייד נכנס היישר למקום הראשון במצעד המכירות ונשאר במצעד 700 ומשהו שבועות. הם היו סופר פופולריים בתקופה הזאת, אז תבדוק לפני שאתה מדבר. גם וויש יו וור היר ואנימלס שיצאו אחריו הצליחו מאד, וגם הם לפני שיצא החומה.

חולוני

New member
במקרה..

יש לי בבית אינציקלופדיית רוק מלונדון מ 91.. שנקראת "New Illustrated Rock Handbook" ועכשיו אני פותח בדף של פינק פלויד ויש שמה את כל הסינגלים שלהם שיצאו ולאיזה מקומות הם הגיעו במצעד. שים לב - הסינגל היחיד שיצא מדארק סייד ( MONEY ) לא נכנס בכלל למצעד הבריטי, ואילו במצעד האמריקאי הוא הגיע למקום ה 13 ( לא רע..). לעומת זאת ANOTHER BRICK שיצא ב 79 הגיע למקום ה 1 גם במצעד הבריטי וגם במצעד האמריקאי, ומאותו רגע החלו פינק פלויד להיות פופלאריים לא רק ע"י חובבי הז´אנר אלא ע"י הציבור הרחב. ואלו העובדות. וזה שדארק סייד מכר יותר, זה כבר הגיע מאוחר יותר..ושיא המכירות שלו היה בתקופה שאחרי THE WALL ועד היום הוא מוכר לא רע. אך כאשר פינק פלויד היו פרוגרסיב בסוף הסיקסטיז ועד אמצע הסבנטיז הם לא היו פופלאריים.

פלונטר

New member
אוי, קשה איתך...

פינק פלויד היא לא להקה של סינגלים ובכל הקריירה שלה היא לא שחררה הרבה כאלה. האלבום דארק סייד, עובדתית, נכנס היישר למקום הראשון ושהה שם במשך שנים ואותו דבר לגבי וויש יו וור היר. עכשיו, אתה יכול להביא לי עוד ספרים עד מחר אבל זה לא ישנה את העובדה שהפופולריות של פינק פלויד התחילה הרבה לפני החומה. אתה גם מוזמן לבדוק כמה דארק סייד מכר לפני שיצא החומה ואני בטוח שתגיע לכמה מליונים טובים.

למעלה