יש לי שאלה

• פותח הנושא axdf
  • פורסם בתאריך

axdf

New member
יש לי שאלה

שלום לכולם. שאלתי אליכם היא כלהלן: כיצד תשכנעו אותי כבוחרת עבודה פוטנציאלית, להצביע שוב ל עבודה? מה תוכלו לומר על הישגי המפלגה עד היום? האם ל"נער הזה" פיללתם? תנו לי סיבות טובות להצביע עבודה? מה מתוך הבטחותיה לבוחר קיימה המפלגה? תודה לעונים. אסף

הייתי אומר לך קודם כל

שתסתכל על הממשלה הימנית שהמדינה סובלת ממנה בשנים האחרונות: א. הכלכלה הימנית של ביבי פגעה בכל החלשים בחברה כמעט. שליש מהקשישים בישראל חיים מתחת לקו העוני, יש מאות אלפי מובטלים, מאות אלפים אחרים לא קיבלו משכורות בזמן, יש קיצוצים משמעותיים במשכורות הקטנות גם ככה של רבים מהמעמד הבינוני נמוך (שהופך ככה לנמוך) ב. הדרך המדינית של הימין (מה שאני קורא-"בואו ניכנס בהם") מוכיחה את עצמה כשגויה..ולטווח הארוך- אין פיתרון צבאי לטרור. כשנפתרה בעית הירי על שכונת גילה הגיע טרור פלסטיני מערים אחרות כשמבצע חומת מגן הפחית את הטרור מערי הגדה המערבית התחילו לירות קאסמים על שדרות. ג. הפתרונות היותר יעילים שממשלת שרון מציעה ( התנתקות מעזה ובנית גדר ביטחון) הם בעצם רעיונות של מפלגת העבודה! בקמפיין הבחירות של מצנע הוצע הרעיון של גדר ההפרדה וגם לפנות את ההתנחלויות בעזה. הבעיה היא שלא בטוח ששרון יוכל לבצע את התהליכים האלו ככתיקונם ו\או במלואם עם ממשלה ימנית עד מאוד... וחוץ מזה..אין לי עוד כח להמשיך לכתוב,פרשתי..צ'או

Haemek

New member
למעשה, אין סיבה להצביע לעבודה.

מצביעיה, שעוד הצביעו לה בבחירות הקודמות, מתמעטים (זקני הקיבוצים ועובדי חברת חשמל הותיקים) ולא נותר מי שבטעות ישים "אמת" (חה חה חה) בקלפי... "אמת"! LOL.

סלוניק

New member
כרגע הטיעון היחיד שמקיים את העבודה

הוא "אין מפלגה אחרת להצביע לה", וגם זה, אגב, טיעון לוקה בחסר, שהרי העבודה כלל לא מציבה לעצמה עקרונות מוגדרים. כיצד X יהווה אלטרנטיבה ל-Y או Z אם הוא נמצא בתחום האפור - XYZ?

Azazel

New member
במקרה של חוסר ברירה

ברירת המחדל היא עדיין האופציה הכי טובה. למי אתה מצביע בבחירות הקרובות?

סלוניק

New member
עד הבחירות יש הרבה זמן.

כרגע קשה לי לראות עצמי מצביע לאחת המפלגות הגדולות, והמפלגה לה רציתי לתת את קולי ספק אם תכנס לכנסת לאחר העלאת אחוז החסימה ל-3%. בכל אופן, כפי שציינתי כבר, לא ניתן לכנות את מפלגת העבודה כ"הצבעה של חוסר ברירה" כל עוד המפלגה לא מגדירה את עצמה מבחינת עקרון מנחה, אלא כבעלת תחום אפור שנע בין סרבנות שטחים וטרנספר (שתי דוגמאות קיצוניות, אמנם מפורום אינטרנט, אבל ממחישות את הבעייתיות בהזדהות עם מפלגה שכזו).

EverMan

New member
עלה ירוק ?

פנינה רוזנבלום ? מפלגת חוק הטבע ? למפלגת העבודה יש ספקטרום לא קטן של דעות , כולם מסכימים על רוב הנושאים. מאיכות הסביבה , דרך ביטחון , כלכלה והאופק המדיני , כאשר הויכוח הוא על ניואנסים. על גוון.

סלוניק

New member
אתה יכול לנחש לדעתי.

בכל אופן, היות ואינני מעוניין להסיט את הדיון, נחזור לעניין מפלגת העבודה. קשה לי לראות כיצד ניתן לכנות את הגישה במפלגת העבודה כ"הסכמה", אלא אם כן התחום עליו מסכימים הוא רחב במידה רבה כל כך עד שניתן "לגנוב" קולות מצביעים בעלי השקפות עולם שונות כל כך. למען הבהרה, אציג כדוגמה את "הפגנת הרוב" ליציאה מעזה, שהתקיימה לפני חודשים מס'. בהפגנה השתתפו תומכים מחד"ש, יחד, העבודה, שינוי ואף הליכוד (ואילו היו מארגני ההפגנה יוצאים מעט מהקיבעון של "השמאל המוגדר" ופותחים את ההפגנה בשעה מאוחרת יותר, גם מצביעי מפד"ל היו מגיעים). כמובן שניתן לכנות את התמיכה ביציאה מעזה כ"הסכמה כללית" בין כולם, אך האם ניתן לטעון כי ישנה אחדות דעים בין תומכי ז'נבה, חותמי המפקד הלאומי, תכנית ההתנתקות וכו'? כלומר, ההיאחזות ב"קווים מנחים" אשר מקובלים על כולם היא בעצם הסתתרות, מפלגת העבודה חסרה "הסכמה" בין חבריה שאינה סתם "הסכמה רחבה". באותה מידה יכולתי גם להצביע לליכוד, שכן שם יש התומכים ב"תכנית ההתנתקות", וישנם ח"כים ראויים כמו ציפי לבני, ד"ר לאה נס, בר און וכו'. האם זה אומר שכאשר אצביע ליכוד בהכרח אקבל את מבוקשי? מסופקני. שים לב: לא סתם התפוררה מפלגת העבודה ולא סתם מתמסמסת מפלגת שינוי ולא סתם צועד הליכוד אל עבר פירוק נוסח "המפץ הגדול". לא ניתן לקיים מפלגה כאשר העיקרון המדיני-ביטחוני שלה הוא בסה"כ הסכמה רחבה על קווים קונצוזיסאליים. היתרון היחיד שמפלגת העבודה יכולה להשיג במאבק הזה על קולות הבוחרים הוא בכך שרק היא ומפלגת הליכוד הן מפלגות שילטוניות, ורק העבודה יכולה להוות אלטרנטיבה לראשות הממשלה. אולם, כאשר נראים הדברים כפי שהם, וסופו של הליכוד לזכות בפער עצום פעם נוספת, אין סיבה לתת קולות למפלגה אשר תבזבז אותם. יש בי התנגדות לגישתה החברתית-כלכלית של יחד, כמו גם סלידה עצומה מיוזמת ז'נבה. עם זאת, כאשר ידוע לי בבירור שכאשר העבודה תפסיד במאבק השלטוני, ויחד תהווה אופוזיציה לוחמנית הרבה יותר (תוך משיכת הכנסת שמאלה), אעדיף להעניק קול ליחד מאשר למפלגת העבודה (למרות שאינני סבור שכך יקרה בבחירות 2005). נ.ב. מפלגתה של פנינה רוזנבלום לא התמודדה לכנסת האחרונה, וגם לא תתמודד לבחירות 2005 היות ורוזנבלום הצטרפה אל מפלגת הליכוד ונבחרה למקום ה-40 (אם אינני שוגה) בפריימריס האחרונים.

EverMan

New member
גם מפלגת חוק הטבע כבר לא קיימת

למיטב ידיעתי , אבל לא משנה. העבודה תפסיד במאבק השלטוני - אם לא תצביע לה אתה. אתה , אתה , ואך ורק אתה. להגיד "אין סיכוי לזכות לפי הסקרים" זה שטויות. כי אתה זה שקובע את הסקרים. כל אחד ואחד מאיתנו. אז "להתייאש מראש" זה טיפשי. ומה שאתה עושה כעת - זה להנציח את שלטון הליכוד.

סלוניק

New member
נו באמת

איך זה עונה ל השאלה למה להצביע למפלגת העבודה? מפלגת העבודה מתנהלת כליכוד ב'. זה שהצגתי את היותה כאלטרנטיבה לשלטון הליכוד זה חסר משמעות כל עוד היא לא מהווה אלטרנטיבה ראויה לבחירה בפועל.

Azazel

New member
ישראל אחרת?

אני מסכים איתך שבמצבה, מפלגת העבודה היא "לא משהו". בשביל זה מצטרפים ומשנים מבפנים!

סלוניק

New member
"להשפיע מבפנים"

הייתה הסיסמא כשניסו להביא מתפקדים לפני בחירות 2003, אז אמרו שבורג ופואד ישלמו את המחיר על הכסאולוגיה. בפועל, כמעט חלפו שנתיים, והמפלגה היא אותה מפלגה. להצטרף ולשנות מבפנים אני יכול לומר על כל מפלגה. אני יכול ללכת לשנות את יחד מבפנים, את שינוי, את הליכוד. למען האמת, דווקא במרכז הליכוד הידוע לשמצה יש הצלחה להשפיע על חברי הכנסת לפי דרישות חברי המועצה.

ש

שלמה איזקסון

Guest
יש הבדל גדול מאוד בין המפלגות שהזכר

שהזכרת...ברוב המפלגות שהזכרת לא יספיק שינוי מפנים והשפעה אלא האידאולוגיה שלהן מראש מוטעת ומזיקה...בעוד שבעבודה על אף הבעיות הפנימיות העיקר הוא נכון!האידאולוגיה !והיא קיימת ועוד איך! ונוסיף לזה את העובדה שאתה יודע טוב מאוד שהמפלגה היחידה שמסוגלת בעתיד להחליף את שלטון הליכוד זוהי העובדה,כך היה וכך יהיה.... הספידו את שרון ותראה איפה הוא היום...הספידו את הליכוד ב99 כשהיה עם 19 מנדטים ותראה איך היום הוא חוגג על חשבוננו!

אשרת

New member
אין כמו צחוק בריא וטוב על הבוקר ../images/Emo6.gif

אידיאולוגיה בעבודה....

Azazel

New member
יש אידיאולוגיה בעבודה.

היא פשוט רדומה מאוד. רדומה, וגוססת.

למעלה