יש לי שאלה.

wendigo

New member
אני יודע שהיא מפלגת מרכז

ואפילו בתור מפלגת מרכז היא אמורה לקיים את הבטחותיה למרות שהיא יושבת בקואליציה, ולא לנטות לצד הימין כשהיא יושבת במפלגת ימין, או שלנטות לצד השמאל כשהיא יושבת בממשלת השמאל. מפלגה מוגדרת בשבילי זאת מפלגה אשר דוגלת בעקרונותיה, אשר מקיימת את ההבטחות שלה (טוב, נפתשר. את חלקן היא מקיימת) לבוחריה, מפלגה אשר לא נוטה לצד זה או אחר כשהיא יושבת בממשלה שבראשות אחד הצדדים.

אשרת

New member
../images/Emo2.gif , מי הממשלת אחדות לדעתך?

בממשלה כזאת , איך העבודה והליכוד מתנהגים ביחס למצע המדיני והכלכלי שלהם? האם אין הם מתשפרים, האם אין במקרה כזה , מפלגת העבודה קצת "זונחת" את המצע השמאלי שלה, והליכוד נוטה קצת לכיוון שמאל? שינוי, מבחינה המצע המדיני שלה לא נוטה לאף צד , גם לא בממשלת שרון. אם כבר היא הצד היותר מתון והיותר "שמאלני" במששלה הזאת, וזאת רק משום שמרבית שריה הינם יוצאי מרצ. אני לא מכירה אף מפלגה שלא דוגלת בעקרונות שלה - על הנייר. אבל משום שמדינה לא ממש מנהלים "על הנייר", כל מפלגה מתפשרת וחלקם חוץ מאשר לדפוק את הבוחרים שלהם (למשל: הליכוד), לא עושות דבר. זאת טבעה של הפוליטיקה, לא ברור לי למה אנשים מצפים להגינות בתחום הזה.

wendigo

New member
אבל בניגוד לשינוי, מפלגת העבודה

ברחה ממשלת האחדות עם הליכוד כשחבריה ראו שהממשלה נהיית ממשלת ימין קיצונית-דתייה. אם שינוי נמצאת בממשלה עם שותפים שנכפו עליה כמו שאנדרי אמר, מדוע היא נשארת בממשלה?

אשרת

New member
ברחה? מתי היא בדיוק ברחה?

כאשר הספינה החלה לטבוע- יופי של שותפה קואוליציונית היא... מה אומר ומה אגיד. לגבי השאלה השניה שלך- עניין של שיקולים. אחד ההבטחות של שינוי היתה -ממשלה בלי חרדים. היא קבלה כוח משמעותי בבחירות האחרונות, שאותו יכלה לנצלה אך ורק במסגרת הקואוליציה. אם היא היתה באופוזיציה - היא היתה נובלת, כמו מפלגת העבודה - כמו שנאמר- הרבה יותר קל להשיג דברים כאשר פועלים מבפנים, ולא מבחוץ.

wendigo

New member
אם אני לא טועה שינוי גם הצהירה

לפני הבחירות שהיא לא תתיישב עם המפד"ל, מה השתנה מאז? כנראה ששינוי החליטה לוותר על העקרונות שלה על מנת להיות חברת קואליציה. נכון שמפלגת העבודה גם עשתה זאת בעבר, ולפי איך שזה נראה היא לא רחוקה מהלכנס לממשלת אחדות לצערי הרב. שינוי בוגדת בעקרונותיה ברגע שהיא מצהירה שהיא לא תשב בממשלה עם שום ממשלה דתית, ומצד שני היא יושבת עם המפד"ל באותה הממשלה.

אשרת

New member
אתה טועה.

שינוי הצהירה שהיא לא תשב עם החרדים בלבד. אין לה שום בעיה עם המפד"ל, הרי הם דתיים לאומיים, שכן עובדים וכן משרתים בצבא והן כן שייכים למגזר הייצרני והתורם לחברה.

מה המטרות של שינוי ../images/Emo35.gif

ותנסי לא להגיד להפסיק במטרות, כי מפלגה שפועלת על להפסיק היא מפלגת שנאה. תגדירי את המטרות של המפלגה שלך.

אשרת

New member
לא הבנתי אותך...

ובכל זאת... תהני לך... http://www.shinui.org.il/site/ekarey_shinui.asp

אשרת

New member
בשורה התחתונה...

המטרה של המפלגה מבחינתי, היא להפוך את המקום הזה, את המדינה הזאת, למקום שטוב לחיות בה. לשקם את מה ששני המפלגות הגדולות הרסו במשך השנים. להפוך את המדינה הזאת למדינה שבה כל אחד יתרום את חלקו היחסי לבטחון המדינה ולחברה עצמה להפוך את המדינה שבה אין אפליה בין דם לדם (להזכירם- האפליה הזאת היא בזכות "חוק טל" שהייתם בעדו), ואדם אחד לא שווה יותר מאחר כי הוא לובש שחורים, ולומד בישיבה להפוך את המדינה שבה כל אחד יוכל לחיות את חייו לפי האמונה שלו, ושלא יצטרך להתחתן דווקא ברבנות ודווקא בזרם מסויים על מנת שהמדינה תכיר בנישואים שלו. לדאוג להפרדת הדת מהמדינה.

wendigo

New member
ואת רוצה להגיד לי שהמפלגה שבה

את תומכת הצליחה לממש את כל הבטחותיה וגרמה לכך שיהיה טוב לחיות פה? הרי מה ששינוי גרמה במשך כל ישיבתה בממשלה זה לפילוג בעם, אם זה שמזרחיים שונאים אשכנזים או ההפך, אם זה דתיים ששונאים חילונים או ההפך. שינוי גרמה לכך שאי אפשר יהיה לחיות פה בהרמוניה. ואני לא אומר שהעבודה או הליכוד לא אשמות בכך, אלא ששינוי החמירה את המצב.

אשרת

New member
יש לי הצעה עבורך.. תתחיל לעבור על

כל מפלגות הכנסת ותגיד לי מי באמת אחראי על הקיטוב בעם, על השנאה.. זה מאוד פופוליטסטי להגיד את המ שאמרת - והאמת היא שממך דווקא ציפתי למשהו קצת יותר ברמה, בכל זאת עשית רושם של אדם חושב ושנחמד לדבר איתו.
קצת היסטוריה- מי שלמעשה אחראי על השנאה שיש בין אשכנזים למזרחים , הם שני מפלגות - מפא"י ההיסטורית - עם כל הקליטה המאוד גרועה שלהם והאפליה הברורה שהיתה לטובת האשכנזים אם זה בקבלת למקומות עבודה, או שליחתם למקומות יישוב יותר מרכזיים, בעוד שאת המזרחים שלחו לכל מיני עיירות פיתוח בכל מיני מקומות נידחים, ואשר בכלל ייעדה להם את כל העבודות השחורות אשר נמצאות בתחתית הסולם החברתי. מפלגה שניה- ש"ס. אשר טורחת כל הזמן להשאיר על אש גדולה את השד העדתי, למרות שבדור שלנו, כבר לא אכפת מי זה מי ולמה. היא זאת שמפלגת , היא זאת ששונאת.. כל מי שאל מסכים עם דעתה- הוא נאצי, אנטישמי וכל מיני מילים , ובוא לא נשכח את כל האימות הנהדרות והשופעות אהבה שעובדיה יוסף שפך על כל מיני אישים מהשמאל. אז בבקשה אל תמתם. בתור אחת שסיימה השנה את אחד הקורסים שהם הכי רלוונטים למה שקורה היום בחברה הישראלית, אני יכולה להגיד לך שבהרמוניה - אף פעם לא חיו פה. וגם אף פעם לא נחיה פה. כור ההיתוך - נחל כשלון מוחץ.

wendigo

New member
אני בן אדם טוב וחושב? ../images/Emo6.gif

עכשיו ברצינות, אני מודע לכך שש"ס היא הגורם העיקרי, אם לא היחידי, לפילוג והשנאה בעם, ואני לא צריך להכנס לכל מפלגות הכנסת על מנת להיווכח לכך. את ההיסטוריה של כל ההתבטאויות של חברי ש"ס ותומכיה כלפי כל מי שלא מסכים עם דעתה אני יודע, ואפילו אני ספגתי לא פעם ולא פעמיים מטר של מילות גנאי בגלל שאני מתנגד להם. ועובדיה יוסף מנהיג את הכנופיית בורים הזאת, ועושה להם כל מיני שטיפות מוח עם דבריו "החכמים". הרמוניה לא יהיה אף פעם לא בגלל המצב העדתי וכו', אלא בגלל שאנחנו מדינה אשר נהנת לשנוא אחד את השני או את המדינות השכנות לה או את המדינות אשר לא קרובות אליה מבחינה גיאוגרפית.

אשרת

New member
שנאה?

אם אני לא מסכימה שמישהו ינצל אותי זאת שנאה? אם אני חושבת שהדם שלי והדם של אותו בחור חרדי הוא אותו דם, אותו צבע ואף אותו מבנה ביולוגי, זאת שנאה? זה שאני רוצה שגם הוא יתרום לחברה שבה הוא חי, זאת שנאה? אם אני חושבת שיש חלק לא מבוטל מהעניים שכן יכולים לעבוד אבל מעדיפים לקבל את קצבאות המדינה, זאת שנאה? יש לי את כל הזכות שבעולם לכעוס על המצב הזה, כי זה מצב לא הוגן ולא בריא, שרק מגזר מסויים באוכלוסיה כן תורם את תרומתו לחברה וכן מקריב את חייו למען המדינה ומה הוא בסוף מקבל, ענבר... כלום!!! אם לדעתך , מפלגה אשר דואגת או מנסה לדאוג לכך שהדברים קצת יהיו אחרת, זאת מפלגת שנאה - שיבושם לך. בבחירות 99', אני בכלל שמתי ברק ומרצ בקלפי ואני בכלל הייתי מנותקת מהתעמחלה כי הייתי בצבא, כך שאין טעם להזכיר לי משהו שלא ראיתי ולא עניין אותי במיוחד, ענבר. אישית, יש לי הרבה הסתייגויות מ"מה עדיף שיבואו חרדים", שתוקעים לי את הז כל פעם שאני מותחת ביקורת על שינוי. אבל אם אני חושבת על זה , מה באמת עדיף ששוב יזרמו תקציבי ענק למגזר לא ייצרני ולא תורם רק מנת שיהיו "יסמנים" אני לא חושבת כך. תקציבים מיוחדים למה בדיוק? להתנחלויות? למה בתקופת שלטון העבודה, הקיבוצים לא קבלו תקציבים מיוחדים מהממשלה? על מה אתה מקשקש בכלל. זכותה המלאה של הממשלה לקדם אוכלוסיה אשר היא יקרה בחפצה, וזה לגיטימי. חחחח, אתה מדבר על ישיבה על הכסאות- אני חושבת שלמפלגה שלך יש כבר פרופסורה בתחום הזה, אז אל תעלה את זה אפילו. קצבאות הילדים קטנו? כן. משרד הדתות נסגר? כן. בוטלו הרבהמועצות דתיות? כן. הופסקה ההזרמה הבלתי הגיונית לחרדים? כן. מה לעשות, ואלו שבחרו בשינוי , נמאס לי מהתלקקלות של שני מהפלגות הגדולות למפלגות החרדיות, ושדואגים תמיד אך ורק לשני מגזרים- החרדים והעניים, כאשר המיסים באים בעיקר מהשכבה הבינונית? להם אסור שיהיה ייצוג בכנסת? כאשר יש עוד מפלגה סקטורלית בכנסת- פתאום הופכים אותם למפלגת שנאה? למה אתה לא בא כבזאת טענה לש"ס , אשר היא האמא של הגזענות והשנאה?! ואשר דואגת שהעניים ישאר כאלו כי זה למעשה האינטרס שלהם?

wendigo

New member
בזה אני מסכים איתך

אני גם מתנגד נגד ההתנהגות של החרדים. אני מתנגד לכך שהם לומדים בישיבות ולא עושים שירות צבאי ומקבלים על כך כסף, אני מתנגד לכך שמערכת החינוך שלהם יותר מטופחת ע"י משרד החינוך והממשלה משאר החינוך החילוני, אני מתנגד לכך שהם מנסיםמ לכפות על כלל אזרחי ישראל את דרך החיים שלהם, אני מתנגד לכך שהם מנסים למנוע מכלל אזרחי ישראל לנסוע בשבת או לעבוד בשבת.

אשרת

New member
../images/Emo13.gif, זה חלק מהותי , לפחות עבורי,

מבצע של שינוי, ומשום שאנשים פה הכריזו שמפלגת העבודה לא מחוייבת לאנשים חילוניים ולשוויון בין כל המגזרים פה בכל הקשור לזכויות ולחובות - לי בתור אדם חילוני אין מה לחפש במפלגת העבודה.

wendigo

New member
כמובן, אני אמרתי את הדברים העיקריים

שאני מתנגד להם. ואני לא תומך במפלגת העבודה בגלל היותה מפלגה שוויונית, אלא בגלל שהיא המפלגה היחידה לדעתי שיכולה לנהל משא ומתן ולהגיע לשלום עם הפלשתינאים (עדיין לא הבנתי אם כותבים את זה ככה או פלסטינים). נכון שכרגע מצבה של מפלגת העבודה לא הכי טוב מבחינת תמיכת הקהל, ונכון שאין לה מצע יותר טוב מאשר לליכוד. אבל היחיד שהצליח לנהל משא ומתן, ולהגיע להסכם כלשהו איתם הוא היה רבין, והוא היה במפלגת העבודה. הצבעתי בבחירות האחרונות לשינוי מכיוון שחשבתי שזו מפלגה אשר תשים סוף להתנהגות של החרדים, אבל כנראה שהתבדיתי.

אשרת

New member
לגבי פלסטינים - פלשטינים.

משום שזאת אינה מילה בעברית וכאשר כותבים אותה באנגלית יש S , אז זה ס'. זאת המקבילה בתעתיק התקני (וזה היה רגע של לשון
) אני לא חשובת שמפלגת העבודה יכולה לנהל מו"מ עם הפלסטינים, וגם לא הליכוד , ובכלל אף אחד לא יכול כרגע לנהל שום מו"מ שם, עד שהמנהיגים בקרב העם השכן לנו יתאפסו על עצמם ויחליטו מה שהם רוצים- האם הם רוצים להכנס למו"מ- שיתחילו לאסור את החמאסניקים וכו' (ושלא תהיה שוב הדלת המסתובבת המפורסמת שלהם) ולהלחם בבלאגן שהולך שם. אם הם לא רוצים לנהל מו"מ, ואין להם שום צרון להגיע לפתרון מדיני איתנו, שרק יגיעו... עד אז אי אפשר לעשות דבר וחצי דבר בתחום המדיני. והבעיה של העבודה היא לא דווקא בדעת הקהל, אלא במי שישוב בתוך המפלגה, שדואג כל הזמן להכשיל אנשים אחרים.

אנדרי ז

New member
לא ממש הבנתי את התלונה

אתה כנראה מצפה לבנות רומא ביום אחד, למרות שאת החומות החיצוניות כבר בנו... החרדים לא בממשלה, לא יכולים לסחוט כספים, ההקצבות שלהם קטנו, פקחי חמץ לא נשלחו בשנה שעברה, ועוד הרשימה ארוכה. איך בדיוק היית מצפה שנשיג את כל המטרות שלנו עם השותפים הקואליציוניים שנכפו עלינו?

wendigo

New member
לדעתי זאת כבר בעיה שלכם

הרי יש לכם אפשרות לא לשבת בקואליציה עם אותם שותפים שנכפו עליכם, אבל כנראה שיותר חשוב לכם להיות בקואליציה, ושלחברי הכנסת מטעמכם יהיה כתוב מתחת לשמם כשיראו אותם בחדשות "שר ה....".

למעלה