יש לי שאלה.

אשרת

New member
יש לי שאלה.

מקריאת הודעות בפורום הזה בתקופה האחרונה עולה התמונה - שרוב ההודעות עוסקות בניגוח שינוי (דבר שטבעי עבור פורום של מפלגה אשר יושבת באופוזיציה) כאלו היא אשמה בכך שמצביעים רבים "ברחו" ממפלגת העבודה. השאלה שלי: למה? למה אתם חושבים ששינוי היא היא האשמה במצב שלכם?

wendigo

New member
איך הגעת למסקנה שאני מאשים

את שינוי (אני מדבר עליי באופן אישי, לא מעניין אותי מה שאר חברי הפורום חושבים ומרגישים כלפי שינוי) בכך שאני "נוגח" בה בגלל ש"ברחו" למפלגת העבודה בוחרים והצביעו לשינוי? הסיבה שאני "נוגח" בה היא ששינוי לא יודעת לקיים את ההבטחות שלה. וגם ראיתי שבפורום מפלגת שינוי נוהגים ל"נגוח" לעיתים תכופות במפלגת העבודה.אולי את יודעת מה הסיבה לכך?! הרי מפלגת העבודה לא גרמה לכך שמפלגת שינוי תבטיח הבטחות ולא תקיים אותן, אלא מפלגת שינוי בלבד אחראית ולכך ובראש ובראשונה יושב הראש שלה אחראי לכך. אני לא אומר שמפלגת העבודה קיימה את כל הבטחותיה וכו', וכשצריך ל"נגוח" במפלגת העבודה אני עושה זאת. אבל נכון לאותו נושא האשמה הייתה כלפי מפלגת שינוי שהיא לא אחראית למעשיה וקיום הבטחותיה. גם מפלגת העבודה לא נקייה מאשמה ברגע שחבריה נעלמו מהמליאה בעת ההצבעה.

אשרת

New member
הבעיה אם שינוי כן או לא מקיימת

את הבטחותיה היא עניין לאלו שכן בחרו בשינוי בסופו של דבר, ולא של אלה שלא בחרו בה מסיבות שונות. למה בפורום שינוי יורדים על העבודה? כן , אני אגיד לך- כי לאנשים משעמם שם.
את כל הסוגיה של הבטחת שינוי בישיבה משותפת עם מפלגת העבודה - כבר הבעתי. היה מטומטם ומיותר לחלוטין. אתה לא חושב שעל מנת שתוכל לבקר מפלגות אחרות שאין לך ולו קשר מינימלי של בוחר-נבחר, אתה צריך לדאוג לכך שמהפלגה שלך תתפקד כמו שצריך? הרי זה די ידוע שחלק לא מבוטל מהקולות שאבדו לעבודה , מצאו דרכם לשינוי. תחשוב למה. ואני לא האשמתי אותך אישית.

wendigo

New member
אבל אני הצבעתי בבחירות האחרונות

לשינוי, ולכן זה מפריע לי שהיא מבטיחה הבטחות ולא מקיימת אותם. חבריה גרמו לי להיות עיוור ולהאמין להבטחותיהם החסרות שחר. אם יו"ר של המפלגה שבה אני תומך נעלם מהמליאה בעת הצבעה בעד חוק לנישואים אזרחיים, אז מי אני שאני אפעל לכך שהמפלגה שאני תומך בה תתפקד כמו שצריך? לדעתי אם שינוי תמשיך בדרך שבה היא עכשיו, היא לא תשאר הרבה זמן במצבה הנוכחי, והמצביעים שהיו בעבר תומכי העבודה, יחזרו לתמוך בה. אבל שמתי לב לתופעה מעניינת אצלך, כל הודעה שניה שלך כוללת את האמרה שהרבה מתומכי העבודה עברו לתמוך בשינוי. אבל את לא נוהגת לגנות את מעשיהם של חברי המפלגה שבה את תומכת. לעומת זאת, אני נוהג לגנות את חברי המפלגה שבה אני תומך אם אני חושב שמעשיהם ראויי לגנויי.

אשרת

New member
אני לא נוהגת לגנות את המעשים של

השרים? הצחקת אותי. יש כמה דברים שנעשים על ידי השרים או שנאמרים על ידיהם שגורמים לי לרצות ולרוץ לשירותים ו... עד כמה שלעיתים זה מגעיל אותי, ואני גם לא מתביישת לומר את זה בפורום שינוי , אתה יכול להריץ חיפוש על הניק שלי ולראות, שאני למשל, בניגוד לחבר שלי, לא שרופה על שינוי ולא מרגישה צורך כל הזמן להגן עליהם ולחשוב עליהם כאלו הם אלוהים מינימום. אני לא מאמינה להבטחות של אף פוליטיקאי עקב אופי הפוליטיקה שיש פה בארץ. לכן אני גם לא נוטה להתאכזב יותר מדי מאי קיום של הבטחות. הסיבה העיקרית שלא שמתי מרצ בבחירות האחרונות זה כי הם מאוד הקצינו בדעות המדיניות שלהם - שזה לא התאים לי. מאז שמיר , כל ראש ממשלה הבטיח שהוא הוא יביא את השלום, ופרט לרבין, אף אחד לא ממש קיים את הבטחתו, אז מה? האם זה היה תלוי רק בהם?! לא. זה אופי הפוליטיקה וצריך להשלים עם המצב ולהיות עם קצת הגיון והגינות. ולא, תומכי העבודה לשעבר, לא יחזרו לעבודה מסיבה מאוד פשוטה- המיצוב של מפלגת העבודה הוא לא מציאה. זוכרים אותם בזכות הכניעה הבלתי סופית שלהם לחרדים עבור שמירת הקואוליציה, על כך שהמפלגה הזאת מפוררת מבפנים. היא לא מתפקדת טוב בתור מפלגת אופוזיציה גדולה. לא שומעים אותה, ולא עשתה כמעט דבר וחצי דבר במהלך התקופה האחרונה. הבוחרים אינם טפשים. לא חושב שאם אתה מגנה את שינוי, עדיף שתעשה זאת בפורום שינוי, שמדי פעם זשרים וחברי כנסת כן גולשים שם? (והם גולשים, מידיעה)

EverMan

New member
שינוי היא לא הבעיה , היא התסמין

שינוי , כמפלגה "חדשה", במקום לטפח תרבות שילטונית חדשה , מטפחת תרבות שלטונית של שנאה , של כזבים , של ספינים תקשורתיים ... יותר מכל מפלגה אחרת בעבר ... ניתן להגיד שזו אכזבה , ניתן להגיד שזה פחד ... אבל בכנות - כל הפרשה עם הנישואים האזרחיים , בהחלט הזכירה לי את חוות החיות ... פריצקי כתב בYNET במדור דעות : "היינו מחוייבים בגלל הסכם קואליציוני (לוותר על האידיאולוגיה שלכם ?!) , מה אתם מעדיפים ? שיבואו החרדים ?!" למה אני צריך להצביע בשבילך שלא יבואו חרדים ? בשביל שלא יבואו חרדים , אני פשוט לא צריך להצביע לחרדים ! זה מזכיר את צווחן , שמאיים על החיות ואומר : "כן ! אני גרוע ! אבל אתם מעדיפים לחזור למר ג'ונס ?"

אשרת

New member
שנאה?

תסלח לי, אבל אני לא קונה את מה שאתם מנסים "למכור". שונאים את מי? את מה? האם אנחנו שונאים את החרדים? לא. אנחנו לא שונאים את החרדים כחרדים, כאנשים אשר חיים על פי אמונתם. אנחנו לא אוהבים את התרבות שהשתרשה פה, שכל מי שלא סוגד להם נחשב לאנטישמי, לנאצי, או הורס את התרבות היהודית (מה זה?) או לא יודעת מה. צר לי, אבל לציבור נמאס מכך שיש מגזר מסויים- שלא מתגייס לצבא (ברובו המכריע), שלא עובד , שלא תורם דבר וחצי דבר לחברה שבה הוא חי והדבר היחיד שהוא יודע לעשות זה לבוא כל הזמן בדרישות ובאיסורים וכו'. רוצה להגיד לי מה אכפת לאותו אלי ישי שאני, אשרת, רוצה להתחתן בחתונה רפורמית, למה המדינה לא מכירה בזה? למה אסור לייבא חזיר לארץ (דבר שנוגד את חוק היסוד : חופש העיסוק, אגב). אם אתה חושב שלנו יש בעיה עם זה , זה נחשב לשנאה - אז כן, אני שונאת. ספינים תקשורתיים? שני המפלגות המתחמות בזה - הליכוד והעבודה. אני עדין לא שחכתי את זה שדליה איציק רצה להעלות הצעת חוק להגיד את חוק מימון המפלגות על מנת לכסות את הגרעונות שיש לכם,ובעקבות הביקורת הציבורית - היא אמרה שהם ישארו עם הביקורת ואנחנו ניקח את הכסף. לגבי נושא אי יציאת המפלגה מהממשלה- מבחינת ציבור בוחרי שינוי - זה המצב האידיאלי- ממשלה בלי חרדים, ממשלה בלי סחיטות (כמעט), בלי הזרמת תקציבים מיוחדים על מנת שיאותו חברי המפלגות החרדיות להסכים עם הממשלה. כל הכסף הזה - נחסך (זה שזה מגיע למקומות מיותרים מבחינתי, כמו ההתנחלויות, זה סיפור אחר). והיא לא תסמין לכלום. הסתמינים נמצאים בתוך המפלגה שאתה שייך אליה.

ש

שלמה איזקסון

Guest
אושרת שאלה לי אלייך

החרדים הם הבעיה הכלכלית היחידה?1כי זה רנאה שאתם חשובים שהחרדים הם הבעיה של מדינת ישראל וברגע שתיפתר הבעיה הכל יהיה מצויין ונפלא...מכל הצרות והמצב הכלכלי הם היחידים שבעייתים?!זה לא קצת שטחי ששואלים אותכם כל שאלה בכל תחום ואת עונים תשובה בנושא החרדים החרדים החרדים כל הזמן! הגיע הזמן שתתבגרו ותבינו שיש עוד בעיות במדינה הזאת הוחרדים הם לא הפיתרון של רוב הסוגיות על אף הבעיתיות בתקציבים שאכן נדרשים לקיצוץ וסידור מחדש...מה עם תקציבי ההתנחלויות?!הם רק גדלים בממשלה הזאת והיא מוציאה מיליארדים רבים מאוד של שקלים כל שנה על ההתנחלויות ןועל זה אתם שותקים ומשתפים פעולה וזה עניין בלתי הפיך כי נקבעות עובדות בשטח וכלכלית גם!וזה לא מזיז לכם על זה אתם לא מוחאים ןוכשיש הצבעה בועדה על בניה כפרית בהתנחלוית אז רצאבי והנציבג השני שלכם פשוט רחו ואתם בכלל לא משמיעיםפ קול בנושא ההשקעות בשטחים!תתביישו):

אשרת

New member
יש לי תשובה אליך..

המתנחלים הם הבעיה היחידה שקיימת במידה? כי נראה שתם חושבים שהמתנחלים הםה הבעיה של מדינת ישראל וברגע שתפתר הבעיה הכל יהיה מצויין ונפלא... מזכיר לך משהו? ברור שלא! רק ששינוי בניגוד למפלגת העבודה שמה אתה דגש שלה על יחסי דת ומדינה, ואסור להמעיט בחשיבות הנושא שלמה. אחת הסיבות שהחברה הישראלית כל כך שסועה - היא זאת. הגיע הזמן להגיע להכרעה בתחום הזה, על מנת שהחברה שלנו תראה קצת יותר טוב. עושה רושם שלך לא כל כך מפריע שבזמןש אתה תרוץ על גבעות ותעשה מה שתעשה בצבא, חרדי בן גילך ישב בישיבה והמקסימוםש הוא יפצע - זה מנייר. כאשר אתה תהיה סטודנט , ואם לא תעבוד תצטרך לשלם ביטוח לאומי (נכון לעכשיו 100 ש"ח), בעוד שאותו בחור ישיבה , לא רק שלא ישלם אלא הוא יקבל קבצה מביטוח לאומי. פה מדובר על צדק! את החלק האחרון של התשובה שלך, לא ממש הצלחתי להגיב. אשמח אם תבהיר אותה. בנושא המדיני אני נמצאת בצד של העבודה, כך שאין לך ממש מה להתווכח איתי.

EverMan

New member
אין שנאה ?

אין שנאה לעניים בשינוי ? אין שנאה לחרדים ? אין שנאה לכל מי שאינו לבן-מעמד בינוני-יהודי-בורגני ? להזכיר לך את התשדיר בחירות שלכם מ99 ? "יש , לפיד לחילונים , יש לפיד לשינוי , מוכרחים לעצור אותם , אם רק תתנו סיכוי" מוכרחים לעצור אותם ? כל פעם שעולה נושא אידיאולוגי אתם פותחים בצעקות : "מה עדיף שיבואו החרדים !?" למה לא , תעשו רצח אופי מוחלט ,תגידו שהם עושים בלילות פולחנים לשטן וגמנו סיפור ... עדיין יש תקציבים מיוחדים , עדיין יש סחיטות , עדיין הדת מככבת ... אתם לא מנצחים בשום חזית מלבד החזית לעשיקת העניים בישראל ... אפילו למעמד הביניים אתם לא עוזרים ... הבעיה שלי עם שינוי , שצריכים לשנות לה את השם למת"ק. מפלגת תקשורת. היא לא עושה , היא מדברת , היא פונה לתקשורת ומקשקשת ומלהגת. ובפועל - לא עושה כלום טוב מלבד לשבת על כסא שר ועל הכסא של הוולוו. לא קיימתם דבר.

ש

שלמה איזקסון

Guest
שינוי אדישה לכל מי שאינו לבן ועשיר

אשרת

New member
ההורים שלי לא עשירים, ואבא שלי

בהחלט לא לבן , ושינוי לא מתעלמת מהם. צר לי ששאתה זה שמלא שנאה פה כלפי מפלגות אחרות.

EverMan

New member
אמרתי עשירים ?

אמרתי מעמד-בינוני עליון. ועכשיו את עני לי , כיצד שינוי עזרה במשהו להורייך ?

אשרת

New member
אני אמרתי שאתה אמתר את זה?

נדמה לי שזה היה שלמה שפלט את השטות הזאת.

wendigo

New member
עצוב לי שאת משקרת לעצמך

ומכחישה את עצם העובדה שהמפלגה שבה את תומכת לא מתנהגת כראוי למפלגה חברתית. אבל כל אחד והשיקולים והבחירות שלו, ואת כנראה עשית את שלך, להכחיש את העובדה שחברי המפלגה שבה את תומכת מבטיחים הבטחות ולא מקיימים אותם בכך שאת מאשימה את מפלגת העבודה בכך. נ.ב לא אמרתי שאת לא נוהגת לגנות את מעשיהם של המפלגה שבה את תומכת, אלא זה נאמר באופן כללי.

אשרת

New member
אבל שינוי... היא לא מפלגה חברתית!

היא בכלל לא הגדירה את עצמה , היא לא אמרה באף שלב שהיא הולכת לדאוג לעניים או לכלל העם. היא אמרה בדיוק לאיזה שכבה היא פונה ובאלו נושאים. כל פוליטיקאי מבטיח ולא בהכרח מקיים. מה לעשות ששינוי קבלה רק 15 מנדטים ולא 61 מנדטים והיא לא יכולה לעשות מה שהיא רוצה? כדור הארץ קורא לך לחזור לקרקע. אני לא מאשימה את מפלגת העבודה במה ששינוי עושה או לא עושה. אני התייחסתי לנקודה מאוד מסויימת , ששלמה פתח איזה שרשור בכך שהוא מאוד מאוד כעס על שינוי, כאשר מספר החברי כנסת של שינוי שהצביע עבור אותה הצעה היה יותר גבוה ממה שחברי הכנסת של העבודה (אשר הגישה את ההצעה) הצביעו. אז אל מה בדיוק הטרוניה שלכם? ואם כבר לקטר על שינוי, למה לא בפורום שינוי?

wendigo

New member
זאת הבעיה של שינוי

שהיא מפלגה לא מוגדרת, ועקב כך ההחלטות של חבריה אינן מוגדרות.

אשרת

New member
אבל היא כן מפלגה מוגדרת.

יש לה את המטרות שלה, שזכותך המאלה כמובן לא להסכים איתה, אבל יש לה!!! אני מבינה שקשה לאנשים פה לקלוט שלא הכל שחור או לבן במצע המדיני, וכי יש גם מרכז. מה לעשות?

wendigo

New member
רגע, לא הבנתי משהו.

לפני כ-50 דקות אמרת שמפלגת שינוי מפלגה לא מוגדרת, ועכשיו את אומרת שהיא מוגדרת?! וזה שיש לה מטרות זה לא אומר שהיא מוגדרת. הסכמתי עם המטרות שלה עד שראיתי שיש סיכוי קלוש שכל ההבטחות של חבריה יתקיימו.

אשרת

New member
אמרתי שהיא לא מפלגה חברתית

היא לא מוגדרת בצורה של שחור - לבן כלומר, היא לא שמאל ולא ימין. אלא איפה שהוא באמצע. עם הגיון כלשהו. אם כך, בוא תגיד לי מהי מפלגה מוגדרת בשבילך?

למעלה