יש לי שאלה

אי אלו הבהרות בקשר לתומכי לחימה ../images/Emo34.gif

שלום לכולם! אז ככה: בוא נגיד שהגדודים הם היחידה הלוחמת בקו הראשון, אוקיי? בגדוד ישנם הלוחמים עצמם (חי"רניקים, שריונרים, תותחנים וכו´) וישנם כל השאר: אפסנאים, טבחים, קשרים, אלחוטנים, מש"קים ומש"קיות למיניהם, נהגים, מכונאים, חשמלאים, טכנאים וכו´. לוחמים: כידוע בצה"ל, לוחמים מקבלים "תעודת לוחם" שמזכה באי אלו הטבות זניחות בכל מיני מקומות (את התעודה מקבלים לאחר שעברת זכאות של 20 חודשים לתוספת לחימה במשכורת) הלוחמים בגדוד מקבלים אותה כמובן. ואילו החימושניקים למשל שמשרתים איתם ממש באותה הפלוגה לפעמים, ונוסעים בנגמ"ש חוליה אחרי הטנקים, לא מקבלים! למרות שגם הם נמצאים ממש בקו האש! לעומת זאת!!!
חובשים הם היחידים בגדוד (מתוך כביכול ה"ג´ובניקים" של הגדוד ...) שמקבלים תעודת לוחם גם אם הם לא בפלוגה מבצעית!!!
זה המצב והוא לא ממש הוגן כלפי החימושניקים אבל במטכ"ל תמיד אומרים להם ש"הנושא בבחינה"... אני מאד מקווה שהבהרתי את העניין..

giladlvy

New member
משהו על תלפיות חה``א...

אחד המסלולים הכי קשים ונערצים בצה``ל. הכשרה של 40 חודש ( כן שמעתם נכון)- שלוש שנים וארבעה חודשים. במהלכם לומדים תואר באונ` י-ם, עם זאת עושים קורסים שונים בצבא (טירונות כמובן, צניחה ועוד..), וגם קורס קצינים. בסוף ההכשרה מקבלים סגן (שתי ארונות), ומשם הולכים למקומות שונים בצה``ל ע``פ בחירה (לדוגמא, יש לי חבר שסיים תלפיות חה``א, והתגייס בינואר 01 לקורס טייס... היה איתי באוהל). אני יכול להגיד לכם שאנחנו כפרחי טייס הסתכלנו על התלפיונים כאנשים מטורפים...

ZC18

New member
אורלי תסתמי את הפה ! ולכי למטבח

א-אין טירונות 07 ב-חיר``מ זה חי``ר ממוכן הכוונה לדוכיפת חרוב ושמשון ג-אל תכנסי לדברים שאת לא מבינה בהם!

Born to FLY

New member
יש כזה דבר 07

טירונות 07 היא טירונות 05 פלוס חודשיים של הכשרה נוספת. טירונות זו עושים הסיירות המובחרות והאורך המלא הוא חצי שנה

liorle1

New member
אין כזה דבר טירונות 07.

יש אימון מתקדם (או טירונות יחידה בסיירות) שלאחריו מקבלים 07.

RonNiss

New member
יא אהבל

חירמ``כ זה חיר ממוכן(זה חיל רגלים שעובד ביחד עם שריון) אלו אחת הסיבות שיש להם כומתה שחורה כומתת שריונרים דבר שני ידוע לי על טירונות שאורכה חצי שנה אני מניח שזו טירונות 07 ואותה עושים רק ``הכבדים``

אורלי17

New member
חירמ``כ זה חי``ר ממוכן, וחיר``מ זה

חי``ר מעולה. ותסלח לי שאני לא מגיבה על הילדותיות שלך, זה פשוט לא לרמה שלך.

snorch

New member
האם בשלב המקצועות

מריצים אותנו ועושים לנו את אותם הדברים כמו בטירונות רק ביותר קל ועם למידת המקצועות?

אורלי17

New member
טירונות של שיריונרים, היא טירונות

03 (מקווה שאני לא טועה...), שהיא טירונות כללית לחי``ר קל (נ``מ, תותחנים וכו`) ומקצועות נוספים כמו שיריון, כלומר לא לומדים שריונאות (?!?!) בטירונות. מסיפורים הבנתי שהטירונות היא לא החלק הכי קשה בשירות, אבל אלמנט ההשפלה תופס בה מקום נכבד מאוד, ואולי נעלם בהמשך השירות. שיהיה בהצלחה!

after1@after

New member
יש לי תשובה

שלום, (תשובה משריונר זקן) הטירונות תעשה אותך חייל (משמעת, תפעול כלי נשק, עבודה בצוות). המקצועות הוא בית-ספר: לומדים מהבוקר עד הלילה את המקצוע שלך בתוך הטנק - תיאורטית. יש משמעת, אבל התנאים טובים יותר מאשר בטירונות. השלב הבא הוא צמ``פ - אימון צוות-מחלקה-פלוגה, בו תלמדו לתפקד כטנקיסטים באופן מעשי. ישנים מעט, ואוכלים הרבה חול. כל העסק הזה לוקח כחצי שנה בערך (כחודשיים כל שלב). וחוץ מזה, יהיה טוב, ותשמור עלינו. בהצלחה, ``אפטר``.

snorch

New member
עוד שאלה אחת

מישהו יודע איפה בסיס הטירונות של השיריון? את שמו ואת מיקומו?

pows

New member
באמת איפה? שמעתי......

שזה איפהשהו בדרום בסביבות אילת . ועוד דבר מה ההבדל בין טירונות של שריונר לבין חירניק?

snorch

New member
מה בדרום?

איזה דפיקה כל פעם שניצא הביתה נצטרך לנסוע מאילת הביתה? ואז בגלל שלא נרצה לאחר נצטרך לצאת ביום שבת מהבית במקום ביום ראשון?

למעלה