השריון עשה היסטוריה...
שלום! תכין את עצמך לקראת הטירונות: תרגע. קח הכל בקלות. תזכור שלכל דבר יש סוף. והנה נתוני אמת: (משריונר ותיק מאד, שבסוף גם נהיה חובש-אחרי הצמ``פ!!) אז ככה: בסיס טירונות: ב י ס ל `` ש (בית הספר לשריון) שם אזרחי: ``ס י י ר י ם`` נמצא בדרום הארץ, כ-35 דקות מאילת. פתח מפה של הארץ, מצא את הנגב הדרומי ותתחיל לעקוב: סע על הכביש ממצפה רמון לכיוון צומת שיזפון, מצאת? משם קח ימינה לכיוון ``בקעת סיירים``, עוברים בדרך את בקעת עובדה, שדה התעופה בעובדה, בסיס צוקי עובדה...ואז מגיעים לצומת שלא מסומנת במפה (כמו כל מה שהזכרתי עד עכשיו...) מזהה? איפה שהכביש מתפצל:לאילת ולכיוון הגבול עם מצריים, שמה זה ביסל``ש!!! זה קצת חור אבל לא נורא... טירונות: חודשיים(בעיקר חיילות לשמה, משמעת,שדאות(קצת)איך להיות חייל ולא צ`יקמוק... מקצועות: חודשיים(המשך כמעט ישיר של הטירונות!!!(אצלי ממש לא היה הבדל...אבל זה היה מזמן...)מתחלקים למקצועות בטנק: טען-קשר(אני אני!!), תותחן, ונהג. המפקד הוא המפקד כמובן. לומדים המון:בכיתות עם מדריכות שוות במיוחד, ושיעורים מעשיים עם המפקדים במשטח הטנקים:לומדים את מערכות הטנק,נהיגה לנהגים,טעינה לטענים ותותחנות...לתותחנים. צמ``פ(אימון צוות-מחלקה-פלוגה):מגיעים לגדודים ושם במסגרת פלוגה מיוחדת בגדוד , מתאמנים נון-סטופ על הטנקים:התמקצעות, שטח שטח ועוד שטח...המון פודרה...אבל אתה כנראה תעשה צמ``פ חורף אז בעצם בוץ בוץ בוץ... בצמ``פ שומרים על דיסטנס מהמפקדים ויש גם תיזוזים כשצריך(או כשיש ``חור בלו``ז...). יציאות:ימי שישי. אם תהיה ילד טוב. המסלול הוא לא נעים. ידוע. הכל תלוי בגישה. באמת. דרך אגב, היום ביסל``ש הוא כבר לא רק בסיס טירונות שריון, הוא הפך לבסיס טירונות כלל צה``לי וזה אומר שיש שם עוד המון המון חיילים! המון בנים(המון חתיכים ושווים...) והמון בנות:מדריכות שריון, חניכות בקורס מדריכות ועוד ועוד. אני באתי בגישה קשה:הייתי בטוח שאהיה ג`ובניק משום מה ולא הסתדרתי עם השריון. סבלתי מאד. ובגלל שטויות. הכל הצגה. קח הכל בקלות וסבבה. בסוף בסוף מגיעים לפלוגה מבצעית או שיוצאים במה שנקרא ``זימון ראשון`` לקמ``ט- קורס מפקדי טנקים ומשם:או חזרה לגדוד בתור מט``ק (מפקד טנק) או בתור מפקד בקמ``ט(מה שנקרא- גנן...) או - זימון ראשון לקק``ש! קורס קציני שריון. קשה. בקיצור, הדרך עוד ארוכה, יש לך עוד זמן, אבל תמיד תזכור: הפז``ם דופק!!! תמיד!!! ואף אחד לא יכול לעצור אותו!!! לכל שאלה, אני אשמח לענות, המון המון בהצלחה!