יש לי שאלה

pows

New member
ולזה אתה קורא רחוק ?

תנסה אותי שיצתרך להגיע כל פעם לשם מקרית שמונה!!!!!!!!!

snorch

New member
נכון אתה יותר רחוק

אבל חמש שעות מאילת הייתי אומר שזה גם רחוק לא כמוך אבל רחוק

השריון עשה היסטוריה...

שלום! תכין את עצמך לקראת הטירונות: תרגע. קח הכל בקלות. תזכור שלכל דבר יש סוף. והנה נתוני אמת: (משריונר ותיק מאד, שבסוף גם נהיה חובש-אחרי הצמ``פ!!) אז ככה: בסיס טירונות: ב י ס ל `` ש (בית הספר לשריון) שם אזרחי: ``ס י י ר י ם`` נמצא בדרום הארץ, כ-35 דקות מאילת. פתח מפה של הארץ, מצא את הנגב הדרומי ותתחיל לעקוב: סע על הכביש ממצפה רמון לכיוון צומת שיזפון, מצאת? משם קח ימינה לכיוון ``בקעת סיירים``, עוברים בדרך את בקעת עובדה, שדה התעופה בעובדה, בסיס צוקי עובדה...ואז מגיעים לצומת שלא מסומנת במפה (כמו כל מה שהזכרתי עד עכשיו...) מזהה? איפה שהכביש מתפצל:לאילת ולכיוון הגבול עם מצריים, שמה זה ביסל``ש!!! זה קצת חור אבל לא נורא... טירונות: חודשיים(בעיקר חיילות לשמה, משמעת,שדאות(קצת)איך להיות חייל ולא צ`יקמוק... מקצועות: חודשיים(המשך כמעט ישיר של הטירונות!!!(אצלי ממש לא היה הבדל...אבל זה היה מזמן...)מתחלקים למקצועות בטנק: טען-קשר(אני אני!!), תותחן, ונהג. המפקד הוא המפקד כמובן. לומדים המון:בכיתות עם מדריכות שוות במיוחד, ושיעורים מעשיים עם המפקדים במשטח הטנקים:לומדים את מערכות הטנק,נהיגה לנהגים,טעינה לטענים ותותחנות...לתותחנים. צמ``פ(אימון צוות-מחלקה-פלוגה):מגיעים לגדודים ושם במסגרת פלוגה מיוחדת בגדוד , מתאמנים נון-סטופ על הטנקים:התמקצעות, שטח שטח ועוד שטח...המון פודרה...אבל אתה כנראה תעשה צמ``פ חורף אז בעצם בוץ בוץ בוץ... בצמ``פ שומרים על דיסטנס מהמפקדים ויש גם תיזוזים כשצריך(או כשיש ``חור בלו``ז...). יציאות:ימי שישי. אם תהיה ילד טוב. המסלול הוא לא נעים. ידוע. הכל תלוי בגישה. באמת. דרך אגב, היום ביסל``ש הוא כבר לא רק בסיס טירונות שריון, הוא הפך לבסיס טירונות כלל צה``לי וזה אומר שיש שם עוד המון המון חיילים! המון בנים(המון חתיכים ושווים...) והמון בנות:מדריכות שריון, חניכות בקורס מדריכות ועוד ועוד. אני באתי בגישה קשה:הייתי בטוח שאהיה ג`ובניק משום מה ולא הסתדרתי עם השריון. סבלתי מאד. ובגלל שטויות. הכל הצגה. קח הכל בקלות וסבבה. בסוף בסוף מגיעים לפלוגה מבצעית או שיוצאים במה שנקרא ``זימון ראשון`` לקמ``ט- קורס מפקדי טנקים ומשם:או חזרה לגדוד בתור מט``ק (מפקד טנק) או בתור מפקד בקמ``ט(מה שנקרא- גנן...) או - זימון ראשון לקק``ש! קורס קציני שריון. קשה. בקיצור, הדרך עוד ארוכה, יש לך עוד זמן, אבל תמיד תזכור: הפז``ם דופק!!! תמיד!!! ואף אחד לא יכול לעצור אותו!!! לכל שאלה, אני אשמח לענות, המון המון בהצלחה!

snorch

New member
תודה רבה ועוד שאלה

את השלב של הלימודים אני עושה באותו בית ספר לשיריון באילת? האם חוזרים כל שבוע הביתה בשלב הזה? והאם בשלב הצמ``פ חוזרים הביתה גם כל שבוע?

תשובות שריונריות....לקרוא כאן!

שלום! קודם כל ביסל"ש לא נמצא באילת. אני חושב שהייתי די ברור. הראיתי לך במפה. את המקצועות (לא "לימודים"....מקצועות!) תעביר באותו בניין, אולי אפילו באותו חדר. ולא. לא יוצאים כל שבוע הביתה. מה זה ? קייטנה?! גם לא בצמ"פ! אתם לא מכירים את זה: ש ר י ו " ן - ש בת ר אשונה י וצאים ו השאר נ שארים זה די עתיק... וגם די נכון... סתם... היציאות הן סבירות. בקשר לטיסות: שכח מזה. אלא אם יהיו לך בעיוןת חמורות , אני לא חושב שיאשרו לך טיסות לק"שטאון.... אני לא זוכר מישהו שיצא בטיסות... רק המליינים... מקסימום יוציאו אותך שעתיים שלוש לפני כולם.... באמת. אם יש עוד שאלות... לפנות אלי, לא להתבייש. בשביל זה אני פה!

pows

New member
עוד משהו

האם באמת כל מה שאמרתה מתנהל באותו המקום והאם עם אני גר בצד הכי שני של הארץ (קרית שמונה) יש איזושהי התחשבות או משהו כזה . תודה מראש

barakas

New member
אפשרות...

באמת שאין לי מושג איך זה בצה``ל אבל לתושבי אילת מאפשרים לטוס לחיפה\תל אביב ב70 ש``ח...אני מאמין שיכול להיות שצה``ל מקמבן את חייליו הרחוקים בטיסה אבל באמת קשה לי להאמין שהם עושים את זה מה שכן אחי השריונר לא קיבל שום טיסה והוא קרייתי...מצד שני הוא גם לא יצא כמעט אף פעם :))

בדיוק

כל שלבי ההכשרה בצה``ל, לא משנה באיז חייל, ובאיזה רמה, הכל הצגה מי שמגיע עם ראש מבואס - יתבאס מי שמגיע עם הראש ל `אני פה בכל מקרה, אז בואו ננסה להנות` יהנה בכל מקום. לי זה עבד דרך אגב? בשריון, למרות הסטיגמה, היציאות לא כל כך רעות, במצב רגיל >עכשיו זה לא מצב רגיל<

Evil Communist

New member
תשובה!

גבר בטירונות מלמדים אותך על הצבע בכללי את המקצוע תלמד באימון המתקדם! בהצלחה!

עוד מעט

New member
איזה סוג טירונות עושים בצנחנים?

הכוונה היא איזה מספר ? 05? ואיזה מספר עושים מגלן, מטכל ושלדג?

למעלה