יש לי שאלה

snorch

New member
יש לי שאלה

אני מתגיס ב-30 לחודש וכמו שהבנתי בפורום אני הולך לשיריון. הטירונות של שיריון היא חודשיים האם במהלך הטירונות אני ילמד את המקצוע שלי או אחרי הטירונות

snorch

New member
ועוד שאלה

האם עיקר קריעת התחת היא בטירונות והאם אחרי הטירונות העיניינים יהיו יותר קלים?

E.K

New member
תגובה-

גם אני מתגייס איתכם, ובקשר לשאלות, טירונות זה חודשיים ולא לומדים מקצועות טנק. המקצועות זה השלב הבא שהוא גם בערך חודשיים.שלב המקצועות אמור להיות יותר קל ויותר מעניין.

כמובן ש...

ככל שמתקדמים בצבא, הראש מתרגל למצב. זו אחת הסיבות העיקריות, שהשירות בפלוגה מבצעית יותר קל מצמ``פ, שיותר קל ממקצועות, שיותר קל מטירונות. תחשבו על זה

אז ככה..

בתור שריונר לשעבר, אני יכול להגיד לך דבר כזה. כל השירות, לא קשה מדי מבחינה פיזית אם אתה מגיע בראש הנכון, ולא ב`אוףףף זה קשה, אני רוצה לברוח` הכל עובר לך ממול. אם אתה מגיע בראש קשה, שאומר `באסה לי, אין לי סיכוי, חרה אנשים, הייתי רוצה להיות חירניק/ג`ובניק` אז הכל יהיה לך קשה. גם שירות בתור עובד רס``ר, בבסיס פתוח. תחשבו על זה רגע.

pows

New member
אני איתך, (ועוד שאלה)

ממה שונה הטירונות של שריונר מטירונות של חירניק?

אורלי17

New member
טירונות של חי``ר יותר קשה מטירונות

של שיריונרים מבחינה פיזית, ושונה מבחינת הדרישות שמוצבות בה לחיילים והאורך שלה. טירונות 07, למשל, שהיא טירונות של יחידות חיר``מ (חי``ר מעולה - סיירות, יחידות עלית וכו`) היא טירונות ענקית.... לא זוכרת כמה זמן, אבל ה-מ-ו-ן והיא הרבה יותר קשה מטירונות 03 (לא שאני מזלזלת או משהו - גם אני עושה 03, פשוט אלו טירונויות שונות).

KummAIR

New member
תפסיקי לבלבל את המוח

דבר ראשון, אין דבר כזה טירונות 07.הטירונות הכי גבוהה וקשה היא טירונות 05 שאותה עושים כל יחידות הח``יר + היחידות המיוחדות. דבר שני, שיריון עושים טירונות 03 שהיא פחות קשה מטירונות 05. דבר שלישי, הטירונות 03 שלך היא קלה הרבה יותר מהטירונות 03 שעושים הבנים,מכיוון שזוהי טירונות שעושות רק בנות. (טירונות 05 נמשכת 4 חודשים)

אורלי17

New member
KummAIR - תגובה לחוכמה הנשפכת ממך

דבר ראשון, יש דבר כזה טירונות 07, והטירונות הכי קשה וגבוהה היא לא טירונות 05 (מה לעשות - יש לי חברים שעשו טירונות 07, ואני מניחה שלא המציאו את הטירונות הזו רק בשבילם). דבר שני, אתה לא משהו בקריאה, כי אם היית קורא את מה שכתבתי היית שם לב שגם אני אמרתי ששיריונרים עושים טירונות 03, ושזו לא הטירונות הכי קשה. ודבר שלישי, אני יודעת ש``הטירונות 03 שלי`` הרבה יותר קלה מטירונות 03 של הבנים, ואין לי מושג קלוש מה גורם לך להחליט שאני חושבת משהו אחר. ועוד עצה קטנה - אל תפתח את הפה שלך על כל אחד, אני מבטיחה לך שיש דברים שאני יודעת ואתה לא יודע, בדיוק כמו שיש דברים שאתה יודע ואני לא יודעת. מאחר ושנינו לא יודעים הכל - תוותר על הגישה האגרסיבית והמתנשאת שלך. תאמין לי - חוכמה זה לא מוסיף לך.

giladlvy

New member
מספרים בטירונות...

ככה: 02- כל``צ (כלל צהלי) 03- תומכי לחימה (שריון, תותחנים) 04- (03 משופר)- פרחי טייס, הנדסה (נדמה לי), מודיעין קרבי 05- חי``ר חלקים מסויימים בחי``ר עושים 07. מה זה אומר? 05, עם השלמה ל-07 (השלמה ביחידה אחרי הטירונות). ישנן יחידות קטנות שעוברות יותר גבוהה (שייטת לדוגמא), אבל אין לי ממש מושג מה בדיוק הם עושים. כל קציני צה``ל מוכשרים ברובאי פיקודי 012. הפרטים נכונים אם כי לא מדוייקים. בברכה.

giladlvy

New member
קבל חצי תיקון טעות...

ז``א התנצלות אבל לא ממש תיקון ע``פ מה שנאמר, שריון תותחנים נחשבים לחילות תומכי לחימה. נכון, זה באמת לא מסתדר עם מה שהולך בשטח, אבל זה מה שהוגדר לי. מה זה משנה ההגדרות האלו? i take it back

barakas

New member
בולשיט

שריון ותותחנים אינם נחשבים לתומכי ליחמה אלא ללוחמים לכל דבר והם אכן זוכים לאותם תנאים כמו חירניקים אם במשכורת ואם במענק שחרור... תומכי לחימה אלה הגובניקים שנמצאים באזור קו האש ולא במשרד ממוזג בקריה ומאפשרים את מהלך הלחימה הסדיר לדוגמא ע``י העברת אספקה למוצבים

נריה_ה

New member
זה ממש לא משנה...

זה לא משנה אם החייל הוא לוחם, תומך לחימה, או מה שקוראים לו ג`ובניק, כל עוד החייל מבצע את תפקידו בצורה הטובה ביותר. אין תפקיד חשוב יותר או פחות בצבא. אפסנאי יכול להשפיע על מהלך המלחמה בדיוק כמו לוחם במטכ``ל. וטבח גורם ללוחמים להילחם טוב יותר... אז דיי עם משחקי הכבוד.

מ מ ש ל א ! ! ! קרא את זה!!!

מי הגדיר לך שטויות כאלו?!?!?!?!?!??!?! שריון (ותותחנים...) הם חיילות לוחמים לכל דבר!!!! "היכן שיעצרו הזחלים, שם יקבעו הגבולות..." אומר לך משהו??!?!?!?! איך חייל שעומד בחזית הלחימה ייחשב ל"תומך לחימה" אה?!?!?! תחשוב קצת לפני שאתה כותב דברים מקוממים וטיפשיים שכאלו. כנראה שאתה עדיין לא חייל. אני אעזור קצת: שריון תותחנים חי"ר ח"י ח"א (טייסים, נ"מ, ) הם לוחמים!!!!!!אחו-שרמוטה!!!!!!! כל השאר: ר פ ו א ה (רק חובשים קרביים הם לוחמים!!!!!!!!!!!!כבוד!!!!) חימוש תחזוקה קשר אספקה כללי שלישות מודיעין(חוץ ציחידות מיוחדות באמת...) וכל מה שעולה לך בראש הם ת ו מ כ י - ל ח י מ ה ! ! ! זהו. לא רוצה לקרוא שטויות יותר.

giladlvy

New member
אח שלו...

אם מה שכתבתי מקומם אותך, יש לך נפש דיי עדינה.. נ.ב.- כן חייל. נ.ב.2. לא זוכר איפה שמעתי את זה שהם תומכי לחימה, מסתבר שטעיתי. נ.ב.3. באמת שאין מה להתעצבן ולרדת לפסים אישיים. פשוט כתוב "לא נכון", תהיה לזה אותה משמעות.

גילעד!!!

מה שלומך? מצטער שהתעצבנתי. מאד הרגיז אותי שמישהו חושב ב ט ע ו ת ששריונרים הם תומכי לחימה.... הם לוחמים מאד! שיהיה לך המון בהצלחה. דרך אגב- מה אתה עושה בצבא?

segala

New member
אני בטוח שתסל ח לי,

אבל כמו שאתה מחשיב חובש קרבי כקרבי, בכל חיל יש את החלק הקרבי שלו, שמו לדוגמא קצונה יעודית בחיל קשר שהם קרביים לכל דבר, עוברים מסלול שכולו קרבי וכו´.

למעלה