טוב אז עכשיו אני חייבת לספר לכם למה
הספר הזה כל כך ביעס אותי
ניגשתי למדף הספריה, והנה ספר ששמעתי עליו רבות עם שם מקסים "הערים הסמויות מן העין" אח מעורר אלף ואחת דמיונות עוד לפני שניגשים... ואז ראיתי את הספר: כריכה - אחת היפות שיש בספרות בעברית, וגם ספר קטנטן. התחלתי לדפדף פנימה, כל פרק על עיר אחרת וכל הפרקים קצרים מאוד. זה פשוט הספר המושלם ! חשבתי לי... גם יפהפה, גם רעיון מדהים, גם פרקים קצרים, מה עוד צריך ספר בשביל שאפשר יהיה להיבלע בתוכו בקלילות למשך אי אלו שעות ?
ואז התחלתי לקרוא. בהתחלה לפי הסדר. אבל כבר בפרק הראשון היתי צריכה להפעיל מאמצים אדירים כדי להישאר מרוכזת ולהבין על מה בכלל הוא מדבר. יש לי חוק מילדות שנותנים לספר צ'אנס לפחות שלושה פרקים, כי לפעמים לוקח זמן להיכנס לתוכו (ע"ע מלחמה ושלום, שם מדובר על 150 עמ'
). אז קראתי שלושה. ולא הצלחתי לשמור על ריכוז מרוב שעמום. ואז פניתי לחברי הפורום שבו גלשתי, ושאלתי הכצעקתה ומה קורה. והציעו לי לפתוח פרקים באופן אקראי ולהמשיך לקרוא בדילוגים שכאלה. וגם את זה ניסיתי איזה שלושה פרקים. ואז הבנתי. אינמלשות, הספר הזה משעמם בטירוף וכתוב גרוע, גם לא מובן, גם לא מושך ובעיקר מ ש ע מ ם ! הנחתי אותו מידי והחזרתי לספריה. חבל היה שם אחלה פוטנציאל. אחרי זה גיליתי שיש מחתרת שלמה שהגיבה כמוני לספר
איך הוא זכה בשבחים וכל זה, נשגב מבינתי.