יש לי שאלה...

סנטימנט

New member
נסה להשתמש בחוכמתך, סלסרו

מסכים איתך לגמרי בנקודה שהדת נולדה כצורך של בני האדם; צורך ב"יד מכוונת" בחייהם, כפי שהגדרת זאת יפה. צורך בהסבר חד-משמעי ובלתי מתפשר לעולם נטול ההסברים והתשובות בו אנו חיים. אני מבין את כעסך על החברה החרדית, אבל מבין גם את כעסה הנגדי של דולי. הטיפוסים שאתה מתאר, של אנשים פנאטים, "שוטרי דת", כופים, מטומטמים - קיימים בכל חברה. להגיד שהם מרוכזים בחברה החרדית והדתית בלבד - זו איוולת. על כל "מתנחבל", כהגדרתך (הבוטה), אוכל להראות לך עשרה מתנחלים המתעסקים בד' אמותיהם, שקטים, חיים את החיים ולא מחפשים את המוות על קידוש האידיאולוגיה. על כל רב או ראש ישיבה המשליט טרור דתי על תלמידיו, אראה לך עשרה רבנים אחרים העוסקים בתורתם בצנעה ובשקט, מתוך אמונה תמימה ובלי כל תשוקת שררה. דוגמאות כאלה ניתן להביא מכאן ועד להודעה חדשה. המעצבן בכל הקטע, זה שאותו מיעוט לא שפוי, הוא גם המיעוט הקולני שמבמקרים רבים נותן את הטון ומוציא שם רע לקבוצה כולה. אנא ממך, אני מבין שעקב הטראומות שעברת כל איזכור של הדת מעלה לך את השתן לראש, אבל נסה לחשוב פעמיים לפני שאתה מטיל רפש בקבוצות שלמות. האם לא "יצאת" מכיוון שהנך אדם חושב, אינטליגנט? נסה להשתמש בחוכמתך בכדי לסגנן ולסנן תשובותיך כראוי.

סלסרו

New member
1) לא הייתי מגדיר את העבר הדתי שלי

כטראומטי. כלל לא! חב"ד לא הרעו לי כהוא-זה, וכלל אינני כועס עליהם. להיפך, חב"ד עזרו לי כמיטב יכולתם, וכמעט ללא יוצא מן הכלל, לחבדניקים שבסביבתי היו רק כוונות טובות. ויש כמה מהם שאני דווקא מעריך. נכון שנדפקתי מכך שלא למדתי לימודי חול ויצאתי מהישיבה בור גמור בעיניני עוה"ז, אבל, נו, אינני יכול להאשים מישהו בכך מלבד את עצמי. ומלבד זאת, כבר השלמתי קצת מהחורים הענקיים שהיו לי בהשכלה - לא באופן המספק אותי, ובאמת ליבי דואב על כך, אבל לא הייתי מגדיר זאת כטראומה והדבר לא פיתח אצלי שנאה לדת. לדעתי שפר מזלי ולא עברתי טראומות בדת. בניגוד לחברי פורום רבים, אין לי סיפור זוועות אישיים. זה בקשר לצד האישי שלי לנידון. איך הגעת למסקנה שעברתי "טראומות"?? 2) ניסיתי להסביר לעיל שאינני כועס על החברה החרדית, אלא רק מתנגד נחרצות לדברים מסויימים, סולד מדברים אחרים, ומצטער על דברים שונים. תלמד לקרוא מה שכתבתי לפני שאתה קופץ עלי. 3) הכפיה ממוסדת בציבור החרדי, דבר הבא לידי ביטוי באופנים שונים ומגוונים. הסחטנות של המפלגות החרדיות, והנסיון שלהם לסכל כל נסיון לשוויון במדינה מבטא יותר מכל איך שגישה זו איננה שייכת למיעוט קטן אלא לציבור החרדי ככללו. דבר זה איננו מוגבל רק לתחום הפוליטי. ישנם מקרים אין ספור בהם רבנים נתנו הכשר לאלימות, או - אם לא הכשר ישיר, העלמת עין מאלימות הידועה להם. הדבר נובע מהתחושה החזקה שלהם שדרכם זו דרך האמת ואין אמת אחרת מלבדה, וממגמה הכרתית ותת-הכרתית לשלוט באופן טוטאלי בנתיניהם. המדובר על רבנים, נציגי הדת, לא על איזה מיעוט קטן וקולני. הדבר מתבטא גם באופן בו הציבור החרדי מטפל בבעיות חמורות. אני מכיר באופן אישי כמה וכמה "מלמדים" החשודים בהתעללות מינית ו/או באלימות פיזית נוראית בתלמידיהם. במידה ומלמדים אלו נענשו (לחלקם לא נעשה דבר!!), העונש המירבי שהחברה החרדית הענישה אותם זה לאסור ללמד בחיידר זה אבל להתיר ללמד בחיידר אחר. ברור שדברים כאלו קורים בכל חברה, רק שההבדל הוא שבבתי ספר ממשלתיים דברים כאלו היו מעוררים שערוריה נוראית, והמורה היה נשפט, ואם נמצא אשם - נזרק לכלא. לעומת זאת, בקרב הציבור החרדי, לעולם לא תשמע שרבנים חרדים עשו משהו דומה למלמד המתעולל מינית, למרות העוצמה הכבירה שיש לרבנים אלו. כך ששוב, אין המדובר על מיעוט קטן וקולני אלא על הצמרת. סתם בתור דוגמא כדאי שתקרא את "שתיקת החרדים". אולי זה יפקח קצת את עיניך. ולידיעתך, לא מעט מחברי הפורום חוו דברים זוועתיים דומים - רק לפני שבוע אחד מחברי הפורום ניצל מנסיון התנקשות בחייו, רק מפני שהוא חילוני!!!!! גישה זו מתבטאת גם בנוקשות שהורים רבים מגלים ביחס לצאצאיהם ששנו ופירשו. הסיפורים ממש מזעזעים! הדבר מתבטא גם בכך שרבנים רבים, כולל הרבנות הראשית, בוחרים להתעלם מפתרונות הלכתיות לבעיות רציניות - דבר המוכיח יותר מכל את חוסר הרגישות שלהם ואת אטימותם לבעיות אנושיות. למשל, בשעתו מצאתי לפחות ארבעה דרכים המעוגנים בהלכה לפתור את בעיית העגונות. אני לא מבקש שיעברו על הלכה כלשהיא! אני בסה"כ מבקש רפורמה המעוגנת 100% בהלכה, וגם זה יותר מדאי! (אחת מדודותיי נלחמת כבר עשרות שנים עבור פתרונות לבעיית העגונות, ללא כל הצלחה. אטימותם של הרבנים משוועת!!). בקיצור, ניתן להביא עוד אלפי דוגמאות לנושא. הנקודה היא שלימוד הזכות שלך הוא באמת לא במקום. 4) לא אמרתי שכל החברה החרדית מטומטמת. אני בהחלט מודע שיש בה הרבה אנשים פיקחים, מבריקים, ונבונים ואולי אף "נאורים" (אני דווקא סולד מהביטוי הזה). אבל זה בהחלט מצער אותי לראות איך שאחוז נרחב מהחרדים פשוט איננו מפתח את הפוטנציאל הגלום בו, ומבזבז את זמנו באוהלה של תורה. 5) ררובא דכולא של החרדים הפיקחים והמבריקים הנ"ל, אינם דתיים בגלל שהם הגיעו לאיזו הכרה עמוקה בצידקת הדת, אלא מפני שהם נולדו בחברה זו, וכך הם התחנכו מגיל אפס. וזה נכון ביחס לרוב בנ"א בעולם, רק שאצל החרדים החינוך הוא לא לחשוב ולא לחקור ולא להקשות ולא לתהות בשום דבר שמחוץ לדת. המגמה היא לחסום את הגישה לכל דבר שיכול לעורר ספק בדת. זהו דבר ממוסד, ואל תספר לי סיפורים שלא. לא לחינם הרבנים החרדים אוסרים לימודי חול, אוסרים גישה חופשית לאינטרנט, קריאה בעיתונים חילונים כו' כו'. שוב, לבוא ולומר שזהו דבר הקיים רק במיעוט קטן זו פשוט התעלמות מהמציאות. 6) ובגלל שחרדים למדו שאסור להקשות, קשה להם להתעלות מעל לחינוך זה ולהטיל ספק רציני באורח חייהם. החינוך והמגמה החרדית היא למנוע אינדיבידואליות, ובטח ובטח שלא לעודד אותה. ואל תספר לי שזה מוגבל רק למיעוט קטן. 7) כל מתנחבל, בעצם היותו מתנחל, הרי הוא מסכן את חיי משפחתו, חיי החיילים המגינים עליו, ואף את שלומה של המדינה. זה לא קשור לכך שהם שקטים, צנועים וחסודים. יש במשפחתי מתנחבלים - אנשים ממש על הכיפאק, נחמדים, שקטים וצנועים ויחד עם זאת אין לי שום בעיה לומר להם בפרצוף את מה שאני חושב עליהם ולכנות אותם "מתנחבלים". זה לא קשור לאישיות שלהם, זה קשור למעשיהם בשטח. אין לי כל בעיה אם הם רוצים להקריב את חייהם למען מטרות הקדושות להם (מאד יכאב לי אם הם יהרגו, כמובן, אבל אני מאמין בחופש ובזכותם למות על מה שהם רוצים), אבל בהחלט יש לי בעיה עם זה שהם מוכנים לסכן חיי אחרים - כולל את חיי ילדיהם!! - למטרות אלו. אני אינני מוכן להיות שותף למטרותיהם, אז למה שאני אסכן את חיי? (או-קיי, לא אני באופן אישי - אני חי בNY - אבל חיי רוב רובם של אזרחי ישראל!!) אלמלא המתנחבלים, יכולנו כבר מזמן להגיע להסדרים בטחוניים הולמים - אבל הדיון בזה ממש חורג מהפורום, אז נסכים שנסתפק בזה, או-קיי? אגב, בהשוואה לביטוייו של מורך ורבך ישעיהו לייבוביץ, 'מתנחבל' זהו ביטוי קליל.. בניגוד לדתיים רבים אחרים, הוא דווקא העריך חיי אדם.

סנטימנט

New member
"מורי ורבי ליבוביץ"? אין דבר כזה../images/Emo70.gif

"מורי ורבי ליבוביץ"? אין דבר כזה. אני מסכים עם האיש רק בהגותו על היהדות. דבריו סייעו לי להבין (מה שאף אחד מעולם לא טרח להסביר לי) את מהות הדת היהודית, וע"י כך חיזקו בי את הרצון לא להיות חלק ממנה... אתה מבין מה אני אומר? ליבוביץ' גורם לקוראים אותו לכפור
בהמשך השירשור תמצא קובץ שצירפתי עבור kimbal עם מאמר מעניין. אגב, עם קישקושיו של ליבוביץ בנושאים פוליטיים אינני מזדהה (יודונאצים ועוד כהנה וכהנה פנינים). בתחום זה, האדם סבל כפי הנראה מתסביך "כצאן לטבח". אפרופו דבריך אודות ה"מתנחבלים" המונעים הסכם שלום - אתה באמת מאמין בשטויות שאתה יורה בקצב? מה, המתנחלים ייעלמו ולפתע "וגר זאב עם כבש"? מה היה פה לפני שהמתנחלים היו? לא טבחו בנו השכם וערב? הגבתי בקצרה על דבריך, אני לא חושב שפורום זה הוא המקום הנכון לדיונים פוליטיים. אולי נחדול מכאן והלאה?

סלסרו

New member
אתה לא צריך להתרגש כ"כ.......

הכל ברוח טובה. לא אכפת לי אם לייבוביץ הוא באמת מו"ר.... זאת לא כזו בושה. המענין הוא שלייבוביץ האמין (לפחות כך הוא טען) למרות שהוא מביא באיזה מאמר את כל הסיבות הפילוסופיות לכך שאין שום בסיס רציונלי לעיקרי הדת, ממש קונטרס כפירה שלם, כך שהאמונה-מתוך-קבלת-עול שלו די משונה לי: למה להאמין, אם אין שום סיבה לכך, אפילו לא סיבה אמוציונלית? אני מבין את הרעיון שלו שבחירה רצונית היא חופשית מכל סיבה (דבר המקביל לנושא במשנת חב"ד), אבל זה מאד משונה שאדם ישתית את כל חייו, עד ליום מותו, וכל אספקט בחייו עד לפרטי פרטים אובססיביים וטריוויולים לחלוטין, ואפילו דברים קשים ואולי אף לא רצויים, רק על בסיס של איזה "בא לי" להאמין ותו לא. על בסיס "ככה זה" גרידא. ולשיטתו, למה הדבקות העקשנית הזו באלוהי ותורת ישראל, אם הכל רק על בסיס של איזה "בא לי"? למה שלא אבחר היום באלוהי ישראל, ומחר באלוהי הכסף ומחרתיים באיזה אל אפריקאי שטוח אף ולאח"ז בכלל בפרי דימיוני הפרוע? הרי אם בחירתי היא חופשית לגמרי ואיננה מושפעת מכל גורם אחר, האין זה טבעי שארצה לגוון טיפה? הרי אין שום עדיפות בבחירת X על בחירת Y, אין לי שום נפק"מ בנידון, אז למה שלא אבחר ביום זה באלוהי ישראל, וביום אחר באלוהים אחרים? ואם תשובתו היא שאכן אה"נ, וזכותי לבחור בכל העולה על רוחי, האם זה אומר כשאני בוחר באל אחר מאלוהיו או דת אחרת מדתו, האם שנינו בעצם עומדים באותו מישור, שנקודת מוצאו היא הבחירה החופשית לגמרי, ואין איזשהו "אמיתות" לדת זו על פני דת אחרת? אין ניתן להאמין בלהט, כשהאדם מודע לכך שבחירתו היא סתמית? חוץ מזה, אני לא מסכים עם הגישה שלו כי לדעתי ניתן למצוא מניע פסיכולוגי לכל בחירה, ואין כזה מושג של בחירה נטו נקייה מכל מניע. ובקשר לפוליטיקה, אמרת את דעתך, ואני אמרתי את דעתי, ואכן כדאי להפסיק כאן.

סנטימנט

New member
הוצאת לי את המילים מהפה ../images/Emo70.gif

פשוט כך! אלו, פחות או יותר, הדברים שעלו במחשבתי לאחר שהתחלתי לקרוא את ליבוביץ. קראת את המאמר שצירפתי? הוא עוסק בדיוק בזה.

ידו בכל

New member
מישהו כבר טען

שלפי שיטת ליבוביץ הוא כנראה המאמין הראשון והמאמין האחרון מאחר והוא מבסס הכל על מושג הבחירה. אני אישית לא כל כך מהר שולל את דעתו זו, לגבי הבחירה. הוא הצליח בקלות רבה לשכנע אותי ולהוריד לי את האסימון כי קיום מצוות איננו קשור לידיעה. אנשים לא יתחילו לקיים מצוות אם הם ידעו כי אלוהים מבקש מהם זאת ואנשים לא יפסיקו לקיים מצוות אם יהיה להם ספק שאלוהים מבקש זאת מהם.

סנטימנט

New member
אינני חושב

שירדת לסוף דעתו של ליבוביץ' בסוגיה. אשמח לדון עמך בכך במסרים ולא ע"ג הפורום.

סלסרו

New member
רק עכשיו קראתי את הכתבה

ואני מסכים עם הכותב שלייבוביץ מוביל לכפירה, תודה לאל, רק שאני לא מסכים איתו בקשר לרצון כפי שכתבתי לעיל באריכות. בכל אופן - תודה על הכתבה!

Kimbal1

New member
לא שונא דתיים, אבל.....

אני אתיאיסט ממשפחה חילונית מובהקת (הסיבה שאני מבקר פה היא שאני "סטודנטית שעושה מחקר...." סתאאאם) ואני אפרט בפניך מספר בעיות. היות ויצא לי להכיר ולשוחח עם הרבה דתיים, בעיקר כיפות סרוגות, יש לי בעייה קשה מאוד עם השקפת העולמם. אם הבנתי נכון, הם ערבים לי, כלומר לשיטתם, הם צריכים לעשות מאמץ שגם אני אשמור מצוות. עכשיו, המאמץ הזה יכול להעשות ב"דרכי נועם" קרי - לנג'ס לבנאדם על תורה ו"יהדות" (לדתיים, כידוע יש מונופול עליה) עד שכל מה שהוא רוצה זה לברוח לסניף "מזרע" הקרוב ולא לצאת משם עד יעבור "קירוב לבבות", אבל המעניין הוא שמשעה שיש לציבור הדתי קצת כוח פוליטי נזנחות דרכי הנועם לטובת מכבש לחצים פוליטי. בגלל הדתיים ה"נחמדים" אני בחיים לא אוכל להתחתן בארץ עם לא יהודיה (והם שמחים על זה!) אין לי תחבורה ציבורית בשבת,כבישים שנבנו בכספי המיסים שלי סגורים בפני בשבת והמיסים שלי ממנים מנגנון שלא רלבנטי לגבי כלל - מועצות דתיות ורבנות. צר לי, אבל כשאחד מבכירי המנהיגים של הדתיים ה"נחמדים" - מרדכי אליהו מתיר למסוק זיתים של פלסטינאים (כן שכחתי לקרוא לו "רב" אבל "במקום שיש חילול השם וגו'") אין לי כבוד רב לציבור הזה. רבנים מוכנים להתרוצץ בכל הארץ כדי לקיים טקס "פטר חמור" ולבדוק איזה פרה אדומה שנולדה בכפר בטיז א-נבי, אבל הם לא ישקיעו קמצוץ מהאנרגיה הזו כדי להוקיע את אומרי המשניות על קברו של ברוך גולדשטיין, או את אנשי המחתרת היהודית. ראיתי את הדתיים ה"נחמדים" שלך עומדים עם שלטי "בדם ואש את רבין נגרש" - אהבת ישראל בהתגלמותה...... בהרבה שיחות שלי עם דתיים אני שומע "אז אל תחיה כאן" או "אז איזה מין יהודי אתה ". משפחתי נמצאת כאן מזה ארבעה דורות, סבתי הייתה בגדוד העבודה (אתיאיסטים מובהקים - תינוקות שנישבו שסללו כאן כבישים בזמן שרוב הדתיים לא נטלו חלק במפעל הציוני ואף התנגדו לו) סבי וסבתי מצד שני היו חברי "הגנה" מנעוריהם, שרתתי בצה"ל שלוש שנים ואני נותן 45-50 ימי מילואים כל שנה - כל זאת רק כדי לשמוע שאין לי זכות לחיות על פי דרכי בארצי שלי (שנבנתה, ברובה ע"י חילונים אתיאיסטים - בדקי את מפת א"י בתקופת המנדט והיווכחי!). שבת בהתנחלות? כן, יש לי חברים,בעלי משפחות, שבילו, בעל כורחם, יותר משבת אחת בהתנחלות במסגרת שירות המילואים שלהם כדי להגן על יישוב שהוקם ממניעים משיחיים-דתיים ולא משרת במאומה את המפעל הציוני! קימבאל

קיצוניות....

למה לעזאזל שתכיר את אלו הנחמדים, אלו שלא מנג'סים לך, ולא שמים ... על מה שאתה אוכל שותה מעשן או משתין. למה שתכיר אותם? למה שתרצה להכיר בקיומם? הרי זה יהרוס לך את התאוריה היפה של : "כל הדתיים הם נצלנים סחטנים תחמנים, וכו" שלום! הגעת לארץ ישראל, יש פה דתיים, חרדים, מסורתיים, חילונים, פנאתים, המון רוסים. ערבים וגם כמה אנשים נחמדים. אבל אנחנו לא מצפים שתפגוש אותם בשמורה שלנו, הם נסתרים מעיני צופים עוינים. כמוך. אתה צודק, באמת יש חוסר צדק בכמה נושאים (תחבורה בשבת וכו) אבל אם היית לא עלינו חרדי, היית רואה כמה גם הם צריכים להתפשר. אני באמת מבינה את השנאה שלך. אני באמת באמת מאמינה שיום אחד, זה יעבור לך.

Kimbal1

New member
על מה בדיוק הם מתפשרים?

1) על מה בדיוק החרדים מתפשרים? 2) באמת למה שאני אכיר את הנחמדים? הם בקושי משמיעים קול כדי להוכיח שיש גם דתיים אחרים. במקרה , אגב, חלק גדול ממשפחתי המורחבת הם דתיים כך שאני לא הכתובת להאשמות שהטחת בי. נתקלתי בדתיים במילואים, במעונות הסטודנטים, בעבודה ובחיי היום יום כך שאני באמת לא זולל הדתיים שנוח לך לחשוב עליו כדי להמנע מלהתמודד עם הטענות שלי.

נאציזם??? לא בבית ספרנו???

אסור, אבל אסור, על פי חוקי האנושיות, המוסר, ה.....לא חרדייוטת, על פי כל החוקים של אנשים הגונים, לשפוט אנשים אחרים כקבוצה. (הכללה). אבל אם אנחנו כבר בקטע של הכללות, בואו נבדוק את רמת הפשע (באחוזים) אצלהם ואצלנו, בואו נראה מי יודע לעשות קססה טובה יותר. בואו נראה כמה הן לוקחות ללילה. בוא נבדוק כמה מהם מתאבדים. מתמכרים לסמים/אלכוהול/שאר מרעין בישין, בוא נחפש את הסוטים מאצלהם, כן זה ברור שיש, אבל כ-מ-ה???? אל תשקר לעצמך, אין שם כ"כ הרבה כמו אצלנו... אבל אני, בניגוד אליך, לא שופטת אנשים ע"פ תבניות קבוצתיות, אני לא מנסה ליצור היררכיה, או לפחות נשמעת ככה... ואם כבר מדברים על מה שהם מפסידים, תחשוב על כל קיצבאות הילדים שמקצצים להם, ובצדק, אבל הם ב-א-מ-ת מאמינים שמה שיציל את כל העולם זו התורה שלהם... אז הם לומדים, בשבילנו, ובשביל כוווולם. נכון, הם טועים, ויש כמה בודדים שחורגים, אבל בד"כ ללמוד זו לא הנאה, תחשוב מה היה קורה לך אם היית מנסה ללמוד תורה יותר מחצי שעה!!!! הם רוצים שהילדים שלהם יקבלו חינוך בית ספרי טאוב. חינוך בית ספרי דתי טוב.... אבל מה לעשות? אין לנו כסף בשבילם, לא, לא כולם גונבים מקופת המדינה. ולא כולם רוצחים שרי ממשלות, ולא כולם ראשי עיריית ירושלים. אבל למה אני מזהלת לך? אני מבינה את הצורך שלך להתעצבן על מישהו, וזה בדיוק המקום לדבר על זה, לא? רק.... תסביר לי שוב למה דווקא הם הקורבן... -דולי-

Kimbal1

New member
תגובה

נתחיל מזה שאם עוד פעם תקשרי את דעותיי לנאציזם זו תהיה הפעם האחרונה שאטרח להגיב לדבריך. "הם ב-א-מ-ת מאמינים...." קודם כל, "הם" הוא מושג מכליל כך שמסתבר ששנינו מכלילים. שנית אני ב-א-מ-ת מאמין שהעובדה שאני משחק דמקה כל היום מצילה את העולם אבל אני מוכן להתפשר וללכת לעבוד במקום זה - האם רוב החרדים מוכנים לפשרה כזו?. אם היית קוראת את הודעתי הראשונה היית שמה לב שמה שבעיקר מפריע לי הוא החופש שהציבור הדתי (גם הציוני) נוטל לעצמו, באמצעות נציגיו בכנסת, להתערב בענייני הפרטיים - אני, למשל, לא יכול לסוע באוטובוס בשבת ,אני גם לא יכול להתחתן לפי דרכי והרבנות (ההנהגה של הדתיים הציוניים) שומרת לעצמה את הזכות להתערב בבחירת בת זוגי (אני לא מתכונן לעשות את ההשוואות האיומות שאת עושה, אבל הביטוי "אפרטהייד" בהחלט במקום בהקשר זה). בנוסף לכך אני נדרש לממן את הרבנות הנ"ל למרות שאיני דתי ואין לי חפץ בשירותיה. אני למשל חובב כלבי מסטיף אבל אין לי שום כוונה לבקש ממשלם המיסים לשלם את משכורותיהם של בעלי המשרות באגודת המסטיף הישראלית או לקיים אורח חיים בהתאם לתקנון האגודה. בנוגע לפשע, אני ממליץ לך להכנס לאתר חופש ולעיין בכתבות שיש להם בנוגע לפשיעה בציבור החרדי. בנוגע לאלימות בתוך במשפחה ואלימות נגד ילדים התרשמתי שהציבור החרדי מוביל ובגדול ואני חושב שאם תפני שאלה פתוחה כאן בפורום בנושא זה תקבלי כמה תשובות מעניינות.

באמת??????

אתה לא אחד מהמורים בבתי הספר החרדיים בהם למדתי, אז אל תאיים עלי! ואם אתה רוצה לשחק משחקים של "בואו נתפס לפרטים הקטנים והשוליים ונעשה מהם וואחד קטע" תהנה. (שורות 2-3...) והנה עוד משחק מהנה: "בואו נשחק אותה חסרי השכלה ונאמין שדמקה תציל תעולם..." בחיית ראבאק! אני יודעת שאתה מסוגל להביא טיעון טוב יותר... גם אני בהתחלה התלהבתי מכל מילה שנאמרה ב"חופש" עד שראיתי אתר דתי שעושה את אותה ההשוואה רק התוצאות שונות, וכאחת שלא רוצה להתפס לסטיגמות, דעות קדומות, וכו' החלטתי להסיק מסקנות לבד, ממצאים שאני יכולה להגיע אליהם בחמשת חושי, ובכח ההבנה הדל שבי, את מסקנותי כבר השמעתי בציבור... (מסקנות, שכמובן ניתנות לשינוי...) אם כבר מדברים על כלבים, בת דודתי (הלא כ"כ אהובה) אלרגית לאיזשהו אבק או חארטה אחר שיש להם בפרווה, אז מה? היא לא משלמת מיסים כרגיל? מיסים שמהם ממומנים (מעט אומנם) לוכדי הכלבים, מנקי החרא, מרפאות וטרינריות ממשלתיות וכו'???? ומה עם הנכים? האם החרשים מתנגדים להקמת תחנות רדיו מכספיהם? אל נא תשכח, שהעם הזה, הישראליות הזו, הציונות צמחו כולם מן הדת. יש אנשים שנאמנים לאמונותיהם, ואנשים אלו השפיעו בזמנו על החוקה בא"י, וה בר שינוי.... אבל הקהילה ההומו-לסבית לא שנאה את כל הסטרייטים לפני עשרים שנה, כאשר לא הוכרו קשרים שכאלו, הם לא יצאו נגדם במחאות ושנאה עמוקה, הם השפיעו, בשקט אולי, באיטיות, אבל השפיעו. אנחנו יכולים לשנות, בעצם, אנחנו צריכים לשנות. ולהשפיע. עד אז, אנחנו נאבק נגד חוקי ממשל דתיים, הם יאבקו נגד פורנוגרפיה אכילת חזיר וכו'... בהצלחה לנו...

למעלה