יש לי שאלה...

giulietta

New member
אה, טוב...

לזה כבר הסכמתי בהתחלה...

כן יש דבר כזה......

תשאלו את פנטום (וזה לא נכתב בציניות) לא פעם הוא הציל אותי אפילו ממני....... (והפעם האחרונה היתה לפני שלושה שבועות אם אני לא טועה ....)

giulietta

New member
פעם

כתבתי על זה כאן משהו, יותר בהיבט השוביניסטי, על משקל הנסיך על הסוס הלבן שבא להציל את האישה. עיצבנה אותי השורה הזאת, "אפילו ממך", מה שמרמז על האישה כיצור היסטרי (היסטריה- רחם בלטינית, משמע, היסטריה מיוחסת לנשים). אבל אף אחד לא התרגש ממה שכתבתי...
(ובעברית: ההודעה נשארה בודדה, ללא אף תגובה חחחחחחחחחחח)... ובכל זאת, האם זה יומרני? חלילה. אל תמעיט בערך עצמך. לפעמים מדובר בהצלה פיזית ממש, כמו שצוין כאן, רופאים, שוטרים, מתנדבי ער"ן שעוצרים את האדם ברגע האחרון ולפעמים מדובר בתמיכה, בלהאיר את הדרך, בלהחזיר לאיפוס מישהו שקצת ירד מהפסים... רוב בני האדם ישמחו לעזרה כזאת. מעטים הם בעלי הנטיות האובדניות שיהדפו כל סיוע, וגם הם, רבים מהם בסתר ליבם, המסלול האובדני שהם בוחרים בו, הוא בעצם לחצן המצוקה שלהם. "אין לך אדם שאין לו שעה". כל אדם משפיע במשהו על מישהו, גם מבלי שידע זאת ולעיתים מבלי שידע את עומק ההשפעה. צהריים טובים
ג´ול

מו שיקו

New member
נכון, אבל

להציל ולהשפיע זה לא בדיוק אותו דבר אני ממיין אנשים לפי ההסטוריה של מה שאמרו ועד כמה צדקו או טעו. יש כאלה שאני שואל לדעתם באיזה עניין, ומה שהם אומרים,אני יודע שההיפך הוא הנכון......

מו שיקו

New member
לדוגמא.........

אם למשל את רוצה להמר בטוטו , ואת לא יודעת עם מי להתייעץ אז את באה לפורום, קוראת (ביום חול) מה ביטון האחד והיחיד אומר שיקרה בשבת ויודעת שההיפך הוא הנכון..... יאללה ברחתי......

קסומה

New member
לדעתי,

ארצי בכלל לא ירד לסוף דעתו של עצמו, הבחור מחבר מילים ואנחנו מתחבטים בלמצוא להן משמעויות.........חחחחחח הרגתם אותי. רגע יש לי גם אחד: גבר הולך לאיבוד דרך מרפסת............אממממ למי יש תרגום למשפט הזה?

לויודעת אם במיעוט....

אייך שאני רואה ומבינה את המשפט... פשוטו כמשמעו :) יש פעמים שאנחנו טועים למרות שאנחנו בטוחים בצידקו של המעשה, מחשבה, הרגשה, ויש ואנשים "חיצוניים" מצליחים להראות לנו את הטעות לפני הביצוע, הם "מצילים אותנו אפילו מאיתנו" , ... צריך או לא צריך, לפעמים אנחנו לא יודעים עד שההצלה קורה, וזאת לא השאלה, לפעמים אנחנו משדרים מצוקה למרות שאנחנו לא מודעים לה, ואז אותו אדם מגיע ויכול במילה אחת, במבט , בחיבוק, ל"הציל" אותנו מאותה מחשבה שאם היתה מתממשת , הייתה יכולה להסתיים בצורה לא טובה...
וכללללל זה אחרי א.צהריים של שיפודים וכל מיני כאלו.....מממממ...היה טעים וצהריים טובים

nightroll

New member
כמה טוב לך שהעולם שלך מושלם

כן, אני צריכה שיצילו אותי ממני. בלי בושה לקחתי הפניה לפסיכולוג שיעזור לי לעשות את מה שאני לא מצליחה לעשות לבד. מנגנונים של הרס עצמי הם מנגנונים מורכבים מאוד. אדם שגדל בבית שבו החדירו בו מנגנון כזה בלי לספק לו כלים להתמודד איתו, יהרוס את עצמו לאט אבל בטוח, אלא אם כן יהיה לו מזל והוא יתעורר לראות שמשהו לא בסדר, ויחפש את הכלים לפתור את הקומפלקס שלו. ואם הכלים האלו נמצאים בידיים של מישהו אחר - אז כן, הוא צריך שמישהו אחר יציל אותו, אפילו ממנו.

למעלה