יש לי שאלה...

יש לי שאלה...

בשיר של שלמה ארצי, "להציל אותך", הוא שר: "הייתי בא להציל אותך, להציל אותך, אפילו ממך." האם באמת מישהו צריך שמישהו אחר יציל אותו? לא קצת יומרני?

לא יומרני לדעתי

רופא יכול לחשוב שהוא יכול להציל חולה, למשל. זה יומרני? לכן אני מסכימה עם מושיקו יש ויש...

מו שיקו

New member
זה משנה

פיזי או לא פיזי? יש אנשים במצוקה שמאוד קל להציל אותם אבל צריך לקלוע בול,בגישה,במילים,בהבנת המצוקה,בהבנת הנזקק,ועוד,וצריך לחבר את כל אלה לאינטואיציה חזקה עם אישיות כובשת,וכמובן להתפלל טוב טוב כי אם זה לא יעזור אז יכול להיגרם נזק אוףףףףף, תחום מדכא

אולי הוא רוצה להציל אותה ממחשבות

אובדניות של עצמה. היום בחורה מטבריה קפצה מהקומה השמינית וניצלה.(רק שברים) מי שלומי הציל אותה.

נשית~37

New member
יומרני...

זה כשאתה חושב שאתה תוכל להציל מישהו אחר.... הרבה פעמים אנחנו מוצאים את עצמנו בסיטואציה שבה אנחנו מבקשים בשקט, בלב...שהמישהו האחר ההוא יבין אותנו בלי הצורך לדבר...שיציל אותנו מהמחשבות..שינחה אותנו...כאילו שאין לנו את הכוח... אבל אנחנו טועים. כי אף אחד לא למד לשמוע מחשבות של מישהו אחר...ומי שיודע מה טוב לנו, זה אנחנו...וכן יש לנו את הכוח, אם רק נלמד להאזין לרצון. פששששששששששששששששששששש כמה את מדברת חחחחחחח

sahr12

New member
את מאלצת אותי להיות רציני...חח

הידעת כי אדם שטובע נאחז גם בקש שצף על פני המים..כאילו היה גלגל הצלה?? גם ממחשבות אפשר להציל כי כשאדם נמצא במרה שחורה..גם המחשבות הופכות להיות פסימיות...ואז בא אחד..שהוא לא משהו מיוחד כשלעצמו אבל יחסית לאדם ששרוי במצב נפשי ירוד...הוא "חזק" יותר...הוא יכול לכוון אותך לחשיבה אחרת...לראות דברים מנקודת השקפה שאצלך היא לא קיימת עקב המצב.. הוא לא יומרני...הוא לא מתיימר לפתור את בעיותיך....הוא רק מראה לך שאפשר לחשוב גם אחרת...מי שיחליט בסופו של דבר הוא אתה...אין זו יומרנות. חוזר לשטויות שלי.....חחחחחחח

sahr12

New member
הוו, זו שאלה גיזענית...חחח

למה לא בחרת קטע משיר מזרחי???? "בלבלי אותו אל תעשי לו חשבון...בלבלי אותו עד שלא יוכל לישון" האם זו לא חוצפה??בן אדם חוזר מ8 שעות עבודה..מת לשים תראש.. והיא מפריעה...איפה החינוך??חחחחחחח.... נשית ,והמנהל...זה לא יומרני.

חחחחחחחחח טוב לחזור הביתה

סער סער סער הרגת אותי. זה מזכיר לי את אמא שלי שהיא כל הזמן מבלבלת לאבא שלי את השכל.... אחרי שהוא עובד קשה כל היום.

sahr12

New member
מה??מה??תכתבי קטע...

תני לצחוק קצת.... נחמד לראות אותך...

תכתוב אתה, אתה הבדחן כאן לא?

אין לי כרגע בדיחות בראש חזרתי מקופת חולים 4 זריקות במשך 4 שעות כל שעה זריקה וזה ממש לא נחמד.... נמאס לי כמה צריך לעבור בדיקות בהריון .???

נראה לי שכוונת המשורר

במילה "להציל" היא פשוט מטאפורה כדי שזה יתן לשיר משמעות חזקה יותר מסתם "לעזור לך" (למשל)

אין בכך שום דבר יומרני

פסיכולוג ופסיכיאטר עוסקים בכך למחייתם. ישנם מצבים שבהם אדם שאתה אוהב שרוי במצב לא נעים, דיכאון, בחירת מסלול לא נכון וכו´, ואינך יכול לעמוד מנגד ולראות את אותו אחד מפספס את עצמו.... אתה מרגיש שאתה חייב לעשות משהו להציל אותו, אפילו מעצמו... ע"י שיחות, ע"י הקשבה, או סתם להיות שם עבורו.... זה נשמע לך יומרני או פשוט חברות טובה?

למעלה