יש לי שאלה...

Kfir123321

New member
יש גם יהודים

שדוגלים באידיאולוגיה הנאצית ותומכים בדארוויניזם חברתי. ויש אנשים - שחושבים שהם פאוור ריינג'רס והם יכולים לעוף מעל הרי אפריקה. ולא, לא התכוונתי למשול שום דבר רע על הנצרות (שזה מה שבטח תפרשו). באתי למשול על כך שבכל מקום בעולם תמצא יוצא מן הכלל. ועובדתית, יהודי שמתפעל מהברית החדשה זה יוצא מן הכלל.

yaponchik

New member
אכן ישנם יהודים רבים שמקבלים את הבשורה

וגם כתוב באחת האיגרות של שאול השליח אל הרומים בפרק יא פסוק ראשון: "ובכן אומר אני הזנח האלוהים את עמו? חלילה! כי גם אנוכי ישראלי מזרע אברהם למטה בנימין: לא זנח האלוהים את עמו...." ..ועתה מה הוא את אשר ביקש ישראל ולא השיג רק הנבחרים השיגו והאחרים השמינו לבבם: ככתוב נתן להם האלוהים רוח תרדמה עינים לא לראות ואוזנים לא לשמוע עד היום הזה: ... תחשכנה עיניהם מראות ומתניהם תמיד המעד:" ועוד שאול כותב בהמשך האיגרת כי מובטח שכל עם ישראל יוושע ויקבל באמונה בפה ובלב את חסד האלוהים במשיח ישוע שרק בו יש לנו ליהודים ולגוים סליחה לחטאים ובו אנו שווים וקדושים לאלוהים. גם כתוב דבר נוסף באיגרת זו שהמאמינים מבני העמים שלא מעם ישראל הם כמו ענפים שהושתלו לעץ זית אמיתי ושאין להם להתגאות על שקיבלו את האמונה ושהם טובים יותר או שהחליפו את עם ישראל כי הם רק מורכבים לעץ הזית האמיתי. עם ישראל יוושע. ויגיע לאמונה אמיתית ומלאה בישוע מלכנו ומושיענו! קדוש האלוהים. תבורכו בשפע ברכות רוח האלוהים העושה אותכם למישכן לו. ושלום לך דראל גם אני יהודי משיחי מאמין בישוע המשיח שברוח פיו ריפא אותי מתחלויים והעניק לי את החסד והאהבה שלו! השבח לאלוהים!ֿ

ד ר א ל

New member
שלום יפונצ'יק

חוששני שמעטים מאד מבין בני האדם מקבלים את ישוע אל ליבם. לא באמונה יצדקו האנשים אלא על ידי המעשים (ככתוב באיגרת יעקב נדמה לי פרק ב'). התקווה שאנשים מעטים אלה ילכו ויגברו ולא ימעטו. לא כל מי שקורא לישוע, מקבלו באמת ובתמים. אני מעיד על עצמי שרחוק אני מלקבל את ישוע אל ליבי.. אבל אני נכסף לכך. בחסד אלהים אגיע! השבח והלל לו

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifיפונצ'יק מזמן לא ביקרת פה../images/Emo140.gif

לאן נעלמת
מוזמן לחזור

yaponchik

New member
אני נודד לי..ואוחז באמונה ביד האדון!

אני חווה כרגע זמן מאוד מעניין עם האדון. זה מאוד מאתגר לחיות במסגרת עבודה ולימודים ולמצוא זמן בריא איתו. אבל אני רואה את זה ם מחדש עכשיו וגדל ומתחזק! היה לי עכשיו ערב נחמד שהעברתי עם חבר יקר שלי מהקהילה, והיה כל כך מבורך. התפללנו על הרבה דברים. גם בעיקר ליבנו זה אל הערבים, מפניי שישוע אמר שזה לא עניין אם אתה אוהב רק מי שאוהב אותך..כי ככה גם הצבועים עושים. ואני רוצה לאהוב את הערבים המוסלמים ואחרים רק בקשר ביננו יוכל העולם להיווכח לגלות כמה אהבה ישוע יכול לתת בלב האדם כשהוא משחררו משינאה שזרענו וזרעו בתוכנו.. חבר שלי שהתפלל איתי גר כרגע בעיר העתיקה ויש לו חבר ערבי שהיה המוסלמי שהגיע לאמונה בישוע המשיח וזה כל כךמרגש איך אלוהים פועל במגזר הערבי ואני דורש שהוא יפעל עוד! אז אנא התפללו וברכו את מקללכם ואת רודפיכם ואת השונאים אתכם למען תהיו בנים לאלוהים שממטיר גשמו לרשעים ולצדיקים ונותן שמשו לרשעים ולצדייקם וחסדו לכל השב אליו באמת ובתמים! שאלו לשלום ירושלים והאחים היהודים שבקהילות שתהיה עמנו הברכה במשיח ושנהיה אור ליושבים בחושך ושלא יגבה לבבנו לחשוב כי אנו יותר אלא נחשוב עצמנו משרתים לאחרים! אני אוהב אתכם. ומברכך אתכם בברכת המשיח החי בקירבנו! החסד והשלום עמכם!:)אלוהים עושה ניפלאות ופועל גבורות שבמילים לא ניתן לספר! ישוע אל מסיח!

Kfir123321

New member
אה?

חחחח קמתי מההתרגשות של הצבא אני אמור להתגייס עוד שעתיים :0. קיצור, יפונצ'יק הבנתי שאתה יהודי שמאמין שישוע הוא המשיח..........ובכן שמעתי על יהודים כאילה שמאמינים בישוע.... אבל אם אתה כל כך דוגל במשיחות, אז תבדוק בבקשה לפי היהדות מה זה המשיח ואז תחזור אלי (מקווה שאני אראה את ההודעה אני אמור לחזור ביום שישי). אני אגיד לך בגדול מה הבעיה שישוע הוא המשיח העולמי : שני דברים : הראשון : לפי היהדות משיח בן דוד הוא לא אל, אלא אדם צדיק שיקיים את תחיית המתים,ואני אישית - למדתי על הנבואות של אותו המשיח והוא ממש , אבל ממש לא ישוע (מבחינת היהודים). השני : אנחנו היהודים, איננו מאמינים כי כל העולם והגאולה זה "הללויה" אחת גדולה :), כלומר איננו מאמינים כי אלוהים הסר את כל המצוות שנתן לעם ישראל וכתב ספר שלם נעוץ מצוות וסיפורי משלים בשביל שישוע יבוא ויבטל אותם (כלומר שבגלל שבא להושיע והעולם ראה בגדולתו אז לא היה כלל צורך בקיום אורך יהודי ועשיית מצוות .) זאת ההגדרה אצלנו "הללויה", כלומר הנוצרים,שאני מכבד אותם מכל ליבי ועובדים את ה' בצורה יפה, אינם מבינים כלל שמבחינתנו ה' הוא לא יישות שתשלח אדם מסוים ותגרום לו להיות המשיח של כל העולם ובגללו יהיה טוב ושמח ולא נצטרך לקיים את כל המצוות שנתנו לנו ואת כל האורך חיים היהודי בגלל שכתוב בתלמוד הנוצרי "שכבר לא צריך בכלל את כל המצוות שה' נתן לעם הנבחר בגלל שישוע בא לגאול את כולנו והוא יחזור, ומאז שהוא בא ,כל המצוות שנתנו כבר אין צורך לקימן וגם אין צורך לחיות כיהודי, הכל פסה, ישוע שינה את כל מה שה' כתב כי ישוע הוא התגלמות האל בעצמו". מבחינתינו הדבר נראה שוגא לחלוטין בכל העומק שבדבר. מבחינתינו ישוע היה אדם נאור משכיל וחכם, שאיבד את דרך האמונה האמיתית הדתית של קיום המצוות, והתחיל לרמוז (בלשון העדינה) שניתן לחלוק על קיום מצוות "מסוים" של מצוות שכתובות בתנ"ך, ישוע יותר התבסס עם תלמידיו על "דרך ארץ". היהדות הכלל עולמיות רואה בישוע אדם שאיבד את דרך ה' מכיוון שבגללו (שהוא היה יהודי), נוצרה דת שונה לגמריי ששוללת את קיום המצוות שה' רשם בתורה, ושוללת אורך חיים יהודי. (זה ההסבר לדוגמא על מסעות הצלב ועל הכפיות הדתיות שנעשו בראשית הנצרות) בשביל הנוצרים ישוע היה המשיח שאנחנו היהודים מדברים עליו, והם טוענים שכל הנבואות מצביעות על כך (עצם היותם מאמינים שעם ישראל הוא העם הנבחר ומאמינים שהנבואות נכונות כי הם עצמם מאמינים בתורה הקדושה). אך הם אינם מבינים שהנבואות הקשורות למשיח אינם מצביעות על ישוע כלל וכלל, והם גם לא מבינים שמבחינתינו ה' כתב תורה ולעולם לא התכוון לשנותה. אגב היהודים המשיחיים מאמינים כי כאשר המשיח יבוא אחרי תחיית המתים ובאחרית הימים הוא יבטל את הייצר הרע, ולא יהיה יותר את הייצר הזה בעולם. כמו שלמשל בתקופה מסוימת בוטל ייצר "העבודות הזרות", ונשאר ייצר המין. כלומר, פעם בעבר עבודה זרה היתה התפתות, כמו שהיום אדם דתי מתפתה לאונן, ואינו יכול להתאפק, ובכלל אנשים נואפים ללא גבולות ואונסים בגלל אותו הייצר, אז כפי שהייצר של העבודה זרה נעלם וכבר נכחד מהעולם כמעט באופן סופי, כך גם ייצר המין יעלם וקיום יחסי המין יעשה בדרך נאותה, ווהרבה אנשים בעולם לא יהיו "חיות אדם" כפי שהמציאות מראה היום. אנחנו לא זונחים את מצוות ה' , וכל מה שאותו האל אמר לנו על הר סיני, אנחנו לא בוגדים בתורת משה רבינו. אם אותם צדיקי עבר(משה,דוד,שמואל,יהושוע בן נון,אברהם,יעקב, וכו) היו שומעים על כך שמהיהדות הגיע דת אחרת ששוללת את קיום המצוות ושהיא בכלל דת שונה לגמריי הם היו מתהפכים על קברם :) (בהנחה שהם כבר לא בחלקה שלהם בגן עדן כמובן מהיותם צדיקים ונפשות מהתורה שמשמות דוגמא ליהודים D: ) ככה אנחנו מאמינים וכך אנחנו חיים וכך נחיה דורי דורות עד הגאולה. "כי ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד" :) אגב, אני חושב שהתעסקות במשייחות היא אינה נכונה, המשיח יבוא, וזה כרגע לא משנה אם זה יהיה ישוע או צדיק יהודי אחר, כרגע צריך להתעסק במה שקורה עכשיו על הפלנטה, אני ממש לא מסכים עם כל הזרמים המשיחיים ביהדות ועם כל החרדים וכדומה. אני ציוני אוהב ארץ ישראל, מאמין בגאולה ותחיית המתים, אך אינני רוצה להגיע לאורך חיים שבו אני מתעסק במתי הוא יגיע , איך הוא יגיע, ומי הוא יהיה. עצה שלי, אם הדת והאמונה חשובה לך אז לך תלמד במקום שבו מלמדים חוכמה ותורה,ואני מבטיח לך שאפילו בלי שתרצה תבין לבד שישוע הוא לא אל בשבילנו, והוא גם לא המשיח שלנו :), אין מה לעשות, כך זה לפי היהדות. שיהיו לנו חיים טובים ופוריים אמן סלע!

yaponchik

New member
אני מבין מדבריך שאינך נושא בינה בקשר לנושא זה

אתה בטוח שאלוהים לא ישלח אדם שלו כל ברך תכרע? שלו כל לשון תודה ותעבוד? אתה בטוח בדבריך? או שאתה רק מנסה לכתוב דברים בטעם חוכמה שהינם הבל הבלים? אני מצטער אחי זה קשה לי שאתה כותב דברים כאילו הם עובדות וכאילו אתה מייצג היהדות! ידידי. יהודי הוא לא כל מי שעשה ברית מילה ונולד לאם יהודיה..מצטער. זה לא מה שחשבת. ֿ תגיד לי. מתי לאחרונה קראת בספר דניאל? ובמיקרה במיקרה פתחת בפרק ז'??? אני ממליץ לך. לפתוח ממש ברגע שאתה קורא את התגובה הזאת ולראות כיצד זה מסתדר עם ה"עובדה" שנתת פה.. דניאל פרק ז' מפסוקים 13-15: "רואה הייתי בחזיונות לילה והנה עם הנני השמים בא אחד הדומה לבן אדם, ועד עתיק יומין הגיע והובא לפניו. שלטון וכבוד ומלכות ניתנו לו וכל העמים, האומות, והלשונות עבדו לו. שלטונו שלטון עולם שלא יסור וממלכתו לא תיכלה." עכשיו אני מתפלל שעיניך יקראו וליבך יבין ואף התרגש נוכח דבר אלוהים האמיתי שכרגע הובא כאן. אלוהי מראה בחזיון לדניאל את מה שעתיד לקרות. והינה דמות! שדומה לבני אדם!! אך היא רק דומה.:) ושלטון ומלכות ניתנו לו וכל אומה וכל לשון וכל עם יעבוד אותו ומלכותו לא תסור! ֿמלכות עולם תינתן לו ידידי היקר.. ֿאתה בטוח עכשיו אלוהים לא יתן כל כך הרבה כבוד למישהו מסוים? בוא ואני אתן לך עוד כמה דברי אמת מהתנ"ך תהילים ב': "למה רגשו גוים ולאומים יהגו ריק: יתיצבו מלכי ארץ ורוזנים ונוסדו יחד על אדוניי ועל משיחו:.. (פסוק11) עבדו את אדוניי ביראה וגילו ברעדה: נשקו בר פן יאנף ותאבדו דרך כי יבער כמעט אפו אשרי כל חוסי בו:" לא כתבתי את כל הפרק הוא די גדול, אבל הוא פשוט ניפלא וממתיק את הנשמה. דויד מגלה פה איך אנשים רוצים להיתנתק מהעבדות שלהם לאלוהים, כמו שכתוב בפסוק 4 בפרק זה. ואז הוא כותב דבר ניפלא נוסף? נשקו בר(בן) פן יאנף(פן התעצב..) ולבסוף אשרי כל חוסי בו.. מיזה אותו הבן שצריך לכבד בנשיקה. שצריך לקבל בברכה כדי שלא יבער אפו? מיהו זה? אולי זהו הדמות הרביעית שהמלך נבוכדנצאר ראה כבשן האש שהשליך לתוכה את דניאל וחבריו? בוא ניקרא: דניאל פרק ג' מפסוק19:"...ויען ויאמר להסיק את הכיבשן שבעת מונים, ולגברים גיבורי החיל בצבאו ציוה לכפות את שדרך מישך ועבד נגו ולהשליכם לתוך כבשן האש הבוערת. אז נכפתו האנשים האלה במעיליהם, במכנסיהם בכמתותיהם ובשאר לבושם ויושלכו לתוך כבשן האש הבוערת. מאחר שפקודת המלך היתה אכזרית והכיבשן הוסק יתר על המידה המיתה לשון האש את האנשים שהעלו את דרך מישך ועבד נגו לכבישן. ואילו שלושת האנשים האלה, שדרך, מישך, ועבד נגו, נפלו לתוך כבשן האש הבוערת כשהם כפותים. אז תמה המלך נבוכדנצאר ויקם בבהלה ויען ויאמר לשריו: הלא שלושה אנשים השלכנו לתוך כבשך האש כשהם כפותים? ויענו ויאמרו למלך: נכון הדבר, המלך. ויען המלך ויאמר: והרי רואה אני ארבעה המהלכים חופשים בתוך האש ואין בהם כל חבלה, ומראה הרביעי כמראה בן אלוהים!". עכשיו מושא זה. בקושי ונמצא בכתובים. והלא זאת התגלות ניפלאה בחסד אל עליון שניתנה לנבוכדנצר.. עכשיו אני אתן עוד מספק פסוקים מספרים שונים שמראים כי אלוהים יתן מלכות עולם למשיח. ישעיה מב: "הן עבדי אתמך בו בחירי רצתה נפשי נתתי רוחי עליו משפט לגוים יוציא: לא יצעק ולא ישא ולא ישמיע בחוץ קולו: קנה רצוץ לא ישבור ופישתה כהה לא יכבנה לאמת יוציא משפט: לא יכהה ולא ירוץ עד ישים בארץ משפט ולתורתו איים ייחלו:" ישעיה מז' פסוק 4: "גואלנו אדוניי צבאות שמו קדוש ישראל!" וישנם עוד מלא פסוקים כי כתוב שאלוהים מושיענו וגואלנו אביר יעקוב. או קדוש ישראל. ישעיה מט:"ויאמר נקל מהיותך לי עבד להקים את שבטי יעקוב ונצירי ישראל להשיב ונתתיך לאור גוים להיות ישועתי! עד קצה הארץ:" ישעיה נ': מדוע באתי ואין איש קראתי ואין עונה הקצור קצרה ידי מפדות ואם אין בי כוח להציל הן בגערתי אחריב ים אשים נהרות מדבר תבאש דגתם מאין מים ותמות בצמא: אלביש שמים קדרות ושק אשים כסותם:" ישעיה כח: לכן כה אמר אדוניי יהוה הנני יסד בציון אבן אבן בוחן פינת יקרת מוסד מוסד המאמין לא יחיש: ושמתי משפט לקו וצדקה למשקלת ויעה ברד מחסה כזב וסתר מים ישטפו:" ישעיה יא:"ויצא חוטר מגזע ישי ונצר משורשיו יפרה: ונחה עליו רוח אדוניי רוח חכמה ובינה רוח עצה וגבורה רוח דעת ויראת אדוניי: ...ושפט בצדק דלים והוכיח במישור לענוי ארץ והיכה ארץ בשבט פיו וברוח שפתיו ימית רשע: והיה צדק אזור מותניו והאמונה אזור חללציו: וגר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ ועגל וכפיר ומריא יחדיו ונער קטן נוהג בם:" כל התיאורים האלה מדברים על מלך המשיח אשר הוא גואל ומושיעה אבל מלך אשר לו כל עם ואומה תישתחוה ותעבוד.. אתה לא מבין. אלוהים חפץ שנעבוד את המשיח, שנהיה תחת מלכותו. כי כתוב בתהילים מה': יפיפית מבני אדם הוצק חן בשיפתותיך על כן ברכך אלוהים לעולם:...כסאך אלוהים עולם ועד שבט מישור שבט מלכותך: אהבת צדק ותישנא רשע על כן משחך אלוהים אלהיך שמן ששון מחבריך:" המשיח הוא שופט צדק. הוא אדוניי צידקנו כמו שכתוב בירמיה מספר פעמים: פרק כג פסוק 5:" הנה ימים באים נאום אדוניי והקימותי לדויד צמח צדיק ומלך מלך והישכיל ועשה משפט וצדקה בארץ: בימיו תושע יהודה וישראל ישכון לבטח וזה שמו אשר יקראו! יהוה צידקנו:" עכשיו כתוב פה במפורש שהמשיח שניקרא בהרבה מקומות בכתובים צמח צדקה, שורש ישי. יביא שלום, וישפוט בצדק. ופה כתוב את כל הדברים שכתובים עליו בהרבה מקומות על הצדקה המשפט והוא שוב מכונה בפרק הזה משיח. צמח צדיק לדויד ולבסוף כתוב כי שמו! הוא. יהוה! צידקנו... עכשיו אחי אני לא יודע אם אתה באמת באמת צמא לאמת ולרצון להוושע או אם החטאים מדאיגים אותך אבל אני ממליץ לך ידידי, שלא דאגות העולם ישבו את ליבך אלא רק הישועה והחסד שבאה מאלוהים, וכתובים על זה בירמיה, "האלוהי מקרוב אני נאום אדוניי ולא אלוהי מרחוק:" הוא קרוב והוא קרוב לכל הקורא בשמו באמת! והוא יודע מתי אנחנו קוראים באמת והוא עונה! בזמן הנכון ברגע הנכון אין מאחוריך אפילו דבר קטן להשען עליו? מוגן אתה מפני צרה צרורה שתבוא על הארץ? או שאתה תמשיך להתווכח על מיהוא יהודי ומהי יהדות והנצרות ווכל מני כאלה, אחי יקירי. יהודי אני ממשפחת כוהנים ואני מעיד על עצמי כי לא עזבתי את היהדות וחגים יהודיים אני חוגג ובליבי אש המשיח אדוניי צידקנו בוערת. זאת היא השלמת קיומנו כיהודים ללכת אחר המשיח.. את המשפט תשאיר לו..קרא לו והוא יענה. אני בטוח שמכל מה שכתבתי ישנו זרע קטן שישאר בליבך ובזמן הנכון בעונה הנכונה והמתאימה בתנאים הנכונים הוא ינבט ויפרח ויהיה לעץ שיביא פרי מאה שרים וברכה וצל לאנשים רבים! תבורך בשם המשיח..ֿ כל מה שכתבתי. זהו דבר קטן ופסיק אחד מים הסודות והניפלאות והניגלות שיש לנו על המשיח!..רק בוא ישועתנו.

yaponchik

New member
ודבר נוסף מספר יחזקאל פרק לד פסוק 23:

"והקימותי עליהם רועה אחד ורעה אתהן את עבדי דויד הוא ירעה אותם והוא יהיה להן לרועה: ואני אדוניי אהיה להם לאלוהים ועבדי דויד נשיא בתוכם אני אדוניי דיברתי: וכרתי להם ברית שלום והישבתי חיה רעה מין הארץ וישבו במדבר לבטח וישנו ביערים:" אלוהים נותן בפי הנביא יחזקאל נבואה כי יום יבוא ואלוהים יקים רועה שירעה את עמו! את מלך המשיח אשר בבשר בן דויד הוא והוא ירעה את עם ישראל וימלוך..ולמה זה? כי כתוב באותו פרק בהתחלה שהרועים שרועים את עם ישראל בוטחים בשקר ומנצלים את הצאן ואוכלים אותם ולוקחים את הפרווה שלהם ולא מגנים עליהם מפני הזאב... זה למה אלוהים מביא לנו מלך מולך ומושיעה ושופט..כי רק מי שיצא מאלוהים ואחד הוא עם אלוהים, והתגשמות האלוהים הוא בדמות (כי הרי נבראנו בצלנו ובדמותו) ידבק רק בצדק ולא ברע וימעס ברשע! רק אלוהים מסוגל ליהיות כל כך טהור מחטא כל כך נקיא מעשות רע. כשישוע התהלך פה על פני ארץ ישראל, הוא לא חיפש שימליכו אותו הוא רק בא לעשות את מישרתו. את מה שהיה צריך לעשות. כל פעם שרצו להמליך אותו ברח והלך למקום חרב להתפלל. מפניי שמלכותו היא לא פה על האדמה! אלא מהשמים תבוא ותהיה לעד שם. על הארץ האדם חי ומת. אך ישוע קם לתחיה ומולך הוא לעולם ועד ו מחכה לקץ הקצים שיבוא שיגרש הוא כל פסיק של רע מהעולם וימליך עלינו שלום וברכה ואנו נעבוד אותו ונחיה תחת תאנתנו וגפננו! ברית שלום הוא חפץ לכרות איתך ידידי, פתח ליבך וקבל ברית של אהבה של חסד וברכה..

Kfir123321

New member
חבל...

שהצגת את כל הציטוטים והעקרונות מן התנ"ך הקדוש מפני שאני כבר יודע\למדתי את זה בעבר ב-"מכון מאיר". למרות שאני מעריך מאוד את תשובתך היוקדת, ואת הרצון לנסות להציג בפני כל מיני נבואות המעידות על ישוע שהוא המשיח כלל לא עושות רושם, עכשיו השאלה למה ? . קודם כל נתחיל מזה, שאיפה שאני למדתי קצת תורה (ואני לא אדם דתי), יש בית מדרש וכיתות אמונה, ושם לומדים על היסטוריה ועקרונות יהודיים לדוגמא הספר : "הכוזרי", וכדומה.. פעם אחת באותה כיתת אמונה למדנו בדיוק , אבל בדיוק על נבואות המעידות שישוע הוא המשיח ועל כל האמונה הנוצרית בכלל. אני מתחבר יותר לזרם "היהודים הציונים", או " היהודים חובשי כיפות סרוגות", שהם לא לבושים שחור לבן, וההלכות שלהם די שונות והם אוהבי ארץ ישראל ויש להם ראש יותר פתוח, אחד הרבנים שמייצגים את הזרם הזה הוא מי אם לא הגאון הרב קוק המפורסם. רוב הזרמים החרדיים קוראים לישוע "ישו" ואין צורך לפרט למה, הזרם הדתי אורתודוקסי ציוני, קורא לישוע "האיש ההוא"- כבר מראה שאין כלל כוונה לפגוע באף אחד, באותה כיתה לומדים בדיוק, אבל בדיוק למה ישוע הוא לא המשיח של היהדות ושל העולם. ה' אוהב צדיקים, צדיק - זה מישהו שמבחינת "דרך ארץ" הוא מקפיד כהלכה, ולאחר מכאן בקיום מצוות בן אדם לה'. ולא, אנחנו לא מקבלים את הטענה שהיהדות והתורה זה "המקור" כלומר אלוהים רשם ספר תנ"ך ענקי ש"מפוצץ" בדברי תורה ומצוות ולאחר מכאן באה נצרות ושוללת הכל בגלל שישוע כיפר על כל החטאים של כל העולם, ושמאז שהוא בא כל הקיום של המצוות השתנה (כמו שכבר ציינתי לפני) ואמרתי לך כבר, קל מאוד להאמין שה' הפר את המצוות ועכשיו צריך לקיים אורך חיים לא יהודי, קל לחשוב שהמשיח כבר הגיע והוא עשה ניסים ונפלאות ואז להאשים את היהודים שהם גרמו לו למותת, קל מאוד לחיות ב"הללויה, כל העולם טוב ויפה ג'יזס הוא אל אדיב שעוזר לכל הבריות, ישוע הוא אלוהים בפני עצמו" לא - גם ישוע, וגם המשיח העתיד לבוא, שניהם בני אדם בשר ודם, לעולם לא ניתן להשוות אותם לה' ולא להפוך אותם ליישות אחת או להתגלמותו עצמו, מבחינתינו זו עבודה זרה לכל דבר,(כמו שכבר ציינתי עשרות פעמים) מכל הפסוקים וה"הוכחות" המעידות על כך שישוע הוא המשיך אני יכול להפריך כל טענה וטענה, אין לך שם שום טענה שמצביעה באופן חותך על ישוע כמשיח. אם תלמד קצת יהדות, אתה תראה בעצמך שהמשיח מתואר בכלל בדרך אחרת, ובכלל בזמנים שונים ותסמינים אחרים לגמריי,משיח בן דוד יהיה אדם צדיק יהודי שפועל בדיוק לפי דרכו של ה' ולפי התורה הקדושה... ישוע, כפי שאתה בטח אמור לדעת (אם לא תנסה להכחיש), לא פעל כהלכה לפי מצוות אדוני. תסיק מסקנות לבד חברי , או שתלך תלמד ותצא מהבועה.

אם יורשה לי, אני חושב שאתה טועה.

אני יהודי ובעברי הייתי דתי, הכרתי נוצרים רבים ומעולם לא שמעתי הסתייגות כל שהיא מהמילה "ישו". כאן, בתפוז נתקלתי לראשונה באמירה שצירוף האותיות הוא למעשה ראשי תיבות שנאמרים לגנאי. אז עם כל הכבוד, אין בזה יותר מהמצאה של מוח חולני, בילדותי בירושלים היה שחקן כדורגל מהפועל ירושלים ובנבחרת ישראל ששמו הפרטי היה "ישו", כילד, תלמיד בבית ספר דתי (כיתה ד' או ה') מאד התפלאתי, הייתכן שלילד יהודי יקראו על שם מחולל הנצרות ? הוריו גרו בסמיכות לבית הורי, פגשתי פעם את אחיו ושאלתי אותו, הוא ענה "קוראים לו יהושע ובקיצור אנחנו קוראים לו ישו" ככינוי חיבה, ותמיד התייחסנו לזה כאל קיצור של יהושע. האם יעלה על הדעת שהורים יכנו כך את בנם אם היו שומעים על "ההברקה" הזאת? ישנם אנשים המשתעשעים בסודוקו וישנם המשתעשעים במציאת פירושים, ראשי תיבות או גימטריות ממוחם הקודח. משהו בסגנונו של "באבא בובא" בתוכנית הטלוויזיה הסטירית "זהו זה". באותה מידה אפשר להגיד שהמילה "שדי" המופיעה בתורה שש פעמים בצירוף המילה "אל" כלומר "אל שדי" כשמו של האלוהים, והמילה הזאת כתבת גם על המזוזה המקובעת על כל משקוף, אז כדי לתת לזה "משמעות" נוספת, קבע מי שקבע שהמילה היא ראשי תיבות של שומר דלתות ישראל. נו באמת... ואם בגימטריות עסקינן, טענת שבגימטרייה "ריק = ישו" אז חשבון פשוט מראה שיש לך טעות חישובית קטנה: ריק ===> ר = 200, י = 10, ק = 100 ====> סה"כ 310 ישו ===> י = 10, ש = 300, ו = 6 ====> סה"כ 316 אכן, ישנם ביהדות שלושה איסורים עליהם נאמר "ייהרג ובל יעבור" והם : "שפיכות דמים", "עבודה זרה" ו"גילוי עריות", למיטב ידיעתי, הנצרות אינה נחשבת כ"עבודה זרה" בשל האמונה אל אחד. האיסורים האלה נקבעו בתקופה שהיהדות הייתה הדת היחידה שהאמינה באל אחד. לדעת מרבית הפרשנים, המונח עבודה זרה מתייחס לעבודת אלילים בלבד. קטע התפילה "עלינו לשבח", הנאמר בסוף כל תפילה יהודית, הביא על היהודים שנאה וסבל, רדיפות ועלילות מפני שבנוסח המקורי נאמר "שהם משתחווים להבל וריק" (ישעיהו ל' פסוק ז') "ומתפללים אל אל לא יושיע" (ישעיהו מה', פסוק כ'). שונאי ישראל טענו את מה שאתה בעצם אומר כאן, שקטע התפילה מכוון נגד הנוצרים. למעשה, התפילה הזו התחברה עוד הרבה לפני התפשטות הנצרות. הדעות, באשר למקור התפילה, חלוקות. יש הטוענים שהקטע נאמר עוד ע"י יהושע בן נון והמאחרים מייחסים את הקטע לרב ושמואל, זוג אמוראים (חכמים מתקופת התלמוד) שעמדו בראש הישיבות בסורא ובפומפדיתא (בבבל) עד אמצע המאה השלישית לספירה. גם אם נקבל את התפיסה, שהקטע חובר ע"י רב ושמואל, הרי באותה תקופה הנצרות לא התפשטה לכדי "המון" והדבר סותר את האמור בקטע עצמו "שלא שם חלקנו כהם וגורלנו ככל המונם, שהם משתחווים להבל וריק ומתפללים אל אל לא יושיע". ההמונים באותה עת היו עובדי האלילים. זאת ועוד, אם קטע התפילה חובר ע"י רב ושמואל, הרי שהוא חובר בבבל שם חיו וכיהנו ובבבל עוד לא הכירו את הנוצרים ולא ידעו על הנצרות, אז גם אם אתה מעונין לקלל מישהו, אתה לא הולך לקלל מישהו שאתה כלל לא מכיר... בסוף הקטע הראשון נאמר "וידעת היום והשבת אל לבבך, כי ה' הוא האלוהים בשמים ממעל ועל הארץ מתחת אין עוד". הנוצרים לא ערערו אז, ואינם מערערים היום על "הוא האלוהים", הויכוח בין היהדות לנצרות היה סביב שאלת המשיח. עובדה היא שבאותה תקופה הנצרות הייתה תנועה משיחית בתוך היהדות, ראשוני הנוצרים עוד המשיכו להתפלל בבתי הכנסת עם היהודים לאותו "אלוהים" אז מה הטעם להגיד משפט כזה על מי שממילא משוכנעים ומקבלים את ייחודו של האלוהים? ממתי אתה הולך לשכנע את המשוכנע? הפסוק בסוף הקטע מוכיח שהכוונה הייתה לעובדי אלילים ולהם בלבד. מה עוד שראשוני הנוצרים, עד תחילת המאה הרביעית לספירה, נרדפו בחורמה ע"י שליטי האימפריה הרומית. רק עם התנצרותו של הקיסר קונסטנטינוס הגדול בתחילת המאה הרביעית החלה הנצרות לשגשגש. גם המשך הקטע אינו מצביע שיש רמיזה כל שהיא לנוצרים: "...לתקן עולם במלכות שדי, יכירו וידעו כל יושבי תבל כי המלכות שלך היא, ויקבלו כולם את עול מלכותך..." ניתן לראות גם בקטע הזה שכל הנאמר, נאמר על עובדי האלילים.

Kfir123321

New member
תשובה.

ברמיזה של "עלינו לשבח" שבא היהדות טוענת שבתחילתה מצביעה על הנצרות, תמיד תהיה נתונה במחלוקת. כפי שידוע לך התלמוד הולך על פי "פרדס" , (פשט רמז דרש וסוד), עדיין רבני העולם לא הגיעו להסכמה האם הרמז על הנצרות מוגדר כ"סוד" או כ"רמז" אך לעינייננו,אתה יכול להסיק מסקנות רק בעצמך האם הרמיזה היא כלפיי הנצרות או לא, כי הוכחות חותכות לא תמצא, גם אם התפילה נכתבה לפני הנצרות, וגם אם בראשיתה, אינך יודע מה עבר בראשו של מחבר התפילה, או בראשם (אם מסתכלים על התיאוריה שאולי כמה אנשים כתבו את התפילה). בפשט, התפילה בזה לעובדי האלילים ומשבחת את האל ואת היהודים שעובדים אותו כפי רצונו, אך ברמז\סוד,ניתן להסיק ש"הם משתחווים להבל וריק אל אל לא יושיע" הרי זה מיוחס לנצרות(על פי התפילה). זה שבשלב מאוחר יותר בתפילה יש יחס לעובדי אלילים , זה לא סותר את העובדה שהכוונה של הפשט בתחילת התפילה היא להכריז על היהודים כדת שעובדת את ה' כאל אחד, ולא מתפללים אל אל שלא יושיע אותם באמת, ולפי הסוד, הכוונה היא לישו ולנצרות, אנחנו יכולים להתווכח על זה עד מחר, ותאמין לי שהיו רבנים שהתווכחו על זה עוד מאות שנים לפנינו, השאלה היא במה אתה בוחר להאמין. אגב אני יכול להפנות אותך לדברי חוכמה שכתובים בזוהר, הרי גם על הזוהר יש ויכוח מתי הוא נכתב ועל ידי מי, ישנם סבורים כי לפני 2500 שנה על ידי רבי שמעון בר יוחאי, וישנם סבורים כי לפני 700 שנה. אך גם כך וגם כך, נכתבו דברי חוכמה שקודמים לכל המדענים הגוים שהעולם עשה רעש כאשר הם כביכול מצאו את אותן עובדות מדעיות, לדוגמא: כל ישובא מתגלגלא בעיגולא ככדור (כל הישוב - כלומר, העולם והאנושות שעליו - מתגלגל בעיגול ככדור) אלין לתתא ואלין לעילא (אלה - כלומר, חלקם - מתגוררים למטה, בתחתית הכדור, ואלה למעלה) וכל אינון בריין משניין בחזווייהו משנויא דאוירא, כפום כל אתר ואתר, וקיימין בקיומייהו כשאר בני נשא. (וכל אלה הבריות - המתגוררים בחלקים השונים של הכדור - שונים בחזותם - בצבעם, בקלסתר פניהם, וכדו', - מחמת שינוי מזג האויר, כפי מזג האויר של כל מקום ומקום. אולם עומדים הם כשאר בני אדם). ועל דא אית אתר בישובא (ועל כן יש מקום בעולם) כד נהיר לאלין, חשיך לאלין. לאלין יממא, ולאלין לליא. (כאשר אור לאֵלֶּה, חושך לאלה. לאלה יום, ולאלה לילה) ואית אתר דכוליה יממא, ולא אישתכח ביה ליליא בר בשעתא חדא זעירא. (ויש מקום בעולם שמואר תמיד ולא יימצא בו לילה אלא זמן מועט) וכו'. דהכי כתיב (שכך כתוב) העולם בצורת כדור. ולא כהבנת האנושות אז שהעולם בצורת משטח. ובכל זאת, לא רק בחציו העליון מתגוררים בני אדם, אלא גם בחציו התחתון תגם בני האדם שבמחצית הכדור התחתון קיימים ועומדים (כלומר רגליהם דורכות על אדמת הכדור) כשאר בני האדם שבמחצית העליונה. כח המשיכה,על אף הדמיון והשויון בצורת בני האדם ובמצבם שבשני חלקי הכדור, חזות פניהם, צבעם, וכדו' שונים ממקום למקום (כושים, אדומי העור, צהובי העור וכו'). השוני שבחזות בני האדם במקומות השונים נובע כתוצאה מהבדלי מזג האויר שבין המקומות. בחלק מן העולם, כאשר לאלה יום לאלה לילה, וכשלאלה לילה לאלה יום ויש מקום בעולם שמואר תקופה ארוכה וחשוך זמן קצר. רק תחשוב איך אותו אדם שכתב את הספר הגיע למסקנות האילה, we'll never know. הרי כל מי שלמד יהדות, וגם כל גוי שלמד יהדות, רואה מול העניים שלו שזה נכתב על ידי חז"ל (חכמינו זכרונם לברכה), עוד הרבה לפני שהמדעניים הגדולים מצאו את אותן עובדות, היהדות עצמה סוברת שספר הזוהר נכתב לפני 2500 שנה כאמור,בזמן שהאנושות היתה בטוחה שכדור הארץ הוא משטח, שישנם עמודים שמחזיקים את השמיים,ומתחת למשטח יש פילים שאוחזים אותו כדי שלא יפול. עכשיו, ניתן להפריך הכל, אבל כל מה שאמרתי, כמו שאני יכול להפריך כל תיאוריה על היקום הזה, השאלה מה נראה לך יותר הגיוני. ישנן הרבה נבואות בתנ"ך ורמזים וסודות לגבי העתיד, וחכמי התורה+אנשים שקצת יותר חכמים ממני וממך טוענים כיום שתחילת התפילה עלינו לשבח מרמזת על הנצרות,כך שאין מה להמשיך להתווכח על כך. אולי עם נוצרי אני יכול להתווכח עוד האם תפילה לישו משמעותה היא עבודה לזרה, אבל בגלל שאתה יהודי בוא ואתווכח איתך. ההגדרה של עבודה זרה - כל תפילה וסגידה ליישות,פסל,תמונה,אדם, חפץ- משהו שהוא לא אלוהים הוא בכבודו ועצמו ותורתו הקדושה, נחשב עבודה זרה, וזאת על פי היהדות, ואני מדבר איתך בתור אדם יהודי כי לנוצרים זה נראה אחרת. תלך לכל רב ורב במדינת ישראל ובעולם ותשאל אותו האם תפילה לישו על פי היהדות היא עבודה זרה, ולא רק על פי היהדות אלא לפי התורה, רק עצם המחשבה על מה יקרה אם רשות הרבנים הארצית תשמע על זה שהוא איכשהו הטיל ספק תגרום לו להגיד לך כן. ואגב, איננו יודע מאיכן הקרצת את זה שרוב הפרשנים סבורים כי עבודה זרה היא עבודה לפסלי אלילים, טעות בידך אחי היהודי :), אני שוב אציין, סגידה למשהו שאינו אלוהים = עבודה זרה, וזאת על פי היהדות, ואני מדבר איתך על זה כי אתה יהודי. עם נוצרי כבר אין לי מה לדבר על זה בגלל שדרך חייו שונה לגמרי משלי וכל הקו מחשבה שלו סותר את שלנו היהודים, על כן אתעניין להמשיך להתווכח איתך על הנושא ברשותך.

Kfir123321

New member
שוב מצטער על כך שרשמתי "ישו" ולא מצליח לשנות

את הטקסט, אני פשוט שלחתי את הטקסט לפני שקראתי את ההודעות מתחתיי, אני לא התכוונתי ואני מבטיח שפעם הבאה ב100 אחוז ארשום "ישוע", תפתחו איתי דף חדש בקטע הזה :}, מצטער פשוט שכחתי לגמריי על כך שצריך לרשום את אותו השם עם "ע", עברו כמה שעות מאז שקראתי את זה ואני גם אחרי כמה בירות טובות :) אז סורי

זה לא המקום לויכוח כזה

לפני שאתה בא להתווכח בפורום כה מכובד, ראוי שתדאג לא להיות אחרי "...כמה בירות טובות..." כי נראה שהן משפיעות עליך ולא לטובה. מלבד זאת, אתה יכול לשלול דעות אחרות אך לא לזלזל בהן. למשפטים כמו "איננו יודע מאיכן הקרצת את זה שרוב הפרשנים סבורים..." אין טעם לענות כלל כי אני בטח "לא מקריץ" דברים כהגדרתך, קצת תרבות דיבור לא תזיק לך. (אגב, בעברית אומרים "מהיכן" ולא "מאיכן" או שגם זה בהשפעת הבירה?). בשל הכבוד הרב שאני רוחש למשתתפי הפורום הזה ולמנהלת הנכבדה, לא אכנס איתך כאן לויכוח. מה עוד שעיקר הויכוח ביננו יהיה על יהדות ואין לזה מקום בפורום המכובד הזה. אם תרצה, אתה מוזמן לפנות במסר ואענה לך ברצון.

salt of earth

New member
היי כפיר

חייבת כמה הערות קטנות כי אני חייבת לזוז למפגש בכנסייה
ואחרי שאחזור אגיב לך באריכות 1- אין זרמים נוצריים שאומרים שישוע הוא בנו הפיזי של אלוהים (עדי ה' אינם נחשבים על ידנו כנוצרים) 2- המהות של אלוהים מתבטאת בשילוש הקדוש שהוא האב, הבן ורוח הקודש (הבן=ישוע) והאב, הבן רוח הקודש זה יישות אחת. זה בעצם תיקון למה שאמרת שאלוהים וישוע זה יישות אחת. 3- לגבי העם היהודי- אז אנחנו מאמינים כי כולם חטאו וכולם צריכים ישועה, אין אף אחד שהוא צדיק ולכן הברית לא נלקחה מעם חוטא לעם לא חוטא כי אין אף אחד שהוא לא חוטא. מי שמקבל את העובדה שהוא חוטא ומקבל את הישועה ע"י האמונה בישוע נוושע- אם תרצה לקרוא לזה נכנס בברית עם אלוהים אז אפשר. אבל ברית כזו נועדה בשביל כולם. כי ישוע אמר אני לא באתי בשביל הצדיקים אלא בשביל החוטאים. 4- לגבי הסוגייה של העם הנבחר אז הכנסייה הקתולית (כותבים כך
) מאמינה כי העם היהודי הוא העם שאלוהים בחר שדרכו הוא יעביר את המסרים שלו לעולם, וזה אגב אתה יכול לקרוא במסמך נוסטרא אטיטה (חפש בגוגל) על הקשר בין הנוצרים ליהודים. 5- אלוהים לא פירק את הברית עם אף אחד, אנחנו מאמינים כי העם התרחק מאלוהים בגלל החטאים שלו ולכן זה העם שלמרות הנאמוס המשיך לחטוא ולכן הבעיה היא באנשים שהם מתפתים מהר ולא חלילה באלוהים. 6- ישוע אמר שהוא לא בא לבטל את הנאמוס אלא להשלים את הנאמוס, ברגע שבא המושיע שהוא הדבר המושלם אז לא היה צורך במצוות כדי לחנך את העם. זה כמו שאתה מאכיל ילד חלב בעודו יונק אבל כשהוא גדל אז עובר למזון שמתאים לו, וכך בעצם מוסבר הקשר בין הברית החדשה לברית הישנה באיגרות. כך זה בקצרה, אני ממש חייבת לזוז. ואני עוד ארחיב על הפרסונות, מהות אלוהים בתפיסה הנוצרית, הקטע על הישועה, והקשר בין הברית הישנה והחדשה ואיך אנחנו מאמינים כי ישוע השלים את הברית הישנה אחרי שאחזור.

ד ר א ל

New member
מעוניין להגיב לדבריך

היי כפיר. בתור אדם לא דתי אני חושב שהמצוות בכל דת אינן רצונו של אלהים , אלא פרשנות כזו או אחרת של בני אנוש שמפרשים לפי דרכם. לפי דעתי רצונו של אלהים שנהיה מאושרים. בקשר לעניין היהודי, אני חושב שההתחלה היתה מצויינת.. ואני מתכוון למשה רבנו וליורשו יהשוע בן נון.. ולאחר לכתם התחילה סטייה .. שהלכה והעמיקה עד שישוע הגיע לתקן. כיום הסטייה של הנצרות היא אותה סטייה כמו שהיתה אצל היהדות (סטייה שהלכה והעמיקה). הנוצרים בנושא הסטיה מדרך האמת של ישוע אינם שונים כל כך מהיהודים. כמובן שבמשך השנים היו בני אדם שבחסד אלהים נפקחו עיניהם לאור האלהים והדריכו את אלה שחפצו בכך. אותם אנשים מעטים היו ולבטח לא השפיעו על הרוב הסומא. כל זאת דעתי האישית. אנו בישראל בימינו אלה זכינו לאדם פקוח עיניים שבא לתקן. אשרי מי שזכה להגשים דבריו.

Kfir123321

New member
היי ד ר א ל

אמרת שאתה יהודי.... ואני מאוד מקווה שאתה לא התכוונת למה שאמרת במשפט האחרון שלך. אולי לא הבנתי נכון, אבל אתה טוען שישו הוא אכן המשיח של העולם, אני מדבר אליך בתור יהודי עכשיו, אם הנושא מעניין אותך אז לך תלמד על אודות הנצרות ואודות היהדות. זה באמת נראה לי ממש נורא שיהודי אומר שישו זה סיפור אמת(אם הבנתי נכון מדבריך), (אה והנוצרים אל תעלבו, אתם יכולים להבין אותי, זה כמו שעכשיו מישהו מהמשפחה שלכם יתגייר). גבר, אני לא יודע מי אתה ומאיפה אתה - אבל תלך ותבדוק את האמת, אני באמת לא מאמין ששמעתי יהודי אומר דבר כזה :} (טוב זה מסביר את זה שהוא בכלל נמצא בפורום כאן)

ד ר א ל

New member
במשפט האחרון התכוונתי לאדם חי בינינו

ולא התכוונתי לישוע שחי בליבנו.

salt of earth

New member
אז אני ממשיכה ../images/Emo9.gif

1- קודם כל מקווה שהבהרנו את מושג בן אלוהים כאשר מתייחסים לישוע. 2- לגבי תפיסת מהות אלוהים בנצרות ראה את ההסבר הזה: אנחנו מדברים כאן על הפרסונות (اقانيم) או במילה הסריאנית "אקאנים" ואב, הבן ורוח הקודש מהווים 3 פרסונות, האב הוא אלוהים, הבן הוא אלוהים ורוח הקודש הוא אלוהים (אך האב אינו הבן והבן אינו רוח הקודש). כלומר זה אלוהים אחד, מהות אחת, יישות (كيان) אחת, אלוהות (لاهوت) אחת. 3 פרסונות אשר מאחודים אך בלי ערבוב ולכל אחד יש את הייחוד שלו מבלי שיהיו נפרדים, וכל פרסונה היא נצחית (קיימת מאז ומתמיד), אינה מוגבלת לא במקום ולא בזמן, הכל יכול וכל השלטון לה כי הפרסונות זאת מהות אחת. המילה "אקאנים" שמקורה היא סריאנית (המבטא הארמי-נוצרי) היא המילה היחידה אשר מבטאת את המשמעות של ייחודיות כל פרסונה מבלי הפרדה או עצמאות אחת מהשנייה ולא מדובר על מרכיבים לאלוהים חלילה. ההתגלות של אלוהים בדבר המופלא שנקרא השילוש הקדוש אמנם קשה להבנה למוח האנושי אך הוא אפשרי כי היא מייצגת תכונות (תרגום לא משהו) וזה היה קיים מאז ומעד אך אלוהים בחר לגלות את הסוד המופלא הזה בבוא הזמן המתאים... לגבי הייחודיות של הפרסונות (تميز الأقانيم) הנצרות מאמינה כי 3 האקאנים מתאחדים במהות ובאלוהות ולכל פרסונה שלמה מכילה את האלוהות אך באותו העת כל פרסונה היא ייחודית אך לא נפרדת. כלומר לכל פרסונה יש מעשים אי אפשר לשייך לשאר הפרסונות כלומר יש יחודיות ואיחוד אך אין ערבוב ולכן לא ניתן לומר כי האב הוא הבן או הבן הוא האב למרות שהאב והבן ורוח הקודש זה אחד. 3- לעניין הקשר בין הברית הישנה לחדשה לפי האמונה הנוצרית: ישוע הביא לנו את מסר הגאולה ועל כן כל אחד שמאמין במסר הגאולה של ישוע יזכה למלכות השמיים. ישוע השלים את דברי נביאי ישראל שהרי אנחנו הנוצרים מאמינים כי אלוהים תמיד רצה לגלות את המהות שלו (يظهر نفسه) בפני בני האנוש ולכן הוא שלח את נביאי ישראל לעשות את המשימה הזאת ואנו מאמינים כי כמו שהברית הישנה והברית החדשה הן חלק מהמסע אל הגאולה (مسيرة الخلاص) וכל פעם הייתה תחנה במסע הזה שבו אלוהים היה מתגלה את עצמו לעולם ועושה ברית עם האדם אותה ברית שהאדם היה מפר ואז שוב פעם אלוהים מרוב אהבתו לנו היה מקיים עוד ברית עם האדם. וכך זה היה עם נביאי ישראל שהעבירו את המסר של אלוהים לעולם וזה הסתיים בישוע אשר יבוא שנית באחרית הימים. למה היה צורך להשלים? אנו מאמינים כי אלוהים התייחס לאנושות כמי שמנסים ללמד משהו לילד קטן, אנחנו קודם כל מלמדים אותם את האותיות ואח"כ מתקדמים לפי היכולת השכלית שלהם להבין ואחרי שהילד גדל אנחנו מעמיקים מה שהוא למד באופן שטחי. וכך מדמים את התהליך בין הברית הישנה לברית החדשה. שאלוהים כל פעם היה מעמיק את הידע על עצמו ולכן השילוש הקדוש לא הוזכר במפורש בברית הישנה אלא נרמז לו והוא התגלה לנו בבירור בברית החדשה. 4- לגבי הטענה שלך כאילו שאנחנו טוענים שאלוהים הפר את ההבטחה שלו- אז אני הסברתי בתגובה הקודמת כי בשום פנים ואופן אנחנו לא טוענים דבר כזה, אלוהים לא מפר את ההבטחות שלו אלא שבני האדם הפרו את ההסכמים עם אלוהים. וההוכחה הגדולה ביותר זה שישוע עצמו קיים את מצוות הנאמוס אבל
אנחנו מאמינים כי המצוות והנאמוס היו כרמז לישוע, בעצם כתחנה מקדימה וכאשר הגיע הדבר המושלם הלא הוא ישוע אז הוא השלים את הכל במותו על הצלב.
לגבי המצוות של הנאמוס שכללו 5 סוגים של קורבנות שאנו מאמינים שהם היו פריפרזה על הקורבן של ישוע במעשה הכפירה. "ויבט אל-ישוע והוא מתהלך ויאמר הנה שה האלהים: " (יוחנן א 36) אבל הקורבנות לא היו מספיקות כדי למחוק את החטאים אלא כדי להסתיר אותם ולכן כאשר הגיע האדם שנרמז לו בברית הישנה הרמז כבר הפך להיות לא תקף. זה כמו צ'ק שמפקידים בבנק וכאשר פודים את הצ'ק אז הצ'ק כבר לא תקף כי הוא הושלם. ויש לזכור כי בברית החדשה כאשר ישוע אמר על הצלב "זה הושלם" נפלה החומה בבית המקדש וזה מראה כי נפלה החומה שהייתה קיימת בין אלוהים לבין האדם.

salt of earth

New member
ציטוטים והמשך

כולם צריכים להיגאל: רומנים, יהודים, יוונים ופגאנים וזה בדיוק מבהיר הקדוש פאולוס באיגרת לרומאיים. << ג אם כן מה-הוא יתרון היהודי ומה-היא תועלת המילה: 2 הרבה מכל-פנים תחלתו שבידם הפקדו דברי אלהים: 3 ואם-מקצתם לא האמינו מה-בכך היבטל חסרון אמונתם את-אמונת אלהים: 4 חלילה אבל האל הוא הנאמן וכל-האדם כזב ככתוב למען תצדק בדברך תזכה בשפטך: 5 ואם-עולתנו תודיע את-צדקת האלהים מה-נאמר היש-עול באלהים המשלח חרון אפו כדבר בני-אדם אני מדבר: 6 חלילה שאם-כן איך ישפט האלהים את-העולם: 7 כי אם-בכזבי תרבה ותפרץ אמתו של אלהים לתהלה לו למה אשפט עוד כחוטא: 8 ולמה לא נעשה כדבר מחרפינו ומוציאי דבה עלינו כאלו אמרים אנחנו נעשה הרע למען יבא הטוב אלה הם אשר עליהם יבא דינם בצדק: 9 ועתה מה היש-לנו מעלה יתרה לא במאומה כבר הוכחנו שגם-היהודים גם-היונים כלם תחת החטא: 10 ככתוב אין צדיק אין גם-אחד>> אז –לפי האמונה של הגאולה- כולם חייבים להיגאל אפילו היהודים. ולכן לא מדובר על הפרת ההבטחה של אלוהים לעם היהודי ואנו מאמינים כי הארץ המובטחת היא מלכות השמיים. אני מצטטת כמה קטעים מהאיגרת של פאולוס לעבריים. << האלהים אשר-דבר מקדם פעמים רבות ובפנים שנים אל-אבתינו ביד הנביאים דבר אלינו באחרית הימים האלה ביד בנו: 2 אשר-שמו ליורש כל וגם-עשה בידו את-העולמות: 3 והוא זהר כבודו וצלם עצמותו ונושא כל בדבר גבורתו ואחרי טהרו אתנו בנפשו מחטאתינו ישב לימין הגדלה במרומים: 4 ויגדל מאד מן-המלאכים כאשר השם אשר נחלו יקר הוא מאשר להם>> ובאיגרת של הגלטיים (פרק ג 19): << אם-כן-התורה מה-היא מפני הפשעים נוספה עד כי-יבוא הזרע אשר-לו ההבטחה והיא ערוכה על-ידי המלאכים וביד מתוך: 20 ואין מתויך לאחד אבל האלהים הוא אחד: 21 ועתה המבטלת התורה את-הבטחות האלהים חלילה כי אלו נתנה תורה שבכחה להחיות אז באמת היתה הצדקה על-ידי התורה: 22 אבל הכתוב הסגיר את-הכל ביד החטא למען תנתן ההבטחה אל-המאמינים באמונת ישוע המשיח: 23 ולפני בוא האמונה שמורים וסגורים היינו תחת התורה אלי האמונה העתידה להגלות: 24 ובכן התורה היתה אמנת אותנו למשיח למען נצדק באמונה: 25 אבל עתה אחרי אשר באה האמונה איננו עוד תחת יד האמן: 26 כי-אתם כלכם בני אלהים על-ידי האמונה במשיח ישוע: 27 כי כלכם אשר למשיח נטבלתם לבשתם את-המשיח: 28 ואין עוד יהודי ולא יוני אין עבד ולא בן-חורין אין זכר ולא נקבה כי כלכם אחד אתם במשיח ישוע: 29 ואם-למשיח אתם הנכם זרע אברהם ויורשים כפי ההבטחה:>> 5- ישוע אמר כי לא בא לסתור אלא להשלים ישוע לא שינה שום דבר, ואף אמר שהשמיים והארץ ייעלמו ושום אות מדברי האל לא ייעלמו. זה מתוך הפירוש שמסביר איך אנו רואים שישוע השלים את התורה ולא סתר אותה. ישוע המשיח בא להשלים את התורה ואת נבואות הנביאים בדרכים שונות: 1- הנבואות התממשו בו. "במעשים שלו הוא השלים את נבואות הנביאים" 2- הוא השלים את התורה בכך שהוא חי לפיה מבלי לשבור אף אחת. 3- הוא השלים את התורה דרכינו. הוא התגבר על החטא של הגוף כדי שתמשיך את התורה לא לפי הגוף אלא לפי הרוח. ומה שהתורה לא יכלה להשלים במילים הוא הושלמה באמונה ולכן הוא אומר לא באתי לבטל אלא להשלים. 4- הוא השלים את התורה במצוות שלו. התורה אומרת אסור להרוג והוא אמר שלא רק אסור להרוג אלא גם אסור לכעוס וכך הוא קיבע יותר את המצווה הזאת. [יוחנן פי הזהב] לסיכום, אנחנו מאמינים כי היו הרבה נבואות על בואו של ישוע המשיח ובבואו של ישוע הוא השלים את התורה ובכך כבר לא היה צורך בכל המצוות כדי להיגאל כי ישוע לקח את החטאים שלנו, ועל הצלב הוא אמר "זה הושלם
" משמעת שהתורה הושלמה לעניין הקמת המתים מהחיים אז אנחנו אומרים כי ישוע בביאה השנייה יחזור והוא ידון את העולם וינצח את כוחות הרשע ובכך תהיה מלכות השמיים שולטת ביחד עם המאמינים בו והוא יקים את המתים מהקבר.

salt of earth

New member
כמה עצות כדי שזה יהיה דיון על רמה

1- כבר כתבת כמה הודעות שבהם רשמת "ישו" במקום "ישוע" אני מבקשת ממך אם אתה רגיל לרשום את השם כך אז לפחות לפני שאתה שולח את הטקסט תשים את זה בוורד תקליק של האפשרות של replace והוא יחליף אוטומטית כל שם בשם "ישוע" 2- מצד אחד אתה משתמש בגיאומטריה שאנחנו לא מאמינים בה אבל ניחא (אגב השם זה ישוע אז התיאוריה שלך על הריק היא לא נכונה
), מצד שני אתה טוען לכל מיני משלים עם החשיבה הנאצית או אנשים שמאמינים שהם ספיידרמן ומצפה שלא ניפגע מזה- עכשיו זה ממש שטויות. אנחנו בכתיבה שלנו מכבדים אותך ומכבדים את הדעות שלך אבל לא נסבול זלזול באמונתנו - ולרוב זה זלזול שנובע מאי ידיעות שלך בתחום הנצרות כמו הטענה שאנחנו מאמינים כי אלוהים הפר את ההבטחות שלו וכו'. 3- וזהו בעיקרון- שנינו באים מרקע שונה ועם אמונות שונות אבל הדיון הזה יכול להיות פורה ומעניין רק אם כל צד מכבד את הצד השני

למעלה