תשובה.
ברמיזה של "עלינו לשבח" שבא היהדות טוענת שבתחילתה מצביעה על הנצרות, תמיד תהיה נתונה במחלוקת. כפי שידוע לך התלמוד הולך על פי "פרדס" , (פשט רמז דרש וסוד), עדיין רבני העולם לא הגיעו להסכמה האם הרמז על הנצרות מוגדר כ"סוד" או כ"רמז" אך לעינייננו,אתה יכול להסיק מסקנות רק בעצמך האם הרמיזה היא כלפיי הנצרות או לא, כי הוכחות חותכות לא תמצא, גם אם התפילה נכתבה לפני הנצרות, וגם אם בראשיתה, אינך יודע מה עבר בראשו של מחבר התפילה, או בראשם (אם מסתכלים על התיאוריה שאולי כמה אנשים כתבו את התפילה). בפשט, התפילה בזה לעובדי האלילים ומשבחת את האל ואת היהודים שעובדים אותו כפי רצונו, אך ברמז\סוד,ניתן להסיק ש"הם משתחווים להבל וריק אל אל לא יושיע" הרי זה מיוחס לנצרות(על פי התפילה). זה שבשלב מאוחר יותר בתפילה יש יחס לעובדי אלילים , זה לא סותר את העובדה שהכוונה של הפשט בתחילת התפילה היא להכריז על היהודים כדת שעובדת את ה' כאל אחד, ולא מתפללים אל אל שלא יושיע אותם באמת, ולפי הסוד, הכוונה היא לישו ולנצרות, אנחנו יכולים להתווכח על זה עד מחר, ותאמין לי שהיו רבנים שהתווכחו על זה עוד מאות שנים לפנינו, השאלה היא במה אתה בוחר להאמין. אגב אני יכול להפנות אותך לדברי חוכמה שכתובים בזוהר, הרי גם על הזוהר יש ויכוח מתי הוא נכתב ועל ידי מי, ישנם סבורים כי לפני 2500 שנה על ידי רבי שמעון בר יוחאי, וישנם סבורים כי לפני 700 שנה. אך גם כך וגם כך, נכתבו דברי חוכמה שקודמים לכל המדענים הגוים שהעולם עשה רעש כאשר הם כביכול מצאו את אותן עובדות מדעיות, לדוגמא: כל ישובא מתגלגלא בעיגולא ככדור (כל הישוב - כלומר, העולם והאנושות שעליו - מתגלגל בעיגול ככדור) אלין לתתא ואלין לעילא (אלה - כלומר, חלקם - מתגוררים למטה, בתחתית הכדור, ואלה למעלה) וכל אינון בריין משניין בחזווייהו משנויא דאוירא, כפום כל אתר ואתר, וקיימין בקיומייהו כשאר בני נשא. (וכל אלה הבריות - המתגוררים בחלקים השונים של הכדור - שונים בחזותם - בצבעם, בקלסתר פניהם, וכדו', - מחמת שינוי מזג האויר, כפי מזג האויר של כל מקום ומקום. אולם עומדים הם כשאר בני אדם). ועל דא אית אתר בישובא (ועל כן יש מקום בעולם) כד נהיר לאלין, חשיך לאלין. לאלין יממא, ולאלין לליא. (כאשר אור לאֵלֶּה, חושך לאלה. לאלה יום, ולאלה לילה) ואית אתר דכוליה יממא, ולא אישתכח ביה ליליא בר בשעתא חדא זעירא. (ויש מקום בעולם שמואר תמיד ולא יימצא בו לילה אלא זמן מועט) וכו'. דהכי כתיב (שכך כתוב) העולם בצורת כדור. ולא כהבנת האנושות אז שהעולם בצורת משטח. ובכל זאת, לא רק בחציו העליון מתגוררים בני אדם, אלא גם בחציו התחתון תגם בני האדם שבמחצית הכדור התחתון קיימים ועומדים (כלומר רגליהם דורכות על אדמת הכדור) כשאר בני האדם שבמחצית העליונה. כח המשיכה,על אף הדמיון והשויון בצורת בני האדם ובמצבם שבשני חלקי הכדור, חזות פניהם, צבעם, וכדו' שונים ממקום למקום (כושים, אדומי העור, צהובי העור וכו'). השוני שבחזות בני האדם במקומות השונים נובע כתוצאה מהבדלי מזג האויר שבין המקומות. בחלק מן העולם, כאשר לאלה יום לאלה לילה, וכשלאלה לילה לאלה יום ויש מקום בעולם שמואר תקופה ארוכה וחשוך זמן קצר. רק תחשוב איך אותו אדם שכתב את הספר הגיע למסקנות האילה, we'll never know. הרי כל מי שלמד יהדות, וגם כל גוי שלמד יהדות, רואה מול העניים שלו שזה נכתב על ידי חז"ל (חכמינו זכרונם לברכה), עוד הרבה לפני שהמדעניים הגדולים מצאו את אותן עובדות, היהדות עצמה סוברת שספר הזוהר נכתב לפני 2500 שנה כאמור,בזמן שהאנושות היתה בטוחה שכדור הארץ הוא משטח, שישנם עמודים שמחזיקים את השמיים,ומתחת למשטח יש פילים שאוחזים אותו כדי שלא יפול. עכשיו, ניתן להפריך הכל, אבל כל מה שאמרתי, כמו שאני יכול להפריך כל תיאוריה על היקום הזה, השאלה מה נראה לך יותר הגיוני. ישנן הרבה נבואות בתנ"ך ורמזים וסודות לגבי העתיד, וחכמי התורה+אנשים שקצת יותר חכמים ממני וממך טוענים כיום שתחילת התפילה עלינו לשבח מרמזת על הנצרות,כך שאין מה להמשיך להתווכח על כך. אולי עם נוצרי אני יכול להתווכח עוד האם תפילה לישו משמעותה היא עבודה לזרה, אבל בגלל שאתה יהודי בוא ואתווכח איתך. ההגדרה של עבודה זרה - כל תפילה וסגידה ליישות,פסל,תמונה,אדם, חפץ- משהו שהוא לא אלוהים הוא בכבודו ועצמו ותורתו הקדושה, נחשב עבודה זרה, וזאת על פי היהדות, ואני מדבר איתך בתור אדם יהודי כי לנוצרים זה נראה אחרת. תלך לכל רב ורב במדינת ישראל ובעולם ותשאל אותו האם תפילה לישו על פי היהדות היא עבודה זרה, ולא רק על פי היהדות אלא לפי התורה, רק עצם המחשבה על מה יקרה אם רשות הרבנים הארצית תשמע על זה שהוא איכשהו הטיל ספק תגרום לו להגיד לך כן. ואגב, איננו יודע מאיכן הקרצת את זה שרוב הפרשנים סבורים כי עבודה זרה היא עבודה לפסלי אלילים, טעות בידך אחי היהודי

, אני שוב אציין, סגידה למשהו שאינו אלוהים = עבודה זרה, וזאת על פי היהדות, ואני מדבר איתך על זה כי אתה יהודי. עם נוצרי כבר אין לי מה לדבר על זה בגלל שדרך חייו שונה לגמרי משלי וכל הקו מחשבה שלו סותר את שלנו היהודים, על כן אתעניין להמשיך להתווכח איתך על הנושא ברשותך.