יש לי שאלה...

Kfir123321

New member
תשובה אליך :)

שוב סליחה על כך פעם שכתבתי "ישו" ולא ישוע, אך לצערי לא קראת את הנכתב, אני רשמתי עוד מההתחלה באותו האשקול שאני לא מתכוון למשול רעות על הנצרות, אלא מתכוון למשול בהקצנה על כך שכמו שאדם יהודי יכול להיות נאצי, כך הוא גם יכול להתרשם מהנצרות ולהתפעל, והכוונה היא לא להעליב, והכוונה היא גם לא לכך שאין שום סיכוי לכך שיהודים יתנצרו בגלל שהם מתפעלים מהברית החדשה, הכוונה היתה לכך שהתנצרות מרצון כמעט ואינה מתחולל אצל היהודים, למרות שגם אצלי במשפחה שני האחים של סבתא שלי התנצרו, אבל רק בגלל שהם היו בבית נוצרי, ואותו הבית לא הסכים להציל אותם מהנאצים אלא אם כן הם לא יתנצרו. הסיבה למשלים הללו היא כדי להפריך את הטענה של דראל שאמר שיש הרבה יהודים שמקבלים רושם מהברית החדשה, וזה לא משנה למה, בכל מקרה כל יהודי חונך להאמין בדת שלו. ועכשיו , כל הדברים שרשמת אני כבר יודע חמדתי :), אני מכיר את הרשימות הללו,הדבר היחיד שלא הבנתי היא המשמעות לכך שאת טוענת שישוע ואלוהים זה שניים מתוך המשולש הקדושה, והם אולי לא נחשבים כ"אחד" אח יש להתייחס אליהם כך, כי כביכול ישוע הוא התגלמות אלוהים, אז יפה, הצלחת להוכיח לי שהדת שלך לא סותרת את עצמה (על פיה כמובן). אבל עדיין לפי היהדות, שכמובן לא מאמינה בברית החדשה ובישוע, סגידה לישוע משמעותה היא עבודה זרה ולא משנה כמה תסבירי לפי דעתנו זה ככה, אבל זאת דעתנו את מבינה?אנחנו זה לא אתם. אני פשוט לא הבנתי איך דת כל כך ענקית מסוגלת לסתור את עצמה ומשהו היה נראה לי חשוד בדבר, ועל כן, ענית לי על השאלה כהלכה. אך עדיין יש סטירה, אתם טוענים שישוע הוא המשיך על פי התורה המשיח של היהודים, ועל כך אפשר להתווכח רבות :), מכיוון שישוע איננו המשיח לפי התורה, או יותר נכון בשביל הפורום הזה - לפי היהדות :}, אם יש לך טענה גורפת את מוזמנת לרשום אותה

ד ר א ל

New member
היהודים לפני כ2000 שנה העדיפו את מות האלהים

על פני גאולתם. והיהודים של היום לא כל כך שונים מהיהודים של פעם, אולי למעט זכר התשלום ששילמו אבותינו על חטא הריגת האלהים, תשלום במשך 2000 שנה, ואתה יודע את ההיסטוריה של עם ישראל, כולל כמובן את מות ששת המליונים לאחרונה. הטענה שעבודת ישוע היא עבודת אלילים היא טענה מגוחכת כשמבינים שישוע הוא אלהים שהתאנש ולבש בשר. כשאדם נוצרי פונה לישוע זה כאילו הוא פונה לאלהים אין הבדל. אתה בוודאי מכיר את הפסוק מתהילים: "אני אמרתי אלהים אתם..." הכל זה אלהים.. אלהים אינסוף הוא. אתה, אני, אלהים. רק בהבדל אחד מישוע, אנחנו לא מודעים לעצמנו כאלהים. חיים באשליית הקיום בבשר. אבל האמת היא שהמציאות שאתה רואה וחש, אינה המציאות האמיתית. כולנו עדיין סומים בחשיכה (סומא=עיוור) ברגע שתפקחנה עינינו לאור האלהים נדע את המציאות האמיתית. אך לא דייקתי לא כולנו סומים בחשיכה, בוודאי קיימים כמה אנשים שעיניהם פקוחות. אני מביא מדי פעם דברים של אדם פקוח עיניים. מצד שני אני לא חזק בהסברים. אולי כל זה מבלבל מאד. אם פעם אצליח לארגן את כל העניין הזה למשהו סביר, זה יהיה נחמד :)

Kfir123321

New member
ד ר א ל היקר!

אני מעריץ את טון הדיבור הסובלני שלך , אך לצערי יש לך טעות לוגית בתור יהודי. בוא נעזוב שניה את הדת שלי ושלך ואני אסביר לך את זה בפשטות. מבחינת היהודים - ישוע לא היה התגלמות אלוהים ולא היה לו שום קשר רוחני עם אלוהים מאשר לבן אדם אחר, ומבחינתם הוא נצלב בסך הכל כיהודי חכם מאוד שעשה רפורמה על היהדות עצמה, מכאן אתה יכול להסיק שלפי עקרונות היהדות סגידה לישו היא עבודה זרה לכל דבר. מבחינת הנוצרים - אין זו עבודה זרה כי כאשר הם מתפללים אל ישוע הם לא מורידים את כבוד האל, מכיוון שהם מתפללים לקודש הקודשים שהוא הקדוש ברוך הוא. וכמו שאמרתי לקודם שסתר אותי, אתה יכול להתווכח על העיקרון האם הסגידה לישו היא עבודה זרה עד מחר, אבל לפי היהדות אני חותם לך כאן ועכשיו שזוהי עבודה זרה, ואם יש לך קושיות לגבי הנושא בכל מקרה, לך ושאל את הרב הקרוב לביתך. ועוד פעם, כך זה לפי היהדות, לפי הנצרות הם לא מאמינים שזוהי עבודה זרה. השאלה היא מה אתה בוחר להאמין, ולהבין.

ד ר א ל

New member
דעתי היא שהיהדות טעתה לפני כ2000 שנה..

וטועה גם היום. רק נזכור את דבריו של ישוע שאמר "הישועה מן היהודים היא". דעתי האישית היא שגם הנצרות היום כדת טועה. כמוה כאסלאם. אך דבריו של ישוע ישארו לנצח כדברי האלהים.

salt of earth

New member
אוקיי

כמה הערות בסוף של דבר
1- זה פורום נצרות ולכן אנחנו מתייחסים לאמונה הנוצרית. זה שאחרי שהסברתי לך שאנחנו משתחווים רק לאלוהים אתה מתעקש להגיד שאנחנו עושים עבודה זרה זה גם מגוחך ודו שיח של פרושים. זה שהיהודים לא מאמינים בברית החדשה אנחנו יודעים כבר, אבל הקביעה שהנצרות בעינם היא עבודה זרה היא לא נכונה, שהרי מה לעשות הנצרות מבוססת על הברית החדשה והישנה, להזכיר לך גם כי הרמב"ם לא מאמין בספר של דת אחרת אבל בכל זאת הייתה לו קביעה (די חיובית) לגביה <אני בכוונה לא מזכירה את דת הזו שכולנו יודעים כדי לא לפתוח בפורום ויכוח בין הדתות אשר מנוגד לתקנון> 2- לפי האמונה שלנו, והקריאה שלנו בברית הישנה ישוע מימש את הנבואות שהיו על המשיח, אכן אפשר להתווכח רבות על כך אבל כפי שאתה מאמין כי הברית הישנה זה דבר אלוהים ויהי מה שיהי (הרי אבן היסוד של מחשבה היא אמונה) אנחנו מאמינים כי הברית הישנה והברית החדשה הם דברי אלוהים ולכן לאלמנט האמונה יש תפקיד חשוב. אני יכולה לפרט לך איזה נבואות ישוע מימש ואיך הוא השלים. 3- לגבי היהודים שמתנצרים אז תתפלא כי השליחים הראשונים שהפיצו את הבשורה היו יהודים
פיטרוס, פאולוס, מתי, יוחנן כולם היו יהודים. כמו כן ישנם הרבה כמרים שהם ממוצא יהודי, ועוד לא הזכרתי את היהודים המשיחיים. אבל זה לא ענייני להתחיל להביא לדיון מי התנצר ומי התגייר, כי אנשים ממירים את דתם בגלל סיבות שונות. לקבל אזרחות, להתחתן, לשרוד, וגם ממירים את דתם בגלל שהם האמינו ובגלל שאלוהים נגע בלבם. 4- אני מאוד מאוד שמחה שאתה מכיר כבר את הרשימות שכתבתי
כי בהתחלה הראית ממש בורות ביחס לאמונה הנוצרית
אז או שאתה חרשן לא קטן או שאתה לא בדיוק קראת
אז לסכם? אנחנו הנוצרים מאמינים במהות אלוהים שהתגלתה בשילוש הקדוש, וכי ישוע הוא המשיח שמימש את הנבואות של הברית הישנה והתגלם בגוף של אדם כדי להביא את הגאולה לעמים בצליבה שלו על הצלב. וכי הוא יחזור באחרית הימים ויידון את העולם וישלוט עם המאמינים שלו ויקים את המתים מהקבר. אנחנו מאמינים בכך בגלל הברית החדשה אשר רושמת את פועלו ואת נסיו ואת מעשיו ואמירותיו של ישוע, בגלל האיגרות שבהם השליחים הפיצו את הבשורה והכי עיקר בגלל רוח הקודש (רוח אלוהים) שנחתה עלינו בעת ההטבלה והיא מדריכה אותנו לאמונה, וגם בגלל הנבואות שהיו בברית הישנה על ישוע המשיח ובבוא הוא מימש את כל הנבואות והשלים את הנאמוס. אתם היהודים לא מאמינים בברית החדשה, ולכן לא מאמינים שישוע הוא המשיח. לכן כל שפיטה שתהיה על הנוצרים היא שהם עובדים עבודה זרה
(כמובן שהסיכום לקוח מדבריך ואינו מתיימר לייצג את העמדה שלי על העמדה של היהדות) עד כה בסדר? אז לי נראה כי הדיון מיצה את עצמו כי ברור שלא תהיה הסכמה
אלא אם כן תרצה לשאול עוד שאלות על הנצרות ואנחנו נמשיך לענות לך בשמחה

Kfir123321

New member
אכן.

הוויכוח לגבי מי צודק ומי לא יכול להמשך עד חג המולד הבא :} ועל כן, עדיף שנפסיק, איש איש באמונתו יחיה. (חוץ מאחת שרמזה על כך שאם אני לא רוצה להיות משופד בעולם הבא אז אני צריך להתנצר ולהאמין בישוע), אבל לא נורא אני סולח לכל אדם
) אז סגרנו שלא מתווכחים על מה היא האמת? מקובל עליי : ). אבל יש לי אינפרמציה שאולי תעניין אותך, לא רציתי להגיד זאת קודם אבל אני מרגיש שאני חייב , חדשות שיעניינו אותך. אכן ישנם נוצרים (בעיקר ממדינות חבר העמים), שמאמינים שישוע היה בנו הפיזי של אלוהים, בת זוגתי היא נוצריה(למרות שנפרדתי ממנה ואמרתי לה שהקשר לא יכול להמשך,והיא החליטה שהיא מתגיירת ברוך השם :) ), היא רוסיה, אבא שלה יהודי ואמא שלה קתולית לשעבר, וכך גם משפחתה ברוסיה כולם אורטודוקסים נוצריים, והם להפתיעך - מאמינים שישוע הוא "תוצאה" של הפרייה אלהית והוא בנו ה"ביאולוגי " עד כמה שמצחיק להגיד את המילה, של אלוהים :). אז הינה אני מחדש לך :), אני סבור כי רוב חברי הפורום כולל את הם ערביים נוצרים או שאני טועה?, ובכן אני מקווה שהראתי לך שגם לכם יש זרמים שמאמינים שישוע היה בנו של אלוהים, אני מניח שאת גם די בזה לאמונה הזאת שלהם, בדיוק כמו שהחרדים שלנו ביהדות בזים לציונים (והכוונה לנטורי קרתא) ובלי שום קשר לאינפורמציה שהקנתי לך, יש לי עוד שתי שאלות : אחת כמו שאמרתי מקודם - האם יש כאן חברים בפורום שאינם דוברים ערבית, כלומר אינם ערבים. והשניה - האם לפי הדת הנצרות אוננות נחשבת לחטא רציני?, אצל היהדות אוננות נחשבת לחטא מאוד רציני, אם כי אין מקום מפורש בתנ"ך שכתוב בו שהאוננות זה בכלל חטא. אשמח אם תעני לי, מכיוון שגם באיסלם וגם אצל הדרוזים (וגם ביהדות) חטא זה נחשב מאוד חמור.

salt of earth

New member
שמחה שהגענו לעמק השווה

אבל תרשה לי בכל זאת כמה הערות נוספות (מה לעשות, נודניקית אני
) 1- תגיד מה עשית משפרד
היא בסך הכל אמרה "מצעטרת ומקווה כי אלוהים יאיר את עיניך וכי תמצא את האמת..לפני שזה מאוחר מדי, כל טוב." בהודעה שבה היא הגיבה לנימת זלזול שחשבה שיש אצלך (זה טוב שהבהרת לה שהרושם הוא מוטעה) ... אבל להעלות אותך על שיפוד- בואינה הגזמת פה
ודווקא אתה שהשתמשת בדוגמא על הזדהות יהודים עם הנאצים ועם ספיידרמן ואמרת "בטח יחשבו שרציתי לזלזל", אז אולי תכבד את הבחורה החמודה ואל תייחס לה כל מיני כוונות זדוניות שאין לה, אוקיי
2- תגיד לי, מה זה בכלל חמדתי ולא יודעת מה
מילא אם אתה אכן בן 106 שנה אבל כולה בן 18 אז תכבד את המבוגרים ממך <כן, כן אני לדוגמא
>
אז גמרנו עם הנודניקיות שלי ואני עוברת לשאלות שלך. 1- אם ישנם נוצרים שמאמינים כי ישוע הינו בנו הפיזיולוגי/ביולוגי של אלוהים אז מדובר באנשים שלא מבינים את האמונה שלהם, לא מדובר כמובן לא בדוקטורינה ולא באמונה שמאפיינת קבוצה (ישנם עדי ה' שטוענים כי ישוע הוא נברא אבל אלה לא מחשיבים את עצמם נוצרים וגם אנחנו לא רואים בהם נוצרים) כל נוצרי שהולך לפי הדוקטורינה הנוצרית יודע כי ישוע הוא בנו של אלוהים במובן שהוא שייך לאלוהים. אבל נגיד אם ישנם אנשים שהם בורים בדתם ולא נגיד מתפללים ולא קוראים את הספר הקדוש אז הם שומעים את הביטוי "בן אלוהים" אז כנראה חושבים בכיוון שזה ביולוגי. בדיוק כפי שמוסלמים או יהודים חושבים שאנחנו טוענים לאבהות ביולוגית של אלוהים על ישוע רק בגלל שהם לא יודעים את הפרשנות העומדת מאחורי הביטוי "בן אלוהים"
אבל אין שום דוקטורינה של שום קבוצה נוצרית שמאמינה כי ישוע הוא בנו הביולוגי של אלוהים וכי הוא -חלילה- תוצר של הליך ביולוגי. ואין לזה שום קשר לעובדה שאנחנו ערבים נוצרים כי בתוך החברה הערבית נוצרית יש כמעט כל הזרמים בנצרות כפי שיש בפורום (שהרי הנצרות היא אוניברסלית ולא תחומה בלאום מסוים) לדוגמא: אני קתולית, שפרד היא אוונגילית, ליון הוא אורתודוקסי, מיכאל הוא קתולי, יש שניים מרונים איתנו, אלפא הוא אורתודוקסי אז כפי שאתה רואה ישנם נציגות של כל הזרמים הנוצריים ואין אף זרם שמלמד כי ישוע הוא בנו הביולוגי של אלוהים כי זה נחשב לאחד העקרונות הבסיסיים של הנצרות, ועל העקרונות הבסיסיים של הנצרות כמעט ואין מחלוקת בין הזרמים והמחלוקת מתבטאת יותר בדרכי התפילה, צורת התפילה, ולפעמים דרך פירוש של קטעים מסויימים בספר הקדוש. 2- ישנם חברי פורום שאינם ערבים, ישנם יהודים משיחיים, ישנם נוצרים ממוצא רוסי וישנם גם יהודים כשרים למהדרין חלק דתיים וחלק חילוניים, איסמאללה הפורום הוא מקום רחב לכולם
3- האוננות נחשבת לחטא למרות שאין פסוק ברור שמציין את האוננות כחטא אבל אנו מאמינים שהגוף שלנו הוא היכל רוח הקודש ועלינו לשמור עליו ולא לטמא אותו בכל מיני תופעות של אוננות, מין מחוץ למסגרת הנישואין, ניאוף. בברית החדשה כתוב כי הגוף שלנו הוא קדוש, והחטא הוא בעצם כל דבר שהאדם עושה והוא מתבייש ממנו ואינו יכול לספר לאחרים על כך.
הַאִם אֵינְכֶם יוֹדְעִים כִּי גּוּפְכֶם הוּא הֵיכָל שֶׁל רוּחַ הַקֹּדֶשׁ הַשּׁוֹכֶנֶת בְּתוֹכְכֶם, אֲשֶׁר קִבַּלְתֶּם אוֹתָהּ מֵאֵת אֱלֹהִים, וְכִי אֵינְכֶם שַׁיָּכִים לְעַצְמְכֶם?
ובאיגרת לאפסיים ה 3 כתוב "וְכַיָּאֶה לַקְּדוֹשִׁים, אַף לֹא תַּעֲלוּ עַל דַּל שִׂפְתֵיכֶם מַעֲשֵׂי זְנוּת וְכָל טֻמְאָה אוֹ תַּאַוְתָנוּת; 4 גַּם לֹא נִבּוּל פֶּה וְשִׂיחַת סִכְלוּת אוֹ הִתְלוֹצְצוּת, דְּבָרִים שֶׁאֵינָם יָאִים, אֶלָּא קוֹל תּוֹדָה. 5 זֹאת עֲלֵיכֶם לָדַעַת: כָּל זוֹנֶה אוֹ טָמֵא אוֹ בַּעַל תַּאֲווֹת, שֶׁאֵינוֹ אֶלָּא עוֹבֵד אֱלִילִים, אֵין לוֹ נַחֲלָה בְּמַלְכוּת הַמָּשִׁיחַ וְהָאֱלֹהִים" אנחנו מצווים בברית החדשה לעשות כל דבר כדי להלל את אלוהים, באוכל שלנו, בחיינו, במשפחות שלנו ותופעת האוננות לא נכנסת לקטוגריה הזו. בכל אופן, אני משאירה לך קישור לדיון שהיה בפורום על האוננות ודעת הספר הקדוש חלק מהמאמרים הן בערבית אבל הדיון הוא בעברית

למעלה