יש לי שאלה...

Kfir123321

New member
יש לי שאלה...

אני מקווה שאף אחד לא יפגע כמובן זו היא לא מטרתי. בלי שום קשר להיותי יהודי (פעם הייתי בלי אמונה כלל, וגם היום אני חילוני גמור), אף פעם לא הבנתי את מהותה של הנצרות. הרי אתם לא סותרים את התנ"ך ולא מכחישים אותו, ולכן, זה אומר שאת רצונות אלוהים אתם לא תעזו לסתור. אך לצערי, סגידה ותפילה כלפיי יישות שהיא לא אלוהים נחשבת עבודה זרה לכל דבר, מה שסותר את התורה שעליה אתם מתבססים. ואינני בא להטיף לכם, להיפך להבין - עבודה זרה היא העבירה הכי חמורה בתנ"ך, וברגע שאתם מתפללים לישו (שהיה יהודי ומת יהודי), אז אתם בסך הכל מתייחסים אליו כאל - ותאמינו לי שאם יש אלוהים בשמיים אז הוא אמור לכעוס על כך, מכיוון שזוהי עבודה זרה. הברית החדשה טוענת שאלוהים מאס על בני ישראל, ולכן כרת ברית חדשה עם עם אחר, כלומר הנוצרים - ובכן, תראו לי מקום אחד בתנ"ך כולו (שאתם מאמינים בו), שבו אלוהים מפר שבועה שהוא נשבע, או לא מקיים הבטחה. לא תמצאו כי לא קיים כזה דבר, ה' לעולם לא הפר שבועה, אז קל וחומר שהוא לא יפר את הברית שהבטיח לעם ישראל שהם העם הנבחר. על סמך מה קבעתם שהוא רצה בכך שתהיה ברית חדשה? ורק שתדעו לכם שאני אוהב את ישו יותר מכם, חחח, כמה שזה נשמע לכם הזוי, אבל ישו היה יהודי ולכן אני אוהב אותו, למרות שעשה רפורמה ענקית על היהדות והרס אותה - הרי אם חייזר ינחת בעולמינו, ויגידו לו שאם הוא רוצה לחיות כאן אז הוא חייב לבחור או להיות נוצרי או להיות יהודי, אז הוא יחליט להיות נוצרי - מכיוון שהרבה יותר קל לחיות כמו נוצרי (שמסתכלים על מספר המצוות ואורך החיים), ואני לא מדבר אתכם על נזירים. אני רוצה קודם כל שתדעו שאני לא מנסה לקרב אף אחד כאן ליהדות, להפך אני ממש לא הייתי רוצה שאף אחד יתגייר (עוד סיבה, שלדוגמא מישהו שרוצה להיות נוצרי או מוסלמי יכול לעשות זאת בזמן קצר, ואילו יהודי - במשך שנתיים.) בכל מקרה, אני גם לא רוצה להטיף, אני שמח שיש לכם אמונה משלכם ואינני חרף כאן על אף אחד, רק רוצה לשמוע תשובות לשאלותי (אם אפשר)

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאהלן כפיר ברוך המבקר../images/Emo140.gif לשאלותיך..

אני צריכה לחזור לישון כעת..אבל שאלות יפות העלית..וחומר טוב כתשובה ישנו
רק תחכה בבקשה לשעות הבוקר המאוחרות, ותקבל התיחסות נאותה
כל טוב

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifו...../images/Emo4.gif חבל שלא קראת את הודעת המנהלת

כמו שגולשים חדשים פה ובכל פורום בעצם, מתבקשים לעשות.. אין לנו אדם שנקרא ישו.. אדוננו נקרא ישוע המשיח. לתשות ליבך

salt of earth

New member
לא נפגענו כפיר

יודע למה? כי חלק מהטענות שלך על אמונת הנוצרים הם לא נכונים. למשל: אנחנו לא מאמינים ביישות אחת מלבד אלוהים לדוגמא, ולכן האמונה שלנו היא לא עבודה זרה
וגם הטענה שזה תהליך קל להתנצר זה לא נכון
אתה מציין שאתה מעולם לא הבנת את מהות הנצרות ולכן תישאר איתנו קצת ונסביר לך על מהות הנצרות. ההודעה הזאת לקוחה מתגובה לשאלות דומות לשלך - רק חבל שהכותב שלה גלש להפצת שנאה שבה כינה את ישוע "מפגר" והאמונה הנוצרית כ "אמונה מפגרת"- אנא שים
להשתמש בשם "ישוע" ולא ישו כי זה מנוגד לתקנון הפורום
>>אמונה בישו וסגדיה אליו, משמעותה היא עבודה זרה<< אנחנו הנוצרים מאמינים כי ישוע הוא התגשמות דבר האל, אנחנו כן מאמינים באל אחד אבל התפיסה שלנו על אלוהים שונה מהיהדות כי אנחנו מאמינים באל קיים במהותו, דובר בדברו, וחי ברוחו (וזה בעצם הפרסונות של האב, הבן ורוח הקודש), פרסונות שלא נמזגים ולא מופרדים וקיימים מאז ומעולם ולכן אנחנו לא מאמינים ב 3 אלים אלא מאמינים באל אחד שיש לו 3 פרסונות שהתקיימו מאז ומעולם והן לנצח (سرمدي), יישות אחת, מהות אחת, וזאת התפיסה של מהות אלוהים שהתגלתה לנו בברית החדשה באופן ברור ונרמז לה בברית הישנה. ולכן אנחנו מאמינים באל אחד שהוא: האב, הבן ורוח הקודש ועל כן זה לא סגידה ליישות שהיא לא אלוהים
>>אין כזה דבר ברית חדשה, הקדוש ברוך הוא בחר בעם אחד והם היהודים, כל התורה שלכם ושל המוסלמים מתבססת על התורה של היהודים.<< העם היהודי הוא אכן העם הנבחר, משום מה אתה שוכח שאנחנו הנוצרים גם אומרים זאת. דרך העם היהודי אלוהים גילה את עצמו כדי שיביאו לעולם את האמונה באל אחד, אבל העם הזה ככל העמים חטא כנגד אלוהים ולכן היה צריך לגאול את העמים ולכן הגיע ישוע. אין לנו דבר כזה שנקרא תורה, מסר הגאולה ניתן קודם כל לעם היהודים שחלק ממנו קיבל אותו ונגאל וחלק סירב אותו ואז לשאר העולם, ישוע מימש את הנבואות של הברית הישנה בו >>ישו היה יהודי, ומת יהודי, הוא בסך הכל עשה רפורמה על המצוות של היהדות.... הוא לא היה לא משיח ולא נעליים, סלח לי על הביטוי.<< ישוע אכן היה יהודי בגוף שלו והוא מת כיהודי וקם לתחייה ביום השלישי, אני לא מסכימה שהוא רצה לעשות רפורמה אלה שהוא בא להשלים את התורה, כי אנשי דת סטו מהדרך והתחילו להתעסק בדברים הגשמיים והתרחקו מהדברים הרוחניים. אנחנו מאמינים כי ישוע מימש את הנבואות של הברית הישנה בו >>והוא גם לא היה בנו של אלוהים, אמא של ישו אמרה לכולם שהקדוש ברוך הוא "הכניס" אותה להריון בגלל שהיא פחדה מהסנקציות של כולם בעקבות כך שהיא לא בתולה, והיא רצתה לשמור על התואר "בתולה" עד סוף ימות חייה.<< אויש איזה בורות מי בכלל אמר לך שאנחנו טוענים שישוע הוא בנו הפיזי (חס וחלילה) של אלוהים. אנחנו אומרים בן אלוהים כביטוי כדי להגיד שישוע הוא שייך לאלוהים (אני באב והאבי בי- אמר ישוע) כפי שאתה אומר "בן ירושלים או בן חיפה" האם זה אומר כי חיפה ילדה אותך? אין אף נוצרי שיגיד לך שישוע נולד בצורה אנושית כפי שבני אדם נולדים ולכן גם בזה המידע שלך שגוי. >>הקדוש ברוך הוא מודע לתופעת הנצרות, אך הוא יודע עדיין מי העם הנבחר, ה' לעולם לא מפר את ההחלטות והשבועות שלו.<< שוב, גם אנחנו מאמינים כי היהודים הם העם הנבחר במובן שדרכם התחילה האמונה באל אחד, ה' לעולם לא מפר ברור והוא התחייב לגאול את העולם אבל העם היהודי אבל למה להגיד שאלוהים הפר את ההבטחה ולא לשאול למה העם הפר את ההבטחה? שהרי בגלל שלמרות הנאמוס העם עוד חטא נגד אלוהים!!! החטאים הרחיקו את העם מאלוהים והיה צורך למחוק את החטאים כי העונש על החטא הוא מוות אבל האם עכשיו ימותו כל החוטאים ויירדו לגיהינום? לא אלוהים הוא צודק וגם אוהב ולכן היה צריך מישהו שהוא מעולם לא ביצע חטא כדי שימות על כל החוטאים, וזה היה ישוע כמובן שאלוהים מודע לאמונה הנוצרית, שהרי הוא הביא לנו את מסר הגאולה דרך הנצרות. >>בשביל להיות נוצרי צריך לטבול, בשביל להיות מוסלמי צריך להגיד אני מוסלמי שלוש פעמים. בשביל להיות יהודי, צריך להוולד יהודי, ואם לא, אז אתה צריך ללמוד שנתיים ולעשות ברית מילה, ואנחנו בכלל לא רוצים שיכנסו לדת שלנו, בגלל שאנחנו לא עושים כפייה דתית על אף אחד.<< בשביל להיות נוצרי גם על האדם ללמוד ולחקור במשך שנה או שנתיים (לא בטוחה בדיוק) ואז הוא נטבל, אלא אם כן מדובר בילד שנולד למשפחה נוצרית. זה עוד טעות שאתה עושה בקשר לנצרות העם היהודי קיבלו את האמונה באל אחד והשאירו אותה לעצמם, בעוד שהאמונה הנוצרית היא אוניברסלית ולא אתנית, כי מסר הגאולה ניתן לכל העמים. לגבי הכפיה הדתית אז רוצה לשמוע מה הרבה חילוניים יהודיים אומרים בעניין? לפי האמונה הנוצרית אסור לכפות את האמונה על אף אחד, לצערנו היו מקרים שהכנסייה ואנשי דת חטאו בעניין הזה >>יהדות היא לא דת , היא דרך חיים, המילה דת נוסדה רק לאחר שהנצרות והאיסלם הגיחו.<< גם אנחנו אומרים שהנצרות היא אורח חיים או דרך חיים, צריך תמיד לדיין ולהגיד האמונה הנוצרית ולא הדת הנוצרית, כי האמונה הנוצרית היא האמונה שבה האדם התפייס עם אלוהים, היא האמונה באהבה וסבלנות. והנצרות היא לא מצוות שעושים כאשר נמצאים בכנסייה וזהו, הנצרות היא דרך חיים ביום יום, לחיות את המילה של הספר הקדוש ולחיות לפיה והעיקר לאהוב אחד את השני.

Kfir123321

New member
תודה רבה :) תשובה שלי -

אכן ענית לי על השאלות יפה, והראת לי שהדת שלך היא לא הכי "מסובבת" כמו שחשבתי. אבל עדיין ,אולי אתם לא מאמינים שתפילה לישו היא עבודה זרה, ואתם אומרים שישו הוא בנו של אלוהים (לא מבחינה פיזית, למרות שיש המון נוצרים שגם אומרים שפיזית הוא בנו של אלוהים). ובכן, את הברית שלכם, כלומר העובדה שאלוהים הביא את ישו כדי לגאול את העולם, והעובדה שישו ואלוהים היא אותה יישות, איננה נכונה. מכיוון על שהברית החדשה ישנה מחלוקת האם היא נכתבה ברצון האל או נגד רצון האל (מבחית דרך החיים שבא האל רוצה שיהודי יחיה), לבין התנ"ך הקדוש, שעליו אין מחלוקת כלל. את אומרת שאלוהים בחר בעם ישראל, אבל עם ישראל חטאו ולכן העביר את קדושתו לאנשים שלעולם לא חטאו. הטענה שלך כלל לא נכונה, כי את בכבודך ובעצמך אומרת (במילים עדינות), שאלוהים העביר את הברית שלו לאנשים אחרים, וגם אם את לא אומרת את זה, אז הדת שלך אומרת את זה, כולל הכנסייה הקטולית. ושאתם אומרים זאת, אז אתם אומרים במילים אחרות שאלוהים הבין שהוא עשה טעות שהוא בחר בעם שלו, ולכן נמאס לו מהם אז הוא עבר לעם אחרת (בראסמי של המילה). ובכן, לך הגיוני שאלוהים יבחר עם מחתחילה, אשר הוא ידע שהוא לא מספיק טוב כדי לייצג אותו?, ועוד אחרי שנמאס לו מהם והוא רואה שהם עושים חטאים אז הוא מוציא את הקדושה שלו מהם? ולכן נוצרת הנצרות? - הרי זה זלזול בכבוד האל, במילים אחרות זה להגיד שאלוהים הבין שהוא טעה ולכן הוא פירק את הברית עם עם ישראל, ואלוהים לא יכול לטעות, בדיוק באותה מידה שאלוהים לא מפר שבועה. עוד משהו - ליהודים יש הרבה יותר מצוות ממה שיש לנוצרים, והמצוות הללו לקוחות מהתנ"ך כולו, מפירושים שהפכו להלכות. לנוצרים יש מצוות שלקוחות מהתנ"ך אך ממש אבל ממש לא דומות למספר של היהודים, וגם אם הן היו דומות, הן לא לפי הרצון של האל, (לפחות הרצון של האל לפי התנ"ך). - נראה לך באמת, שאלוהים יכתוב ספר בעל אלפי עמודים, שבכל האלפי עמודים הללו יכתבו מצוות שונות כלפי העם היהודי, ואותו אלוהים, שהוא גם האלוהים שלכם יבטל המון מצוות מהתנ"ך הזה, מכל ההשקעה הקדושה שלו, ויצור דת שמספר המצוות שלה לה מתקרב בכלל למספר המצוות שבה הוא ציווה על היהודים, ועוד שהמצוות שונות לחלוטין (מצוות הנוצרים). מנקודת המבט שלי, זה הוא זילזול באל :( . נב. - תודה על התשובה שלך, השכלת לי את הידע לגבי הדת שלכם עוד קצת, אבל עכשיו אם בא לך לענות לי על השאלות זה יהיה מגניב :}

Kfir123321

New member
ישו = ישוע.

סליחה ששוב השתמשתי במילה "ישו" פשוט אני רגיל, לעולם לא כתבתי ישוע

ד ר א ל

New member
כפיר נסה להבין

לא לקרוא לישוע - ישו. אתה בוודאי יודע את מקור הביטוי שהוא גידוף, לא פחות ולא יותר. לקרוא לישוע - ישוע. זה לא כל כך קשה.. רק להוסיף את האות ע'. ואגב אני לא נוצרי, אלא בן עמך.

Kfir123321

New member
תיקנתי את הטעות שלי

אינני מבין מה רצונך :), הרי חזרתי על עצמי

ד ר א ל

New member
שים לב לזמן שליחת ההודעה,

לא ראיתי את ההודעה שכתבת. פשוט ראיתי שבמכתב שני למרות שהעירו לך המשכתה לכתוב לא נכון אז מצאתי לנכון להעיר לך. לוקח בחזרה.

Kfir123321

New member
אגב

קודם כל אני רוצה להגיד שאני אוהב כל אדם ואדם בעולם הזה בין אם הוא יהודי ובין אם לא (עם העדפה לבני עמי באופן מסוים D:). אבל אני רוצה לשתף אתכם במשהו - כמו שאמרתי , גם כיום אני חילוני - ולפני שהאמנתי באלוהים - הדבר היחידי שהפריד אותי מבחינה דתית בין גוי לבין עצמי היתה רק פיסת העורלה שהוסרה בברית המילה שלי - כלומר לא היה איכפת לי מכלום. עד שהתחלתי ללמוד....ושלמדתי הגעתי למסקנה שאם יש ה' אז הוא הולך לפי דרכם של עם ישראל, אבל עזבו את זה קבלו משהו מגניב . עם ישראל בכלל לא מתנגד לנוצרים ולא מגנה אותם, מכיוון שהם יודעים שהאל יודע על כך, וחכמי התורה ידעו על ישוע ועל הנצרות עוד לפני שהיא נוצרה, לדוגמא בתפילה "עלינו לשבח", שמופיע אחרי כל התפילה היהודית, גם בשחרית גם במנחה וגם בערבית. : "עלינו לשבח לאדון הכל, לתת גדולה ליוצר בראשית, שלא עשינו כגויי הארצות, ולא כמשפחות אדמה , שלא שם חלקנו כהם וגורלנו ככל המונם, שהם משתחווים להבל וריק ומתפללים אל אל לא יושיע,ואנחנו כורעים ומשתחווים לפני מלך מלכי מלכים הקדוש ברוך הוא" ישנן הרבה מחלוקות על מקורה של התפילה, אך רוב המחלוקות סבורות שהתפילה חוברה הרבה לפני ישו, כלומר ישו קרא אותה בעצמו. ועכשיו - "שהם משתחווים להבל וריק ומתפללים אל אל לא יושיע", כלומר - התפילה מתייחסת כאן לנוצרים עצמם, למה שהתפילה תתייחס על גויים שמשתחווים ל"אל"?, הרי בתנ"ך ובסיפורי העם היהודי מתייחסים לעבודות אלילים בפרט, התפילה מצווה על היהודים להווכך שהם לא מתפללים ל"אל" שלא יושיע, "יושיע" : ישוע - , ממש כמו משחק מילים. אגב , בגימטריה : "ריק" = ישו. מה שניתן להסיק הוא שעם ישראל ידע על הווצרות הנוצרים עוד הרבה לפני שהם החלו, כי בסך הכל הנצרות החלה מהתלמידים של ישו שלאט לאט פתחו את הנצרות. אגב יש זרמים ביהדות ששינו את נוסח הכתיבה של התפילה עלינו לשבח, בגלל שלא רצו להעליב את הנוצרים, הזרמים הם : הרפורמים, והקונסרבטיבים, שבעיקר פועלים בארצות הברית, ששם הנצרות היא הדת הרשמית. אין אני מנסה להעליב אף אחד, כמו שציינתי אני אוהב כל אדם איך שהוא, אני בסך הכל מעוניין לקבל תשובות ואפילו טענות כלפיי היהדות. אני לא מייצג את היהדות בכלל .... אמרתי לכם נושא הדת לא מעניין אותי כל כך, אני בכלל עוסק בפילוסופיה, רק חשבתי שאם כבר מדברים על דת ועל מה היא האמת של התורה, אז למה לי לא לקבל תשובות? החלטה שלכם :}

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifהתחלת טוב (בשאלות וברצון לקבל תשובות)../images/Emo70.gif

וסיימת.. רע מאוד
!! רע מאוד לבוא לבית אדם אחר ולהגיד שהוא משתחווה להבל וריק ! רע מאוד להיכנס לבית תפילה של אדם מאמין ולהחליט שהוא מתפלל לאל לא יושיע! רע מאוד להביא את הפילוסופיה שלך, ולנסות משחקי מלים בכדי ליצוב עלבון! מילה אחת נאמרה..מילת האמת, המילה שכל אדם בר דעת שיקרא את הברית החדשה יבין, קיבלת פה תשובות יפות שהיו מהוות בסיס רציני להמשך שאיבת האינפורמציה שלך על נצרות..אבל בחרת לקלקל.. ולהביא דוגמה שהיא לא מגניבה בכלל אלא מראה..שאתה מתכוון מאחורי זה לגדף ולזלזל..ועל זה לצערי.. קיבלת את הצאנס והבמה הנאותה..אך כעת תפנה את הבמה לאחרים שכן בליבם אור וברצונם לכבד אחרים. דרך אגב, אדם שלא יוכל להפנים שהשם הוא ישוע, למרות כשלוש הערות בענין, זה אומר הרבה על כוונותיו. מצעטרת ומקווה כי אלוהים יאיר את עיניך וכי תמצא את האמת..לפני שזה מאוחר מדי, כל טוב. היה שלום.

Kfir123321

New member
לא הבנת אותי נכון כלל וכלל כלל וכלל.

לא אמרתי שאתם משתחווים להבל וריק, ואני גם בעצמי לא מסכים עם התפילה. כל מה שבאתי להגיד הוא שהיהדות חזתה את הנצרות עוד לפני שהיא נוצרה - חס וחלילה להגיד שאני מצדיק את התפילה, להפך אני בעד הרפורים ששינו את הנוסח שלה. ובנוגע לישוע, אמרתם לי לשנות ושינית רק שציינתי את ה"ריק" התכוונתי שבגימטריה זה "ישו", וחוץ מזה שאני רגיל לרשום ישוע בלי ה"ע" כבר שנים על גבי שנים ואני כותב מאוד מאוד מהר. אז תחזרי בעצמך כי זאת לא היתה כוונתי כלל וכלל.

Kfir123321

New member
ואת גם לא יכולה לצפות מהיהדות

שתשבח את הנצרות.... הסברתי על מה התפילה ושהם בזים לנצרות, בדיוק כמו שהכנסייה הקתולית בזה ליהדות (ואל תגידי שהיא לא בזה מפני שראיתי תוכנית שלמה שעוסקת בנושא זה). הדבר היחידי שאת יכולה לצפות כאן זה ממני (יהודי), שיכבד אותך - ואני מכבד אותך וגם לא בז לך, כמו שאמרתי ציינתי את נוסח התפילה ואת הניתוח שלה, רק כדי להראות שהיהדות חזתה את הנצרות לפני (ואני לא אחזור על זה שנית). ובנוגע לאמת - כל אחד והאמת שלו, וגם אני וגם את - לעולם לא נוכל לדעת את האמת עד יום הדין, בנתיים כל אחד ילך עם האמת שלו. וכמו שציוון באותה תפילה של עלינו לשבח בסוף זה נגמר כך : "כי ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד"..... עזבי אותך להתעצבן... אם אתם לא רוצים לדסקס בנושא דת אל תענו, אבל לפני שאת כועסת תנסי לבדוק מה הכותב ניסה להביע ולמה הוא התכוון באמת.

Kfir123321

New member
ובנוגע לברית החדשה.

קראתי , ולא רק אני, כל רב שמחשיב את עצמו קורא - והוא עדיין לא מסכים. וכל הדברים שרשמתי כאן,שהיו דברים שאמרתם שאני לא צודק ודברים שכן, הכל כתוב בספר הברית החדשה,חוץ מזה,שגם הדברים שאמרת שאני לא צודק בהם יהיו נוצרים שיגידו שאני כן צודק, בדיוק כמו שביהדות עצמה יש זרמים שחולקים דעות אחד על השני. בכל מקרה, הברית החדשה לא תגיד ליהודי כלום, תסמכי עלי ילדתי :), מנקודת המבט שלנו, ישראל היו וישארו העם הנבחר מכיוון שאלוהים לא מפר הבטחותיו, אי אפשר לקחת ספר שלם שאלוהים כתב ולשנות את כל הכוונות שלו. אני מאוד מעריך את זה שאת עובדת את ה' בדרך שלך(שלדעתי היא לא הדרך הנכונה), אבל אני מעריך את זה. להפך, את זאת שאיימת "מקווה שתמצא את האמת לפני שיהיה מאוחר מדי". אני יכול להגיד לך בדיוק את אותו דבר, למרות שהיהודים סבורים כי לגויים לא מגיע עונש כלל וכלל, אנחנו סבורים שאם הם מקיימים 7 מצוות שהוטלו עליהם אז יש להם עולם הבא לכל דבר, אנחנו לא אומרים שום דבר על כך שמגיע להם גיהנום. (מה שהנצרות העולמית הקתולית והאורטודוקסית כן אומרת וכן אמרה מאז ומעולם). האמת שלך היא לא האמת שלי,אני לא חונכתי בבית דתי, אבא שלי אוכל חזיר עם גבינה ביום כיפור, ובכל זאת קראתי על אודות הנצרות על האיסלם ועל היהדות והגעתי למסנקה שהאמת שלי היא היהדות. אין לי איתך שום בעיה, רק רציתי לקבל תשובות לשאלותיי ואפילו להתווכח קצת לפני שאני מתגייס :} ). ישוע היה יהודי! יהודי חכם אפילו !, אני כלל לא מעריך אותו על מה שהוא עשה ! אבל אוהב אותו אהבת אח ! בגלל שהוא יהודי :}. שבת שלום !

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifהבנתי..מתנצלת אם כוונותיך לא היו באמת

לזלזל... אבל צר לי להגיד שאתה כן נשמע מזלזל, גם בתשובתך פה וגם בתשובות שניתנו לדראל, ואתה לא מסתיר זאת ואני מבינה שזה בגלל שאתה מאמין שהיהדות היא המקור והסוף.. אוקי. אני מאמינה שהיא המקור אכן אך לא הסוף.. כי ישוע בא להמשיך, הוא המשיח שהעם הנבחר ציפה לו, רק שהעם הנבחר ובלי שום סיבה הגיונית החליט שזה לא הוא אלא ביקש לצלוב אותו, המשיח בא כיהודי כמו שכל הנבואות של הנביאים היהודיים בתנ"ך ניבאו אפילו נבואה אחת לא התפספסה ואני לא מבינה למה היהודים מתעקשים שישוע זה ל א המשיח שלהם.. יש אב טיפוס למשיח שהוא אחר..מי יחליט? בכל מקרה..אני שמחה שקיבלת תשובות על מה ששאלת..גיוס נעים ושתסיים אותו בשלום וסיפוק.

Kfir123321

New member
טענתך הופרכה

עוד בימי הביניים. כמדומני , משיח בן דוד יהיה אדם צדיק יהודי שיגאל את כל העולם וכביכול יש סבורים שיבטל את "הייצר הרע" מן העולם. למה המשיח הוא לא ישוע לפי היהודת?, מסיבה אחת פשוטה,דברי ה' היו פשוטים, ה' טען שהמשיח יבוא אז הוא יחיה את המתים אחד אחד, כלומר כל המת יחזיר נשמתו ויחיו תחת בית המקדש שעתיד להבנות, זאת למשל הסיבה שכאשר רבי עקיבא ראה שבית המקדש השני נחרב ושממנו יצא שועל, הוא צחק, וכולם שאלו אותו למה הוא צחק, אז טענתו היתה, שהוא צוחק בגלל שהוא יודע שעתיד להבנות בית מקדש שלישי ואין בכלל מה להכנס לעצב. ישוע לא קיים את נבואת המשיח: "יִחְיוּ מֵתֶיךָ, נְבֵלָתִי יְקוּמוּן; הָקִיצוּ וְרַנְּנוּ שֹׁכְנֵי עָפָר, כִּי טַל אוֹרֹת טַלֶּךָ, וָאָרֶץ, רְפָאִים תַּפִּיל" או : "רְאוּ עַתָּה, כִּי אֲנִי אֲנִי הוּא... אֲנִי אָמִית וַאֲחַיֶּה, מָחַצְתִּי וַאֲנִי אֶרְפָּא, וְאֵין מִיָּדִי, מַצִּיל". את יכולה להגיד שמבחינתך ישו הוא המשיח של העולם ושל הנצרות, אבל את לא יכולה לסתור את דבר התורה ואת דבר אלוהים שלא מציג את המשיח כדמותו של ישוע, ועל כן, טענתך הופרכה(עוד בימי הביניים). שוב, אני לא בא לנסות להוכיח לכם שהיהדות היא האמת, כי אם הייתי בא ומנסה להוכיח לכם שהיהדות היא האמת ואתם חייבים להתגייר אז הייתי מביא טענות כמו : "תקישבו !, יש מאוד כמרים שהתגיירו לכל אורך ההיסטוריה !, ואין אף רב אחד שהתנצר מסיבות דתיות, לא היה ולא נברא, אתם יכולים להסיק מכך שהכמרים גילו את האמת ורצו לעבוד את ה' יותר טוב ולכן עברו ליהדות". שוב אני אגיד לך, מהנקודת המבט שלנו, מאז ומתמיד היה עם ישראל, והיו גוים, עם ישראל היה אמור לשמש אור לגוים מאז ולתמיד, ועל הגויים לא היה חובה דתית, רק לישראל. זאת הסיבה שכאשר עם ישראל חטאו אז ה' אמר להם שדווקא בגלל שהם חוטאים והם העם הנבחר אז הוא יעניש אותם תמיד יותר. " כי אתכם ידעתי מכל משפחות האדמה, על כן אפקוד עליכם את כל עוונותיכם" בכל מקרה, רק שתדעי לך שאני ממש לא רציתי להכנס לוויכוח דתי על מי צודק ומי לא, אבל ברגע שאת מציגה בפני אמרה כמו "מקווה שאתה תמצא את האמת ותהפוך להיות נוצרי כי אם לא אז יהיה רע ", אני חייב להגיב חזרה, וההגבה החוזרת שלי היתה מאוד מאוד עדינה.

ד ר א ל

New member
כתבת שהברית החדשה לא תגיד ליהודי כלום

ואתה טועה טעות גדולה. היא אומרת להמון יהודים הרבה מאד. הרבה יהודים מעריכים את הברית החדשה. ומעריכים את מי שכתב אותה וביחוד מעריכים את מי שעליו נכתבה כל הברית החדשה. יש הרבה יהודים שמאמינים שישוע המשיח הוא האלהים שהתאנש בגוף בשר ובא להושיענו ולהדריכנו. ולא, לא כולם שייכים אל היהודים המשיחיים. אני למשל לא שייך

למעלה