יש לי שאלה אליכם

LiRs Lullaby

New member
ממתי דמות צריכה להיות חיובית

כדי להיות אהובה? להלן, איך לעזאזל אפשר לאהוב את הדמות העלק-מורכבת של סנייפ. הוא לא יותר מורכב מסיריוס, הוא פשוט יותר מבלבל אנשים. אני לא מצליחה לאהוב עד הסוף את דמבלדור כי הוא הדמות הכי לא אמינה והכי לא אנושית שקיימת. אין לו ולו תכונה אחת שמוצגת כשלילית. אה, כן, היה את הנסיון הפתטי להציג את הצד ה"שלילי" כשהוא לא סיפר להארי על הנבואה וכו', אבל מה שמצטייר מזה(לפחות בעיניי) זה כמה אצילות נפש קיימת בו כדי לא להרוס את הנפש העדינה של הארי בגיל כל כך צעיר. אחד החלקים היותר מקושקשים וקיטשיים בספר החמישי. בגלל זה טיפוס ה"חכם והזקן" קיימים רק באגדות וספרים. סיריוס הוא הכי אמיתי, הכי מחצין את מה שהוא שהוא חושב, מתנהג כמו בנאדם, על כל החיוב והשלילה שבזה. כשהוא היה נער הוא רק רצה לכייף ולהכאיב לאויב הכי שנוא עליו. ואם לכם היה אויב כזה.....

mjlk

New member
../images/Emo9.gif

סוף סוף מישהי מדברת לעניין!
זה בעצם מה שאני חושבת, אבל לא הצלחתי להגיד את זה.

כי הוא הקדוש המעונה

האולטימטיבי. הוא סבל באזקבאן כל השנים האלו בגלל מעשה שהוא לא עשה ושעשה אותו לא פחות מאשר האיש הכי שנוא עליו. והוא היחיד שנשאר להארי והוא הכי קרוב לאב שיש/היה לו.. והוא סקסיייייייי

maor tur

New member
נצל''ש שאלונת קטנה> כנסו!

רציתי לנצל את ההזדמנות הזו ולשאול... מישהו יכול לעשות לי קצת סדר בבאלגן עם המשפחה של סיריוס?? מי אח של מי, מי הדוד של הסבא של בלה בלה בלה...?? לא הבנתי כלום! בקיצור, מישהו יכול לצייר פה כזה אילן יוחסין או לכתוב את בני המשפחה ויחסם לבני משפחה אחרים (מבחינת קשר דם ונישואין)? תודה ענקית מראש!!

לפני כמה זמן

שמו פה קישור לאילן היוחסין של משפחת בלק <ולמעשה של כל המשפחות טהורות הדם> ולב הגדילה ותרגמה לעברית...אז את מוזמנת לחפש בדפים.

maor tur

New member
החיפוש פה התחיל להיות שימושי!

אבל הפעם הוא קצת מאכזב... אני ממשיך לחפש בכל זאת! מי שיודע משהו בנוגע לשירשור הנ''ל פליז לא להתעצל ולחפש לי לינק!

maor tur

New member
אולי מישהו זוכר בערך איך קוראים לאש

לאשכול? מילים מסויימות מתוכו? או מהתגובות.. משהו??

ובכן...

אני חושבת שאנשים נוטים לא לאהוב את סיריוס, אלא - לרכוש לו אמפתיה עזה. זו תהיה הגדרה נכונה יותר. התחושה הזו כמובן מתבטאת בדרך האהבה. אני חושבת שזה מפני שפסיכולוגית המצפון שלנו עובד כמו מצפון בריא; יש בנו מידה גדולה של רחמים כלפי אדם חף מפשע שסבל גיהינום שנים רבות בלי שהאמת תצא לאור. כמה מכעיסים אותנו דבריםדברים ואמיתיים שאנחנו יודעים שאנשים יודעים אחרת, וכמה אנחנו רוצים שכולם ידעו את האמת, את מה שבוער בנו, כל הזמן! במקרה שאנחנו אמשים במשהו לא בכפינו, כן? אז הנה הרחמים. תוסיפי לזה הערכה על זה שהוא לא רק חיפש את זנב-תולע בספר השלישי, אלא גם כדי לדבר עם הארי. אני חושבת שיש בזה משהו... תראי, סיריוס הוא לא אחת הדמויות האהובות עליי בספר, אבל אני באמת עצובה עליו, שמחה על דברים טובים שקורים לו, מקווה לדברים וכו'. זה רק מראהעד כמה אדם ממוצע מזדהה עם הדמות שלו: אדם חף מפשע אשר נרדף כל חייו לחינם. בספר החמישי אנו בהחלט למדיםעד כמה האישיות שלו לא הייתה להיט גדול בימי צעירותו, בכל אשר נוגע ליחסים בין בני אדם, לפחות. אבל הוא מוכן להקריב מעצמו ואת עצמו, כפי שניווכחנו, בשביל אנשים שהוא אוהב. וזה העורר הערכה גדולה. ומה סקסי בו בדיוק?

קקטוסץ

New member
כי הוא שיחד אותם.

אפשר להציג כל דמות בהארי פוטר כשלילית ולשאול למה בעצם אוהבים אותה. *הארי פוטר - בכיין, ילדותי, יהיר, חושב שהוא יודע הכל יותר טוב, מעצבן. כמעט והרג את מאלפוי. *רון - שמוק, קנאי, קטנוני. *הרמיוני - מלאה מעצמה, מעצבנת, לא כיפית, לא ספונטנית, לחוצה. *דמבלדור - לא חושף מידע חיוני, בטוח בצדקת דרכו אבל מסכן בדרך את חייהם של אחרים בגלל שלא מגלה להם הכל וכו'. הבנת את הקטע. בעניין סנייפ - בדיוק כפי שהארי ומאלפוי יריבים כך גם סנייפ וסיריוס. ככה זה בין מתבגרים. העניין שבו כמעט גרם למותו של סנייפ - זה לא דפוס התנהגות ולא משהו קבוע ולכן לא ניתן לומר שסיריוס אדם רע ומגעיל. זה קרה, בסופו של דבר, בגלל רגשות אנושיים שיש לכולנו ובעולם הקסמים זה מוקצן יותר. הם היו ארבעה חברים קרובים וכל אחד מהם העניק אומץ וחוזק לאחר, אז ניתן לראות בהתנהגות שלהם שוויצריות, אבל גם ניתן לראות בה ביטחון עצמי. כשסיריוס עזב את הבית זה לא היה מרד ילדותי, אלא דרך חיים ואמונה שהטוב עדיף על הרע. סיריוס חי עפ"י זה כל חייו, ולומר עליו שהיה סתם ילדותי לא במקום. סיריוס היה ונשאר אדם חיובי. הוא ידע לצחוק, להיות קליל, ציני, נאמן, אמין, אוהב והוא עשה טעויות כמו כל אדם אחר. הוא דמות שקל להזדהות איתה ולאהוב אותה בדיוק בגלל הסיבות למעלה. אחרי עשור וקצת בכלא אתה לא תצא כמו שהיית פעם. אתה תיהיה "מעצבן". החיים קשים שם בין הסוהרסונים, עימך הסליחה.

sky44

New member
אני היחידה../images/Emo189.gif../images/Emo190.gif

שלא אוהבת אותו
כלומר, לא שונאת, אבל הוא לא ממש הדמות הכי אהובה עלי. אפילו לא מבין כל הקונדסאים..

למעלה