יש לי שאלה אליכם!

אריאל1

New member
יש לי שאלה אליכם!

חשבתי על זה בשבועיים האחרונים. אין לי שום מטרה להעליב ואם מישהו יעלב מזה אני ממש מתנצל. אני גם לא מתכוון לתקוף. אני מנסה להבין דבר אחד. אם הזכות שלנו על המדינה אינה מכיוון שהיא ניתנה לנו, אז ממה היא נובעת? מזה שאנחנו יהודים? מה המשמעות של זה מבחינתכם? מזה שזה היה שלנו לפני יותר מאלפיים שנה? אני לא לגמרי מצליח לעקוב אחרי הטיעון הזה... כי אנחנו צריכים מדינה? זה עוד דבר שאני לא מבין, למה? ושאלה נוספת שמגיעה מהכיוון הזה היא, אם היום היו נותנים לכם את האפשרות של אוגנדה הייתם מסכימים?

CANDY MAN

New member
אני יענה איך המצב לפי דעתי....

הזכות שלנו למדינה היא אך ורק תחילה מפני שיישבנו אותה ובנינו אותה ופיתחנו אותה ולאחר מכן מפני שהאו"ם וכל העולם הסכימו להכיר בנו ולהפוך את השטח הזה שדאגנו לו למדינה שלנו! לא מדובר בסיבה של טיפשים כמו התנ"ך ולא מפני שלפני 7000 שנה קרו כאן דברים והאיש הראשון שבא לאדמה הזאת היה יהודי... ככה לא קובעים בעלות על שטח, ככה יוצרים מלחמות! לא הייתי מסכים היום לאוגנדה מפני שאני חי פה ואני מרגיש שייכות לפה ולא יעלה על הדעת שאני יוותר על המדינה שלי!!!! (כלומר, על השטח שאני חי בו ושחי בו רוב יהודי ושמוגדר באופן מוחלט כמדינת ישראל!!! ! - לכל תומכי מולדת היקרים) בתקופת הרצל לא הייתי בוחר את אוגנדה מפני שמדובר בשטח קשה שלא ניתן לפתח אותו (ע"ע כל מדינות מערב עד מזרח אפריקה) והסביבה של האוכלוסייה שם היא סיבה נוספת ואין כמובן צורך להסביר למה!

אריאל1

New member
אבל למה העם היהודי צריך מדינה

בכלל? כל התהליך לא היה מיותר לדעתך?

אז בוא אני אשאל אותך שאלה...

מדוע אז הפלסטינים צריכים מדינה.....??? עכשיו בלי להסתמך על ההיסטוריה ועל הזיקה שלנו לארץ תן לי להסביר לך... כאמור זכותו של כל עם באשר הוא, היא הקמת בית לאומי שם הוא יוכל לחיות את חייו. כפי שניתן לראות היהודים ממשו זכות זו בלי לפגוע בשטח של עם אחר... הבעיה עם הפלסטינים היא שאכן למרות שלפי חוקי האו"ם הם רשאים להקים מדינה, זכות זו תפגע בשטח הטריטורילי של מדינתנו..וזה אסור!

אריאל1

New member
לא, לא.

אני שואל מה הופך אותנו לעם? הרי קנדימן מתעלם מהתנ"ך. כלומר הפיתרון האולטמטבי היה התבוללות לא?

מה זאת אומרת???

יש לנו שפה משותפת מנהגים משותפים תרבות משותפת מדינה שלנו.. זה בעקרון מה שהופך קבוצת אנשים לעם!!!

אריאל1

New member
יש לנו שפה שקמה לתחיה

שאם נתעלם מהתנ"ך אין לזה בסיס. יש לנו מנהגים ותרבות שאם נתעלם מהתנ"ך הם שטויות שלא שווים כלום. חוץ מזה זה נובע מדת שהיא בסיס הקיצוניות ואנחנו צרכים להתרחק ממנה (את זה לא אתה אמרת, את זה כתב קנדימן).

EverMan

New member
בגלל הרדיפה אחר יהודים בגולה.

ומכיוון שהיה לנו רצון למדינה. לכן מגיעה לנו מדינה. מה עוד - שיהדות זה לא רק דת , זה גם לאום.

אריאל1

New member
מה הופך אותנו ללאום?

ומגיע לנו מדינה בגלל שרדפו אותנו? אני לא יודע משהו לא מסתבר כאן. רדיפות אפשר להפסיק (חוץ מזה שהיום אין ממש רדיפות...). ואם אני מחליט שבא לי מדינה אז זה מגיע לי?

iKilledKenny

New member
זה בדיוק העניין

שאת הרדיפות שרדפו אותנו אי אפשר היה להפסיק! ועדיין יש היום הרבה!

Moledet972

New member
אבל אדם שיכריז שהוא נוצרי

ויעבור לארצות הברית - אף אחד לא יתנכל אליו.

Moledet972

New member
הנה דעתי.

הסיבה לכך שהיהודים קיבלו מדינה היא אכן האנטישמיות. ללא אנטישמיות כמעט ולא הייתה מתרחשת עלייה לארץ, וקשה להאמין שהיהודים היו חוזרים לישראל. אבל - האנטישמיות אינה זו שנותנת ליהודים את הזכות על ארץ ישראל. האנטישמיות היא זו שמקנה ליהודים זכות לאיזשהו "בית-לאומי". בחצי האי כרים, באוגנדה... את הזכות על הארץ נותנת אך ורק הזכות ההסטורית של העברים. החל מאברם, וכלה בנו, היהודים שחיים בארץ כיום. אין שום צידוק אחר לזכות שלנו על הארץ. ללא הזכות ההסטורית - הזכות של הערבים על הארץ גדולה יותר מאשר זכותנו.

אריאל1

New member
טוב אז הטענה היא

שרודפים אותנו... אז אתם מאמינים בדיברי פינסקר? היודופוביה (כמו שהוא קרא לזה) נגרמת ע"י זה שאין לנו מדינה? למה שזה יפסק כשיש לנו מדינה? (לדעתי זה לא הפסיק אנחנו רואים את זה היום במדינה שלנו, אבל רוב האנשים כאן חושבים שזה לא הקטע אבל...)

EverMan

New member
היהודופוביה נגרמת מכך

שאנחנו לאום ללא מדינה ... לאום שהוא גם דת. זה לא כי אין לנו מדינה. בגלל שאין לנו מדינה יכולה לקרות שואה שניה - כי אין לאן לברוח. אבל לא מפחדים מאיתנו כי אין לנו מדינה.

CANDY MAN

New member
אני מתייחס למנהגים ולחגים כהיסטוריה

ולא כמשהו ששייך לדת! דת זה חרא ודת זה בולשיט! מה שיש לנו זו היסטוריה משותפת, שפה, תרבות, וזיקה לא"י ישראל מפני שבחרנו להתיישב בה ולחיות בה! יש כאלה שאומרים בגלל התנ"ך... אני אור בגלל ההיסטוריה! אתה יכול להוכיח לי שהתנ"ך היה? שמשהו שם פעם בכלל קרה? אני מדבר איתך על ת´כלס מציאות! אנחנו לאום מאוחד בלי שום קשר לדת!

Moledet972

New member
תגובה.

המון דברים שמתוארים בתנ"ך קרו. אין דרך להוכיח שאברהם היה קיים. ואפילו שהייתה יציאת מצריים. אבל - כבר משלמה המלך - יש הוכחות, אפילו ארכיאולוגיות שהוא היה קיים. מסמכים שנמצאו בממלכות אחרות, למשל. כשמגיעים כבר לחלוקת הממלכה ל"יהודה" ול"ישראל" - כבר אין דרך להכחיש. זה כבר בוודאות קרה. אי אפשר להוכיח שמה שכתוב בתורה נכון. יכול להיות שהתורה בנוייה לפי עקרונות "תורת המקורות". אי אפשר לדעת. אבל מה שכתוב בתנ"ך -קרה גם קרה.

CANDY MAN

New member
ולכן אני לא מאמין בתנ"ך!

בדיוק כמו שאני לא מאמין בה´! אני מסוג האנשים שרוצים הוכחות, קשה לי להתפלל כל היום למישהו ולנהוג כפי שהוא קבע מבלי שאני יודע מה זה המשהו זה... וזאת זכותי! למה כשאני שואל למה אנחנו (היהודים) תמיד נדפקים למרות שאנחנו העם הנבחר אז אומרים כי נסתרות הן דרכי האל - בשבילי זה לא סיבה! זה תירוץ! זה כאילו אנשים לא ידעו מה לענות לעצמם והיה להם ניגוד אינטרסים אז הם המציאו לעצמם איזה חיית מחמד שנקראת ה´ וזה התירוץ שלהם - עליי זה לא מקובל! יש הוכחות ארכיאולוגיות אבל חשבת אולי התאימו את התנ"ך פתאום להוכחות האלו? זה כמו שקורה משהו ואז כל "חכמים הגדולים" מחברים לך איזה כמה פסוקים, לוקחים מפה ומשם כמה מילים ואופ נוצר לך אירוע שכבר הוזכר עליו בתנ"ך - הפלא ופלא!

למעלה