יש לי שאלה אליכם

Y.L.N

New member
נשאלה פעם השאלה...

למה תמיד האלבום הראשון של כל אומן ראפ הוא הכי איכותי...ראה ערך וו טאנג ביגי ג´אי זי נאס ואפשר להמשיך ולהמשיך והתשובה היא: בגלל שבדיסק הראשון הוא מדבר על חוויות רגשות וארועים שהוא חווה במשך כל החיים שלו אומן ממוצע זה אומר בין 20-25 שנה ואז באלבומים שאחרי זה שבד"כ יוצאים משהו כמו שנה אחרי יש לו תקופה של שנה לכתוב אלבום שזה כלום...אם אתה משווה את זה ל20 שנה....

t bone

New member
זה לא רק אצל אומני ראפ

זה גם די נכון באופן כללי במוזיקה בכלל. באלבום או השניים הראשונים האומן שר וכותב מתוך כאב, לאחר מכן אם הוא מצליח,זוכה להצלחה פיננסית ומתפתח וזוכה להצלחה הכאב נחלש והוא פחות כותב מעצמו בצורה עמוקה ובהרבה פעמים נופל לגימיקים שונים ומשונים. אבל יש לציין שיש אומנים שזה קרה להם אבל מאוחר יותר בקריירה שלהם הם ידעו לשקם את עצמם ולחזור למיטב. בין הרשימה הזאת ניתן למצוא אומנים מכנסיית השכל עד טום וויטס ומנאס עד גארבג´.

sceptic

New member
דווקא אצל רוב המוזיקאים

האלבום השני הוא הפחות טוב. מה שנקרא ´תסמונת האלבום השני´.

t bone

New member
דעעעעעעע

לא אמרתי שהאלבומים הראשון והשני הם בדר"כ הכי טובים של אמן. אלא התכוונתי שבאופן כללי בהתחלה האמן כותב מתוך כאב ומרגישים את זה במוסיקה שלו. יש כאלה שמרגישים את הדעיכה אצלהם כבר באלבום השני ויש כאלה שרק טיפה מאוחר יותר. זהו.

DJ$upreme

New member
ההבדל בין אמן אמיתי לאפנה חולפת

הוא צמיחה וגדילה מאלבום לאלבום עד הגעה לשיא מסוים. אחרי שיא זה, וזה כבר תלוי בגדלותו של האמן, צפויים להגיע שיאים אחרים, או לחילופין רדידות מסוימת. הראפרים הגדולים שהזכרת הם עדיין לא אמנים גדולים באמת, הם פשוט היו במקום הנכון ובזמן הנכון עם האצבע הנכונה על הדופק הנכון, וכעבור שנתיים כשהתברר שבעצם הם לא מציגים צמיחה או גדילה אמיתית, אלא MORE OF THE SAME, התברר שוב שהראפ עדיין לא הצמיח גאונות לשמה. אמנים שכן מנסים לחפש ולגדול בתחום הזה, כמו למשל וויקלף (אני לא חושב שהוא אפילו אמן טוב, מקסימום בינוני, אבל הוא מנסה למתוח את היכולות שלו כל הזמן) או מוס-דף, הם עדיין לא ברמה של אמן כמו ספרינגסטין, או לחלופין אפילו מדונה, שמטילים על עצמם מטלות אדירות ועומדים בהן בצורה מופלאה. האנשים שאני אישית הכי מעריך בתחום ההיפהופ RNB כיום הם לוריין, למרות הפיאסקו האקוסטי (היא בנתה את עצמה מחדש באופן מדהים ל - MISEDUCATION), ד´אנג´לו - שהתפתח אבולוציונית לדבר מאוד מעניין ב-וודו (ולא שבראון שוגר לא היה מעולה ביותר), ועוד קומץ אחרים. ויודעים מה - אמינם, במידה מסוימת. רק שהתקליט החדש שלו לא מעודד, אלא דווקא מדאיג, ומראה דריכה במקום.

חוץ מהכל שום דבר.

זו להקת בנים לכל דבר. הלהקה משתמשת בזה שאמריקאים חסרי דאגות מוציאים את תסכולי גיל ההתבגרות ע"י מוסיקה רועשת וחברי להקה שנראים טוב . ללהקה אין טיפת כישרון. הגמד

multi

New member
להקת בנים?

להקת בנים היא להקה של שילוב 5(ברוב המקרים) בנים שנבחרים באודישנים בשביל מטרות רווח בלבד, כותבים להם את המוסיקה והמילים והם רק צריכים לבצע אותם ולמשוך מעריצות עם כסף למנהלי הלהקה. לינקין פארק היא להקה עם סולן וראפר שמשלבת מוסיקת רוק/מטאל אלקטרוני וראפ. והליריקס שלהם הם לא: "אוי, איך עזבת אותי עכשיו אני שבוז" ו "אני רוצה אותך בלעדייך אני כלום". ואם בהתיחסות ללהקת בנים אתה מתיחס רק לשיר אחד "in the end" סימן שאתה עוד פעם שופט להקה שלמה עם 2 דיסקים על-פי שיר אחד. אם אתה אוהב מטאל ואומר שליניקין פארק זה לא מטאל אז זה הגיוני אבל אתה לא יכול להגיד שהם להקת בנים, כי הם פשוט לא ואתה יכול להבין את זה מהסגנון המוסיקלי העשיר שלהם (ביחוד בדיסק השני), בשוני בליריקס ובגישה של להקה ולא חבורת בנים חצי ערומה שמפתה בנות. זה שיש ללהקה גם מעריצות וזה פוגע ברעיון שלך ללהקת מטאל אלימה עם בלאקרים, זה בכלל לא קשור לזה שהלהקה היא לא בוי בנד.

t bone

New member
נכון, יש בזה משהו

למרות שלא התאבדתי עדיין, זאת יותר התאבדות רוחנית מסתם התאבדות.

DJ$upreme

New member
ומי ראה אתמול סימפסונז???

גאונות לשמה. THE PARTY POSSE RULEZ!!!!!!!!!!

EmGee

New member
אם לינקין פארק נראים טוב

אז אני אלוהים

B-BALL

New member
בהתחלה עוד חשבתי להגיב

אבל אז ראיתי שהוא ("הגמד הלוחם") כתב שהוא לא מוצא שום דבר מיוחד בשיר סטאן. באותו רגע הבנתי שלנסות להסביר, גם את הדבר הפשוט ביותר בעולם, לבנאדם כל כך כסיל, יהיה פשוט כמו לדבר לקיר. בנאדם שלא מבין מה כל כך מיוחד בשיר סטאן? עזוב, חבל על הזמן, גם שלי וגם שלך....סיימתי פה.

מה רע בלינקין פארק?

קודם הסולן אח"כ הגיטריסט הבאסיסט הד´ ג´יי שמרביץ לפטיפונים[לא הבנתי למה] והמתופף וההומו המחומצן שניראה כאילךו הוא יצא מפריק שואו הם לא מנגנים משהו בכלל ליריקס לא התעמקתי אפילו אבל אפשר לראות את קהל היעד ששומע אותם נערים או יותר נכון נערות שאוהבות אותם בגלל מה?[למרות שהקהל ששומע אותם זאת לא פונקציה דוגמא סליפנוט שיש הרבה ילדים ששומעים אותם..] בכל מקרה לינקין פארק לא עושים שום דבר ששווה הערכה מוזיקלית.... אין תחכות במוזיקה שלהם ואין משהו ציוחד ושהדי ג´יי יפסיק להרביץ לפטיפונים!!!!!!!

BIGO-G

New member
בקשר לאמינם...

אתה יכול להגיד שהוא משעמם, מעצבן וכל פעם עושה באותו קול צפצפני שטויות לכוכבי פופ מעצבנים ברמה שלו. זה אפשרי אבל אתה לא יכול להגיד שאין לו כישרון, הוא מפוצץ בכישרון, הוא התפוצץ באמריקה בתמיכה של ד"ר דרה. והשמיים הם הגבול! אישית אהבתי את רוב הדברים שהוא עשה בהתחלה שלו, והסלים שיידי אל פי אלבום מדהים. וגם במארשל מאטוורס אל פי אפשר למצוא המון דברים טובים, בניהם סטאן.

למעלה