יש לי כמה שאלות אלכם:

be_roo

New member
TEEN אתה מפספס את הנקודה

אף אחד כאן לא טוען שאתה מהצעירים המשתוללים שיעשו רייסים בכבישים ציבוריים, או לרמוז שלא תוכל להתמודד עם האימפרזה טורבו למיניה. בסך הכל מנסים לצנן מעט את התלהבותך (המובנת) ולהסביר לך שמתחילים בקטן, מתנסים ואז עולים ברמה. רכב חזק עם הנעה כפולה לא מיועד למי שלא צבר שעות לימוד רשמיות ולא רשמיות בנהיגה בכלל וברכב ספורטיבי "קטן" בפרט. גם אתה עורך שעות של אימונים בסימולטורים למיניהם, תהיה בטוח שלא מדובר בדבר האמיתי, כשהגוף שלך ידע "לזהות" ולהגדיר תוך חלקיק שניה האם הרכב שלך בהיגוי יתר או בסחיפה מלאה של 4 גלגלים, תבין למה משחקי הוידאו (גם המשוכללים אינם מדמים מציאות), או למשל כשתגלה שהכוחות הפיסיקלים שפועלים על המכונית פועלים גם על הנהג ו"מפריעים" לא לבצע פעולות השתלטות, תגלה על מה מדברים פה כולם. לדעתי זה מצויין שאתה מתכוון להשכיל ולעבור קורס נהיגה מתקדמת, אבל אל תחשוב לרגע שאחרי 4 ימים של קורס אתה יוצא טומי מאקינן. אחרי הקורס רצוי לבלות את השבתות ביקיצה (טבעית) ב-5 בבוקר ולצאת לכבישים כשהם עוד רקים, כדי לתרגל (באיטיות) את מה שלמדת בקורס, אז גם תבין את ההבדל בין ידע תיאורטי ומעשי (תאמין לי שכאשר התהפכתי באחד הקורסים שעשיתי, ידעתי לנתח תיאורטית בדיוק מה קרה ומה עשיתי לא נכון, המרחק מזה ועד ליכולת למנוע את ההתהפכות הוא גדול). הסיבה להתנפלות עליך, היא אכפתיות. אף אחד כאן לא רוצה לקרוא על עוד אימרפזה שגמרה בתוך קיר, או במורד התהום, ואפילו אתה בטח יודע שלא מעט מהן גמרו כך את חייהן. שיר, למדה לא לקפוץ מעל הפופיק

teen17

New member
אהבתי את מה שרשמת לי שיר:.....

מילים כדורבנות. קיבלתי את ההערה הבנוה שלך. גל.

CtrlZ

New member
אז עכשיו אתה בבעיה

איזה אוטו ב200 אלף שקל תקנה במקום

teen17

New member
אז אזהו שיש כמה אפשרויות:

אולי בהתחלה אקנה משומשות יד ראשונה כמו: Golf VR6 306 XSI יש עוד הצעות?

מצמץ

New member
אני חושב שיש לך יותר סיכוי

למצוא VR6 אבל אם תצליח למצוא את הפיז´ו אז לך עליה (דרך אגב XSI יכולה להיות גם עם 5 דל´ ולא רק 3 כמו בS16 והGTI)

teen17

New member
כן שמתי לב לזה וחות מזה למה במחירון

של לוי יצחק אין מחיר מחירון לGTI? יש רק XSI ןSI6 ויש גם ST2000 יכול להיות שזה זה?

אני לא יודע אם זה זה, אבל...

מה שאני כן יודע, שהשם של הSI6 הוחלף לGTI בשנת 98 ככה שהגיוני שזה אכן זה

be_roo

New member
אני הייתי הולכת על ה-306

מכמה סיבות (תגידו שאני משוחדת, תגידו): א. ה-VR6 גם היא מעט חזקה מידי לנהג מתחיל, וגם אצלה חלה ירידה דרסטית במספר היחידות שנותרו שלמות, מאחר והאוטו היה פופלארי בקרב צעירים חסרי נסיון. ב. ה-306 בעלת עיצוב שמרני יותר, ופחות מוכרת ולפיכך "מזמינה" פחות רייסים (מה גם שפתיחות זה לא הצד החזק שלה), כך שלא תצטרך להתאפק כאשר איזה בחור בקולט יעמד לידך ברמזור ו"ירים" סל"ד ג. אין לי נסיון עם הגולף, אבל ה-306 מעבירה תחושות באופן חד וברור, דבר שמאוד מקל על הלמידה. הידיים שלך "יקראו" ישר מההגה בדיוק מה קורה על הכביש, הגוף שלך "יקלוט" מהשלדה אילו גלגלים איבדו אחיזה. כמו שכבר ציינתי (וגם sronis), מדובר בהגה הכי מתקשר שיש ובשלדה מדהימה. המנוע אינו בנוי לרייסים, אבל הוא לא חלש בכלל. הוא יוציא אותך חזק מכל סיבוב או איבוד שליטה שתתקל בהם. ד. תוכל גם ללכת על הקטנות יותר של לובינסקי, 106 או 206, אבל תזכור שעם בסיס גלגלים קטן יותר, האוטו יותר עצבני וקשה לשליטה. אבל אלה עדיין בגדר אופציה. שיר, 306 XSI, שנת 95´ יד ראשונה, לא למכירה.

מצמץ

New member
מצאתי בלוח IOL

306 XSI שנת 96, יד 3, 75,000 ק"מ (ההודעה מתאריך 17.10.01 אז אני לא יודע אם זה עוד אקטואלי) טל:359077-051/ 5404677-058. מקווה שזה עוזר לכם, מצמץ

TEEN17

אתה כנראה לא מבין מה שמסבירים לך פה. ביטחון עצמי מופרז, ביחוד במקום כמו הכביש, זה דבר מסוכן. יש משפט שאומר, שהדבר הכי מסוכן לעשות, זה לזלזל ביריב. ואם אתה לא מצליח לשלוט ברכב? אז הוא הופך ליריב שלך. וברגע שאתה מזלזל בו.. הסוף יכול להיות רע מר. ביטחון עצמי, זה דבר שאמור להיבנות. זו הצורה היחידה להשיג אותו, ולהישאר בחיים

teen17

New member
אז את רמת האיבזור שמופיעה בתמונות

מקבלים גם באימפרזה אס טי איי שקונים בארץ?

מצמץ

New member
TEEN

עם כל הכבוד (ואני לא מזלזל בך) וחוץ מהעובדה שאתה תהיה נהג חדש, זה לא אומר שיש לך כרגע (וזה גם לא הגיוני שיש לך עדיין) "את היכולות לנצל טוב מאד" את המכוניות האלו, ובכאן טווינגו צודק. לנהוג במשחק/סימולטור זה ממש לא אותו הדבר כמו במציאות, אז בבקשה אל תגזים בדבריך (אני מתבסס על מה שכתבתה לאחר מכן לטווינגו כתשובה). וחוץ מזה בשביל מה אתה צריך ישר לקנות STI?, קודם-כל תצבור קצת ניסיון (אני ממליץ על 106 XSI או משהו בסיגנון), ואז תחליט אם הסגנון והתמורה של האימפרזה טורבו בכלל מתאימים לך, ואם כן אז מזל-טוב. מצמץ, שוקל אם להמשיך לחסוך כסף לאימפרזה טורבו בסיסית, אבל בטוח, שנכון לעכשיו אני לא יכול להוציא ממנה את המקסימום שהיא מציעה.

תמירי

New member
אימפרזה sti ופרודרייב

ההבדל בינהם זה כ20 כ"ס. 5 הילוכים פרודרייב ו6 הילוכים sti הבדל בהגה יתכן אך זה לא נראה לי מהותי. אני נוסע כבר שבוע בפרודרייב(עדיין בהרצה עד 1500 ק"מ) הדגם שלי הוא הראשון בארץ עם פנסי ראלי(לא המצחיקים של הגרסה הרגילה) אני מחכה לסוף ההרצה ואז נראה.......

תמירי

New member
אימפרזה פרודרייב

נפח המנוע של כולן הוא 1994 סמ"ק. ברכב שלי יש המון תוספות כולל אגזוז לחץ(איזה רעש מדהים יש לזה) ברקסים ענקיים בגלגלים הקדמיים עם צלחות מיוחדות ג´נטים מוזהבים לא לטעמי חוץ מזה שהאמפרזה שלי נראית מקדימה יותר יפה בגלל סט הפנסי ראלי של פרודרייב. גם הספויילר האחורי מדהים כולל אור בלם נוסף בספויילר.

תמירי

New member
ממליץ-כן

רק לדעתי היא תעלה הרבה יותר יקר והשאלה האם זה באמת שווה. מי שלא בעיה בשבילו הכסף אולי יקנה אבל נראה לי כבר שההבדל לא משמעותי.

למעלה