בודהיזם טיבטי
אמנם הבודהיזם הטיבטי הוא בעל היררכיה, אבל כדי ללמוד ממנו לא חייבים מאסטר צמוד. יש מספיק מורים במערב שחשפו את הידע הזה (לפחות את רובו), והוא נגיש לכולם בצורת ספרים, קלטות ושאר ירקות. לאדם הרגיל שלא מתכנן להפוך לנזיר בימים הקרובים זה מספיק. כל מה שצריך זה רצון וראש פתוח. רגשות אשמה הן רגש שאפשר לתרגל גם איתו טונגלן, להיות בנוחות עם רגשות האשמה. אם תחשוב על זה היטב, תבין שאין רגש שאי אפשר לתרגל עם הטונגלן - אפילו רגש של "אני תקוע". ""לא להיצמד לרגש" הוא מאוד יפה על הנייר ואלה אם יש לך מאסטר שמהווה דוגמה והדרכה עבורך, זה עלול להוביל להדחקה ריגשית ובעיות פסיכולוגיות" זה תלוי איך אתה מבין את הרעיון של לא להיצמד לרגש. לא להיצמד לרגש לא אומר לא להרגיש דברים רעים. זה פשוט אומר שאין טעם לנפח אותם בכך שנמנעים מהם, או בכך שזורמים עם האסוציאציות שעולות. הדבר הראשון שאני עושה כשאני מתחיל בspinoff זה להגיד לעצמי "ידידי, מחשבה" וזה מסמן לי פשוט לעצור. אפילו לשים לב לזה שאני כל הזמן רץ במחשבות, גם אם זה קשה מדי לעצור אותן באותו רגע. הדבר הבא שאני עושה זה לתרגל טונגלן. זה עוזר בחוסר היצמדות לרגש כי אתה בעצם נשאר עם הרגש המקורי ולא בורח ממנו לסיבות שהוא עלה בתוכך ולמה שהוא גורם לך לרצות לעשות. פשוט נשארים ערומים לרגע, עם הרגש בלבד - כאב, כעס, שנאה, בלבול, אובדן, תחושה שאתה "תקוע". מה שזה לא יהיה - אפשר לתרגל עם זה טונגלן. לא מדובר בהדחקה. מדובר בשבירת הדפוס ההתנהגותי. אם הדפוס ההתנהגותי שלי הוא להוציא את הרגש הזה, אני פשוט מרגיש אותו. אם הדפוס ההתנהגותי שלי הוא לברוח ממנו למחשבות אחרות או למחשבות שנגזרות מהרגש, אני פשוט מרגיש אותו. זה עוזר, כיוון שהיצמדות לרגש היא ניפוח הרגש. כשנשארים רק עם הרגש, הוא נעלם הרבה יותר מהר (או לפחות תורם לחמלה).