יש לי בעיה

גישה ילדותית

אני יכול לציין אנשים טובים בפוליטיקה:דב חנין,שלי יחימוביץ',גדעון סער ועוד. יש גם מפלגות שאפשר להצביע להן משמאל ומימין. הגישה שלך ילדותית(לא משחקים שוברים את הכלים).

the new L

New member
אתה רוצה להביע מחאה פוליטית בפני 3 אנשים?

כי זה מה שיקרה אם תצביע גלעד שליט - מזכיר הקלפי ושני העוזרים שלו יראו את הפתק הזה, ואז יקרעו אותו וישליכו אותו לפח. אין ספק שאם אתה מתכוון לכתוב על הפתק גלעד שליט - עדיף שלא תטריח את עצמך לקלפי, זה סתם יבזבז את זמנך ואת זמנם של אלו שסופרים את הקולות.

אני כנראה לא אגיע לקלפי בכלל

אבל הדיעה הזאת שלפיה לא יספרו את הפתקים הלבנים שעליהם יהיה רשום "גלעד שליט" לדעתי לא נכונה. עובדה שאחרי כל בחירות העיתוניםיודעים לספר לך בדיוק כמה אנשים בחרו באבי נימני או ביהודה לוי.

eman70

New member
הבעיה שלך היא שאת תמימה ומפונקת.

את חושבת שהפוליטיקאים הם סופרמנים, שאם רק היו רוצים היו יכולים לעשות המ שםה רוצים. וזה שהם לא מצליחים זה רק בגלל שהם מושחתים ולא עושים מה שהם היו יכולים. אז זהו, שלא. הפוליטיקה היא משחק ענק של מאזן כוחות. תחשבי על 120 חכ"ים שצשחקים במשיכת חבל (למעשה זה הרבה יותר מוסבך). אז יש נניח 55 בצד אחד ו 65 בצד השני. אז סה"כ הרוב המוחלט מבט לזה את זה. אבל עדיין, יש איזשהו פער, שגורם לאיזושהי תזוזה במאבק הכוחות. ואם את מבציעה לצד אחד, את מזיזה את איפה שאמצע החבל יגיע אליו בקצת. וחוץ מזה, את באמת חושבת שאם יהיו עשרות אלפי פתקים שאף אחד לא יספור, ועליהם יהיה כתוב "גלעד שליט" זה יעשה רושם על מישהו? זה יקדם את שיחרורו במשהו? זה יקדים את זה באלפית השניה?! נו באמת! הגיע הזמן להתבגר!

אולי אתה הוא זה שצריך להתבגר

אתה באמת חושב שהם מנסים למשוך בחבל? התקופה היחידה שבה הם באמת עובדים היא חודש לפני הבחירות ואז הם עובדים עליך בעיניים... ולמה שהם יעשו משהו מועיל בין תקופות הבחירות? גם אם הם לא יעשו כלום 4 שנים (זאת בדיוק המציאות) עדיין יבחרו בהם שוב בגלל אנשים כמוך שכנראה חושבים שהם משפיעים על משהו במדינה. נו באמת... אתה מאפשר להם להמשיך ולשקר לך ואתה מעז לכנות אחרים "תמימים"....

ככה:

בבחירות הקודמות בחרתי בעלה ירוק (גם בבחירות הקודמות חשבתי לא להצביע אבל ברגע האחרון החלטתי כן להגיע לקלפי), ובבחירות שלפני בחרתי באיחוד הלאומי ובאריק שרון.

israel3000

New member
מהאיחוד הלאומי לעלה ירוק ?

איך הגעת ? בכל מקרה אם ההתלבטות לבוא להצביע לקדימה אני מסכים איתך שעדיף לקחת את הבחירות כיום חופש ולא לבוא להצביע.

כשהצבעתי לאיחוד הלאומי עוד היה איכפת לי

אח"כ באה ההתנתקות שגרמה לי להבין שאנחנו לא חיים בדמוקרטיה, אלא בוחרים דיקטטור לזמן קצוב. אחרי ההנתקות לא רציתי ללכת להצביע, אבל הייתי בצבא אז בחרתי ביחד עם החברים בעלה הירוק.

israel3000

New member
אתה צודק שרון התנהג בדיקטטורה וזה הרס לו

נתניהו הוא דמוקרט ובגלל זה הוא לפעמים גם סופג ביקורת.

הבעיה לא הייתה רק שרון

עצם זה שהשיטה מאפשרת לראש ממשלה שנבחר בצורה דמוקרטית להתנהג כמו דיקטטור, זאת הבעיה. ונתניהו דמוקרט, זה נכון. בצורה דמוקרטית לחלוטין הוא תמך בהנתקות. עזוב... אין במי לבחור.

טל851

New member
עכשיו הגיע הזמן שלי להגיב

תמימה ומפונקת?? במה??? בזה שכל פוליטיקאי משקר לכולם בפרצוף ובאמת לא עושה דבר. בזה שהפוליטקאים "הנהדרים" שלנו לא שחררו חייל מהשבי במשך יותר משנתיים זה גרם לי לאבד בהם אמון.יחד עם כל השחיתויות והחקירות של המשטרה כל שני וחמישי זה באמת היה יותר מידי!אם היית אח/אבא/דוד/חבר של גלעד שליט אולי היית מדבר אחרת. ואולי זה לא יעשה רושם על אף אחד כשיהיה רשום בעשרות אלפי פתקים גלע שליט אבל לפחות אני אדע שלא שיקרתי לעצמי והצבעתי לאנשים שאני לא מאמינה בהם

אני מבין מאיפה באה הגישה הזו

כאשר במפלגות כמו קדימה והליכוד כל ח"כ כמעט נחקר כל חמש דקות, אבל לא כל הח"כים הם כאלה... אבל יש ח"כים ערכיים (למרות שאני פה כתומך מרצ אני חייב להגיד שיש גם במפלגות אחרות) במפלגות ערכיות וחשוב להצביע בשבילהם. זו עוד סיבה כן להצביע לתנועה החדשה מרצ למי שתומך בשלום, זכויות אדם, צדק סביבתי וצדק חברתי.

eman70

New member
אולי במקום לזרוק סיסמאות ריקות, תאמרי:

א. איך היה צריך לשחרר אותו? ב. על מי האחריות שהוא לא שוחרר? ג. מי הציע אלטרנטיבה שאת מסכימה איתה על פי סעיף א. התשובה לסעיף ב', בדמוקרטיה היא בדרך כלל ברורה: על הממשלה, והמפלגות החברות בה. לכן אם יש לך רעיונות אחרים ממה שיש להם, את צריכה לבחור במפלגה שמציעה משהו קרוב להם. יש עמדה שאומרת שצריך לשחרר את גלעד שליט גם תמורת מחיר כואב של שחרור מאות אסירים פלסטינים, כולל כאלה שאחראים לפיגועים נוראיים שארעו פה בשנים האחרונות. יש עמדה שאומרת שאין מה לעשות, ושאי אפשר לשלם את המחיר שהחמאס דורש, גם אם זה אומר שהוא יישאר בשבי עוד שנים. עכשיו, אם באמת אכפת לך מגלעד שליט, את צריכה להחליט באילו משתי גישות אלה את תומכת, לברר מה העמדה של כל אחת מהמפלגות בנושא (בעקרון ככל שנמצאים יותר שמאלה תומכים בעמדה הראשונה, וככל שיותר ימינה בשניה, אבל שי גם חריגות מזה), ולהצביע בהתאם. ככה זה בדמוקרטיה. את בודקת מה עמדות המפלגות לגבי הנושאים שחשובים לך, ומצביעה בהתאם. אבל הגישה הזו של עצלות מחשבתית, של חוסר אחריות, ואחרי זה של החוצפה להלביש על העצלות וחוסרת האחריות הזה התחזות למטרה נעלה (של שחרור גלעד שליט) היא עלבון לאינטלגנציה, וסכנה לדמוקרטיה.

טל851

New member
תגובה

גלעד שליט לא שוחרר כי מדינת ישראל לא רצתה לוותר על כמה אסירים פלשתינאים ולידיעתך מדינת ישראל שחררה 400 פלשתינאים כמחווה לאבו מאזן אבל לשחרור גלעד שליט קשה למדינת ישראל להפרד מהאסירים הפלשתינאים. ואם מדינת ישראל לא מעוניינת לשחרר את אזרח המדינה שלה מהכלא אז מאוד קשה לי להכיר בכל אלה שיושבים שם למעלה ומחליטים החלטות. דבר נוסף, לידיעתך קראתי את המצע של המפלגות השונות.שום דבר לא היה נראה לי בנוסף אני פשוט לא מאמינה למה שהם אומרים. ואני ממש לא משתמשת בשחרור גלעד שליט.כל פעם שהיו בחירות הלכתי להצביע ועשיתי את זה בלב שלם.היום אני יודעת שאם אני אצביע זה ממש לא יהיה בלב שלם ובאמונה שלמה.

את טועה לחלוטין

בשום שלב החמאס לא הציע הצעה רצינית לגבי שחרור אסירים, ובכל פעם שהסכימו לדרישותיו הוא רק העלה את המחיר. זה רק מראה שהם פשוט לא רצו לעשות שום עיסקה. בכל מקרה, יש לך 3 חברי מטבחון. התמיכה בשחרור אסירים תמורת גלעד שליט היא בסדר הזה - אהוד ברק (תומך), אהוד אולמרט (אנמי. בנושא הזה כמו בכל נושא אחר...), ציפי ליבני (התנגדה, אבל היות ועכשיו יש בחירות אז היא בעד). ציפי ליבני אכן מחזיקה בגישה המטומטמת של "לא ניתן לטרוריסטים שום דבר שהם רוצים (לא משנה בכלל מה זה, חווה או טרוריסטים אחרים) תמורת חטופים כי זה פרס על חטיפה". גם אהוד ברק וגם בנימין נתניהו, לא מחזיקים בגישה הזאת (אם כי לביבי יש במפלגה אופוזיציה רצינית ויהיה לו קשה יותר להוציא אל הפועל עסקה, למרות שאני מאמינה שהוא מאוד רוצה). עכשיו היא רק שרת חוץ שלא עושה כלום ואפילו בזמן המלחמה יו"ר האופוזיציה היה מורגש יותר ממנה. את רוצה שהיא תהיה ראש הממשלה? כי אם את לא מצביעה למועמד אחר, ביבי או ברק בהתאם לעמדותיך, את פשוט מגדילה את הסיכויים שזה מה שיקרה.

נראה לי שאת מכלילה על כל הפוליטיקה

לפי דוגמא מאוד ספציפית ומכוערת שלה שהיא "במקרה" עכשיו מפלגת השלטון. אם אנמיות שלטונית יחד עם חקירות כל שני וחמישי צורמים לך, את חייבת להצביע, ולכל מפלגה שאיננה "קדימה". אחרת, בגלל שלא הצבעת, את עוד עלולה למצוא את עצמך שוב עם אותה מפלגת שלטון שלא עושה כלום בכלום, וכראש ממשלה עם הדמות שהתנגדה עקרונית לעסקת חילופי שבויים הלו היא ציפי ליבני בעלת ההגיון העקום. זה מה שאת רוצה שיקרה? כי אם לא תצביעי למפלגה אחרת, את בכך מגדילה את הסיכוי שזה אכן יקרה. קצת לגבי סוגיית גלעד שליט - אני חושבת שדבר שאנשים מרבים לשכוח זה שזה לא שהממשלה מחזיקה אותו נעול באיזה מחסן ומסרבת להוציא, גלעד שליט נמצא בידי החמאס, וכל עוד החמאס לא ירצה לשחרר אותו הוא פשוט לא ישוחרר. לפנות נגד הממשלה בעניין הזה זה בדיוק לעשות לחמאס את העבודה.

אין למי להצביע היא גישה ילדותית

ומעבר לכך מבחינה פרקטית:כמי שעובד בכל בחירות בתוך הקלפי אני יכול לציין שבספירת הקולות, פתקים לבנים,פתקים שהוכנסו 5 מהם במעטפה או שרשמו בהם כל דבר אחר אינם נספרים. גם אם תכתבי גלעד שליט על הפתק, את המחאה שלך יראו מזכיר הקלפי,3 הנציגים בקלפי, ואולי גם הסדרן. אין לזה כל חשיבות. עדיף להצביע למפלגה שאיתה את מזדהה בצורה זו או אחרת. גם אני כמי שמצביע למרצ, לא מזדהה עם כל מה שמרצ מייצגת, ובכל זאת היא הכי קרובה אלי.

אם שליט חשוב לך

תצביעי למפלגה שאת הכי חושבת שתפעל למענו. לכתוב גלעד שליט על הפתק לא יתן כלום, זה רק יתן כוח למפלגות אחרות שלא יעזרו לגלעד. חובתנו האזרחית היא להצביע ולהשפיע. לא הצבעת? סתום ת'פה!

למעלה