יש לי בעיה

טל851

New member
יש לי בעיה

אני ממש לא יודעת למי להצביע בבחיורת הקרובות.פשוט כבר איבדתי אמון בכל הפוליטיקאים למיניהם. חשבתי ללכת לקלפי ולרשום על פתק לבן גלעד שליט (מה שהבנתי שהרבה מתכוונים לעשות,לא יודעת האם הכוונה שלהם באמת תצא לפועל) אבל הרבה אנשים אמרו לי שזה סתם בזבוז של הקול שלי וכדאי לי להצביע לאחת המפלגות הגדולות,המפלגה שאני הכי מסכימה עם המצע שלה. האמת שקצת קשה לי להצביע לאנשים שאני לא מאמינה בהם.מה דעתכם?האם "שווה" לי לבזבז את הקול שלי?

מה יכול להיות שווה בבזבוז קול?

אף מפלגה גדולה לא יכולה להיות תלית שכולה תכלת. כאשר נמצאים בשלטון, חייבים לגלות פרגמטיות, ולא יכולים לכסות את כל המצע האידיאולוגי אחד לאחד. תבחרי את המפלגה שהכי נראית לך, או הכי פחות לא נראית לך. לפי היו"רים, הנבחרת, והמצע. את לא חושבת, נניח, שזה טוב שברק יהיה שר הבטחון?

motyka

New member
תמיד יש הרע במיעוטו

פתק לבן, גם אם כתוב עליו גלעד שליט, הולך בשלב ספירת הקולות לפח ולא מרשים אף אחד כי אלו שסופרים קולות כבר עייפים מאד בשעת הספירה ורק רוצים לגמור וללכת הביתה. יש 6-7 מפלגות שיעברו בוודאות את אחוז החסימה. תבחרי את זו שהכי פחות מרגיזה אותך ותצביעי עבורה או שאל תצביעי בכלל ובכך בעצם תצביעי למפלגה שתזכה ברוב הקולות (נכון לעכשיו, אי הצבעה שוות ערך להצבעה לליכוד)

טל851

New member
אני לא בטוחה

שיש מפלגה שהכי פחות מרגיזה אותי.... אבל תודה על התגובות זה נתן לי חומר למחשבה

המפלגה הכי פחות מושחתת זו מרצ

מעולם שום ח"כ ממרצ לא נחקר, אני מקווה שתמשך הסטטיסטיקה הזו. אין לי סיבה להאמין שלא.

אחרי ה13 שעות האלה המשטרה הבינה שאין כלום

מדובר בתלונה שמישהו הגיש נגד גלאון כדי להכפיש את שמה. אני לא זוכר אם זהבה הגישה תלונה נגדו ואיך זה נסגר, אבל זה המקרה... אני לא מתייחס לזה בכלל כחקירה כי אין בזה ממש כלום.

the new L

New member
האמנם?

http://www.news1.co.il/Archive/001-D-32388-00.html?tag=19-04-02 " בשלוש פרשות סגר היועץ את התיקים בחוסר אשמה; וברביעית מחוסר ראיות מספיקות: בפרשת חקירת קבלת כספים במירמה מהאיחוד האירופי כותב רובינשטיין: "מכלול הראיות אומנם מעל שאלות ביחס להתנהגותה של ח"כ גלאון..."" לא פחות מ4 חקירות, כאשר אחת מהן לא נסגרה בגלל חוסר אשמה, אלא רק בגלל חוסר ראיות!

גם דדי צוקר נחקר

להגיד אף חבר כנסת לא נחקר זו קצת הפרזה. הערה:הכותב מצביע מרצ בבחירות 2009

דדי צוקר בגלל זה הודח מהמפלגה.

וגם אצלו לא היה כלום בסופו של דבר. לגבי השאר - זה לא הגיע לפסים רלוונטיים. מה שקורה במרצ זה בטל בששים לעומת מה שקורה למשל בקדימה או בליכוד.

יניבל1

New member
להגיד לך את האמת?

בתור מצביע מרצ , אני יכול להגיד ,ובלי קשר ללינק שנתת, שמבחינתי זהבה גלאון לא מייצגת של מרצ , היא בגדר עשב שוטה ולא יותר. זה לא רק דעה שלי , זאת תפיסה די רחבה בגדר מצביעי מרצ והציבור הרחב . (הטוקבק הנפוץ ביותר על מרצ בווינט הוא "הייתי מצביע למרצ כי זאת נראית לי מפלגה חברתית שאכפת לה מהאזרחים, אבל מתלהמים כמו זהבה גלאון מרתיעים אותי מלעשות זאת").

יניבל1

New member
אבל בעצם בכל מפלגה יש עשבים שוטים

השאלה היא מה המינון שלה בקדימה למשל זה 90 אחוז במרצ זה בן אדם אחד או שניים. אני לא חושב שזה חכם לא להצביע למפלגה שלמה רק בגללו.

במיוחד שזהבה תהיה בכנסת גם בתחזית קודרת

ואני לא אתייחס לעניין ה"עשב השוטה" רק מפני שאני מאוד מעריך אותה (למרות שמסתייג מדבריה פה ושם).

או לבחור "גלעד שליט" או לא לבחור בכלל

כל מפלגה שתצביעי עבורה היא בבחינת "ביזבוז קול", כי אף מפלגה לא באמת פועלת לפי הערכים והמטרות שהיא מצהירה עליהם.

בכל מקרה יהיו 120 ח"כים שישקרו אותך

ויצחקו על הבוחרים שלהם ב-4 שנים (חחח) הבאות. אם זה משנה לך מי בדיוק יהיו אותם ליצנים את מוזמנת לממש את הזכות הדמוקרטית שלך ולבחור אותם. אבל מה זה משנה? התוצאות יהיו אותו דבר.

למעלה