יש כאן מישהו שהתקבל לרפואה דרך רפואת חירום?

Nirerp

New member
יש כאן מישהו שהתקבל לרפואה דרך רפואת חירום?

רציתי לדעת אם יש כאן מישהו שהתקבל לרפואה בארץ דרך תואר ברפואת חירום?

benalon1

New member
לא חושב שכדאי לך ללכת לרפואת חירום אם המטרה שלך היא רפואה.

מבחינת אפשרות מעבר ל6 שנתי אחרי 3 סמסטרים אז זה לא ממש משנה מה התואר, ואם כבר אז עדיף לך תואר שייתן לך לפחות קצת פטורים כמו ביולוגיה או מדעי הרפואה (למרות שלא הייתי ממליץ להירשם אליו, מכיוון שרמת הלימודים והעומס גבוהים משמעותית מבביולוגיה).
כמו כן, גם בכל מה שקשור להמשך בתוכנית ה4 שנתית אז זה ממש לא התואר האידאלי, כי הוא לא מכסה את קורסי הליבה ברמה הנדרשת ואתה תצטרך לעשות השלמות באופן עצמאי בסוף הלימודים.
&nbsp
אני חוזר שוב על ההמלצה שלי ממקודם, מה שהייתי ממליץ לך לעשות זה לנסות לשפר בגרויות ופסיכומטרי במהלך השנה הקרובה ולהגיש מועמדות שנה לאחר מכן. אם בגרויות זה משהו שמבחינתך הוא ממש לא בא בחשבון אז לדעתי עדיף לך כבר להתחיל תואר בביולוגיה או במדעי הרפואה, לנסות להשיג ממוצע גבוה ולעבור לרפואה לאחר שלושה סמסטרים, ובמקרה שזה לא ילך אז לסיים את התואר בממוצע 80 לפחות ולנסות להתקבל ל4 שנתי.
&nbsp
לגבי השאלה מה עדיף, ביולוגיה או מדעי הרפואה? אז לדעתי, אם אתה רוצה למקסם את הסיכויים שלך לקבל ממוצע גבוה אחרי 3 סמסטרים אז עדיף לך ביולוגיה, אבל אם אתה לא חושב שיש לך סיכוי ריאלי להצליח להשיג ממוצע כזה וככל הנראה אתה תצטרך להמשיך ל4 שנתי אז עדיף לך מדעי הרפואה, מכיוון שגם עם העומס זה ממש לא בשמיים לסיים עם ממוצע 80 ובנוסף התואר הזה ייתן לך הרבה יותר פטורים ברפואה, שזאת הקלה משמעותית, כי הלימודים ב4 שנתי הם באמת מאוד מאוד עמוסים.

Nirerp

New member
אתה צודק אבל,

אתה צודק אבל מצד שני אם אני נרשם לרפואת חירום (שזה ממש מעניין אותי)
יש לי יותר סיכוי לקבל ממוצע 90+ בשלושה סימסטרים, שכן זה יותר קל מביולוגיה ויותר מעניין אותי.
לא עדיף לי להרשם לרפואת חירום, להפגיז 3 סמסטרים ולהכנס לרפואה?
(אם זה אפשרי בכלל)

benalon1

New member
אני לא יודע אם זה יותר קל אבל מסכים שזה יותר מעניין

שים לב שבכל סמסטר ברפואת חירום יש לך הרבה יותר קורסים מאשר בסמסטר סטנדרטי בביולוגיה חד חוגי, אז אולי אתה לא תלמד כימיה אורגנית וביוכימיה ברמה של ביולוגיה אבל אתה תלמד הרבה קורסים אחרים שיקחו ממך לא מעט זמן ועלולים לפגוע בציונים שלך. כמו כן, אני לא בטוח בכלל איך תצליח לדחוף לימוד לפסיכומטרי בתוך סמסטר שאתה לומד בו 10 קורסים.
&nbsp
בנוסף לכל זה, אם אתה הולך על רפואת חירום אתה בעצם "שם את כל הביצים שלך בסל אחד", כלומר אם אתה בסוף לא תצליח לסיים שלושה סמסטרים עם ממוצע קרוב ל95 אז כל הזמן והכסף שהשקעת ירד לטמיון. לעומת זאת, אם תלך על ביולוגיה או מדעי הרפואה, במקרה שלא תצליח להגיע לממוצע הנ"ל עדיין תהיה לך אפשרות להמשיך לכיוון של ה4 שנתי והזמן והכסף שתשקיע לא יהיו לשווא.

benalon1

New member
עוד כיוון שאולי כדאי לך לשקול..

אם אתה צעיר יחסית וזמן לא מהווה פקטור קריטי עבורך, ואתה אומר שרפואת חירום ממש מעניינת אותך, אתה יכול להתחיל ללמוד רפואת חירום ולנסות לעבור אחרי 3 סמסטרים לרפואה ובמקרה שזה לא ילך אז לפחות תהיה לך עבודה מעניינת בסוף התואר (בניגוד לביולוגיה ומדעי הרפואה), שתוכל לעבוד בה בזמן שאתה משלים את קורסי הליבה שחסרים לך ולומד לGRE כדי להתקבל ל4 שנתית. כמו כן, ניסיון קליני בעבודה כפארמדיק יכול לתרום לך לא מעט בלימודי הרפואה.

קבלה דרך רפואת חירום - הבהרה

דבר ראשון - כבר עניתי על הנושא בהרחבה (אם עושים חיפוש בטוח אפשר למצוא את מה שכתבתי), אבל אענה פה שוב ואם עדיין יהיו פערי מידע - תמיד אפשר לפנות אלי בפרטי.

בתור בוגר החוג לרפואת חירום אני יכול להגיד בגלוי כי גם לתפיסתי וגם לתפיסת החוג, המחלקה לרפואת חירום לא מהווה ולא תהווה מקפצה ללימודי רפואה. מטרתה חוג להכשיר פרמדיקים ואנשי אקדמיה ותו לא. לאור הסיבה הזאת, המחלקה לא כוללת בסילבוס הלימודים את קורסי הליבה הדרושים לקבלה לתוכנית ה-4 שנתית (כל מי שמעוניין לעשות את המעבר נדרש לכל קורסי הליבה מלבד סטטיסטיקה שעליה מוותרים לבוגרי המסלול).

לא רק זאת, מי שקורא את דרישות הקבלה לרפואה (במסלול ה-6 שנתי) בעיון רואה כי מלבד הדרישה לציון העולה על 95 בסוף שלושה סמסטרים על המועמד גם להיות בעשירון העליון של המחזור - עכשיו בכיתה של 200-300 איש (כדוג' מחזור ביולוגיה ממוצע באוניברסיטה) להיות בין ה 20 - 30 הראשונים זה קשה אך אפשרי, בעוד במחזור של 40 איש (מחזור ממוצע של רפואת חירום) על המועמד להיות בין ה-4 המובילים בכיתה שלו ובהינתן ההנחה הממוצעת כי אתה לא היחיד שמעוניין לבצע את הקפיצה הזאת הדבר הופך לקשה מאוד.

זאת ועוד, למרות שהדבר לא כתוב בשום מקום באופן רשמי ולעולם לא תקבל לו אישור, ידוע כי יש איפה ואיפה בועדת הקבלה בין המועמדים השונים בעלי הרקע האקדאמי על בסיס המסלול ממנו הם מגיעים, כלומר תלמידים המגיעים מביולוגיה / מדעי הרפואה / הרבה תחומים אחרים, נתפסים כ"שווים יותר" מאשר סטונטים של המחלקה לרפואת חירום, לכן מעטים המועמדים מהחוג אשר לאחר 3/4/תואר שלם מגיעים לראיונות קבלה.

לסיכום - אם מעניין אותך להיות פרמדיק / איש מחקר בתחום רפואת החירום או ניהול אסונות, מקומך במחלקה לרפואת חירום - זה מסלול מרתק, מלא עניין, אך בעל יעוד מאוד ברור שאינו מקפצה לרפואה; אך אם אתה מעוניין להיות רופא, תמצא מסלול אחר - כי זה בהחלט לא המסלול.

רק לשם הבהרה, אני בוגר המחלקה, עם ציון גבוה (לא ניכנס בדיוק, אבל כן הייתי באותם 10%). התקבלי ללימודי רפואה במסלול ה-6 שנתי אחרי שסיימתי את המסלול המלא של רפואת חירום, עשיתי פסיכומטרי נוסף ורק אז התקבלתי על סמך לימודים מלאים וציון פסיכומטרי.

יום טוב,
מתן.

Nirerp

New member
ממש תודה רבה

עזרת לי מאוד, תשובה מפורטת והוגנת.
תודה רבה על המידע!

ורטיקלי

New member
תוכנית 4 שנתית

במחזור שלי בת"א יש 3 בוגרי רפואת חירום, כולם סטודנטים מצויינים. לכן זו בהחלט אופציה אם אתה מעוניין בתוכנית ה4 שנתית.

תשובה נוספת :)

אהלן,
קודם כל ארצה לאמר שאני מאוד מסכים עם benalon, אני חושב שגישתו נכונה מאוד.
אני כרגע סטודנט שנה שלישית (ואחרונה) ברפואת חירום, נכנסתי למסלול הזה בתקווה להתקדם לרפואה לאחר התואר ועם המחשבה שאם לא ילך לי אז לפחות אוכל ללמוד משהו שמעניין אותי ויהיה לי למקצוע.

מניסיוני הלימודים במחלקה מהנים מאוד, נותנים לך המון אחראיות בזמן מאוד קצר ותיקתק אתה עושה דברים שלא היית מאמין שאתה עושה. השנה שלי מאוד מגובשת ויצאתי עם המון חברים טובים לחיים ולמקצוע. האווירה בבן גוריון היא תופעה יוצאת דופן לפי דעתי - "אווירה סטודנטיאלית" כבר בטח שמעת.

בכל מקרה, הצלחתי לשמור על ממוצע מעל 90 למשך התואר, הגשתי מועמדות בבן גוריון ואתמול(!) הודיעו לי שהתקבלתי, באף שלב לא נתקלתי בזלזול בגלל שאני מרפואת חירום, יצא לי להתקל דווקא באדיבות (אך לאו דווקא יתרון) כי אני חלק מהפקולטה.
אני לא היחיד מהמחזור בנוסף אלי יש עוד סטודנטית שהתקבלה באותה דרך מתוך מחלקה של כ-35 אנשים.

אז מה אני בעצם מנסה להגיד?
זה אפשרי להכנס לרפואה דרך רפואת חירום.
זה כנראה לא יתן לך פטורים או קיצורי דרך בתוך הלימודי רפואה.
נדרשת אהבה למקצוע רפואת *החירום*

אם תרצה עוד פרטים שלח לי הודעה עם טלפון ואשמח לעזור.

למעלה