קבלה דרך רפואת חירום - הבהרה
דבר ראשון - כבר עניתי על הנושא בהרחבה (אם עושים חיפוש בטוח אפשר למצוא את מה שכתבתי), אבל אענה פה שוב ואם עדיין יהיו פערי מידע - תמיד אפשר לפנות אלי בפרטי.
בתור בוגר החוג לרפואת חירום אני יכול להגיד בגלוי כי גם לתפיסתי וגם לתפיסת החוג, המחלקה לרפואת חירום לא מהווה ולא תהווה מקפצה ללימודי רפואה. מטרתה חוג להכשיר פרמדיקים ואנשי אקדמיה ותו לא. לאור הסיבה הזאת, המחלקה לא כוללת בסילבוס הלימודים את קורסי הליבה הדרושים לקבלה לתוכנית ה-4 שנתית (כל מי שמעוניין לעשות את המעבר נדרש לכל קורסי הליבה מלבד סטטיסטיקה שעליה מוותרים לבוגרי המסלול).
לא רק זאת, מי שקורא את דרישות הקבלה לרפואה (במסלול ה-6 שנתי) בעיון רואה כי מלבד הדרישה לציון העולה על 95 בסוף שלושה סמסטרים על המועמד גם להיות בעשירון העליון של המחזור - עכשיו בכיתה של 200-300 איש (כדוג' מחזור ביולוגיה ממוצע באוניברסיטה) להיות בין ה 20 - 30 הראשונים זה קשה אך אפשרי, בעוד במחזור של 40 איש (מחזור ממוצע של רפואת חירום) על המועמד להיות בין ה-4 המובילים בכיתה שלו ובהינתן ההנחה הממוצעת כי אתה לא היחיד שמעוניין לבצע את הקפיצה הזאת הדבר הופך לקשה מאוד.
זאת ועוד, למרות שהדבר לא כתוב בשום מקום באופן רשמי ולעולם לא תקבל לו אישור, ידוע כי יש איפה ואיפה בועדת הקבלה בין המועמדים השונים בעלי הרקע האקדאמי על בסיס המסלול ממנו הם מגיעים, כלומר תלמידים המגיעים מביולוגיה / מדעי הרפואה / הרבה תחומים אחרים, נתפסים כ"שווים יותר" מאשר סטונטים של המחלקה לרפואת חירום, לכן מעטים המועמדים מהחוג אשר לאחר 3/4/תואר שלם מגיעים לראיונות קבלה.
לסיכום - אם מעניין אותך להיות פרמדיק / איש מחקר בתחום רפואת החירום או ניהול אסונות, מקומך במחלקה לרפואת חירום - זה מסלול מרתק, מלא עניין, אך בעל יעוד מאוד ברור שאינו מקפצה לרפואה; אך אם אתה מעוניין להיות רופא, תמצא מסלול אחר - כי זה בהחלט לא המסלול.
רק לשם הבהרה, אני בוגר המחלקה, עם ציון גבוה (לא ניכנס בדיוק, אבל כן הייתי באותם 10%). התקבלי ללימודי רפואה במסלול ה-6 שנתי אחרי שסיימתי את המסלול המלא של רפואת חירום, עשיתי פסיכומטרי נוסף ורק אז התקבלתי על סמך לימודים מלאים וציון פסיכומטרי.
יום טוב,
מתן.