יש כאן אנשים שהם מקבלים

aerox

New member
טוב שאת מבינה זאת ...

עצה שלי תשתני קצת עדיף ...

estelina

New member
יקירתי זה רק התחושות שלך

שאני כופה את דעתי, פשוט אנו מדינה שקצת דואגת לחלשים שלה, וכן יש לתת קיצבה ולקחת אותה ברגע שאדם לא יכול להשתכר בגין נכות ונכות קשה "לי בן פגוע שיתוק מוחין וחולה באפילפסיה " אני מתארת לי שאת יודעת ומכירה את הסבל של אמא שלי שגידלה אותי כפי שאת מגדלת את הבן שלך. אמא שלי גם לימדה אותי שהלימודים מאוד חשובים ואני אוכל בעזרתם להסתדר בחיים ותאמיני לי היא הצליחה בגדול ואני מאחלת לך מכל ליבי שאת תצליחי עם בנך . רק אני רוצה להבין, את לא מקבלת שום קיצבה מביטוח לאומי, שום הטבות הרי זה מגיע לך? למה לא לקחת זאת ? ארנונה טלפון ניידות?!?!?! ההטבות לנכה מגיל 3 תשאלי את גדי מפורום שיתוק מוחין ובגיל 18 מקבלים: 1. קצבת נכות- 2186 ש"ח 2. שכר דירה 650 ש"ח 3. הנחה בארנונה, טלפון 80 אחוז הנחה 4. מימון הלימודים לתואר ראשון + מימון מחשב עד 27000 ש"ח 4. ניידות - פטור ממיסים + קיצבת ניידות קרוב ל2000 ש"ח לחודש תגידי לי על כל זה תוותרי , לא תתני לילד שלו את הזכויות שמגיעות לו אולי נפסיק להיות יפי נפש , שיתוק מוחין ואפליפסיה זה לא שפעת לבן שלך מגיע את כל הדברים שציינתי בזכות ולא בחסד ואני בטוחה כשהבן שלך יגיע לגיל 18 את תשימי עורכי דין כדי לעמוד על הזכויות שלו. אני בחורה מאוד נחמדה, אבל לא אוהבת יפי נפש. נלחמתי בדם על הזכויות שלי. מילדה שלא דיברה עם שיתוק מוחין ואפליפסיה , הפכתי לבחורה שיודעת לעמוד על זכויותיה , דעתנית ,משכילה מאוד ועוד הרבה דברים טובים אבל גם אגרסבית וזה טוב במקומות הנכונים. המומה עוד יותר אסטלינה

אמממ

"והגאווה הטיפשית ונראה לאן שתגיע" ברגע שאת ממעיטה מערך דעתו או חשיבתו של אחר את אומרת ששלך טובה יותר ואולי אינך כופה עלינו אבל מה שאת כן עושה הוא באותה מידה

estelina

New member
אולי את צודקת

אבל לפני שהוא אמר שנכות זה דבר לא נורמלי, הבנתי זאת . לא הייתי צריכה לשמוע זאת בצורה מפורשת ויתכן שדברי אלו נאמרו בהקשר זה. כפי שאת קראת לא טעיתי. הוא לא היחיד שמקשר נכות לדבר לא נורמלי ואני יכולה רק להצטער על זאת אסטלינה

רוני 260

New member
בואו נחזור לעניין שלשמו פתחו

את השירשור אם אני מאוזן אני יכול לקחת מביטוח לאומי או לא

estelina

New member
קודם כל אני מאחלת לך להיות בריא

ומאוזן לכל חייך. ביטוח לאומי מערים קשיים רבים עד שאתה מקבל קיצבה כלשהיא. לפי החוק חולה אפליפטי זכאי לקיצבת נכות אם יש לו התקף פעם בחודש מינמום. אם אתה מאוזן, יכולה להיות בעיה. אבל אתה תמיד יכול להגיש תביעה ולציין שהכדורים שאתה לוקח הינם לכל חייך אני ממש לא יודעת.... תבדוק את הנושא אבל אם אתה עובד ומקבל יותר מ2000 ש"ח אין לך מה לפנות לביטוח לאומי כלל. קצבת נכות כללית= קיצבת אי כושר השתכרות. מניחה שלאדם אין יכולת לעבוד ובך מנסים לעזור לו בצרכים הבסיסיים ביותר של החיים. אבל בכל מקרה וחשוב לכולם לדעת , ביטוח לאומי מקנה אחוזי נכות רפואית ללא שום קשר לעבודה שלך. ויכול להיות שסוג קיצבה זאת כן תקבל אחוזי נכות ולפחות תזכה בהנחה בארנונה . שווה לבדוק. אבל תמיד רצוי לשאוף להיות מאוזן ולמצוא עבודה. זאת הבריאות הנפשית האמיתית. אסטלינה

רוני...

אם אתה זכאי או לא, תחליט ועדה של המוסד לביטוח לאומי או ועדות ע"פ שיקול דעתם לאחר שהם יבדקו את כל המצב הבריאותי שלך לא רק את המצב של האפילפסיה שלך, וכן, אתה יכול לבדוק את הזכאות שלך לקיצבת נכות גם אם אתה מאוזן. גש למוסד לביטוח לאומי ,מלא טפסים והמתן לועדה או ועדות,זכור שיש לך אפשרות לצאת מטעמם לאבחון שלאחריו תוכל לצאת להכשרה לצורך עבודה אבל התחל בכך שאתה בודק את זכאותך, בהצלחה לך...

estelina

New member
כמו כן אני ממליצה

לפנות לרופא המטפל שיכתוב מכתב חריף על מצב בריאותך . וזאת כמובן להביא לועדה של ביטוח לאומי. אפשר גם להעזר בעורך דין בתחום. שמות של רופאים מפורסמים בתחום עושה על הועדה הרבה רשם. לרוב הם מסמכים יותר על הניירת מאשר בדיקה נאורולוגית מעמיקה. חשוב לי לציין, מתוך נסיוני הרב שנים עם ביטוח לאומי שלפקיד התביעות יש הרבה מאוד כח בועדה ולעיתים יותר מהרופא שנמצא בועדה. אסטלינה

estelina

New member
תתפלא הרבה אנשים

נעזרים בעורך דין , אני מבינה שאתה ממש לא מכיר את ביטוח לאומי.

dmarcus

New member
תגובה לאסטלינה

אסטלינה היקרה, קודם כל אני רוצה להתנצל במידה ואני הייתי אגרסיבית מעט בתגובתי אבל כפי שכתבתי פשוט לא התאפקתי... בכל אופן תגובתי היתה כללית לא בגלל שאינני מסכימה איתך שיש לדרוש את הזכויות שלנו ולעמוד על לקבל אותן למרות שהביטוח הלאומי אכן מערים קשיים רבים!!! במקרה שלי נמצאנו זכאים לחצי גמלת נכות לפני שנים ואין לי כח נפשי להתמודד שוב עם הביטוח הלאומי מאז גילוי האפילפסיה. בפעם הקודמת כדי לקבל את הקצבה הנוכחית נפגשנו עם אחות מטעם הביטוח הלאומי אשר נהגה בגסות מפלצתית ליד הבן שלי ודברה עליו כאילו הוא לא היה בחדר בנוכחותו (למשל: "הוא אוכל מאד מלוכלך - לא?") ואני לא ממש מוכנה להעביר את הבן שלי מסכת כזאת שוב! אז אני אוזרת כח לאט לאט עד שיהיה לי ואז אפנה אליהם שוב. ואל דאגה בפעם הקודמת הייתי אמא צעירה יותר היום אני לא אתן לאף מפלצת לדבר אליו ככה!!! dmarcus

estelina

New member
זה בסדר אני כבר רגילה

לתגובות האלו. אני רק רוצה לעזור לאנשים שנמצאים במצבי. תאמיני לי שעשיתי את הכל כדי להשתחרר מקיצבת ביטוח לאומי, בעבודה הראשונה שלי לפני הרבה שנים בתחום המקצוע שלי (מידענות) עבדתי וקיבלתי לשעה 36 ש"ח ולא קיבלתי שום קיצבה ומאוד שמחתי. היום תנאי המשק ישתנווהשכר ירד, ולא משנה שהשכלתי גדלה בהרבה בתחום. ולעצם העניין, אני יודעת מה זה ביטוח לאומי ואת ההשפלות שאת מספרת לי. אני ואמא שלי עברנו הרבה סבל. תראי, יש אחד בשם גדי שיש לו תאומים עם שיתוק מוחין ואפליפסיה ותאמיני לי שהוא מומחה בתחום תפני אליו הוא נמצא בפורום שיתוק מוחין. גם שווה לשים עורך דין. אבל בגיל 18 תעשי את כל המאמצים לעמוד על זכויות ילדך. אני באמת עם צניעות יכולה לשמש לילדך מודל. אם יש כח רצון הכל אפשרי. וילדך יכול להגיע רחוק. הכסף נועד לעזור לו להשתקם. לי לא אמרו כלום, אני בת 39 שנה ורק לפני שש שנים ידעתי על קיומו של המחש ואני באה לכאן ומספרת את המידע שאספתי במשך שנים . ביטוח לאומי לא מנדב מידע זה תאמיני לי. הכסף הזה מגיע לך, תאמיני לי. תתגברי על הכעס ותתמקדי במטרה שזה הבן שלך. אני אשמח לעמוד לרשותך אסטלינה

חייםלוי

Member
מנהל
אני מבקש לנהל את הדיון החשוב הזה

בצורה תרבותית ובלי התלהמויות.

Lijun

New member
תו חניית נכה לחולה אפילפסיה

למישה יש מושג האם חולה אפילפסיה קשה, ללא שיתוק או נכות אחרת, זכאי לקבל תו חניית נכה?

estelina

New member
בהנחה שחולה אפליפסיה

פעילה לא נוהג, אזי כדאי אולי לשאול במחלקת ניידות לגבי מקרים שלא נוהגים ברכב. ממה שאני הבנתי במחלקת ניידות גם חולי לב יכולים לקבל תו חניה ואפילו רכב . כדאי לבבר זאת.

Lijun

New member
תו חניית נכה לחולי אפילפסיה

יש למישהו מושג האם חולה אפילפסיה קשה, ללא שיתוק או נכות אחרת, זכאי לתו חנניה של נכים?

למעלה